• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık bir ailem yok

Yani ne diye ayrı eve karşı çıktınız ki o Zaman.Bakın abiniz eşinden olmuş.2. De olsa 3. De olsa kimseyle anlaşamıyor geçimsiz biri demek ki.

Sık görüşmemek hayrınıza olur,eşinizle sizin de aramız açılabilir çünkü.Aynı evde elden ayaktan düşmediği sürece bir arada yaşamayı kimse kabul etmez hiçbir gelin de kabul etmek zorunda degil.Onay verilirse bir arada yaşanılır.Hır gür çıktıktan sonra yuvalar dağıldıktan sonra da emrivaki ile aynı evde yaşananın hiçbir getirisi yok.
Gelinimiz nisanlilik doneminde yanimiza yerlesti annemle arasi çok iyiydi kv. ile oturmayi kabul etmisti.Ne olduysa evlendikten sonra oldu.Ayri eve cikmayi annem istemiyordu her gün agliyordu ben de kiyamadim

Allah (c.c) anneniz icin yaptiginizi görüyor o görmüyorsa bile. Iciniz rahat olsun bu konuda. Bazen büyüklerimiz bir kücük kusurumuz olsa veya onlara göre bir hatamiz olsa daha önce yaptigimiz tüm iyiliklerimizi unuturlar. Bu konuda sinirlendiginizi anliyorum. Sükür bir yuvaniz ve evladiniz var. Onlara odaklanin. Anneniz cok cekmis diyorsunuz ve öyle insanlar etraflarina bir cok zaman zor zamanlar yasatiyor. Cok zaman gecmeden abinizle yine kavga eder bundan da süphem yok. Kirgin dahi olsaniz kin tutmayin. Sizin sagliginiza zarar

Lütfen uzmeyin kendinizi.Onceden de yazmıştınız anneniz den beklediğiniz desteği goremiyordunuz. Sizin de gergin olduğunuz bir dönem anladığım kadarıyla ( eşiniz iş değiştirmiş,başka bir şehirde yeni bir başlangıç yapmistiniz).Zamana bırakın,zaman herşeyin ilacıdır.Siz yavrunuza ve eşinize odaklanin onlar da sizin aileniz .Bu günlerde yaşadığınız bu olumsuzluklara kapılır çocuğunuzla geçirebileceginiz mutlu anları unutursaniz uzulursunuz ilerde.Cunku bir bebeğin en cok mutlu,huzurlu bir anneye ihtiyacı vardır.Hayat size bunu sunmamis ama siz bebeğinizden bunu esirgemeyin.
Evet belki hayirlisi budur ama resmen sirtimdan bicaklanmis gibiyim.Eşim de ben de rahat etmesi için herseyi yaptik bu zamanda hangi damat kv. ile yaşamayi kabul eder?Ama kiymet bilmedi.Yazdiklariniz moral oldu desteginiz icin cok tesekkur ederim

Yazdiklariniza inanamadim gercekten.Benim suçum anneme sahip cikmak mı?Kadin ayri ev istemiyor hüngür hüngür hergun agliyor goz mu yumsaydim.Ne halin varsa gor mu deseydim.Zaten canim burnumda ilahi adalet ne demek?konuyu ne kadar yanlis anlamissiniz.Abimin ilk esi evlenmeden once yanimiza yerlesmisti kv. ile oturmayi kendisi kabul etti.Sonra anlasamadilar abimden de şiddet gördü diye yuvasini ben mi yikmis oldum size inanamiyorum gercekten neyse benim ne yasadigimi Allah biliyor ya o bana yeter
Herkes annesine sahip cikmak ister. Ama baksaniza anneniz size bile dirlik vermemis. Ben tabi ki abinizin hane icini bilemem. Ama bu kadar dirliksiz bir kadinsa anneniz, ikili arasinda ki tartismalarinda sebebi olabilir. Her nekadar bu durumu onaylamasam da eger abinizinde ofke kontrolu yoksa bu sebeplerden oturu esine siddet uygulamis olabilir. Belki de abiniz evliligi bosanmaya gitmesin diye ayri ev tutmak istedi annesine. Bu durumdan da asago yukari olaylarin boyle oldugunu cikarabiliriz. Belki siz ayri evi engellememis olsaydiniz, basbasa kaldiklarin da aralarinda ki muhabbet duzelir ve belki de bosanmazlardi. Bunu bilemeyiz. Bosansalar bile ucuncu sahis huzursuzlugundan degil siddetten oturu bosanirlardi.
Demissiniz kabul etti evlenmeden once birlikte oturmayi diye. Belki kabul etti diye annenizin bu denli yuvasinda huzursuzluk cikaracagini ongeremedi. Siz annenize katlanamazken, sadece onceden kabul etti diye o kadin, kendine huzur vermeyen biriyle sonsuza kadar yasamak zorunda mi peki. Kaldi ki mahkemeler bile es ailesi ile yasamayi bosanma nedeni sayarken.

Siz annenize sahip cikmak eger cok istiyorsaniz o hergun aglarken ona akli selim bir sekil de bir evlat olarak ayri bir evin daha iyi olacagini anlatmaya calismaniz gerekiyordu. Ben ailem de bir hata görüyorsam eger onlari karsima alarak bu tutumlarinin yanlis oldugunu mantikli gerekceler ile anlatiyorum. Sizin de yapmaniz gereken buydu.

Yani siz ne derseniz deyin kendi kararlarinizin sonuçlarını yasiyorsunuz.

Zamana bırak
Büyük ihtimal anlaşamayacaklar
Abin yine ev tutmak isteyecek
Bu defa kabul et,sesini çıkarma
Uzun süre ailede huzursuzluk çeken insanlarda sinir malesef kaçınılmaz oluyor
Hepinizi anlıyorum
Sesimi cikartmam diye birsey söz konusu degil zira birdaha onlarla annem de dahil asla gorusmeyi dusunmuyorum.Yorumunuz icin tesekkur ederim

Anne kişisinin eli ayağı tutuyorsa neden ayrı evde yaşayamıyor orayı anlamadım. Ayrıca dışardan bakınca şimdi anneniz kocasıyla anlaşamamış, oğluyla anlaşamamış , kızıyla anlaşamamış, eski geliniyle anlaşamamış yenisiyle de durum aynıdır. O yüzden bu kadar kişi değil tek kişi geçimsiz uyumsuz bir tip o da anneniz. Hiç kendinizi üzmeyin anneniz birkaç aya kalmaz kızım ben senin kiymetini bilemedim bana neler yaptılar neler diye MAĞDUR bir şekilde gelir merak etmeyin:işsiz:

Siz kendi öz annnizle anlaşamıyorum diyorsunuz gelin nasıl anlaşsın,abiniz ayrı ev tutacağım dediğinde karşı çıkmasaydınız keşke .bir yuva bozulmuş ,herkes evini bilirdi arada gelir yine kalırdı anneniz.insanın kendi öz anneside olsa aynı evde olmuyor.gelin başta kabul etmiş olabilir annenizle geçinmenin zor olduğunu nereden bilsin,aynı eve girince olmamış demek ki.

Yanlis anlamayinda yuvasi bozulan eski gelinin ahi tutmus gibi. Keske ayri eve karsi cikmasaydiniz zamaninda. Her sey dozunda kalirdi. Siz de bu yasadiklarinizi yasamamis olurdunuz. Ailem yok diye bisey olamaz sizin bi esiniz ve cocugunuz var. Yalniz degilsiniz. Sizin aileniz onlar artik. Esiniz boyle dusundugunuzu bilse eminim ki cok kirilirdi.
Her seyi zamana birakin artik. Anneniz tekrar gelmek isterse de ayri eve cikmasini tabsiys edin bence.

Bu konuda tek haklı gelinler sanırım. Size bunları diyen, size şiddet uygulayan kadın el kızına neler diyor neler ediyordur bir düşünsenize? Basbayağı anneniz ve sizin izin (!) vermemeniz yüzünden yuva yıkılmış. Başta ev tutulsa böyle olmazdı.

Herkes annesine sahip cikmak ister. Ama baksaniza anneniz size bile dirlik vermemis. Ben tabi ki abinizin hane icini bilemem. Ama bu kadar dirliksiz bir kadinsa anneniz, ikili arasinda ki tartismalarinda sebebi olabilir. Her nekadar bu durumu onaylamasam da eger abinizinde ofke kontrolu yoksa bu sebeplerden oturu esine siddet uygulamis olabilir. Belki de abiniz evliligi bosanmaya gitmesin diye ayri ev tutmak istedi annesine. Bu durumdan da asago yukari olaylarin boyle oldugunu cikarabiliriz. Belki siz ayri evi engellememis olsaydiniz, basbasa kaldiklarin da aralarinda ki muhabbet duzelir ve belki de bosanmazlardi. Bunu bilemeyiz. Bosansalar bile ucuncu sahis huzursuzlugundan degil siddetten oturu bosanirlardi.
Demissiniz kabul etti evlenmeden once birlikte oturmayi diye. Belki kabul etti diye annenizin bu denli yuvasinda huzursuzluk cikaracagini ongeremedi. Siz annenize katlanamazken, sadece onceden kabul etti diye o kadin, kendine huzur vermeyen biriyle sonsuza kadar yasamak zorunda mi peki. Kaldi ki mahkemeler bile es ailesi ile yasamayi bosanma nedeni sayarken.

Siz annenize sahip cikmak eger cok istiyorsaniz o hergun aglarken ona akli selim bir sekil de bir evlat olarak ayri bir evin daha iyi olacagini anlatmaya calismaniz gerekiyordu. Ben ailem de bir hata görüyorsam eger onlari karsima alarak bu tutumlarinin yanlis oldugunu mantikli gerekceler ile anlatiyorum. Sizin de yapmaniz gereken buydu.

Yani siz ne derseniz deyin kendi kararlarinizin sonuçlarını yasiyorsunuz.
Simdi konu ailemin ve öz annemin bana attigi kazik oldugu icin abimin evliligiyle ilgili konuya ustunkoru degindim ama siz hala konuyu saptirip beni bir yuvanin yikilmasina vesile olmusum gibi gostermeye calisiyorsunuz.O zaman ben size abimin evliligi hakkinda bilgi vereyim belki bu yanlis tutumunuz degisir?
Abim ilk esiyle nisanlandiktan sonra esi nisanliyken nereden bakarsaniz 1 sene bizimle kaldi evlenmeden yani neyse gelinimiz cok icten pazarlikli biriydi maalesef.Nisanlilik suresince annemin kolunun altindan ayrilmiyordu ama nikah kiyildiktan sonra 180 derece degisti.Benim anneme ne kadar duskun biri oldugumu ve sahip cikacagimi bildiginden annemi o evden gondermek istedi.Abimle olan kavgalari gelinimizin eski sevgilisiyle maillesmesi ve eski sevgilisine abimden dert yanmasiydi.Abim bunu hazmedemedi gelinimiz bir kac kez gitti geldi.Hep baristilar ama bu eski sevgiliyle yazisma olayini abim unutamadi.Kavgalari annem yuzunden pek olmadi yani.Cok farkli bir kari koca iliskileri vardi.Abim yazlari onsuz bekar arkadaslariyla tatile giderdi.Neyse kimseyi suclamiyorum belki o kizinda kendine gore nedenleri vardi.Bunu buraya uzun uzun yazmak istemezdim ama sizin tavriniz bunu gerektirdi

Annem ve babam 15 sene kadar önce ayrildilar.Annem abim ve ben kaldik.Evin tum yuku hep benim ustumdeydi abimle yasadigim sure boyunca hic anlasamadim(sebeplerini yazmaya kalksam roman olur)Ben evlendim annem abimle kaldi benim hemen ardimdan abim de evlendi.Annem hergun bana aglayarak geliyordu gelin beni istemiyor diye sonra bir ara abim anneme ayri daire tutmak bile istedi fakat ben karsi ciktim.Kadin tek basina ne yapacak dedim annem haftada 4 gun bende 3 gun onlarda kaliyordu.Sonra abim esiyle ayrildi.Sebebi esi annemi istemiyordu birde abim siddet gosteriyordu.Neyse 1 sene icinde abim yine evlendi ve ayni sorunlar bu gelinle de basladi.Abimle annem surekli kavga ediyordu annem hep yakiniyordu.Biz baska sehirlerdeyiz.iş dolayisiyle farkli sehirlere tasindik.Bir gun kavgalarina sahit oldum abimle tartistim annemide yanima aldim.Annem 2 senedir bizimleydi.Bu 2 sene boyunca benimle de surekli kavga etti.Yeri geldi 30 yasindaki kizina vurdugu bile oldu.Annem zamaninda cok cile cektigi icin sinirleri harapti gercekten bende cok masum degilim ben de sinirli biriyim ama annem anlasmasi cok ama cok zor bir insan.Onu yanima aldigima beni bin pisman etti.Oglum senden daha iyiydi o bana boyle yapmazdi da falan da filan da.Bu ay abime gidecekti 2 sene icinde baristilar ama ben hala abimle kusum.Gidecegi hafta ben cok hastalandim sonra kizimda hasta oldu ikimizde atesli yatarken bizi birakti gitti.Bu yaptigina inanamadim gittikten sonra msj attim bizi bu halde biraktin gittin el yapmaz yaptigini dedim Bana yazdigi mesaji aynen yaziyorum

Sen cok seyi hakediyorsun seningibi kizim olucana tas dogursaydim daha iyi beni yanina aldin beni hergun uzdun ben ogluma yazdiklarini okuttum oda oraya birdaha gitmiyceksin dedi senin gibi kiz evladi olmaz sadece torunumu ozliycem
O kadar şaşkin,o kadar sinirli ve o kadar üzgunum ki.Babam zaten varligiyla yoklugu bir,abimle yillardir küsum simdi de oz annem
Kendimi bir yerlerden atasim var tek basima yabanci bir sehirdeyim ben bunlari hak edecek ne yaptim.Insanin en yakini bu nankörluğü yapar mi soyleyin ben şimdi napicam hiç bilmiyorum
Not:Herkes ayri eve cıkmaya niye karşi ciktin demiş.Annem iki gozü iki cesme agliyordu.Millet ne der?iki evladi var tek basina bir yere atmislar demezler mi diye.Ben de annem istemediği için karşı cıktım
Kendin etmiş kendin bulmuşsun. Ev ev üstüne olmaz. Abin ayrı ev açacakmış ne güzel. Sayende hem onun evliliği bitmiş, hem sen abinden ve annenden olmuşsun. Hayatının geri kalanında elalem ne der diye düşünmezsin artık.

Bu konuda tek haklı gelinler sanırım. Size bunları diyen, size şiddet uygulayan kadın el kızına neler diyor neler ediyordur bir düşünsenize? Basbayağı anneniz ve sizin izin (!) vermemeniz yüzünden yuva yıkılmış. Başta ev tutulsa böyle olmazdı.
Yazık olmuş ilk geline sırf görümce istemiyor diye ayrı ev tutulmamış. Olan da gelinin yuvasına olmuş şimdi kim bilir gelin ne yaptı diye düşünmem bile çünkü anne çok fena belli yani öz kızına bile neler yapmış. Eski gelin ah ettiyse durum daha da fena ki bence böyle bir durumda ah etmesine gerek yok Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz.

Kendin etmiş kendin bulmuşsun. Ev ev üstüne olmaz. Abin ayrı ev açacakmış ne güzel. Sayende hem onun evliliği bitmiş, hem sen abinden ve annenden olmuşsun. Hayatının geri kalanında elalem ne der diye düşünmezsin artık.
Ya gercekten ne diyecegimi sasirdim.Abim aldatildi anladiniz mi ama konu bu olmadigi icin yazma geregi duymadim.Yazsaydim cook uzun olacakti ki konu zaten uzun.Ben anneme sahip ciktim ve her kiz evladin yapmaya cesaret edemeyecegi sekilde esime annem benimle kalacak dedim.Netedeyse anneme sahip ciktim diye beni suclayacaksiniz insanlik bu raddeye gelmis demek ki

Yazık olmuş ilk geline sırf görümce istemiyor diye ayrı ev tutulmamış. Olan da gelinin yuvasına olmuş şimdi kim bilir gelin ne yaptı diye düşünmem bile çünkü anne çok fena belli yani öz kızına bile neler yapmış. Eski gelin ah ettiyse durum daha da fena ki bence böyle bir durumda ah etmesine gerek yok Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz.
Of Allahim off kisaca size de yazayim zaten beynim zonkluyor abim aldatildiii ve annem ayri eve cikmak istemediiii
Ben de anneme sahip ciktim ama iyilik yap denize at demisler iste mukafatimi aldim siz de cok guzel destek oluyorsunuz Allah razi olsun ne diyeyim

Ya gercekten ne diyecegimi sasirdim.Abim aldatil di anladiniz mi ama konu bu olmadigi icin yazma geregi duymadim.Yazsaydim cook uzun olacakti ki konu zaten uzun.Ben anneme sahip ciktim ve her kiz evladin yapmaya cesaret edemeyecegi sekilde esime annem benimle kalacak dedim.Netedeyse anneme sahip ciktim diye beni suclayacaksiniz insanlik bu raddeye gelmis demek ki
Güzel arkadaşım savunma yapmana gerek yok. Eğer abin aldatilsaydi eminim yazardın çünkü şiddete kadar yazmışsın. Sonuç olarak neresinden tutarsan tut hatalısin. Var say ki bu nedenden ayrılmadılar yine de hatalısin.

Güzel arkadaşım savunma yapmana gerek yok. Eğer abin aldatilsaydi eminim yazardın çünkü şiddete kadar yazmışsın. Sonuç olarak neresinden tutarsan tut hatalısin. Var say ki bu nedenden ayrılmadılar yine de hatalısin.
Yani isim gucum yok yalan soyleyecegim.insanlik bu mu?Konu bu degil diye yazmadim ne hakla yalancilikla itham ediyorsunuz?Evet aldatildi hak ettigini de dusunuyorum oldu mu?tovbe Yarabbim

Eli ayagi tutuyosa maddi olarak kotu degilse durum ayri ev en guzeli. Herkesin ozel zmna alana eve ihtiyaci var. Kendinannen bile olsa.. ne senin acindan ne de annenin acisindan iyi olmamis

Back