Artik uyumak istiyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı odada yatın hepiniz . Oğlumu 4 yaşına kadar yanımda yatırdım . Süngerini yanımiza koymuştum . Hatta bakıcım bir tane daha dogurursan onun beşiginide şuraya koyarsın demişti. Şuan 5 yaşında kendi odasında yatıyor. Ama bu aralar tuvaletten filan korkuyor başımda bekle diyor. Bende korkuyordum o yaşlarda hatırlıyorum .Bırak yanınızda yatsın

Oglunu memeden ayir ve biberonla su sut vs ver gece uyaninca .
Kizinıda arkadaslarin kendi başına odasinda yatiyormus odanda uyumazsan herkes buyur sen kücuk kalirsin büyüyemezsin diyebilirsin .
Ama kizini yaninizda yatirma .
Kıziniz kreşe gidiyordur heralde ogretmeni sinifta bir konusma yapsin .

Bir de sut sindirimi en zor besinlerden oldugu icin bagirsaklari acisindan gece verilmemeli diye biliyorum ben. Ben de sut veriyorum bir seylerle tatlandirip ama gunduz veriyorum. Gece verdigimde bagirsaklarinin gurultusundan uyuyamiyor.
Ben zaten sut hic vermiyorum :)) o apayri bir konu

Gece gunduz surekli ayakta cocuklarla ugrasiyoruz. Ve maalesef aulelerimize cok uzakta yasiyoruz. Kimsemiz yok buralarda :KK43:
Biz de yalniziz .deliksiz uyku olmaz zaten onu unutun..bizimkiler odalarinda uyuyor beraber..amq 10 kez vıdı vıdı git gel yapiyoruz ..tavsiyem kucuk bi kanepe atin kızın odasina korkusu varsa yaninda olun ...alışana kadar..biz hic yatagimiza almadik 1 gece bile cunku ikizler sığmaz ve dusme tehlikesi buyuk...
Biz gittik odalarina istediklerinde hala da oyle bir kanepe var odalarinda..

Kizlar merhaba . Benim 5 yasinda kizim 2 yasinda oglum var.
Kizim cok asiri baba düşkünü.
Babasi olmadan kendi odasinda yatmıyor. Ama asil mesele kızım kendi odasinda yatmiyor. Odasinda hersey kizimin sevdigi tarz. Perdesi halisi avizesi bile pembis. Ama gel gelelim kizima 1 bucuk senedir bisey oldu kendi odasinda yatmiyor. Masal okusamda kabul etmiyor eskiden yatan cocuk ne olduysa odasinda uyuyamiyor. Dun gece babasi ve ben artik kızdık yatagina dogru hadi bakalim diye. Ama aglaya agla istifra etti. :KK43:
Neden boyle yapiyor anlamiyoruz. Bizim yatagimizda deliksiz uyuyor. Kanepe de deliksiz uyuyir ama kendi yataginda asla.
Neden diyoruz korkuyorum diyor.
Neyden korkuyorsun peki seni korkutan ne diyoruz cevap yok sadece korkuyorum yatmak istemiyorum diyor. Ama babasi olursa ancak yatiyor yataginda .
Esimde üzgün . Sabahlari işe gidemiyorum uykumu alamiyorum heryerim tutuluyor diyor... :KK43:

2 yasindaki oglum da asiri anneci yani asiri memeci.
Gece en az 4..5 kere uyanip agliyor meme istiyor. Yatak odasina kosuyor.
Götürüyorum yatagina eger meme vermezsem yanina yatarsam 1..2 saat boyunca agliyor sonra uyuyakaliyor. .
Tabi o esnada bende uyuyakaliyorum. Heryerim tutuluyor uykudan dayak yemis gibi uyaniyorum.
Eger meme verirsem bagimlisi oluyor daha cak istiyor gunduzleri de istiyor. Memeden nasil kesicem. Nasil sabaha kadar deliksiz uyutucam
Oglum cok yemek yer. gece karni mutlaka tok yatiyor hatta 1 biberon dolusu balli sut icip yatiyor. Ama yine de her gece böyleyiz..

Yani arkadaslar uzun lafin kisasi artik geceler olmasin istiyoruz. Biktim her gece evde yer yatak degistiren bir aile olduk . Sabaha kadar durmadan cocuklarla ugrasiyoruz eşimle.

Artik aglamamak icin kendimi zor tutuyorum. Cunku boynum dun gece cok kotu tutulmus hareket ettiremiyorm. Sag bacagimda kikirdak zedelenmesi olmus surekli cocuklarin peşinde kostura kostura..

Anne baba hakki odenmezmis bunu bir kez daha anladim :KK43:

Kalici çözümü olan varsa yalvariyorum nolur paylaşsın
Allah kolaylık versin öncelikle .Benim ikizler de 5 yaşında gece yatma sorunu bizde de var ben ninniyle uyutuyorum ama kızım ısrarla elimi tutmadan asla uyumuyor.Oğlumda elimi tutmak istiyor ve bende senin gibi ikisi arasında kalıyorum Allahtan el tutma konusunda oğlum daha anlayışlı yoksa çok zor.bence ninni söyle ve yastığına ayetel kürsi duası tak korkularından uzaklaşır

Yatağının baş ucunun altına dua kitabı koy korkutuyolardır birde yatağına kırıntı mı dökülüyo takip et zamana bırak önce sende onunla yat yada eşin odasına alışsın sonra ödül falan yanlız yatmaya alışır

Oğlun içinde tek çözüm memeden ayırman zaten bu kadar bağımlılığın nedeni artık son zamanlar böyle oluyolar 2yaşına gelmiş hem artık zamanı

Ayrıca daha yaşları küçük alışana kadar 1yıl falan aynı odada yatabilirler birbirlerine destek olurlar insan heleki çocuk tek yatarken camdan vuran ışığa gölgeye korkuyo

O niye ayrı bi konu Milana:/// kusura bakma nolur, takipte gibiyim seni:olamaz:
Ben keçi sütü veriyorum da kızıma.
Keci sutunu cok arastirmadim ama inekten daha iyi sanirim , herseyden once inek sutu insan sindirim sistemi icin cok agir , ufacik bebelerin gelismekte olan sistemleri icin oldukca yorucu bir besin
Ikincisi ise gunumuzde marketlerde satilan her turlu sut , bol kimyasalli yemlerle besleniyor ve o ineklere antibiyotik veriliyor , onlarin sutunden de o kimyasal ve antibiyotikler icen insanlarin vucuduna geciyor
Evet sutun faydalari da var ama kar/zarar dengesinde verdigi zarar daha fazla
Sutun icindeki vitaminleri sebze meyve , yogurt , kefir , ayrandan da aliyoruz
Yani ekstra birsey katmiyor inaana
Oglum 10 yasinda , arada sirada annemlerde ictigi taze gunluk sut disinda sut icmez
Kizim ise 22 aylik daha anne sutu harici sut icmedi
Ikisi de bol bol yogurt yer , ayran icer , kefire alistiramadim sevemediler keske sevseler .. kisacasi bizim eve sut giremez

Keci sutunu cok arastirmadim ama inekten daha iyi sanirim , herseyden once inek sutu insan sindirim sistemi icin cok agir , ufacik bebelerin gelismekte olan sistemleri icin oldukca yorucu bir besin
Ikincisi ise gunumuzde marketlerde satilan her turlu sut , bol kimyasalli yemlerle besleniyor ve o ineklere antibiyotik veriliyor , onlarin sutunden de o kimyasal ve antibiyotikler icen insanlarin vucuduna geciyor
Evet sutun faydalari da var ama kar/zarar dengesinde verdigi zarar daha fazla
Sutun icindeki vitaminleri sebze meyve , yogurt , kefir , ayrandan da aliyoruz
Yani ekstra birsey katmiyor inaana
Oglum 10 yasinda , arada sirada annemlerde ictigi taze gunluk sut disinda sut icmez
Kizim ise 22 aylik daha anne sutu harici sut icmedi
Ikisi de bol bol yogurt yer , ayran icer , kefire alistiramadim sevemediler keske sevseler .. kisacasi bizim eve sut giremez
Market sütü konusunda haklısın. Biz Almanya’dayız. Burda da çoğunlukla üreticiden alıyoruz keçi sütünü. Kendi yoğurdumuzu da aynı şekilde çiftlik sütüyle yapıyorum.
Kefiri ben içemedim yaaa:/ çocuğuma da denemedim bile..hoş keçi sütünü içen onu da içebilir ama bilemedim.
Çok sağol,verdiğin bilgiler için:KK54:

Market sütü konusunda haklısın. Biz Almanya’dayız. Burda da çoğunlukla üreticiden alıyoruz keçi sütünü. Kendi yoğurdumuzu da aynı şekilde çiftlik sütüyle yapıyorum.
Kefiri ben içemedim yaaa:/ çocuğuma da denemedim bile..hoş keçi sütünü içen onu da içebilir ama bilemedim.
Çok sağol,verdiğin bilgiler için:KK54:
Rica ederim :)
Sanslisin ciftlikten sut alabildigin icin

Ben de vermeme konusunda direndim ama babasi da verme konusunda diretince gunde bir kez vermeye basladim. Onu da uyku saatine denk getirmiyorum :)

Su erkeklerin her halta karismasina sinir oluyorum :)
Biz esimle ayri dusersek bir konuda , giriyorum googlea buldugum tonlarca makaleyi mail atiyorum ona , bikana kadar hepsini okutuyorum , sonunda tamam diyor :))

Su erkeklerin her halta karismasina sinir oluyorum :)
Biz esimle ayri dusersek bir konuda , giriyorum googlea buldugum tonlarca makaleyi mail atiyorum ona , bikana kadar hepsini okutuyorum , sonunda tamam diyor :))

Ben o sekilde de ikna edemiyorum. Anasi ve ablasi soylerse inaniyor. Ben de ugrasmiyorum :)

Ne de kolay sütten kes denmiş konu sahibi de gece meme diye ağlayan bebeğe inat etmiş vermemiş. Bravo hayatta en güvendiği insana karşı soru işaretleri başlıyor. Kaldı ki meme sadece beslenmek için değildir. duygusal gelişimi için de önemli. Diş çıkarırken memeye düşkünlük artar çünkü ağrı kesici özelliği vardır sütün. 2 yaş civarı gündüz yaşadıklarını gece kabus şeklinde görür memeye düşer güvende hissetmek için. Eğer memeden kesmek istiyorsanız çocuğunuzla konuşun anlatın ona. Şöyle bir göz attım yazdıklarınıza kusura bakmayın ama çocuklarınıza açıklama yapmak yerine kurallar koyup, onların isteklerini ve ihtiyaçlarını görmezden geliyor gibisiniz ve bunlar çok üzgünüm ama ruhunda yaralar açacak. Eşimde bende psikolojinin içindeyiz bazen birbirimizde 0-6 yaş dönemindeki yanlışların karakterimiz üzerindeki tezahürünü konuşuruz. çocuğum var bu arada ve sizin yerinizde olsam imkan varsa dördümüzün yatacağı bir yerde yatardım yoksa da kızım babasıyla yatmak istiyorsa babasıyla benle yatmak istiyorsa benle yatırırdım. Küçüğümü De yanıma alır uyandığında hiç kalkmasam memeyi verip uyumaya devam ederdim. Benim de çocuğum gece sürekli kalkıyor ben böyle yapıyorum ve doğduğundan beri uykusuzum dediğim çok azdır. O mutlu ben mutlu ve dinlenmiş. Önemli olan bu bence

Kizlar merhaba . Benim 5 yasinda kizim 2 yasinda oglum var.
Kizim cok asiri baba düşkünü.
Babasi olmadan kendi odasinda yatmıyor. Ama asil mesele kızım kendi odasinda yatmiyor. Odasinda hersey kizimin sevdigi tarz. Perdesi halisi avizesi bile pembis. Ama gel gelelim kizima 1 bucuk senedir bisey oldu kendi odasinda yatmiyor. Masal okusamda kabul etmiyor eskiden yatan cocuk ne olduysa odasinda uyuyamiyor. Dun gece babasi ve ben artik kızdık yatagina dogru hadi bakalim diye. Ama aglaya agla istifra etti. :KK43:
Neden boyle yapiyor anlamiyoruz. Bizim yatagimizda deliksiz uyuyor. Kanepe de deliksiz uyuyir ama kendi yataginda asla.
Neden diyoruz korkuyorum diyor.
Neyden korkuyorsun peki seni korkutan ne diyoruz cevap yok sadece korkuyorum yatmak istemiyorum diyor. Ama babasi olursa ancak yatiyor yataginda .
Esimde üzgün . Sabahlari işe gidemiyorum uykumu alamiyorum heryerim tutuluyor diyor... :KK43:

2 yasindaki oglum da asiri anneci yani asiri memeci.
Gece en az 4..5 kere uyanip agliyor meme istiyor. Yatak odasina kosuyor.
Götürüyorum yatagina eger meme vermezsem yanina yatarsam 1..2 saat boyunca agliyor sonra uyuyakaliyor. .
Tabi o esnada bende uyuyakaliyorum. Heryerim tutuluyor uykudan dayak yemis gibi uyaniyorum.
Eger meme verirsem bagimlisi oluyor daha cak istiyor gunduzleri de istiyor. Memeden nasil kesicem. Nasil sabaha kadar deliksiz uyutucam
Oglum cok yemek yer. gece karni mutlaka tok yatiyor hatta 1 biberon dolusu balli sut icip yatiyor. Ama yine de her gece böyleyiz..

Yani arkadaslar uzun lafin kisasi artik geceler olmasin istiyoruz. Biktim her gece evde yer yatak degistiren bir aile olduk . Sabaha kadar durmadan cocuklarla ugrasiyoruz eşimle.

Artik aglamamak icin kendimi zor tutuyorum. Cunku boynum dun gece cok kotu tutulmus hareket ettiremiyorm. Sag bacagimda kikirdak zedelenmesi olmus surekli cocuklarin peşinde kostura kostura..

Anne baba hakki odenmezmis bunu bir kez daha anladim :KK43:

Kalici çözümü olan varsa yalvariyorum nolur paylaşsın
guzelim benimde iki oglum var ve bu belli bir yasa kadar oluyor sanirim oglum bir sene gece kalkti ve bizim yataga geldi ama su 3 aydir artik gelmiyor gecici bir durum bence belli bir yasa kadar yapiyorlar ve bn ilk ogluma 2 sene geceleri baktim sabaha kadar otururduk gunduz fazla uyutma ozamanda gece kalkiyorlar

Ne de kolay sütten kes denmiş konu sahibi de gece meme diye ağlayan bebeğe inat etmiş vermemiş. Bravo hayatta en güvendiği insana karşı soru işaretleri başlıyor. Kaldı ki meme sadece beslenmek için değildir. duygusal gelişimi için de önemli. Diş çıkarırken memeye düşkünlük artar çünkü ağrı kesici özelliği vardır sütün. 2 yaş civarı gündüz yaşadıklarını gece kabus şeklinde görür memeye düşer güvende hissetmek için. Eğer memeden kesmek istiyorsanız çocuğunuzla konuşun anlatın ona. Şöyle bir göz attım yazdıklarınıza kusura bakmayın ama çocuklarınıza açıklama yapmak yerine kurallar koyup, onların isteklerini ve ihtiyaçlarını görmezden geliyor gibisiniz ve bunlar çok üzgünüm ama ruhunda yaralar açacak. Eşimde bende psikolojinin içindeyiz bazen birbirimizde 0-6 yaş dönemindeki yanlışların karakterimiz üzerindeki tezahürünü konuşuruz. çocuğum var bu arada ve sizin yerinizde olsam imkan varsa dördümüzün yatacağı bir yerde yatardım yoksa da kızım babasıyla yatmak istiyorsa babasıyla benle yatmak istiyorsa benle yatırırdım. Küçüğümü De yanıma alır uyandığında hiç kalkmasam memeyi verip uyumaya devam ederdim. Benim de çocuğum gece sürekli kalkıyor ben böyle yapıyorum ve doğduğundan beri uykusuzum dediğim çok azdır. O mutlu ben mutlu ve dinlenmiş. Önemli olan bu bence
Bu tarz konularin hepsine yazin olur mu?
Keske begen harici "bayildim" "sahane" "muhtesem" butonlari olsaydi , yorumunuz icin hepsini secerdim :)

Oneren oldu mu bilmiyorum da kizinizin yatagini yatak odasina tasisaniz?
Oglunuzu memeden kesmeniz ile ilgili birsey diyemeyecegim.
Ha bir de odasina gece lambasi koymanizi tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back