Artik uyumak istiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oglunuz icin cozum kolay.memeden kesmek ve kiziniz gibi yaniniza hic alistirmadan ayri yatmaya alistirmak.o deliksiz uyuyunca nasil bir yuk kalkacak uzerinizden bilemezsiniz.memeden yavas yavas kesmek yalan valla.sonra yine istiyor tek cozum bir anda kesmek.o da malesef klasik yontemlerle oluyor merak etmeyin travma falan olmuyor cocukta.illa memenize kara boyamayin da once bir baya limon falan surun .tadini alinca emmeyecek .bunu o gun her emmek istediginde yapin bitti gitti iki uc gun surer en fazla sikinti sonra sanki hic emmemis gibi yasamaya devam eder .sonra ayri odaya da alisirsa size uyku uyuyacaginiz gunler baslar goreceksiniz memeden kesmek cok sey degistirecek.kizinizinki malesef aliskanlik baya zor is.onu ne aekikde ikna edwrsiniz bilmem.

Kendinizden örnekler verin kızınıza..mesela;ben de küçükken şu gölgeyi şuna benzetirdim,korkardım..ama sonra aslında onun gölge olduğunu öğrendim ve korkulacak bişey olmadığını gördüm diyebilirsiniz. Gündüz bazı gölgeler yapıp bak bu da köpek başı gibi vs gözüküyor ama aslında değil diye sakin sakin açıklayın..office arkadaşın verdiği odaya eşiniz için yer yatağı ve aşama aşama oda dışına çıkma yöntemini uygulayın.
Babasıyla burun buruna uyumak istiyorsa uyusun:KK200:sonra yatağına yatırın olmadı.
Benim kızım da beni öpe koklaya uyuyor,sonra yatağına alıyorum onu:anne:
Milana22 Milana22 yatmadan önce ballı sütün bi zararı mı var? :KK37:
Bir de aen kızını memeden kesebildin mi?

Kiziniza cok sevdigi bir aktiviteyle cevap verseniz misalen kizim yataginda uyursan bugun misal kalkinca o cok sevdigin .... verecegim her sabah yataginda uyandiginda boyle yapacagim diye heveslendigi bose yok mu belki o zaman uyur yada oturup konusmalisiniz hic kizmadan operek severek guzellikle kiziniza artik yataginda yatmalisin buyudun ablasin sen bak biziml3 yatiyorsun ama baban da bende sen rahat uyu diye uyuyamuyoruz diyin bakalim ne diyecek

Kizlar merhaba . Benim 5 yasinda kizim 2 yasinda oglum var.
Kizim cok asiri baba düşkünü.
Babasi olmadan kendi odasinda yatmıyor. Ama asil mesele kızım kendi odasinda yatmiyor. Odasinda hersey kizimin sevdigi tarz. Perdesi halisi avizesi bile pembis. Ama gel gelelim kizima 1 bucuk senedir bisey oldu kendi odasinda yatmiyor. Masal okusamda kabul etmiyor eskiden yatan cocuk ne olduysa odasinda uyuyamiyor. Dun gece babasi ve ben artik kızdık yatagina dogru hadi bakalim diye. Ama aglaya agla istifra etti. :KK43:
Neden boyle yapiyor anlamiyoruz. Bizim yatagimizda deliksiz uyuyor. Kanepe de deliksiz uyuyir ama kendi yataginda asla.
Neden diyoruz korkuyorum diyor.
Neyden korkuyorsun peki seni korkutan ne diyoruz cevap yok sadece korkuyorum yatmak istemiyorum diyor. Ama babasi olursa ancak yatiyor yataginda .
Esimde üzgün . Sabahlari işe gidemiyorum uykumu alamiyorum heryerim tutuluyor diyor... :KK43:

2 yasindaki oglum da asiri anneci yani asiri memeci.
Gece en az 4..5 kere uyanip agliyor meme istiyor. Yatak odasina kosuyor.
Götürüyorum yatagina eger meme vermezsem yanina yatarsam 1..2 saat boyunca agliyor sonra uyuyakaliyor. .
Tabi o esnada bende uyuyakaliyorum. Heryerim tutuluyor uykudan dayak yemis gibi uyaniyorum.
Eger meme verirsem bagimlisi oluyor daha cak istiyor gunduzleri de istiyor. Memeden nasil kesicem. Nasil sabaha kadar deliksiz uyutucam
Oglum cok yemek yer. gece karni mutlaka tok yatiyor hatta 1 biberon dolusu balli sut icip yatiyor. Ama yine de her gece böyleyiz..

Yani arkadaslar uzun lafin kisasi artik geceler olmasin istiyoruz. Biktim her gece evde yer yatak degistiren bir aile olduk . Sabaha kadar durmadan cocuklarla ugrasiyoruz eşimle.

Artik aglamamak icin kendimi zor tutuyorum. Cunku boynum dun gece cok kotu tutulmus hareket ettiremiyorm. Sag bacagimda kikirdak zedelenmesi olmus surekli cocuklarin peşinde kostura kostura..

Anne baba hakki odenmezmis bunu bir kez daha anladim :KK43:

Kalici çözümü olan varsa yalvariyorum nolur paylaşsın
yanlış anlamayın ama iki çocuğunuzu da ağlaya ağlaya uyuttugunuzu yazmissiniz. bu onları psikolojisi için hiç doğru değil, uzman yardimi almayı denediniz mi acaba?

Korkusu varsa şu tavana yildiz deseni veren gece lambalarindan alabilirsiniz mesela belki o zaman korkmaz

Kıyamam ben ona ya. Kızınızdan 1 yaş büyük kızım var benim de ve o da korkuyor. Canavardan, ruhlardan falan korkuyor :) çocuk işte ne kadar canavar yok desen de kar etmiyor.

Şu aşamada ağlatarak uyutmayın. O daha 5 yaşında ve korkuyor. Hayatta en güvendiği insanlar da onu korkunun kollarına atarsa bence bu durum daha ileri seviyelere gelir.

Kendinizi koyun yerine ve hissettiklerini anlamaya çalışın. Biz tuvalete bile birlikte gidiyoruz. Evet insan bazen çileden çıkıyor ama geçecek bu durum. Bazı kavramlar yerine oturana kadar böyleyiz.

Babasi olmadan kendi odasinda yatmıyor. Ama asil mesele kızım kendi odasinda yatmiyor. Odasinda hersey kizimin sevdigi tarz. Perdesi halisi avizesi bile pembis. Ama gel gelelim kizima 1 bucuk senedir bisey oldu kendi odasinda yatmiyor. Masal okusamda kabul etmiyor eskiden yatan cocuk ne olduysa odasinda uyuyamiyor. Dun gece babasi ve ben artik kızdık yatagina dogru hadi bakalim diye. Ama aglaya agla istifra etti. :KK43:
Neden boyle yapiyor anlamiyoruz. Bizim yatagimizda deliksiz uyuyor. Kanepe de deliksiz uyuyir ama kendi yataginda asla.
Neyden korkuyorsun peki seni korkutan ne diyoruz cevap yok sadece korkuyorum yatmak istemiyorum diyor. Ama babasi olursa ancak yatiyor yataginda .
Esimde üzgün . Sabahlari işe gidemiyorum uykumu alamiyorum heryerim tutuluyor diyor... :KK43:

Götürüyorum yatagina eger meme vermezsem yanina yatarsam 1..2 saat boyunca agliyor sonra uyuyakaliyor. .
Tabi o esnada bende uyuyakaliyorum. Heryerim tutuluyor uykudan dayak yemis gibi uyaniyorum.
Eger meme verirsem bagimlisi oluyor daha cak istiyor gunduzleri de istiyor. Memeden nasil kesicem. Nasil sabaha kadar deliksiz uyutucam
Oglum cok yemek yer. gece karni mutlaka tok yatiyor hatta 1 biberon dolusu balli sut icip yatiyor. Ama yine de her gece böyleyiz..

Yani arkadaslar uzun lafin kisasi artik geceler olmasin istiyoruz. Biktim her gece evde yer yatak degistiren bir aile olduk . Sabaha kadar durmadan cocuklarla ugrasiyoruz eşimle.

Artik aglamamak icin kendimi zor tutuyorum. Cunku boynum dun gece cok kotu tutulmus hareket ettiremiyorm. Sag bacagimda kikirdak zedelenmesi olmus surekli cocuklarin peşinde kostura kostura..

Kardeşini kıskandığı için böyle yapıyo kıźınız artik tek çocuk değil baya kıskanıyo hemde

Umarim. Bazi yansimalari bi seye benzetiyor. Odasinda cicek var gece buruna benziyor diyor falan. Cok korkuyor ya
Ben de kızınız gibiydim çok korkardım küçükken oda ki eşyalarını aynı şekil de birşeylere benzetirdim hatta bir ara yere düşen havluyu yılana benzettim o zaman biraz büyüktüm de karanlık aynı yılan gibi kıvrılmış bütün ev halkını uyandırmıştım çığlıklarımla :)

Küçükken de çok korkardım sürekli kendimi yatak odasına atardım babam da dayanamadı artık bir süre kendi yataklarının yanına benim karyolayı bitiştirmişti bir süre öyle uyuduk sonra sanırım ben kendiliğimden diğer odaya geçtim.

Şimdi bile bazen korktuğum olur itiraf edeyim :) korku filmi izlesem uyuyam bir kaç gün,yada bir tıkırtı duysam derim evin içinde biri geziyor uyku girmez evin için de gezen benim aslında :) dün kendi odam da bir türlü uyuyamadım mesela korku kapladı birden niye böyle oldu bilmiyorum halbu ki yatar yatmaz uyurum normalde elim de yastık bir kendi odam ,bir salon,bir oturma odası arasında mekik dokudum durdum :)

Oglanla kizi al yanina esinde baska odada uyusun bi sure boyle idare edin herkes rahat rahat uyusun

Bizde oyle yaptik odasi evdeki en guzel oda. Ama yatmiyor. Kayinvalidem ve eşim diyorki yatak odasina yatagin yanina döşek serin odanizda yatsin diyorlar napsam bilemedim
Merhaba.ben de aynı şeyi söyleyeceğim. Benim kızımda 4.5 yaşında. Nerdeyse hep bizimle yattı aynı yatakta. Ama yazın yere bi yorgan serdim bizimle rahat edemedikçe orda yattı. Hatta parkeler falan yatıyordu. Hiç karışmadım. Bizden ayrı yatmaya öyle alıştı. Şimdi odasına geçirdim. Ayrı yatmaya alışınca odasına da alıştı. Yine ara ara geliyor yanımıza ama okadar sorun değil. Allah yardımcınız olaun

Yani bence önce odanıza alıp hiç korkularından bahsetmeyip korkuyu unutturun derim. Hiç bahsetmeyin. Önce bir rahatlasın. İnşallah tez zamanda da odasına alışır

Bitki çaylarından verseniz passiflora gibi yada muadil ne var bilmiyorum mışıl mışıl uyursunuz ailecek ama yan etkisi varmıdır bilemiyorum

Bizde yanı durumdayız.
2yaşında ama 2 senedir her gece ordan oraya taşınırız arada 40-50kere kalktığım olur.en iyi hali 10kere kalkarız en az.
Ben umudu kestim uykudan nefret ediyor.
Sizde bisüre zorlamayın derim ben.
Kendini güvende hissetmek istiyor.
İllaki birgün odasında yatmaya başlayacak.

Küçükken bende annemin yanında yatıyordum 5 yaşında falanım, annem eğer yanımda yatmazsa da deli gibi ağlıyodum:olamaz::KK53: bi sabah annem dedi bak ben eğer babanla beraber uyumazsam baban başka bi kadın bulup onunla uyur annenin bi yere gitmesini istemezsin dimi? O zaman kendi odanda uyu.. o günden beri kendi odamdayım :KK51:

Sütünü sağsan emzirmeden ek besinlerin içine katarsın ziyan etmezsin o da memeyi çekip çekip boş olduğunu görünce bırakır ? Yeni anneyim ben sadece bi fikir benimki ne kadar işe yarar bilmiyorum :KK43:

Kızımı 6 aylık olmadan kendi odasına aldim. Sanırım 4 aylıktı. Uyandiginda hiç usenmeden kalkıp emzirip geri yatağına koydum bizimle uyuduğunu hatirlamam. Zaten küçükken korkardim ben. Şimdi 7.5 yaşında. Cidden bizimle uyuduğunu hatirlamam. Bazen uyanıp gelip yanimiza kivrildigi oluyor şu an. Çünkü bizim yatak daha genismis. O da en az 3ten sonra gelir gece. Demem o ki kucuklukten alıştırmak gerekti böyle şeylere.

iki kizim var cok sukur onlar benim herseyim.Allah isteyen dileyen herkese nasip etsin yoklugu cilelerin en buyugu..
amaaa ah ah anne hakki odenmez hemhic odenmez.ucbucuk yasindakiyle beraber yatiyorum koltugum buyuk acilinca baya yatak gibi oluyor.ikinci askim hemen bitisikte besigin de uyuyor bir bucuk yasinda.gece uckere rahat kalkiyor.kesintisuz uyku malesef yok bana.uc saat iki saat uyursam seviniyorum.esim yatak odasinda uyuyor ise gittigi icin dinlenmis olmasi lazim.biz ayrildik kocam varken kocasiz kaldim vallahi:KK66:neredeyse dort yildir ayri yatiyoruz mecburen.uykusuzluga alistim ben gerci simdi yine uyuyorum kizlarla beraber.
esinizden ayri yatin cocuklarla bir sure.yazik korkuyomus agliyormus kiyamam ya..calisan insan uykusunu almasi lazim.pedagog destegide alabilirsiniz ama biraz beraber yatin belki korkusu gecer..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back