• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık bir ailem yok

Ayri ev tutulmaliydi bosandigi kadin icn uzuldum sadece . Yanı basnda baska yakin bi ev tutsaydi buna neden izn vermedn yuva dagilinca daha mi iyi oldu...

Anneniz anlaşılan yaşlı ve gittikçe çocuklaşan biri. Haksızda olsa Tartışmaya girme. Ne derse kabul et ara helallik iste.. zamanla daha alıngan olur . Biraz anlayış gösterin yapıcı olun..
Kusura bakma Abin senle görüşmemekte haklı bnce..

Annen ve abinin yaşadığı ev babanızdan kalmaysa abini ve gelinler ayrı eve çıkmalıydı.
Ayrı ev konusunda itirazınız hatalı.
Zira anneniz ortada kalınca size gelmiş sizi de beğenmemiş.
Ee el kızı gelin dedikleriniz, kendi annesiyle anlaşamayan iki çocuğun anlaştığından daha çok anlaşacak değil ya?
Bence zincirleme hatalar yapılmış sizde az değilsiniz...

Anneni düşünüp ayrı ev açmasına karşı çıkmışsın ama olan sana oldu..

Abinizin ilk evliligine de yazik olmus muhtemelen anneniz ayirdi, simdi geri gittigine gore ikinci de tehlikede... Sizin esiniz iyi sabretmis yatin kalkin dua edin evliliginze birsey olmamis.. Birakin gitsin kafaniz rahat cocugunuz var yuvaniz var , gerci abinizlede tartisip birsure sonra yine size gelecek gibi gorunuyor.. Allah herseyin hayirlisini versin..

Suanda anamin dedigi sözün degerini anlamis oldum; Bir düzenin icerisine bir farkli düzen pürüzsüzlük verir.
Sizi cok iyi anliyorum, bende anacigimi evlenirsem yalniz birakmak istemem, benimle yasasin derdim. Bizde Ana ben ve Agabey yasadik, agabeyim ayri daireye cikti bende evlendim. Insan ister istemez üzülüyor ana yalniz kaldi diye. Ama simdi ben Annem ile görüstügümde her gecen zamanda rahatliyorum. Neden mi? Kadin benden kurtulmus nihayetinde, sirf benim mesailerimden dolayi Arkadas davet edemiyordu, uykumdan olmayayim diye. Simdi masallah bir genc gibi, cani gezmek mi istiyor, Arkadaslarla geceye kadar oturup sohbet mi etmek istiyor, istedigi kadar beni ve agabeyimi düsünme zorumlulugunu hissetmeden yapabiliyor.

Anneniz biraz kabalik yaratmis, fakat sunu sormak gerekir; Onun isteklerine yer verildi mi? Verilmekten öte olusmasi icin destek olundu mu? Sonuc olarak yillardir bir düzeni olmus, sonrasinda bir farkli düzene ayak uydurmak imkansiz.

Annem ve babam 15 sene kadar önce ayrildilar.Annem abim ve ben kaldik.Evin tum yuku hep benim ustumdeydi abimle yasadigim sure boyunca hic anlasamadim(sebeplerini yazmaya kalksam roman olur)Ben evlendim annem abimle kaldi benim hemen ardimdan abim de evlendi.Annem hergun bana aglayarak geliyordu gelin beni istemiyor diye sonra bir ara abim anneme ayri daire tutmak bile istedi fakat ben karsi ciktim.Kadin tek basina ne yapacak dedim annem haftada 4 gun bende 3 gun onlarda kaliyordu.Sonra abim esiyle ayrildi.Sebebi esi annemi istemiyordu birde abim siddet gosteriyordu.Neyse 1 sene icinde abim yine evlendi ve ayni sorunlar bu gelinle de basladi.Abimle annem surekli kavga ediyordu annem hep yakiniyordu.Biz baska sehirlerdeyiz.iş dolayisiyle farkli sehirlere tasindik.Bir gun kavgalarina sahit oldum abimle tartistim annemide yanima aldim.Annem 2 senedir bizimleydi.Bu 2 sene boyunca benimle de surekli kavga etti.Yeri geldi 30 yasindaki kizina vurdugu bile oldu.Annem zamaninda cok cile cektigi icin sinirleri harapti gercekten bende cok masum degilim ben de sinirli biriyim ama annem anlasmasi cok ama cok zor bir insan.Onu yanima aldigima beni bin pisman etti.Oglum senden daha iyiydi o bana boyle yapmazdi da falan da filan da.Bu ay abime gidecekti 2 sene icinde baristilar ama ben hala abimle kusum.Gidecegi hafta ben cok hastalandim sonra kizimda hasta oldu ikimizde atesli yatarken bizi birakti gitti.Bu yaptigina inanamadim gittikten sonra msj attim bizi bu halde biraktin gittin el yapmaz yaptigini dedim Bana yazdigi mesaji aynen yaziyorum

Sen cok seyi hakediyorsun seningibi kizim olucana tas dogursaydim daha iyi beni yanina aldin beni hergun uzdun ben ogluma yazdiklarini okuttum oda oraya birdaha gitmiyceksin dedi senin gibi kiz evladi olmaz sadece torunumu ozliycem
O kadar şaşkin,o kadar sinirli ve o kadar üzgunum ki.Babam zaten varligiyla yoklugu bir,abimle yillardir küsum simdi de oz annem
Kendimi bir yerlerden atasim var tek basima yabanci bir sehirdeyim ben bunlari hak edecek ne yaptim.Insanin en yakini bu nankörluğü yapar mi soyleyin ben şimdi napicam hiç bilmiyorum
Not:Herkes ayri eve cıkmaya niye karşi ciktin demiş.Annem iki gozü iki cesme agliyordu.Millet ne der?iki evladi var tek basina bir yere atmislar demezler mi diye.Ben de annem istemediği için karşı cıktım
Annem bana ne yaparsa yapsın onu silemem keşke offf bile demesem...

Annenize ev tutulmasi, 3 gun orda, 4 gun burda siginti hayati yasamasindan daha iyi olurmus gibi geldi bana.

Aileniz var iste. Simdi huzurunuz kacmadan kendi cekirdek ailenize odaklanabilirsiniz. Anneniz cok agir konusmus. Seni doguracagima tas doguraydim falan. Sanki namusuna, serefine leke surecek birsey yapmissiniz gibi. Bosverin. Anneniz de olsa, insan olarak cok dusunceli biri degil. O yuzden ben nerde hata yaptim demek yerine, kendi kizinizla ilgilenin derim

Yazdiklariniza inanamadim gercekten.Benim suçum anneme sahip cikmak mı?Kadin ayri ev istemiyor hüngür hüngür hergun agliyor goz mu yumsaydim.Ne halin varsa gor mu deseydim.Zaten canim burnumda ilahi adalet ne demek?konuyu ne kadar yanlis anlamissiniz.Abimin ilk esi evlenmeden once yanimiza yerlesmisti kv. ile oturmayi kendisi kabul etti.Sonra anlasamadilar abimden de şiddet gördü diye yuvasini ben mi yikmis oldum size inanamiyorum gercekten neyse benim ne yasadigimi Allah biliyor ya o bana yeter

Annem hüngür hüngür ağlamasın ama el kızı ağlasın önemli değil.. Madem annenize sahip çıkmaya çok meraklıydınız, abinizin başına atmayacaktınız. Belli ki problemler evliliğine yansıdığı için adam ayrı bir ev açalım demiş. %100 olmasa bile o evliliğin bitmesinde sizin payınız büyük..

Annem ve babam 15 sene kadar önce ayrildilar.Annem abim ve ben kaldik.Evin tum yuku hep benim ustumdeydi abimle yasadigim sure boyunca hic anlasamadim(sebeplerini yazmaya kalksam roman olur)Ben evlendim annem abimle kaldi benim hemen ardimdan abim de evlendi.Annem hergun bana aglayarak geliyordu gelin beni istemiyor diye sonra bir ara abim anneme ayri daire tutmak bile istedi fakat ben karsi ciktim.Kadin tek basina ne yapacak dedim annem haftada 4 gun bende 3 gun onlarda kaliyordu.Sonra abim esiyle ayrildi.Sebebi esi annemi istemiyordu birde abim siddet gosteriyordu.Neyse 1 sene icinde abim yine evlendi ve ayni sorunlar bu gelinle de basladi.Abimle annem surekli kavga ediyordu annem hep yakiniyordu.Biz baska sehirlerdeyiz.iş dolayisiyle farkli sehirlere tasindik.Bir gun kavgalarina sahit oldum abimle tartistim annemide yanima aldim.Annem 2 senedir bizimleydi.Bu 2 sene boyunca benimle de surekli kavga etti.Yeri geldi 30 yasindaki kizina vurdugu bile oldu.Annem zamaninda cok cile cektigi icin sinirleri harapti gercekten bende cok masum degilim ben de sinirli biriyim ama annem anlasmasi cok ama cok zor bir insan.Onu yanima aldigima beni bin pisman etti.Oglum senden daha iyiydi o bana boyle yapmazdi da falan da filan da.Bu ay abime gidecekti 2 sene icinde baristilar ama ben hala abimle kusum.Gidecegi hafta ben cok hastalandim sonra kizimda hasta oldu ikimizde atesli yatarken bizi birakti gitti.Bu yaptigina inanamadim gittikten sonra msj attim bizi bu halde biraktin gittin el yapmaz yaptigini dedim Bana yazdigi mesaji aynen yaziyorum

Sen cok seyi hakediyorsun seningibi kizim olucana tas dogursaydim daha iyi beni yanina aldin beni hergun uzdun ben ogluma yazdiklarini okuttum oda oraya birdaha gitmiyceksin dedi senin gibi kiz evladi olmaz sadece torunumu ozliycem
O kadar şaşkin,o kadar sinirli ve o kadar üzgunum ki.Babam zaten varligiyla yoklugu bir,abimle yillardir küsum simdi de oz annem
Kendimi bir yerlerden atasim var tek basima yabanci bir sehirdeyim ben bunlari hak edecek ne yaptim.Insanin en yakini bu nankörluğü yapar mi soyleyin ben şimdi napicam hiç bilmiyorum
Not:Herkes ayri eve cıkmaya niye karşi ciktin demiş.Annem iki gozü iki cesme agliyordu.Millet ne der?iki evladi var tek basina bir yere atmislar demezler mi diye.Ben de annem istemediği için karşı cıktım
siz bile çekememişsiniz annenizi elin kızı nasıl ceksin ki anneniz ayrı eve çıkmak istemiosa bile desteklemeniz lazımdı ayrı eve çıkmasını abiniz aha çok boşanır aynı evde oldukları sürece burada iki gün kalmaya gelen görümceyi kaynanayı sorun edenleri gördük kimse istemez istememekte endoğal hak

keşke en başından abinizin istediğine karşı çıkmayıp ayrı ev tutsaydınız gelinlere hak verdim şuan kendinizi üzmeye gerek yok eşiniz ve çocuğunuzla mutluysanız ben problem göremedim boşverin abinizle yaşasın

onları kendi haline bırakıp eşine ve kızına sarılacaksın.

bir daha da "annem ağlıyor onu evlerimize alalım" fedailiği yapmayacaksın çünkü gerek yok. bırakın tek başına yaşasın

uyumlu bir kadın dahi olsa ne eşin kaynanasıyla yaşamak ister ne de gelin kişi kaynanasıyla yaşamak ister

bence terapi alıp ailenin üzerindeki bu yıkıcı etkisinden kurtulman gerekiyor çünkü bu durum yanlış kararlar almana ve aşırı derecede yıpranmana neden oluyor.

Annenle sen daha kendin anlaşamamışsın iki gelin nasıl anlaşsın .

Keşke başta annene bir ev açıp abinde sende kendi hayatınızı kursaydınız .
Annen bir iki sene sonra yine pişman olup bu seferde sana gelmek isteyebilir .

Valla annenizin ne kadar geçimsi zolduğu aşikarmış yazık cidden keşke daha önceden ayrı ev açsaymışsınız istemese de alışabilirsi herkes de kendi evinde huzurluca oturabilirdi belki

Back