• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık bir ailem yok

Yani isim gucum yok yalan soyleyecegim.insanlik bu mu?Konu bu degil diye yazmadim ne hakla yalancilikla itham ediyorsunuz?Evet aldatildi hak ettigini de dusunuyorum oldu mu?tovbe Yarabbim
Tamam ama fark etmiyor. O kadına ayrı ev acilacakti ve sen bunu engelledin. Sonra sen de anlaşamadın. Konu bu. Sinirlenmeye gerek yok. Ben inansam ne fark eder inanmasam ne fark eder.

Tamam ama fark etmiyor. O kadına ayrı ev acilacakti ve sen bunu engelledin. Sonra sen de anlaşamadın. Konu bu. Sinirlenmeye gerek yok. Ben inansam ne fark eder inanmasam ne fark eder.
Canim kardesim ben iyi niyetimin beni bu durumlara sokacagini bilsem hic anneme destek cikarmiydim.Birakirdim herkes ne hali varsa gorsun.Abim sevgiliyken de nisanliyken de kizi aldatiyordu ben sahit oldum kac kez kiz bunlari biliyormuydu bilmiyorum.Kari koca iliskileri cok farkliydi.Abim ondan ayri tatile giderdi filan.En son abim esinin eski sevgilisiyle maillesmelerini yakaladi bu yuzden evden kovdu sonra baristilar bir kac kez daha gitti en sonunda da ayrildilar.Bunun suclusu neden ben olayim.Ben evlatlik vazifemi yaptim yapmaz olaydim.Benim bu yasadigim herkese ders olsun.İyilikten maraz dogarmis kimse annesi icin bile olsa bu kadar eziyeti cekmesin

Annenin ayri bir ev tutmasindan baska care yokmus basindan beri.Demeyin demissiniz ama evlilikler bitmis, siz kotu olmussunuz. Kafaya takmamaya calisin. Tum suc sizde degil. Belki ofkesi gecer annenizin.

Nerden biliyorsun belki normal arkadasidir dertlestigi.. hem sevgilisi olsa abinden ayrılır onun yanina giderdi. Yuvam yikilmasin diye siddet gorene kadar sabretmis.
Kotu gorumce ve kotu kaynana yuzunden evlilik bitmis!

Bizde de bi kocanine var,kayınvalidemin annesi. 25 yıldır insanların evinde kalıyor,60ndan beri bakın bana modunda,herkes bezmiş durumda ve şu son iki yıldır cidden bakıma muhtaç ama kimsenin sabrı kalmamış artık,kimse kimseyi bu kadar yıl rahatsız edemez ya,kıcanine kendi çocuklarına bu kadar yıl bakmamış herkesi 15inde evlendirmiş,siz kendi annenize katlanamıyorsunuz elin gelinlerine kitlemeye çalışmak çok ayıp,bırakın ayrı eve çıksın ya. Çok yaşlanınca zaten düşkün olacak o zaman bakarsınız çok hevesliyseniz

Bizde de bi kocanine var,kayınvalidemin annesi. 25 yıldır insanların evinde kalıyor,60ndan beri bakın bana modunda,herkes bezmiş durumda ve şu son iki yıldır cidden bakıma muhtaç ama kimsenin sabrı kalmamış artık,kimse kimseyi bu kadar yıl rahatsız edemez ya,kocanine kendi çocuklarına bu kadar yıl bakmamış herkesi 15inde evlendirmiş,siz kendi annenize katlanalıyorsunuz elin gelinlerine kitlemeye çalışmak çok ayıp,bırakın ayrı eve çıksın ya. Çok yaşlanınca zaten düşkün olacak o zaman bakarsınız çok hevesliyseniz

Nerden biliyorsun belki normal arkadasidir dertlestigi.. hem sevgilisi olsa abinden ayrılır onun yanina giderdi. Yuvam yikilmasin diye siddet gorene kadar sabretmis.
Kotu gorumce ve kotu kaynana yuzunden evlilik bitmis!
Siz kötü bir insansiniz kisi kendinden bilir işi demisler beni de kendiniz gibi sandiniz sanirim.Aldattigini nereden bilecekmisim.Olaylar gozumun onunde cereyan etti defalarca,kari koca karsilikli birbirlerini aldatiyorlardi.Konu nereden nereye geldi.Siz ve sizin gibi ici kotuler birsey yazmasin zira ayni kotu insanlar yuzunden kalbim ve ruhum cok yorgun

Of Allahim off kisaca size de yazayim zaten beynim zonkluyor abim aldatildiii ve annem ayri eve cikmak istemediiii
Ben de anneme sahip ciktim ama iyilik yap denize at demisler iste mukafatimi aldim siz de cok guzel destek oluyorsunuz Allah razi olsun ne diyeyim
Bence onu bunu boşverin eşinize sahip çıkın böyle bir anneyi kabul eden adam zor bulunur. Gerçek ailenizi düşünün annenize daha fazla iyilik yapmaya çalışmayın anneniz için kimseyle de kötü olmayın

Simdi konu ailemin ve öz annemin bana attigi kazik oldugu icin abimin evliligiyle ilgili konuya ustunkoru degindim ama siz hala konuyu saptirip beni bir yuvanin yikilmasina vesile olmusum gibi gostermeye calisiyorsunuz.O zaman ben size abimin evliligi hakkinda bilgi vereyim belki bu yanlis tutumunuz degisir?
Abim ilk esiyle nisanlandiktan sonra esi nisanliyken nereden bakarsaniz 1 sene bizimle kaldi evlenmeden yani neyse gelinimiz cok icten pazarlikli biriydi maalesef.Nisanlilik suresince annemin kolunun altindan ayrilmiyordu ama nikah kiyildiktan sonra 180 derece degisti.Benim anneme ne kadar duskun biri oldugumu ve sahip cikacagimi bildiginden annemi o evden gondermek istedi.Abimle olan kavgalari gelinimizin eski sevgilisiyle maillesmesi ve eski sevgilisine abimden dert yanmasiydi.Abim bunu hazmedemedi gelinimiz bir kac kez gitti geldi.Hep baristilar ama bu eski sevgiliyle yazisma olayini abim unutamadi.Kavgalari annem yuzunden pek olmadi yani.Cok farkli bir kari koca iliskileri vardi.Abim yazlari onsuz bekar arkadaslariyla tatile giderdi.Neyse kimseyi suclamiyorum belki o kizinda kendine gore nedenleri vardi.Bunu buraya uzun uzun yazmak istemezdim ama sizin tavriniz bunu gerektirdi
Dedigim gibi ben abinizin hane icini tam olarak bilemem. Sadece disardan gordugum kadar yorum yaparim. Ancak hadi diyelim ilk evlilik bu saydiginiz nedenlerden bozuldu. Yani annenizin ve sizin hic bir payiniz yok. Peki neden yeni esiyle de abinizin sorunlari var. Tabi ki yuz de yuz sizin yuzunuzden bosanmislar demiyorum brn zaten. Herkesin karsilikli hatalari vardir.
Ama elinizi vicdaniniza koyun, siz krndi annenize tahammul edemezken. Onlarin evliginin bitmesi annemden dolayi degil, yani dolayislada ben karsi ciktigim icin ayri ev tutulmasina ama benimle de ilgisi yok nasil diyebiliyorsunuz. Siz de bence empati rksikligi var. Kendinizi abiminizin eslerinin yerine koyun ve bi dusunun bakalim anneniz gibi olan yabaci bir kadinla yasayabilirmiydiniz.

Ayrica biz ogrenemeyiz ama o ikinci evlilik te bu gidisle annenizden oturu yikilir. Cunku huzursuzluktan ikinci es de istememis ve anneniz iki yıl siz de kalmis. Araya zaman girince abiniz belki baskıyla belki emrivakiyle yeni eşine anneninizin gelisini tekrar kabul ettirdi. Ama bu durum annenizin karakterinden dolayi yine fazla uzun surmeyecegini dusunuyorum. Yani ta anneniz yine size gelecek aglayarak beni istemiyolar diye yada abiniz yine bosanacak ve annenizle yasayacak.
O yüzden en basinda bosanmanin sebebisiniz derken aslinda bunlari kastediyordum. Siz eger ayri ev olayina engel olmasaydiniz bugun bu yasananlar belki de hic olnayacakti.
Siz tam sorumlu olmasaniz bile buyuk bir sebepsiniz.

Hem abinle yaşıyo hemde ayrı ev açtırmıyosun o zaman sen baksaydın. 2 sene zor dayanmışşın kendi annene gelin ne yapsın elin kadınına bakmak zorunda mı?
Elalem ne dermişmiş
Siz baksaydınız işte elalem konuşmasın madem
+abin karısını dövmüş aldatmış ama annesine baktığı için melek olmuştur demi elalem bir şey demesin o daha önemli

Hem abinle yaşıyo hemde ayrı ev açtırmıyosun o zaman sen baksaydın. 2 sene zor dayanmışşın kendi annene gelin ne yapsın elin kadınına bakmak zorunda mı?
Elalem ne dermişmiş
Siz baksaydınız işte elalem konuşmasın madem
+abin karısını dövmüş aldatmış ama annesine baktığı için melek olmuştur demi elalem bir şey demesin o daha önemli
Bu sözlerime ekleme olarak eski konularınızda kv kp yi evinize istemediğinizi yazmışşınız geri kafalılarmış öyle demişşiniz belki yengeniz de anneniz hakkında öyle düşünüyodur istemiyodur huzursuz olmuşladır. Sizin kocanız onların oğulları değil mi? Gelinleri yani siz eve istemiyosunuz. Elalemin bu konuda düşüncesi önemli değil demi işinize gelen önemli

Bu sözlerime ekleme olarak eski konularınızda kv kp yi evinize istemediğinizi yazmışşınız geri kafalılarmış öyle demişşiniz belki yengeniz de anneniz hakkında öyle düşünüyodur istemiyodur huzursuz olmuşladır. Sizin kocanız onların oğulları değil mi? Gelinleri yani siz eve istemiyosunuz. Elalemin bu konuda düşüncesi önemli değil demi işinize gelen önemli
4 gun konu sahibinde 3 gun oglunda kaliyormus gayet demokrat bir paylasim bence

Annem ve babam 15 sene kadar önce ayrildilar.Annem abim ve ben kaldik.Evin tum yuku hep benim ustumdeydi abimle yasadigim sure boyunca hic anlasamadim(sebeplerini yazmaya kalksam roman olur)Ben evlendim annem abimle kaldi benim hemen ardimdan abim de evlendi.Annem hergun bana aglayarak geliyordu gelin beni istemiyor diye sonra bir ara abim anneme ayri daire tutmak bile istedi fakat ben karsi ciktim.Kadin tek basina ne yapacak dedim annem haftada 4 gun bende 3 gun onlarda kaliyordu.Sonra abim esiyle ayrildi.Sebebi esi annemi istemiyordu birde abim siddet gosteriyordu.Neyse 1 sene icinde abim yine evlendi ve ayni sorunlar bu gelinle de basladi.Abimle annem surekli kavga ediyordu annem hep yakiniyordu.Biz baska sehirlerdeyiz.iş dolayisiyle farkli sehirlere tasindik.Bir gun kavgalarina sahit oldum abimle tartistim annemide yanima aldim.Annem 2 senedir bizimleydi.Bu 2 sene boyunca benimle de surekli kavga etti.Yeri geldi 30 yasindaki kizina vurdugu bile oldu.Annem zamaninda cok cile cektigi icin sinirleri harapti gercekten bende cok masum degilim ben de sinirli biriyim ama annem anlasmasi cok ama cok zor bir insan.Onu yanima aldigima beni bin pisman etti.Oglum senden daha iyiydi o bana boyle yapmazdi da falan da filan da.Bu ay abime gidecekti 2 sene icinde baristilar ama ben hala abimle kusum.Gidecegi hafta ben cok hastalandim sonra kizimda hasta oldu ikimizde atesli yatarken bizi birakti gitti.Bu yaptigina inanamadim gittikten sonra msj attim bizi bu halde biraktin gittin el yapmaz yaptigini dedim Bana yazdigi mesaji aynen yaziyorum

Sen cok seyi hakediyorsun seningibi kizim olucana tas dogursaydim daha iyi beni yanina aldin beni hergun uzdun ben ogluma yazdiklarini okuttum oda oraya birdaha gitmiyceksin dedi senin gibi kiz evladi olmaz sadece torunumu ozliycem
O kadar şaşkin,o kadar sinirli ve o kadar üzgunum ki.Babam zaten varligiyla yoklugu bir,abimle yillardir küsum simdi de oz annem
Kendimi bir yerlerden atasim var tek basima yabanci bir sehirdeyim ben bunlari hak edecek ne yaptim.Insanin en yakini bu nankörluğü yapar mi soyleyin ben şimdi napicam hiç bilmiyorum
Not:Herkes ayri eve cıkmaya niye karşi ciktin demiş.Annem iki gozü iki cesme agliyordu.Millet ne der?iki evladi var tek basina bir yere atmislar demezler mi diye.Ben de annem istemediği için karşı cıktım
Soylediklerimin disinda yazdiginiz derdinize kendi acinizdan bir tavsiye vereceksem eger, bundan sonra caniniz kaniniz aileniz de olsa kimsenin ev icine mudehale de bulunmayin. Kardeslerinizin esi ne kadar kotu olursa da olsun taraf tutmayin kari koca arasina girmeyin. Onlarin aralari duzelir siz kotu olursunuz bos yere. Annenize gelince. Annedir en nihayetinde, hepimiz insaniz herkes hata yapabilir. Tahminimce orada abiniz ve esiyle anlasamayinca yine size siginacak. Size boyle yapıp gitti diye tavir almayin icinizi katilastirmayin bence. Sadece uzuldugunuz noktalari belirtip darginliga son verin bence.

Ondan sonra da hem bu huzursuzluklarin son bulmasi icin hem de annenizin gocebe hayatindan kurtulmasi icin alin annenizi karsiniza ve bir duzen olusturmasi icin konusma yapın. Abinizle de konusarak ayri eve cikmasi konusunda karisarak hata yaptiginizi belirtin ve annenize bir duzen olusturmasi icin biraraya gelerek yardimci olun.

Eger anneniz yine istemez de karsi cikarsa bir aile terapistine gitmeyi teklif edebilirsiniz. Sonuc olarak ayri eve cikinca onu atmis olmayacaginizi terapist yardimiyla daha iyi anlatabilirsiniz. Zaten anladigim kadariyla siz iyi ve vicdanli bir evlatsiniz. Su yasinizda siddete dahi goz yumdugunuza gore de bu acikca belli oluyor.
Anneniz duzen olusturdugunda elinizi ondan cekmezssiniz ve kendisini yanliz hissetmemis olur. Emin olun bu durum tum taraflar icin de en sagliklisi olacaktir.
Umuyorum tum kirginliklariniz biter ve ailenizle araniz duzelir.
Sizi de bugune kadar ki tum tutumlarinizi dusunerek, bura da ki genel toplugunda fikirleri isiginda bir ozelestiriye davet ediyorum. Takdir edersiniz ki herkesin ortak bir payda da birlestigi bir fikir varsa, o fikri dikkate almakta yarar vardir.
Saglicakla kalin..

Kusura bakmayın ama ne gelin ne sizin eşiniz sizin annenizle yaşamak zorunda değil!
Madem öyle anne abi siz uçunuz yaşayıp gidecektiniz bir sürü ah almış abiniz elin kızının.
Anneniz ağlasa da sızlasa da hemen yakında bi daire tutup oturtacaktiniz sık sık yoklayacaktınız.
Her zaman söylüyoruz burada elaleme göre hayat yaşanamaz diye.
Alın buyrun hadi el alem huzur versin size yahu millet 2 gün konuşur unutur sonra.

Ev üstüne ev olmaz asla olmaz anneniz melek gibi biri olsa da olmaz dünyanın düzeni kanunu böyle.

Son düzenleme:
Siz kötü bir insansiniz kisi kendinden bilir işi demisler beni de kendiniz gibi sandiniz sanirim.Aldattigini nereden bilecekmisim.Olaylar gozumun onunde cereyan etti defalarca,kari koca karsilikli birbirlerini aldatiyorlardi.Konu nereden nereye geldi.Siz ve sizin gibi ici kotuler birsey yazmasin zira ayni kotu insanlar yuzunden kalbim ve ruhum cok yorgun
Kimsenin yuvasini yikmaya sebep olacak kadar kötü ve vicdansiz biri degilim!!

Annem ve babam 15 sene kadar önce ayrildilar.Annem abim ve ben kaldik.Evin tum yuku hep benim ustumdeydi abimle yasadigim sure boyunca hic anlasamadim(sebeplerini yazmaya kalksam roman olur)Ben evlendim annem abimle kaldi benim hemen ardimdan abim de evlendi.Annem hergun bana aglayarak geliyordu gelin beni istemiyor diye sonra bir ara abim anneme ayri daire tutmak bile istedi fakat ben karsi ciktim.Kadin tek basina ne yapacak dedim annem haftada 4 gun bende 3 gun onlarda kaliyordu.Sonra abim esiyle ayrildi.Sebebi esi annemi istemiyordu birde abim siddet gosteriyordu.Neyse 1 sene icinde abim yine evlendi ve ayni sorunlar bu gelinle de basladi.Abimle annem surekli kavga ediyordu annem hep yakiniyordu.Biz baska sehirlerdeyiz.iş dolayisiyle farkli sehirlere tasindik.Bir gun kavgalarina sahit oldum abimle tartistim annemide yanima aldim.Annem 2 senedir bizimleydi.Bu 2 sene boyunca benimle de surekli kavga etti.Yeri geldi 30 yasindaki kizina vurdugu bile oldu.Annem zamaninda cok cile cektigi icin sinirleri harapti gercekten bende cok masum degilim ben de sinirli biriyim ama annem anlasmasi cok ama cok zor bir insan.Onu yanima aldigima beni bin pisman etti.Oglum senden daha iyiydi o bana boyle yapmazdi da falan da filan da.Bu ay abime gidecekti 2 sene icinde baristilar ama ben hala abimle kusum.Gidecegi hafta ben cok hastalandim sonra kizimda hasta oldu ikimizde atesli yatarken bizi birakti gitti.Bu yaptigina inanamadim gittikten sonra msj attim bizi bu halde biraktin gittin el yapmaz yaptigini dedim Bana yazdigi mesaji aynen yaziyorum

Sen cok seyi hakediyorsun seningibi kizim olucana tas dogursaydim daha iyi beni yanina aldin beni hergun uzdun ben ogluma yazdiklarini okuttum oda oraya birdaha gitmiyceksin dedi senin gibi kiz evladi olmaz sadece torunumu ozliycem
O kadar şaşkin,o kadar sinirli ve o kadar üzgunum ki.Babam zaten varligiyla yoklugu bir,abimle yillardir küsum simdi de oz annem
Kendimi bir yerlerden atasim var tek basima yabanci bir sehirdeyim ben bunlari hak edecek ne yaptim.Insanin en yakini bu nankörluğü yapar mi soyleyin ben şimdi napicam hiç bilmiyorum
Not:Herkes ayri eve cıkmaya niye karşi ciktin demiş.Annem iki gozü iki cesme agliyordu.Millet ne der?iki evladi var tek basina bir yere atmislar demezler mi diye.Ben de annem istemediği için karşı cıktım

Millet ne derse desindi. Ev üstüne ev olmaz. İlk gelin istemeyebilir doğal. İkinci gelin gelmiş onunla da anlaşamamış. Sizinlede küs gitmiş. Anneniz zor biri anlaşılan. Evladı olmak onunla illa yaşamak değil ki .

Konularimi iyi okusaydiniz biraz daha arastirin belki baska seylerde bulursunuz hakkimda:)Kv. Ve kp.in neden gelmelerini istemedigimi o zamanki konumda acikca belirtmistim sagolsun akli selim insanlar derdimi anlamis bana destek olmustu.Siz kv. yada gorumce magduru filansiniz sanirim bu kadar tepki gosterdiginize gore.Neyse konu su ki ben anneme 2 sene degil 100 sene de bakarim evimden de kovmadim kendisi abimin tum yaptiklarini unutup ona gitti bende bizi hasta halde biraktigi icin gonul koydum bir ozur beklerdim ama cok farkli cevaplar aldim.Kimse kv. yada kp. ile yasamak zorunda degil ben yasamasin diye yanima aldim zaten gelinimizle de gorusuyorum abimle kusum sadece.Yazdiklariniz cok kirici ve itici ah aliyorsunuz zaten kafi derecede uzgunum destek olacaginiza kostek oluyorsunuz yine kadinin dusmani kadin klisesi soz konusu maalesef kalbinize iyilik diliyorum o zaman belki olaylara bu kadar negatif bakmazsiniz

Back