Neyse konu sahibi, sen ve ailen maalesef görgüsüz ve bilgisiz insanlarsınız. Çiftçilik, tarım, hayvancılıkla uğraşan insanları iş yapmıyor görmek büyük bir bilgisizliktir, bu tür işler fiziksel güç gerektirdiğinin yanı sıra düzenli ve disiplinli bir süreç gerektirir.
Köy ortamları kadınlar için, kız çocukları için çok zordur. Ben istanbul'da şehirde yaşadığım halde, bu ortamları iyi biliyorum, çünkü gönüllü olarak köylerde yaşayan kız çocuklarına özel ders verdim. Köy ortamında doğan bir kız çocuğu zaten en başta ailesinin işlerine yardım ediyor, öyle çantasını koluna atıp kahve içmeye gitmiyor, oturuyor bayramda koca kadın gibi hazırlık yapıyor, üstüne öğrencilik yapıp bir meslek sahibi oluyor. Kaynanan bu şartlarda doğup, büyüyen kızlarını elbette övecek. Övülecek bir şey zaten. Aldığımız eğitim, okuduğumuz kitapların hafızamızdaki yeri, mesleğimiz, diplomamız, kariyerimiz bizleri asla terk etmeyecek şeyler. İnsanlar elbette bunlarla övülecekler.
Senin hatan olgunlaşmadan evlenmen. Düşüncelerin liseye yeni başlayan birinin düşünceleri gibi, bakış açın maalesef çok dar. Kocanla oturup derdini paylaşamadığın, sınır çizemediğin bir kaynanan var, kocaman yetişkin kadınsın, kaynana sınır çizemiyorsun. Kaynanla az görüşeceksin, muhabbettini azaltacaksın.