- 9 Mayıs 2011
- 13.820
- 28.568
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Avm ve okulu bir tutmak saçmalık…yüzlerce insan çalışıyor hadi kapatalım da bu insanlar ne yapacak? Hayat zaten bu kadar zorlaşmışken nerden iş bulup çalışacak? Koskoca insanlar zaten dikkat ediyorlar , belli sayıda insan giriyo falan…üstelik gitmek zorunda da değiliz, ben aşıdan sonra işim varsa gidip işimi halledip çıkıyorum..okulların hali ise ortada..şu an da karşımda ortaokul var çocuklar top oynuyor 1 tanesinde maske yok..avm’lerdeki önlem maalesef okullarda yokEkmek derdine dusmus hangimiz evinin icindeydi?
Ortada 5 tane cocuk var
Dun tartistigimiz uyelerden biri ben cocuguma maske takma dedim diyordu, al iste ufacik cocuk yogun bakimda.
Tamamen kapasalar cogu cocugun hayati bitti
Cokmu zor toplum olarak elele verip onceliklerimizi siralamak. Zor galiba imkansiz.
Konu sahibi dualarimiz sizinle. Insallah iyi olacak lutfen uzulmeyin
Abd de delta yüzünden uzaktan eğitime geçmiş üniversitelerde şimdi bakım. hangi ülke okulu kaç gün kapatıyor bunun verisi mi var. ben covid'in başlarındaki kapatmaları doğru bulmuyordum. şimdi bakınca 2 sene eğitimsizlik çok uzun bir süreŞu an size link vermek isterdim ama buna sayılarla verilerle yer veren incelemeler İnternett dolu. Ben okulların kapalı olmasına karşı değilim, lüzum olunca herkes kapatıyor. Ama fiziki koşulları sağlamak için hiçbirşey yapmayan, okul kapatmanın sonuçlarını gidermek gibi derdi olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Okul kapattı dediğiniz ülkelerde tableti ya da pc si olmadığı için derslere giremeyen öğrenci sayısının bizimle kıyas bile edilemeyeceğini biliyorum. Bu 2 senelik süreçte kaç çocuğun eğitim hayatından geri dönülmez şekilde koptuğunu biliyorum. Ve bunları inanın dert ediniyorum.böyle acı gerçekler varken de bazı eğitimcilerin keşke bu sene de online olsa diye sohbetlerine şahit oluyorum.bu dilekleri salgının şiddetinden bağımsız bu arada. Üzülüyorum.
Bakın ben hala anlamadım neyi ispat etmem gerektiğini. Üniversiteleri kapatmak en kolayı. Özellikle sosyal bilimlerde online ders görmenin yetişkin bir bireye zararı olmaz. Bir çok şirket pandemi sonrası bile uzaktan çalışmanın yollarını aramaya başladı, hatta bu şekilde devam edebileceklerini açıkladılarAbd de delta yüzünden uzaktan eğitime geçmiş üniversitelerde şimdi bakım. hangi ülke okulu kaç gün kapatıyor bunun verisi mi var. ben covid'in başlarındaki kapatmaları doğru bulmuyordum. şimdi bakınca 2 sene eğitimsizlik çok uzun bir süre
Merhaba maske gercekten iyi bir koruyucu.ve metrobuslerde hes istiyorlar.ayrica istinalar harici herkes maskeli.bu bilgiye nerden ulaştınız? heryerde uzaktan eğitim var şuan. Almanyadan örnek vereyim kuzenim üniversiteye başladı bu sene ve online görüyor, isteğe bağlıymış o da online tercih etmiş. eminim diğer Avrupa ülkelerinde de bu seçenek vardır. bizde öyle bir seçenek de yok mesela benim son senem yenibosnadan beylükdüzü son durağa kadar metrobüsle gideceğim eve virüs getirmemem imkansız, ailem aşılı ama yine de risk. Bir virüs biter diğeri başlar teorisi de saçma ispanyol gribinden sonra en son ne zaman gördü insanlık böyle bişey
bizim olullarımız şuan kapatılması gerekirken başlarda gereksiz yere kapatıldı bi ara tüm dünyada okullar açıkken bizde kapalıydı diyorum nesini anlamadınızBakın ben hala anlamadım neyi ispat etmem gerektiğini. Üniversiteleri kapatmak en kolayı. Özellikle sosyal bilimlerde online ders görmenin yetişkin bir bireye zararı olmaz. Bir çok şirket pandemi sonrası bile uzaktan çalışmanın yollarını aramaya başladı, hatta bu şekilde devam edebileceklerini açıkladılar
Ofis, yemek, ulaşım giderlerinin uzaktan çalışmanın yan etkilerinden fazla olduğu söyleniyor. Ama temel eğitim böyle birşey değil.eğitimciler, pedegoglar bunlarla alakalı sayısız yazı yazdı, veriler topladı.evinde bir tane bile akıllı telefon olmayan onca aile var. Olanlar da çocuklarına ne kadar özen gösteriyor tartışılır. Ben de diyorum ki bu okulların açık olması için devlet ve halk elinden gelen herşeyi yapmalı. Kapatmak son çare. Üniversite eğitimini bundan ayrı tutuyorum.
Bunu anlamadım mesela yazdıklarınızdan. Sürekli bana neye dayanarak en fazla süreyle okul kapatan ülke olduğumuzu belirttiğimiz sordunuz ben de buna istinaden cevaplarımı verdim. Neyse ki zaten kimse bize sormuyor, ya da hastalığın seyrine göre buna karar verilmiyor. Yaşayıp göreceğizbizim olullarımız şuan kapatılması gerekirken başlarda gereksiz yere kapatıldı diyorum nesini anlamadınız?
valla bence şuan hükümet çok yanlış yapıyor, ilkokula giden kuzenimin sınıfı bile karantinada. ilkokula giden sözde fazla etkilenmeyen çocukların hali böyleyken üniversite öğrencileri o tıkış tıkış balık istifi yurtlarda. açacaksan gerekli şartları sağlayacaksın. vakalar tavan yapacak. sonra da okullar kapandı artık uzaktan devam edin demelerinden korkuyorum üniversite için şehir değiştirmiş ev kiralamış onca insan ne yapacak. umarım düşündüğüm şeyi yapmazlarBunu anlamadım mesela yazdıklarınızdan. Sürekli bana neye dayanarak en fazla süreyle okul kapatan ülke olduğumuzu belirttiğimiz sordunuz ben de buna istinaden cevaplarımı verdim. Neyse ki zaten kimse bize sormuyor, ya da hastalığın seyrine göre buna karar verilmiyor. Yaşayıp göreceğiz
İnş olmaz diyelim de gidişat onu gösteriyorvalla bence şuan hükümet çok yanlış yapıyor, ilkokula giden kuzenimin sınıfı bile karantinada. ilkokula giden sözde fazla etkilenmeyen çocukların hali böyleyken üniversite öğrencileri o tıkış tıkış balık istifi yurtlarda. açacaksan gerekli şartları sağlayacaksın. vakalar tavan yapacak. sonra da okullar kapandı artık uzaktan devam edin demelerinden korkuyorum üniversite için şehir değiştirmiş ev kiralamış onca insan ne yapacak. umarım düşündüğüm
Çok iyi yapıyor kiziniz kimseye aldırmasin :) bu sene de gitmezseler büyük sıkıntı oluşacak çok haklısınız .benim kızla da geçiyorlar aldırmıyor. Sırada tek oturuyor. Diğer çocuklara tek oturacak sıra zaten yok. Okula rapor sunup sağladım ben de. Allaha emanetler. 1.5 yıl 1 gün bile göndermedim. Bu sene de göndermemek olmazdı ki
Evet ama henuz 3.sinif ogrencisi saatlerce maskeyle duramaz ders sirasinda elbette indirme ihtiyaci hissediyor ben covit gecirirken bebegim 10 gunlukde 7/24 maskeyle asiri asiri zorlandim cocuklar napsin42 kişilik sınıfta maskemi indirtttirmiş öğretmen? Pes ki pess. Hem kendi kapmış hem diğer çocukları riske atmış
İlk gun kendimi iyi hissetmiyorum dedi zaten o gün olmadi kaldiki bizlerde öncelik sizin sağlığınız online egitim icin acele etmeyin dedik veliler olarak ve yapilacaklari siz yazin biz cocuklara evde elimizden geldiğince yaptiralim dedik.Ogretmenlerinde isi zor velilerinde cocuklarinda arap saci oldu hersey okullara yeni düzenleme gelecek diyorlar ama ne ogrencileri ne öğretmenleri nede biz velileri rahatlatacak bi düzenleme gelmediOnline eğitimi öğretmen mi veriyor. Allah korusun ağır atlatirsa öğretmen nasil olacak?
Kesinlikle katılıyorum. Okula konmuş dezekfektani pet şişeye dolduran mi dersin, verdiğimiz maskeleri tuvalet kağıdı yerine kullanan mi yoksa tuvalet kağıdını rulo ile deliğe atan mı? Dersin yarısı maskeni kaldır maskeni tak ile geçiyor. Okuldan çıkar çıkmaz kenara atıp oyuna koşuyorlar sarila sarila. Geçen hafta pozitif öğrenci vardı kardeşleri bildirmemisler onlar normal görünüyor. Bir öğrenci belirtileri gizleyip gelmeye çalıştı arkadaşları ihbar etti. Daha 3. Hafta bakalım neler göreceğiz?Okul açıldığından beri sınıflara çift maskeyle girdim. Dün itibariyle pozitifim.
Her ders en az beş öğrenciye burnunu kapat, su içme, maskeni kapat dedim. "Bişeee olmaz hocam yeaaa" diye cevap aldım.
Sınıfa taktığımız dezenfektanı yere boşaltmışlar, az kalsın kafamı kırıyordum.
Şimdi veliler mesaj atıyor ne zaman döneceksiniz, diye.
Okullar evet gerekli önlemler alınmadan açıldı ama ben çocukların da evde hazırlanıp gönderildiğini düşünmüyorum.
İnadına maske indirip gevrek gevrek gülen, birbirine tüküren, yapışık ikiz gibi gezen ergenler bana bunu düşündürdü.
Tuvalete konulan havlu kağıtların ve sıvı sabunların halini söylemiyorum bile. Çok enteresan bir milletiz. Sorsan herkes temiz, titiz ve çocuğu da çok dikkatli.
Bu yorumunuza cevap vermek istedim. Ben bir devlet okulunda, ortaokulda öğretmenim. Oldukça küçük bir ilin il merkezindeyim.Bu virüs tüm dünyada var, ama en çok okul kapatan ülkelerden biriyiz.üniversitelerde, ilköğretim ve liselerde hocaların çoğunun online eğitim taraftarı olduğu da bilinen bir gerçek. Buna çare bulunmalı ama kapatarak değil. Bu çocuklar okullara gitmeli. Tuvaletinde kağıt ve sabun sıkıntısı olmayan, hizmetli kontenjanlarının boş olmadığı, temiz, yaz kış demeden camları açık olan okullara gitmeliler. Bir sırada 3 öğrenci de oturmamalı tabi. Vs vs. Yıl olmuş 2021. Çocukluğumun okul sorunlarının giderilememiş olması ancak üzüntü veriyor. Bu virüs biticek başkası başlayacak. Çağımız artık böyle bir çağ. Mesele bizim ne kadar buna ayak uyduracağımız.çok geçmiş olsun bu arada.
Öyle üzüldüm ki, Allah sizin yavrunuzun da yoğun bakımdaki kuzunun da tüm evlatların da yardımcısı olsun, hemen şifa bulsunlar inşallah. Bizleri hiçbir tedbir almadan küçücük yavrularımızı hastalık içine göz göre göre salmaya mecbur bırakanları da Allah bildiği gibi eylesin. Sizin çocuğunuzun durumu şimdi nasıl, yoğun bakımdaki çocuğun durumu nasıl?Kızımın sınıfında herkese ve kızıma bulaştıran çocuğu kac kez uyardım kapıda sürekli maskesiz görüyordum yanında 3 e giden bir de ablası var ikisi gidip geliyorlar kızda maskesiz abla kardeş. Anneleri çalışıyormus
Ailelerde hiç ilgilenmiyorlar öğretmene diyorum bakın maskesizler öğretmen diyor işte 300 mecvut var okula 250 maske gelmiş veliler temin edicek çocuğuna yapacak bişey yok. e ben ediyorum ama onlar etmiyor ve kac kez uyardigim çocuk pozitif olup tüm sınıfa yayıyor
ZORUNLU olmasaydı ben çocuğumu göndermeyecektim bu acıları yaşamayacaktım riskli gruptayim pcr negatif çıktı ama çok erken pozitif olmaniz çok yüksek dendi
Veliler o kadar cahil ki, evde ki ana babayi egitmedikten sonra, okulda ki çocuk her halti yapar, sonunda da okullari kapatirlar, toplumun büyük kesimi ne hijyen biliyo, ne bu salginin ciddiyetinde, o evde yetisen cocuktan ne beklenebilir?Kesinlikle katılıyorum. Okula konmuş dezekfektani pet şişeye dolduran mi dersin, verdiğimiz maskeleri tuvalet kağıdı yerine kullanan mi yoksa tuvalet kağıdını rulo ile deliğe atan mı? Dersin yarısı maskeni kaldır maskeni tak ile geçiyor. Okuldan çıkar çıkmaz kenara atıp oyuna koşuyorlar sarila sarila. Geçen hafta pozitif öğrenci vardı kardeşleri bildirmemisler onlar normal görünüyor. Bir öğrenci belirtileri gizleyip gelmeye çalıştı arkadaşları ihbar etti. Daha 3. Hafta bakalım neler göreceğiz?
Ben zaten kendi deneyimimi anlattım, siz de haklısınız, şu an hem bir veli hem de ikinci lisansını okuyan biriyim.yani her iki basamakta da gözlemim mevcut ama tabi bu benim şahit olduklarım. Bahsettiğiniz şeyler de o evrede normal diyemicem ama niye böyleyiz, çocuklarımız sosyal ortamlarda bu davranışları niye gösteriyor, o çok bambaşka bir konu. Bir de bu pandemi de o kadar ay evde kaldıkları için anormal davranışlar sergileyen çocukların varlığı da çevremde çok konuşuluyor. Bunların çaresi kapatmak değil. tabi ki vakalar olağanüstü seviyelerde olduğu ve de uzmanlar bunu tavsiye ettiği müddetçe kapanır.Ama ülkede devlet okullarının birçoğu da saydığınız imkanlardan mahrum, sınıflar kalabalık, öğretmenler de mecburen can derdinde, velilerin bir kısmı da umursamaz.tüm yaz hayat normal seyrinde devam etti, kapalı mekanlarda danslar edildi, eğlenildi. Bunların yapılmasına karşı değilim yanlış anlaşılmasın ben de ailemin evinde denize mesafe koşullarıyla gittim. O zaman da etrafımda ölen insanlar duyuyordum, kendim de geçirdim geçensene. İlk akla gelen okulların en azından ilk öğrenimin kapanması olmasın diyorum. Bu benim görüşüm çünkü bitmiyor, bu gidişle de zor biticek. Aşı bulunuyor varyantlar çıkıyor, aşı karşıtları yürüyor falan filan derken bu çocuklar daha ne kadar eğitimden mahrum kalıcak. Çok uzattım ama sanırım herkes haklı.Bu yorumunuza cevap vermek istedim. Ben bir devlet okulunda, ortaokulda öğretmenim. Oldukça küçük bir ilin il merkezindeyim.
İlin en büyük okullarından birinde çalışıyorum. Sınıf mevcutlarımız en çok 20 olacak şekilde düzenlendi, sürekli devamsız mülteci öğrencilerimiz de çok. Pek çok zaman sınıfta 20 kişi bulunmuyor, öğrencilerimiz tek başlarına oturuyorlar. Okulda hijyen sorunu yok, 7-8 adet hizmetlimiz var, her koridorda maske kutularının bulunduğu bir bölme ve her katta da yaklaşık 5-6 tane duvara monte detenfektanımız var. Yani görünüşte donanım olarak dört dörtlük durumdayız.
Ama gelin görün ki sıvı sabunları yerlere döken, dezenfektanları avuçlarına doldurup birbirlerinin kafasından aşağı savuran, açtığı sakız paketindekleri eliyle tek tek arkadaşlarına vermekten hiç imtina etmeyen öğrencilerimiz de var. Bizzat nöbet sırasında şahit olduğum bir olayı anlatayım, kız öğrenci koridorun bir ucunda elinde şeker ya da benzeri bir şey, karşısına dizilmiş 8-10 erkek çocuğu, maskeleri inik ağızları açık, kızın attığı o şeyi köpek taklidi yaparak ağızlarıyla yakalamaya çalışıyorlar. Sayısız örnek verebilirim bu gibi şeylere.
Malesef çocuklar bilinçli değil. Böyle imkanlara sahipken sürekli pozitif öğrencilerimiz, karantinaya alınmış sınıflarımız var.
Siz öyle yazmışsınız ama inanın bir tane bile online eğitim isteyen öğretmen yok.
Yok ben sizi anladım, sadece kendi yorumumu eklemek istedim. Kesinlikle, şartlar ne olursa olsun en son kapatılacak yerler okullar olmalı. 6.sınıfın ikinci döneminde bıraktığım öğrencilerim şu an 8.sınıflar. Ve ben değil geçen senenin konularını, taa beşinci sınıfta anlattıklarımı bile tekrarlamaya çalışıyorum. O kadar sıfırlanmış her şey.Ben zaten kendi deneyimimi anlattım, siz de haklısınız, şu an hem bir veli hem de ikinci lisansını okuyan biriyim.yani her iki basamakta da gözlemim mevcut ama tabi bu benim şahit olduklarım. Bahsettiğiniz şeyler de o evrede normal diyemicem ama niye böyleyiz, çocuklarımız sosyal ortamlarda bu davranışları niye gösteriyor, o çok bambaşka bir konu. Bir de bu pandemi de o kadar ay evde kaldıkları için anormal davranışlar sergileyen çocukların varlığı da çevremde çok konuşuluyor. Bunların çaresi kapatmak değil. tabi ki vakalar olağanüstü seviyelerde olduğu ve de uzmanlar bunu tavsiye ettiği müddetçe kapanır.Ama ülkede devlet okullarının birçoğu da saydığınız imkanlardan mahrum, sınıflar kalabalık, öğretmenler de mecburen can derdinde, velilerin bir kısmı da umursamaz.tüm yaz hayat normal seyrinde devam etti, kapalı mekanlarda danslar edildi, eğlenildi. Bunların yapılmasına karşı değilim yanlış anlaşılmasın ben de ailemin evinde denize mesafe koşullarıyla gittim. O zaman da etrafımda ölen insanlar duyuyordum, kendim de geçirdim geçensene. İlk akla gelen okulların en azından ilk öğrenimin kapanması olmasın diyorum. Bu benim görüşüm çünkü bitmiyor, bu gidişle de zor biticek. Aşı bulunuyor varyantlar çıkıyor, aşı karşıtları yürüyor falan filan derken bu çocuklar daha ne kadar eğitimden mahrum kalıcak. Çok uzattım ama sanırım herkes haklı.
Bizim okuldan bir veli okuldan çıkınca çocuğu teste götürmüş ( düşünün ki test yaptırmaya ihtiyaç duyacak kadar rahatsızlık var ama çocuk okula yollanıyor) üstüne de testten sonra sonuç beklemeden maskesiz bir şekilde çocuğu bahçeye oynamaya göndermiş. Ertesi gün öğreniyoruz ki çocuk pozitif.Veliler o kadar cahil ki, evde ki ana babayi egitmedikten sonra, okulda ki çocuk her halti yapar, sonunda da okullari kapatirlar, toplumun büyük kesimi ne hijyen biliyo, ne bu salginin ciddiyetinde, o evde yetisen cocuktan ne beklenebilir?
Valla aynı koskoca insanlar akraba ziyaretinden, okul önünde maskesiz sıkış sıkış çocuk beklemekten hiç çekinmiyorlarAvm ve okulu bir tutmak saçmalık…yüzlerce insan çalışıyor hadi kapatalım da bu insanlar ne yapacak? Hayat zaten bu kadar zorlaşmışken nerden iş bulup çalışacak? Koskoca insanlar zaten dikkat ediyorlar , belli sayıda insan giriyo falan…üstelik gitmek zorunda da değiliz, ben aşıdan sonra işim varsa gidip işimi halledip çıkıyorum..okulların hali ise ortada..şu an da karşımda ortaokul var çocuklar top oynuyor 1 tanesinde maske yok..avm’lerdeki önlem maalesef okullarda yok