• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BU KADIN BENI DELI EDECEKKKKK

Lohusalık psikolojik acıdan çok zorlu bir süreç. Benim kayınvalidem ile annem anlasmisti ilk 2 hafta annem yanımda kaldı sonraki bir hafta kayınvalidem gelecekti yanıma ama kayınvalide kayınpeder görümcem kaynım bebeği sevme bahanesiyle annem buradayken her Allahın günü gelip bir de üstüne yemeğe kaldılar. Annem bir onlara hizmet etti bir de bana baktı anlayacağınız. Şimdiki aklım olsa aman kırılırlar falan demeden açık açık gelmeyin derdim. Surekli gürültü, sürekli aaaa aynı biz nidaları, söyle emzir, şunu ye bunu yeme diye akıl vermeler. Hiç güzel bir şekilde anmıyorum lohusaligimi

Lohusalık psikolojik acıdan çok zorlu bir süreç. Benim kayınvalidem ile annem anlasmisti ilk 2 hafta annem yanımda kaldı sonraki bir hafta kayınvalidem gelecekti yanıma ama kayınvalide kayınpeder görümcem kaynım bebeği sevme bahanesiyle annem buradayken her Allahın günü gelip bir de üstüne yemeğe kaldılar. Annem bir onlara hizmet etti bir de bana baktı anlayacağınız. Şimdiki aklım olsa aman kırılırlar falan demeden açık açık gelmeyin derdim. Surekli gürültü, sürekli aaaa aynı biz nidaları, söyle emzir, şunu ye bunu yeme diye akıl vermeler. Hiç güzel bir şekilde anmıyorum lohusaligimi
Bana gelip o şekilde müdahele ettikleri zaman bu sefer lafı sert bir şekilde yapistirmayi dusunuyorum

Eltin alingan bir yapisi yoksa usulunce soyleyin "Kayinvalidem benden habersiz sizi cagirmis,sagolun hamileligim boyunca bana cok yardimci oldunuz,simdi iyiyim gelip gitmenize luzum yok,size zahmet verdigimi dusunuyorum,kotu hissediyorum"gibi kirmadan bir cumleyle yaklasirsaniz halden anlar diye dusunuyorum.

Kendi çocuğuma kendim baktim sezeryanliydim 3.gun kalktim ev süpürdum yemegimide yaptim hersey dört dörtlük olmak zorunda değil insan kafasi dinc olmak istiyor bu donemlerde az insan cok huzur en onemliside korona var o insanlar disari cikip eve girecek bebeginizi nasil riske atardınız kesin bir dil ile geri çevirin kayinvalideniz size yerer gerisi yük olur

Arayıp 40 gün kimseyi istemiyorum deyin. İnanın çok zor olacak. Bende bir kayıptan sonra zor bir hamilelikle doğurdum. Birebir sizin gibiydim ve doğumdan sonra ne kadar rahatmışım , uyuyormuşum o zamanlar demiştim. Lohusalık inanılmaz zor. İlk 10 gün kaos zaten. Kimse gelmesin çok daha iyi. Ben 3. gün doluşan halamları falan kovdum evden. 10. gün kvye lütfen git iyi değilim dedim. Bebeğimle ilk kez 12. gün yalnız kaldım ve şükürler olsun dedim, kafam yerine geldi. Hele çocuk misafir var ya , tiksiniyorsunuz o anda. Söyleyin gelmesinler. Hormonlarınıza verirler geçer.

Gelecek olan misafirleri ara güzel dille tatlı tatlı anlat kadın kadının halinden anlar küsecek bişey yok zannetmiyorum ki onlarda güle eglene gelsinler kv niz ısrar edince kabul etmek zorunda kalmışlardır..ben iki doğumunda da sadece annem oldu yanımda babam bile gelmedi lohusa hali başka oluyor yazın doğum yaptığım için evde şort atlet gezdim diyebilirim bebekte sürekli kucakta emdiği için çok rahat geçmişti benim için lohusalik sende sakın kalabalığı toplama başına cinnet getirirsin o halde valla

Kayinvalidenizin boyle birseyi kotu niyetle yaptigini dusunuyorsan cok haklisin, sonucta boyle bi durumda boyle bi zamanda bende kabul etmezdim. Iyi niyetle yaptiysa bunu guzelce dile getirirdim, bak guzel dusunmussun, beni torununu dusunmussun ama buna gerek yok diye. Cok yorgunsunuz o yuzden tahammulunuz baya azalmis. Esinizde iki arada kalmis onada cok kizmayin.
Bu ara ben yurt disinda dogdum buyudum, 2 cocugum var ve 2 cocugumdada kimse gelip bende kalmadi herseyimi kendim arastirdim, ogrendim yaptim. Isteseydim gelirlerdi, kimsem olmadigindan degil yani. Annemler, gorumce elti hepsi yanimda. Ama genelde okuyorum dogumdan sonra illa birileri gelip kaliyor ya kaynana ya anne fln. Cok tuhafima gidiyor acikcasi, arada bi gelip gitseler olmazmi ? Neden gece gunduz birileri yaninda olmasi gerekiyor ? Kendin ogren kendin bak, annelik iç güdü diye bisey var, internet var herseyi kendin ogrenir kendin yaparsin, kafanda onca insanin 'yok yanlis tutuyorsun, yok bu çocuk aç, yok sütün yetmiyor' dirdirini dinlemeye degermi ? Yorgun oldugunu soyluyorsun, dogumdan sonra o yorgunluk gecmez. Uykusuz geceler baslar. Bide bak sen yine uykusuz kalcaksin, yorgun olcaksin ve yaninda belkide herseye karisan birileri olcak. Ben sahsen tek basima kalmayi tercih ederim. Bebegim uyuyunca uyur, kalkinca kalkar doyurur, rahatima keyfime bakarim, bebegimle ilk zamanimin tadini cikartirim :anneadayı::KK200::anneadayı:

Ya kayınvalide niye kim gelecek, edecek diye sizin adınıza karar verip organizasyon yapıyor? Hadi o yaptı da cagirdigi kadin niye böyle böyleymis sana iyi gelir mi istiyormusun diye sormuyor? Evde saksı muamelesi gorüp niye kendinizi ifade etmeden lafı esinize bıraktiniz hic anlamadim. Sinirden uykularınız kaçacagina istemiyorum, sakıncali ve.rahat edemem deseniz kim ne diyebilir hamile kadına.
Bazı kayinvalideler maalesef gelinleri birey olarak kabul etmiyor ve istedikleri şekilde karar alabiliyor. Neler var neler. İnsanı saksı yerine koyup düşüncesi sorulmayinca, doğum yapacak kadın sıkıntıya strese giriyor birşey diyemiyor. Keşke sizin bizim dediğimiz gibi olsa....

Korona olduğu için haklısınız.

Normal zamanda olsa iyi insanlar yardımcı olur yazmışsınız. Çok çok iyi olurdu.

Ay benim doğumum hamileliğim çok zor olmuştu. Annemle abim baktı bana.
Allah razı olsun.

Ya arkadaşlar valla cildircammmm bu kadın beni deli edecekKKK. 13 GÜN sonra dogum yapacağım.Basından itibaren çok çok zor bir hamileleik geçirdim.Resmen gün sayıyorum Allahım rahatlicam bebek.gelince ağrılarım bitecek diye.3 aydır inanın tek bir gece uyumadım.Hergün sabaha karşı uyuyabiliyorum mide ağrısından.
Lohusalık hayali kuruyorum bitecek diye ama.bu kayınvalidem olacak kadın beni delirtiyoo.2 aydır virüs sebebiyle evden adımımı atmadım.Bana eşim baktı idari ixin aldı zor bir hamileleik olduğu için doktor rapor verdi aynı zaman da astım hastasiyim.Eşim herseyime yardimci oldu.Ama annesi olacak kadın yüzünden onu kıracagim aramız bozulacak.
Kızlar dediğim gibi 13 gün sonra dogum yapacağım erken bişey olmazsa.Kayinvalidem 32 yaşında olan benim çocuk bakımında tecrübesiz olduğumu düşünüp il dışında bulunan eşimin abisigili eşini filan davet etmiş bana yardım etmesi için .onlarda yasak kalktı ua coluk çocuk gelecekmis.Ben bebeğimi nasıl korurum diye düşünüyorum duyunca çıldırdım.hadi çağıran cahil de geleçek olan kişiler birisi müfettiş birisi bir kurumda müdür.Ya beni davet etseler ben gitmem riske atmamak icin .eşim de sinirlendi.ama onun siniri geçti çağırmış artık napalım hayırlısı vb demeye başladı ama benim sinirim geçmiyor.ya lohusanin yanunda normal. Zamanda bile ziyarete gidilmez 40 ı cikar öyle gidilir.böyle bir dönemde hangi akla hizmet.Esime dedim ben insanlara ayıp olacak diye bebeğimi riske atamam dedim.Annesine tepki verdi ama benim istediğim tepkiyi vermedi.Tamam kırsin istemiyorum ben dr dedim kırmadan soyle dedim ama öyle bir yumuşak söyledi ki kadın bisye anlamadi bile.
Kayinvalidem. Gelecek yardıma tamam onu kabul ettim yanımda bir kişi olur anlarım da.Kızlar sizler de bu lohusalık dönemi nasıl geçti .Sinirlerim çok bozuk çok uykusuzum çok. Yorgunum.Bu arada eltimle ve diğerleri ile. Aramda problem yok.bana yardım olsun diye geleceklerine de eminim.Hamileyken geldiklerinde bile herseyimi yapip hazırlıyorlardi ama kızlar inanın hamilelik çok zor geçti bebek doğunca bir saat de olsa söyle bir gece de olsa döne döne uyumak istiyorum...YALNIZ OLMAK İSTİYORUM.
Ben olsam bende deli olurdum herhalde. Tepkinde çok haklısın. Benimde dogumuma 25 gün var şuan 2 yastık arkamda oturarak uyumaya çalışıyorum mide yanmasından. Allah seninde benimde yardımcim olsun arkadaşım. Bende kayınvalide elti yok bi annem gelecek. kızım var lohusadayken afedersin memen ortada geziyorsun zaten hani bebeği görmeye geliyorlar ya onu bile istemiyorsun çünkü uyku ihtiyacın var düzeni oturtmaya çalışıyorsun vs. Konuş vazgeçir gerçekten yazık. Onlar da ne akılsız insanlarmis

Yuh diyorum millet anlamadı bu virüs olayını galiba. Eşinizle aranız bozulursa bozulsun vallahi asla kabul etmeyin. Bir kere astım hastasısınız sizin için çok tehlikeli. El kadar bebeği söylemiyorum bile. Koruyamazsınız yazık günah ya

Eşinize gelecek misafiri arattırın ve durumu izah etsin

tilki delige girmeye calisirmis kuyruguna da cali baglarmis..

kendi geldi de kuyrugu eksik kaldi kv nin. o halinizle misafir mi agarlayacaksiniz? yardimdan cok zahmetleri olur cocuguyla kocasiyla gelecek misafirin. degil virus normalde bile kabule edilmez.

kocanizi gecin. kendiniz arayip anne bana sordun mu? ben istemiyorum kimseyi gelmesinler deyin. o kadar.. pasa pasa geri arasin iptal etsin onlari nasil ayaklandirdiysa oturtsun. nasil boyle bir sey yapabilir size sormadan ya..

Yuh diyorum millet anlamadı bu virüs olayını galiba. Eşinizle aranız bozulursa bozulsun vallahi asla kabul etmeyin. Bir kere astım hastasısınız sizin için çok tehlikeli. El kadar bebeği söylemiyorum bile. Koruyamazsınız yazık günah ya
virusu gec normal zamanda 32 yasinda dogum yapan bir insana kocasiyla cocuguyla insan cagirilir mi boyle.. lohusa nasil rahat edebilir evin icinde.

Doktor dışarıdan evinize kimseyi kabul etmeyin dedi diyeceksiniz kronik rahatsızlığın var bebekte hassas bir dönemde hastalık bitmiş değil o yüzden sadece kayinvalidemi kabul edebilecegiz diyeceksiniz onlar dusuncesizlik etmiş siz böyle söyleyin

Ya arkadaşlar valla cildircammmm bu kadın beni deli edecekKKK. 13 GÜN sonra dogum yapacağım.Basından itibaren çok çok zor bir hamileleik geçirdim.Resmen gün sayıyorum Allahım rahatlicam bebek.gelince ağrılarım bitecek diye.3 aydır inanın tek bir gece uyumadım.Hergün sabaha karşı uyuyabiliyorum mide ağrısından.
Lohusalık hayali kuruyorum bitecek diye ama.bu kayınvalidem olacak kadın beni delirtiyoo.2 aydır virüs sebebiyle evden adımımı atmadım.Bana eşim baktı idari ixin aldı zor bir hamileleik olduğu için doktor rapor verdi aynı zaman da astım hastasiyim.Eşim herseyime yardimci oldu.Ama annesi olacak kadın yüzünden onu kıracagim aramız bozulacak.
Kızlar dediğim gibi 13 gün sonra dogum yapacağım erken bişey olmazsa.Kayinvalidem 32 yaşında olan benim çocuk bakımında tecrübesiz olduğumu düşünüp il dışında bulunan eşimin abisigili eşini filan davet etmiş bana yardım etmesi için .onlarda yasak kalktı ua coluk çocuk gelecekmis.Ben bebeğimi nasıl korurum diye düşünüyorum duyunca çıldırdım.hadi çağıran cahil de geleçek olan kişiler birisi müfettiş birisi bir kurumda müdür.Ya beni davet etseler ben gitmem riske atmamak icin .eşim de sinirlendi.ama onun siniri geçti çağırmış artık napalım hayırlısı vb demeye başladı ama benim sinirim geçmiyor.ya lohusanin yanunda normal. Zamanda bile ziyarete gidilmez 40 ı cikar öyle gidilir.böyle bir dönemde hangi akla hizmet.Esime dedim ben insanlara ayıp olacak diye bebeğimi riske atamam dedim.Annesine tepki verdi ama benim istediğim tepkiyi vermedi.Tamam kırsin istemiyorum ben dr dedim kırmadan soyle dedim ama öyle bir yumuşak söyledi ki kadın bisye anlamadi bile.
Kayinvalidem. Gelecek yardıma tamam onu kabul ettim yanımda bir kişi olur anlarım da.Kızlar sizler de bu lohusalık dönemi nasıl geçti .Sinirlerim çok bozuk çok uykusuzum çok. Yorgunum.Bu arada eltimle ve diğerleri ile. Aramda problem yok.bana yardım olsun diye geleceklerine de eminim.Hamileyken geldiklerinde bile herseyimi yapip hazırlıyorlardi ama kızlar inanın hamilelik çok zor geçti bebek doğunca bir saat de olsa söyle bir gece de olsa döne döne uyumak istiyorum...YALNIZ OLMAK İSTİYORUM.
Kuzum valla bebek olunca döne döne de yatamıyosun, uyku da uyuyamıyorsun. Ooyy ben ağlıyodum ağrılardan. Bir de normal doğum bekliyordum ben. Ne zaman geleceği belli değildi. Ayy ne uykusu. Süper sancılar ağrılar yatakta hareket edememek. Evi süpüremediğim için ağlamalar. Hamileliğin verdiği hormonla ağlamalar. Kolumun tutmaması. Öbür kolumun doğuştan zaten sakat olması. 31haftadan itibaren nst de sancım çıkıyordu düşün. Ne kötüydü o hamilelik ah. Allah biliyor ya. Ama hamilelik en güzel zamanımmış.
Doğum sonrası çok daha zormuş.
Haklısın bende yalnız olmak istiyorum.
Doğum yaptım eve gittim. Kaynanam kayınbabam görümcem görümcem in oğlu eltim kaynım ve onların oğluyla kızı öbür kaynım, izmirden gelen kankim ve kocası kankim (onlar iyiki geldiler canlarım) on dakikada bir gelen komşular akrabalar VS. Lohusalığımı yüz kişiyle yaşadım.
Bir oturuyorum kaynanamlarla 😒
Yani ne dersen çok haklısın. Kesinlikle kimseyi kabul etme.
Ben hala yalnız olmak istiyorum.
Şu an çektiğin ağrılar hafif kalacak eğer lohusalığında kalabalık olursa.
Dikiş acıları, belki iltihap tutacak onun acısı kokusu yürüyememe. Emziricen yara olucak yok sütü sağ yok poşete koy yok yara çok kötü oldu ona çare ara. O geçti diceksin çocuğun gaz sancıları en az 2 ay için hayatına hoşgelecek. Sonra yar yine bana haram geceleri söyleyeceksin kafanda.
Evinde yalnız olursan kimse yokken uyuyabilirsin. Ama birileri, misafirler varken bu mümkün değil. Şarjı bitiyor insanın.
Ben kankilerim İzmire dönünce anneme gittim direk. Çocuk 3 aylık olana kadar nerdeyse hep orda kaldım. 40, çıkana kadar sütümü sağıp bebeği anneme verip yatıp uyuyodum sabaha kadar. Annem bakıyordu oğluma. Biberonda sütümü ısıtıp veriyordu. Altını değiştiriyor sallıyordu. Sabah 5 gibi filan artık oğlum biberonu değil beni istiyordu. O saatten sonra ben bakıyordum.
Sonra biberonu bıraktı çocuk. Şu an 7 aylık. Hala biberon tutmuyor.
Neyse çok dağıttım konuyu.
Çocuk uyuyoken uyumam gerek çok geç oldu.
Yalnız olmaya bak derim.

Haklisiniz vallaa kv kırmadan bu işin içinden çıkmak gerek.Esinize baskı yapın halletsin.

Back