Herkes annesine sahip cikmak ister. Ama baksaniza anneniz size bile dirlik vermemis. Ben tabi ki abinizin hane icini bilemem. Ama bu kadar dirliksiz bir kadinsa anneniz, ikili arasinda ki tartismalarinda sebebi olabilir. Her nekadar bu durumu onaylamasam da eger abinizinde ofke kontrolu yoksa bu sebeplerden oturu esine siddet uygulamis olabilir. Belki de abiniz evliligi bosanmaya gitmesin diye ayri ev tutmak istedi annesine. Bu durumdan da asago yukari olaylarin boyle oldugunu cikarabiliriz. Belki siz ayri evi engellememis olsaydiniz, basbasa kaldiklarin da aralarinda ki muhabbet duzelir ve belki de bosanmazlardi. Bunu bilemeyiz. Bosansalar bile ucuncu sahis huzursuzlugundan degil siddetten oturu bosanirlardi.
Demissiniz kabul etti evlenmeden once birlikte oturmayi diye. Belki kabul etti diye annenizin bu denli yuvasinda huzursuzluk cikaracagini ongeremedi. Siz annenize katlanamazken, sadece onceden kabul etti diye o kadin, kendine huzur vermeyen biriyle sonsuza kadar yasamak zorunda mi peki. Kaldi ki mahkemeler bile es ailesi ile yasamayi bosanma nedeni sayarken.
Siz annenize sahip cikmak eger cok istiyorsaniz o hergun aglarken ona akli selim bir sekil de bir evlat olarak ayri bir evin daha iyi olacagini anlatmaya calismaniz gerekiyordu. Ben ailem de bir hata görüyorsam eger onlari karsima alarak bu tutumlarinin yanlis oldugunu mantikli gerekceler ile anlatiyorum. Sizin de yapmaniz gereken buydu.
Yani siz ne derseniz deyin kendi kararlarinizin sonuçlarını yasiyorsunuz.