Artık ne düşüneceğimi bilmiyorum.

eslemderler

Öncelik,samimiyet.
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2022
585
997
33
Selam kızlar.
Daha önce söz etmiştim,eşimin ailesiyle sorun yaşadım ve hala yaşıyorum.
Kısaca sizi sıkmadan anlatayım.Eşimin en küçük kız kardeşiyle ufak bir tartışmamız oldu,ufak dediğime bakmayın 28 yaşında.
Ona hiçbir şey demediğim halde hemen ablalarına tartışmayı yalan yanlış şekilde anlatmış.Ben kendimi ifade ettiğim halde,konu uzadıkça uzadı ve bana tavır aldılar.Abileri,anne babası da olayı öğrendi.Bizi barıştırmak için (ben küs değildim) bir araya getirdiler,o akşam ablası bana herkesin içinde hakaret etti.Yine de affettim ve sanırım burada hata ettim.
Defalarca eşimin hatrı için adım attım ama yok halden,hatırdan anlayacak insanlar değiller.
Defalarca kez numaramı sildiler,yok saydılar umursamadım.Son bir senedir hiçbir şekilde ablalarıyla iletişim kurmuyorum.Asla da kurmam.Çünkü inanın hatalı onlar olduğu halde evliliğimin huzuru için görmezden gelip,adım attım ama kanser ruhlu iğrenç insanlar.
Biz şimdi eşimin memleketine gideceğiz bayram tatilinde.Son birkaç gündür eşim fazla durgun,cinsel hayatımız da çok azaldı.
Nedenini sorduğumda ‘ailemle konuşacağım,kafamda oturtuyorum bu yüzden durgun ve uzağım’dedi.
Ben çıldırdım tabi,ablalarının dengesizliği bizim cinsel hayatımızı dahi etkiledi.Be adam o zaman ablan bana hakaret ettiğinde konuşsaydın,sessiz kalmasaydın.
Çok doluyum,derdimi tam anlatamadım ama lütfen bana bir akıl verin.Ne yapmam gerekiyor?Neden umursamadan yaşayamıyor eşim?

Herkes kendi evliliğine odaklanmış,umursamıyor bizi ama eşim her an ailesi bir şey diyecek endişesiyle yaşıyor ve bu evliliğimizi çok etkiliyor.

Selam kızlar.
Kısaca sizi sıkmadan anlatayım.Eşimin en küçük kız kardeşiyle ufak bir tartışmamız oldu,ufak dediğime bakmayın 28 yaşında.
Ona hiçbir şey demediğim halde hemen ablalarına tartışmayı yalan yanlış şekilde anlatmış.Ben kendimi ifade ettiğim halde,konu uzadıkça uzadı ve bana tavır aldılar.Abileri,anne babası da olayı öğrendi.Bizi barıştırmak için (ben küs değildim) bir araya getirdiler,o akşam ablası bana herkesin içinde hakaret etti.Yine de affettim ve sanırım burada hata ettim.
Defalarca eşimin hatrı için adım attım ama yok halden,hatırdan anlayacak insanlar değiller.
Defalarca kez numaramı sildiler,yok saydılar umursamadım.Son bir senedir hiçbir şekilde ablalarıyla iletişim kurmuyorum.Asla da kurmam.Çünkü inanın hatalı onlar olduğu halde evliliğimin huzuru için görmezden gelip,adım attım ama kanser ruhlu iğrenç insanlar.
Biz şimdi eşimin memleketine gideceğiz bayram tatilinde.Son birkaç gündür eşim fazla durgun,cinsel hayatımız da çok azaldı.
Nedenini sorduğumda ‘ailemle konuşacağım,kafamda oturtuyorum bu yüzden durgun ve uzağım’dedi.
Ben çıldırdım tabi,ablalarının dengesizliği bizim cinsel hayatımızı dahi etkiledi.Be adam o zaman ablan bana hakaret ettiğinde konuşsaydın,sessiz kalmasaydın.
Çok doluyum,derdimi tam anlatamadım ama lütfen bana bir akıl verin.Ne yapmam gerekiyor?Neden umursamadan yaşayamıyor eşim?

Karşı taraf rahat bırakmıyorsa adamı, tabii ki umursamadan yaşayamaz.
Senin yapman gereken eşini karşına alıp, artısını eksisini konuşman.
Bu konularda eşin hangi tarafı haklı görüyor?
Senin haklı olduğunun farkında mı?
Seni haksız buluyorsa eğer, neden haksız buluyor?

Bu yazdığını ona da söylemelisin, madem öyle neden gerektiğinde seni savunmamış?
Sana hakaret edilirken aklı neredeymiş?

Bana saçma geliyor bu durumlar, ama erkekler kadınlar gibi değil.
Biz evlendiğimiz zaman resmen kendi ailemiz, eşimizin ailesi arasındaki ilişkilerde köprü vazifesi görüyoruz.
Hep bir ara-buluculuk söz konusu oluyor.
Erkek bunu yapamıyor, iki problemde ana kartları hasar alıyor.

Önce aranızda konuşup konuları netleştirin, sonrasında kendi ailesi ile konuşsun durumları.
Ondan sonrasına da bakarsınız artık.

Karşı taraf rahat bırakmıyorsa adamı, tabii ki umursamadan yaşayamaz.
Senin yapman gereken eşini karşına alıp, artısını eksisini konuşman.
Bu konularda eşin hangi tarafı haklı görüyor?
Senin haklı olduğunun farkında mı?
Seni haksız buluyorsa eğer, neden haksız buluyor?

Bu yazdığını ona da söylemelisin, madem öyle neden gerektiğinde seni savunmamış?
Sana hakaret edilirken aklı neredeymiş?

Bana saçma geliyor bu durumlar, ama erkekler kadınlar gibi değil.
Biz evlendiğimiz zaman resmen kendi ailemiz, eşimizin ailesi arasındaki ilişkilerde köprü vazifesi görüyoruz.
Hep bir ara-buluculuk söz konusu oluyor.
Erkek bunu yapamıyor, iki problemde ana kartları hasar alıyor.

Önce aranızda konuşup konuları netleştirin, sonrasında kendi ailesi ile konuşsun durumları.
Ondan sonrasına da bakarsınız artık.
Eşim beni haklı görüyor ve ablalarının bu kinciliğine anlam veremiyor.Neden sustun dediğimde de ‘hatalı olduğumu kabul ediuorum’diyor.

Selam kızlar.
Eşinin ablalarına değil de kendisine odaklan bence. Sessiz kalması normal değil asla. İnsan eşine hakaret edilirken nasıl susabilir. Sen onun ailesisin. Seni daha kendi kardeşinden koruyamayan adam çocuklarına sana nasıl sahip çıkacak? O zaman kız kardeşleriyle mutlu mesut yaşasaydı senin başını yakmasaydı

Ailesi size farkettirmeden eşinize sürekli bu konuyu açıp rahatsız ediyor olabilir mi?
Evet,muhtemelen ablanlarla küs kalma diyorlardır ama karşımızda bizi anlayacak insanlar yok.Çok cahiller çok.
Kayınvalideme oturup her şeyi anlattım,benim kızlarım asla yalan söylemez dedi.Tamam oğlun anlatsın dedim,eşim anlattı.Kadın put gibi durdu

Eşim beni haklı görüyor ve ablalarının bu kinciliğine anlam veremiyor.Neden sustun dediğimde de ‘hatalı olduğumu kabul ediuorum’diyor.

Bana pek haklı gören bir eş tavrı gibi gelmedi sizin anlattıklarınız.
Benim eşim ile de benzer mevzular yaşandı, benim haklı olduğum durumlarda.
Eşim ailesi ile stres yapmadan konuşması gerekeni kendi aralarında konuştu ve konu kapandı.
Bana sirayet eden bir durum da olmadı açıkçası.

Siz tekrar eşiniz ile konuşun, bu kadar ileri seviyede cinsel hayatınızı dahi etkileyecek bir durum haline getirmesin konuları.

Böyle ömür geçmez.
Kafasında mı çözüyor fiziken mi çözüyor ne yapacaksa yapsın kocan öyle çık o yola.
Taviz vermeni önermem, şımarıklığın alemi yok. Ailesinin hatası için utanması gereken yerde karısına bıdı bıdı da etmeyiversin paşa.
Hayır çıldırdım artık.Ben bu kadar bedel ödemişken bu evlilik için.Toparlayamıyorum cümleleri

Eşinin ablalarına değil de kendisine odaklan bence. Sessiz kalması normal değil asla. İnsan eşine hakaret edilirken nasıl susabilir. Sen onun ailesisin. Seni daha kendi kardeşinden koruyamayan adam çocuklarına sana nasıl sahip çıkacak? O zaman kız kardeşleriyle mutlu mesut yaşasaydı senin başını yakmasaydı
Ablalarını hiç umursamıyorum zaten ama yola eşimle devam ediyorken aklıma getirmemeye çalışıyorum eski konuları

Bana pek haklı gören bir eş tavrı gibi gelmedi sizin anlattıklarınız.
Benim eşim ile de benzer mevzular yaşandı, benim haklı olduğum durumlarda.
Eşim ailesi ile stres yapmadan konuşması gerekeni kendi aralarında konuştu ve konu kapandı.
Bana sirayet eden bir durum da olmadı açıkçası.

Siz tekrar eşiniz ile konuşun, bu kadar ileri seviyede cinsel hayatınızı dahi etkileyecek bir durum haline getirmesin konuları.
Yani aynı hataları ablaları değil de,ben yapsaydım bence bu evlilik devam etmezdi.

Ablalarını hiç umursamıyorum zaten ama yola eşimle devam ediyorken aklıma getirmemeye çalışıyorum eski konuları
Üstünü örttüğün hiç bir şey çözülmez. Benim eşim evliliğimiz ilk zamanlarında bir konuda ailesinin tarafı olup bana ailemi üzdün falan demişti. Halbuki ailesi benim hakkımda neler neler demişti ona. Sonra biz ailesiyle konuşup yanlış anlaşılmaları düzelttik ama eşime kırgınlığım ne yapsam geçmedi. Zamanında konuşmadık üzerine ve ben hala her tartışmada o zaman bana tavrını hatırlayıp üzülüyorum. Hazır konunuz tazeyken konuşun. Güzelce konuşursanız daha iyi ama kavga etmeniz gerekiyorsa da edin. Yoksa hep içinizde kalacak olan şey ablaları değil eşinizin tavrı olacak.

belli ki umurunda değil. siz de kendinizce eşinizin utandığını varsayarak kendinizi kandırıyorsunuz.
Öyle değil,kendimi kandıramıyorum.Her şeyin farkındayım.Susarak en büyük hatayı o yaptı zaten.
Yerinde olsam ömür boyu eşimin yüzüne bakamazdım.O anlamda utanç duymalı

Üstünü örttüğün hiç bir şey çözülmez. Benim eşim evliliğimiz ilk zamanlarında bir konuda ailesinin tarafı olup bana ailemi üzdün falan demişti. Halbuki ailesi benim hakkımda neler neler demişti ona. Sonra biz ailesiyle konuşup yanlış anlaşılmaları düzelttik ama eşime kırgınlığım ne yapsam geçmedi. Zamanında konuşmadık üzerine ve ben hala her tartışmada o zaman bana tavrını hatırlayıp üzülüyorum. Hazır konunuz tazeyken konuşun. Güzelce konuşursanız daha iyi ama kavga etmeniz gerekiyorsa da edin. Yoksa hep içinizde kalacak olan şey ablaları değil eşinizin tavrı olacak.
Zamanı geriye alamıyorum.Şimdi o akşama dönebilsem kızımı alır,eşimi ailesinin yanında bırakıp giderdim.

Back
X