Artık dayanamıyorum...

Navizade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
587
317
73
44
Sorunum kayınvalidem ve eşimin tutumu..
birbucuk yıldır evliyim Allah razı olsun kayınvalidemin çok iyiliğini gördüm çok emeği var üstümde asla ona saygısızlık yapmak istemiyorum zaten hayatta çekmediği kalmamış,ama inanın artık onun davranışı yüzünden nerdeyse hergün eşimle tartışıyoruz.
kadın her gün sektirmeden arar 15 dakkika konuşur hal hatır sorsa başımla beraber, napıyosunuz,ne yediniz ,ne yaptınız nereye gittiniz, günlük Z raporu veriyoruz resmen bununla kalsa iyi kadın günlük planımızı yapıyor , kızım sen kilo mu aldın yeme çocuk karnında obez olucak,kızım sen neden bu espiriyi yaptın çocuk karnında duyucak üzülücek,kızım bu gün şu yemeği yap hafta sonları şu teyzenlere ,sonra şu dünürlere gidin vs vs. kibarca uyarıyoruz tınladığı yok aynı tas aynı tamam. kadın resmen bizi koyun gibi yönlendirmek istiyor. Cahil olsak neyse ben sağlıkçıyım onun bildiklerini ben unuttum diyebilir eşimde bende üniversite mezunu olgun insanlarız sus sus inanın artık dün gece patladım.eşime anne söyle kendine çeki düzen versin dedim bıktım artık çocuğu düşünüyor sözde,beni gerdikçe çocuğa daha çok zarar veriyor isteğimle görüşür ,istediğimi yerim başımda bi çoban ... psikolojisi istemiyorum dedim(Bu benzetme kayınvalidemi kasdeterek konuşulan bi kelime değildi ,eşimde bunun farkındaydı,ben koyun sürüleri ve onu güdenler psikoljisini anlatmaya çalıştım,ki bu kadar ağır konuşan biri olsam eşim ağzımın payını verirdi). Oda hak verdi hafta sonu konuşcam dedi. Ama eşimde anacı toz kondurmak istemiyor yok yaşlandı yok her halde psikolojik diye aklınca beni sakinleştirecek,ama benim kardeşim bi şey rica etti kıyameti kopardı aile işlerime karışmasınlar diye bıktım inanın insanları kırmayayım dedikçe tepeme çıkıyolar...
bir akıl verin lütfen arkadaşlar kimseyi kırmadan insanların maşası olmaktan nasıl kurtulucam..

Son düzenleme:
Ayni evde misiniz?

Niye kavga ediyorsunuz tamam diyip gecin. Hatta duymayin bile hihi diyin.. Sonucta degismez mizaci boyle belli ki .

İcinizden bebeginizi guzel sozler mirildanin o konusurken:)

Allah sabır versin o tip bizde de var. Ama daha önce insan gibi uyardım anlamadı zaten çok sevmeyiz birbirimizi ben artık çat cevabını veriyorum. o anlık bir durgunluk 5 dk sonra halinden eser yok al baştan. Bence bunu huy edinmiş. Birde genelde insanların fikir danıştıgı bırıyse hooop dünyanın merkezi olmuş sanıyordur kendini. Çok anlıycağını zannetmiyorum. Sen kendini strese sokmamaya çalışmalısın bence. Anlat anlat anlamıycak nasılsa

Ayni evde misiniz?

Niye kavga ediyorsunuz tamam diyip gecin. Hatta duymayin bile hihi diyin.. Sonucta degismez mizaci boyle belli ki .

İcinizden bebeginizi guzel sozler mirildanin o konusurken:)
olmuyor işte kadın uzaktan kumanda gibi yapmak zorundayız ona göre eşimde dediğini uyguluyor benden bekliyor..

bence kayınvalidenize çok kırıcı olmadan direkt söyleyin bu şekilde müdahale etmesini istemediğinizi
kırılsa da kırılsın bakarsınız küser size de rahatlarsınız..

olmuyor işte kadın uzaktan kumanda gibi yapmak zorundayız ona göre eşimde dediğini uyguluyor benden bekliyor..
O zaman sorun esinde.. Esin annenle konusacagina sen esinle konus..

Benim annem de bir suru sey sayar tamam der gecerim orada kalir mevzu. Ama esin sana zorla yaptiriyorsa sorun esinin mantiginda

haklısın anlamıyor gelip mutfakta dikiliyor başımda onu şuraya koy bu şöyle yerleştir böyle bişir misafirliğemi teftişemi geliyor anlamadım bi ben hallediyorum salona geç diyor yok ben burda durcam diyo bumerak gibi kadın...

Bunu okudum kendi kv'mi gördüm.
Şimdi uzaklık nedeni ile biraz törpülendi sürekli arayamıyor.
Ama ilk taşındığımızda durmadan arayıp rapor isterdi 27 saatlik mesafede olmamıza rağmen.

Gerçi şimdi de eşimi çok sık olmasa da aradığında ne yedin ne pişirdi diye sorar.
Eşim de ben de sinir oluruz bu soruya.

Eşinin konuşmasında fayda var.
Tamamen huyundan vazgeçmeyecektir ama törpüler belki biraz.

Kesin uğraşacak kafaya takacak bişeyi yoktur, meşgale lazım, boşluktan bunlar.
Benim kayınvalidem de aynı, işi gücü yok, bize sarıyor.
Geçiştirsen? Çok konuştuğu zaman sadece evet hayır diye cevap verse, açıklama yapmasan yine mi anlamaz

O zaman sorun esinde.. Esin annenle konusacagina sen esinle konus..

Benim annem de bir suru sey sayar tamam der gecerim orada kalir mevzu. Ama esin sana zorla yaptiriyorsa sorun esinin mantiginda
eşimde kardeşleride yıllarca annesi nedese yapmışlar onlara göre bu doğal nerdeyse o yüzden benimde onlara uymamı bekliyorlar ama inan çekilecek gibi değil eşim hak veriyor annesini uyarıyor ama annesinin tınladığı yok artık gerekirse küssün bu muameleyi istemiyorum dedim.

Her gün arayıp konuşmak nedir ya
hayatınızda çok fazla müdahale ediyor
ilk dönemlerde dinlemişsiniz şimdi de öyle devam etmesini istiyor demek ki
eşiniz konuşursa kesinlikle size yansır
kaynananız baskın bir karakter

İnşallAh Canım ya inan beni geçtim çocuğumu yetiştirme şekline karışmasını istemiyorum

hemde nasıl nerdeyse çocukları eşi sürü o da sopalı bi çoban..

Baştan bilerek evlenmişsiniz
aradığında telefonu açmayın uyuyorum işim vardı duymadım falan deyin
biraz aramalar bari azalsın
yakın değilsinizdir inşallah

sende detaylı cevap vermemeyi dene he iyi de o kadar..
benim kaynanamda süperdir ama biz bir kere bir olay yaşadık , bir yere gitme konusunda ondan sonra bende ipler baya bir koptu 2 ay görmedim onu...
tepkimi bu şekilde verdim aradığında da kısa cevaplar verdim..

Baştan bilerek evlenmişsiniz
aradığında telefonu açmayın uyuyorum işim vardı duymadım falan deyin
biraz aramalar bari azalsın
yakın değilsinizdir inşallah
yok inan baştan bu boyutta olduğunu bilmiyordum nişanlıyken el üstünde tutardı değil talimatı talimat verene kızardı zamanla başladı kendini göstermeye ilk başlarda kırmıyım dedim ama artık görev olmaya başladı

Esine de ki "bu konusmalari benim yanimda yapma ya ben gideyim ya sen git baska odaya ne konusuyorsan konus. Sonra gelip bana annem sunu dedi soyle yapacakmisiz deme gonlunu hos tutmak icin tamam dedigin seyleri ben yapmak zorunda degilim burasi biim evimiz ben de sizin emir eriniz degilim. Bu tavirlar yuzunden hem senle kavga edip hem annenden sogumak istemiyorum artik " diye kural koy.

Birak tek basina telde konussun dursun

Abartılacak bir konu değil bence.
Biz bize ne derlerse; "he he,tamam tamam,peki peki" deyip bildiğimizi okuyoruz.
Her söyleneni kafama takarsam hasta olurum.
İsteyen istediğini konuşsun,uygulamak bizim elimizde.

Abartılacak bir konu değil bence.
Biz bize ne derlerse; "he he,tamam tamam,peki peki" deyip bildiğimizi okuyoruz.
Her söyleneni kafama takarsam hasta olurum.
İsteyen istediğini konuşsun,uygulamak bizim elimizde.
gittin mi gittin mi git,ne zaman gitcen ne dedi,yedin mi yeee,bak yemesen böyle olcak nasıldı tadı nasıldı keşke kulak ardı edilebilse arkadışım inan akşama kadar 10 larca kişiyle uğraşıyorum ben böylesini görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…