-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Bu yorumunuza cevap vermek istedim. Ben bir devlet okulunda, ortaokulda öğretmenim. Oldukça küçük bir ilin il merkezindeyim.
İlin en büyük okullarından birinde çalışıyorum. Sınıf mevcutlarımız en çok 20 olacak şekilde düzenlendi, sürekli devamsız mülteci öğrencilerimiz de çok. Pek çok zaman sınıfta 20 kişi bulunmuyor, öğrencilerimiz tek başlarına oturuyorlar. Okulda hijyen sorunu yok, 7-8 adet hizmetlimiz var, her koridorda maske kutularının bulunduğu bir bölme ve her katta da yaklaşık 5-6 tane duvara monte detenfektanımız var. Yani görünüşte donanım olarak dört dörtlük durumdayız.
Ama gelin görün ki sıvı sabunları yerlere döken, dezenfektanları avuçlarına doldurup birbirlerinin kafasından aşağı savuran, açtığı sakız paketindekleri eliyle tek tek arkadaşlarına vermekten hiç imtina etmeyen öğrencilerimiz de var. Bizzat nöbet sırasında şahit olduğum bir olayı anlatayım, kız öğrenci koridorun bir ucunda elinde şeker ya da benzeri bir şey, karşısına dizilmiş 8-10 erkek çocuğu, maskeleri inik ağızları açık, kızın attığı o şeyi köpek taklidi yaparak ağızlarıyla yakalamaya çalışıyorlar. Sayısız örnek verebilirim bu gibi şeylere.
Malesef çocuklar bilinçli değil. Böyle imkanlara sahipken sürekli pozitif öğrencilerimiz, karantinaya alınmış sınıflarımız var.
Siz öyle yazmışsınız ama inanın bir tane bile online eğitim isteyen öğretmen yok.
Valla aynı koskoca insanlar akraba ziyaretinden, okul önünde maskesiz sıkış sıkış çocuk beklemekten hiç çekinmiyorlar
Karşınızdaki ortaokulun bahçesinde çocukların maskesiz oynuyor olması da okul açık olduğu için değil de bazı ailelerin çocuğuna maske takması gerektiği fikrini iyi aşılayamamasından kaynaklı bence
Okula kavgaya gelinmiş bile çocuğum maske takmayacak diyeTam tersi takma diye tembihleyen bir suru insan var dehsete kapiliyorum
Allah yardımcınız olsun. İnşallah hiçbir çocuğa birşey olmaz(
Okulda en tehlikeli süre yemek saatleri bence. Ama hiçbir önlem alınmıyor bu konuda. Küçük çocuğum devlette, büyük özelde. Ne yazık ki arada o kadar çok fark var ki((
Allaha emanet artık.
Farkındaysanız okul kapatılsın yazmadım tabi ki ailelerden kaynaklanıyor,kaldı ki okul kapalıyken bile bahçede oynuyordu bu çocuklar…hani her türlü önlemi alarak açtık diyorlar ya biz nerde bu önlemler diye soruyoruz doğal olarak..Valla aynı koskoca insanlar akraba ziyaretinden, okul önünde maskesiz sıkış sıkış çocuk beklemekten hiç çekinmiyorlar
Karşınızdaki ortaokulun bahçesinde çocukların maskesiz oynuyor olması da okul açık olduğu için değil de bazı ailelerin çocuğuna maske takması gerektiği fikrini iyi aşılayamamasından kaynaklı bence
Yazınızdan her yerde önlemler tam da bir okullar da eksik varmış gibi bir izlenim aldımFarkındaysanız okul kapatılsın yazmadım tabi ki ailelerden kaynaklanıyor,kaldı ki okul kapalıyken bile bahçede oynuyordu bu çocuklar…hani her türlü önlemi alarak açtık diyorlar ya biz nerde bu önlemler diye soruyoruz doğal olarak..
Hiç öyle birşey yazmadım aksine beğenmediğimiz avm’lerde bile okullardan daha çok önlem alındığını yazdım.baştaki sayfalarda aynı şeyi savunduğumu belirtmiştim maalesef çocuklar ailede ne görüyorsa öyle davranıyor maalesefYazınızdan her yerde önlemler tam da bir okullar da eksik varmış gibi bir izlenim aldım
Ona istinaden size cevap yazdım ben de
Temizlik personeli gelene kadar okullarda eksik vardı kesinlikle
Ama temizlik personelleri geldikten sonra okullarda pek kabahat bulmuyorum artık
Biz alıştık astoria 1.5 yıldır takıyoruz yaz kış evony marka alıyoruz . İlk aylarda üstüne siperlik ele de plastik eldiven takıyorduk. Virüsü bilmiyorduk o zamanlar korkuyorduk. Artık aşılıyız çift maske dezenfektan yeterli geliyor. Hastaneler gene dolmuş. Sağlık çalışanlarına da yazık bıktılar
Ceyceyim. Alvent öneririm kalite olarakBiz alıştık astoria 1.5 yıldır takıyoruz yaz kış evony marka alıyoruz . İlk aylarda üstüne siperlik ele de plastik eldiven takıyorduk. Virüsü bilmiyorduk o zamanlar korkuyorduk. Artık aşılıyız çift maske dezenfektan yeterli geliyor. Hastaneler gene dolmuş. Sağlık çalışanlarına da yazık bıktılar
Alvent daha mı iyi? Biz de evony kullanıyoruz yazın bile.Ceyceyim. Alvent öneririm kalite olarak
Ya koronaya inanmayan o kadar insan var ki . Cocuklardaki rahatlik ,kesinlikle aileden.Tam tersi takma diye tembihleyen bir suru insan var dehsete kapiliyorum
Bakayım haftasonu. Çok teşekkürlerCeyceyim. Alvent öneririm kalite olarak
Bakayım haftasonu. Çok teşekkürler
Oglumun okulda da ,müdür cuma günü konuşma yaptı , köpük sabunları koyuyoruz bir ders sonrasına sıkıp bitiriyorsunuz , yerlere meyve suyu döküyorsunuz eviniz de böyle mi yapıyorsunuz diye. .. biz de çocuk olduk ama okul kaynaklarını böyle fütursuzca kullanmadık hiç. Kit kaynaklari iyice bitiriliyor. Temizlik personeli de 1 taneymis. Sanırım velilerden de temizlik konusunda destek istenecek mis.
Pandemi döneminde en azından temizlik personeli konusunda dikkat edilmeliydi
Valla cidden bazı çocuklar canavar gibi. Sınır yok ,empati duygusu hiç yok. Aileden öğrenilemeyen bazı toplumsal yetileri çocuklar en azından okulda öğreniyorlar. Pandemi sürecinde sorumsuz ailelerin çocukları iyice raydan çıktı. Allah su dönem de öğretmenlere sabır versinBenim oturdugum mahallede bir grup cocuk var, Allahim 1.5 yildir ilk defa rahatlik varmis dedim. Hic bir sekilde uyari merhamet dogru ornekleri yok. Canlilara zarar verme, ciglik yarismasi, 15 dk durmadan korna calma en sevdigi oyunlari. Ne uyku saatleri belli ne cop atmayi bilirler ne anlatayimki esim bahcedeyken kopegimize boncuk tabancasiyla ates etmeye kalktilar
Bu cocuklar okulda ne yapiyordur bilmiyorum
Annelerine biraz merhamet ogret 3 sene sonra napicaksin dedim gel pasam diye cocugu cekistire cekistire gitti cocuk ara kopegime havliyordu ( gercekten, onu delirtmeye bayiliyorlardi yavru baska kopekler geldi onu sinir ediyorlar oda onlari kovaliyor. Anneleride 5.kattan isirirsa bende sizi isiririm diye bagiriyor )
Sizce okul icin nasil uyarilari var acaba
Okullar kapanmasin nolur kapanmasin evim boyle ayri guzel
kahveciler görmesin yazdıklarını yolarlar seni vallaInsanlar şu dönemde festivallere konserlere maskesiz katılıp sıkış sıkış ortamda eğlenirken okullar sanırım en son düşünülmesi gereken kesim. Bende her anne gibi çok tedirginim ama daha radikal kararlar alınmadan tekrar okulların kapanmasınin bir sonu yokki.
Özellikle KAHVEHANELER. zaten yıllardır şu kahvehane kültürünü hiç anlamamışımdır. Ne kadar boş insan varmış bizim ülkemizde. Bence şu süreçte kapalı olmalı. Çevremde 3 tanekahvehane var tıklım tıklım dolu.
kahveciler görmesin yazdıklarını yolarlar seni vallaşaka bir yana çok haklısınn