- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Siniflardayiz hep bende ogrencilerimi hep uyarıyorum.
Umarım kimseye bulasmaz.
Okul açıldığından beri sınıflara çift maskeyle girdim. Dün itibariyle pozitifim.Şimdi sınıfta biri pozitifi diyelim maskeli olunca bize geçiyor mu?
Hiç yaklaşmadan çift maske olsa korumuyor mu?
Şimdi sınıfta biri pozitifi diyelim maskeli olunca bize geçiyor mu?
en çok bulaş okullarda oluyor. verdiğiniz bilgiler yanlışBen buna çok katılmıyorum doğrusu
Okullarda en azından aynı grup insan sürekli birbiriyle görüşüyor
Otellerde, cafelerde, avmlerde farklı bir sürü insan sirkülasyon halinde farklı insanlarla görüşüyor
Okullarda görüşülen kişileri takip ve kontrol etmek daha kolay dışarıdaki açık olan bir sürü yere göre
Bizim okulumuz da 700 kişilik
Geçen yıl okul kaynaklı bir bulaş olmadı
Ne öğretmenden çocuklara ne çocuklar arasından korona bulaşı olmadı
Aksine okul sonrasında yapılan veliler arası ev ziyaretlerinden bulaş çok oldu yaşadığım yerde
Merhaba sinovac mı oldunuz? Ben de aynı durumu yaşıyorum bu sabah ateşim 39 dereceydi 4.gün olmasına rağmen. keşke biontech olsaydım çok pişmanım. tüm ailem biontech oldu kimse böyle bişey yaşamadı. Aşıda yoğun yan etki hissettiyseniz ne yazık ki bağışıklığınız çok düşük, benim için de aynı şey geçerli, bağışıklık baskılayıcı ilaç var zaten kullandığımBende anlamıyorum valla aşı oldum çok yan etki yasadım buraya yazdım sormak için aşı karşıtı gibi algılandim. şimdide okullar açılmasin demiyorum, hiç bir önlem alınmamış, 40 kişilik bohem sınıflar,.hijyenden uzak wcler, vaka sayısı tırmanışta bence çok riskli doğru zaman değil. En azından isteğe bağlı olsun isteyen göndersin, istemeyen göndermesin diyorum
Inanın aşı oldum 10.gün nefes darligi öksürük yaşadım şiddetli, doktora.gittim.dr. fragmanı böyleyse işin zor exstra dikkat dedi..
Dedem pozitifken annem yanında 14 gün refakatçi olarak kaldıŞimdi sınıfta biri pozitifi diyelim maskeli olunca bize geçiyor mu?
Okullarda asla bulaş olmuyor demedim iyi okuduysanızen çok bulaş okullarda oluyor. verdiğiniz bilgiler yanlış
Bir arkadaş sınıflarda nasıl bulaş olmayacak demiş siz de "Ben buna çok katılmıyorum doğrusuOkullarda asla bulaş olmuyor demedim iyi okuduysanız
Bizim okulda geçen yıl olmadı dedim
Aynı okulda çalışmıyorsak buna yanlış bilgi diyecek konumda değilsiniz bence
İşte delta varyantı 3 aydır varBir arkadaş sınıflarda nasıl bulaş olmayacak demiş siz de "Ben buna çok katılmıyorum doğrusu
Otellerde, cafelerde, avmlerde farklı bir sürü insan sirkülasyon halinde farklı insanlarla görüşüyor
Okullarda görüşülen kişileri takip ve kontrol etmek daha kolay dışarıdaki açık olan bir sürü yere göre" demişsiniz. Yanlış olan kısım bu. En çok okullarda bulaş olur. size denk gelmemiştir veya çocuklar çocuk olduklarından hiç kapmamıştır. ama son 3 aydır ülkemizde olan delta varyantını çocuklar da kapıyor
benim teyzem çapada hemşire okulların açılmasıyla vakalar çocuklar arasında patlama yaptı diyo. normalde çocuk sokakta oynasa bulaşmaz ama sınıf kapalı ortam kaç kişi bir odada nefes alıp veriyorİşte delta varyantı 3 aydır var
3 ay önce okullar yaz tatiline girdiğine göre
En çok çocuklar arasında olması pek okul bağlantılı olamaz
Okuldaki bulaşın daha takip edilebilir olduğu kısmında da hala ısrarcıyım
Herkes işine, okuluna devam edip kalan zamanda evinde durursa mantıken çok bulaşmaması lazım
Son mesajlarımı gördüyseniz bu yıl bulaş olduğundan ben de bahsettimbenim teyzem çapada hemşire okulların açılmasıyla vakalar çocuklar arasında patlama yaptı diyo. normalde çocuk sokakta oynasa bulaşmaz ama sınıf kapalı ortam kaç kişi bir odada nefes alıp veriyor bulaş olması çok olası
Karantinada sınıfım yok ek ders olayını bilmiyorum, maaş karşılığını karantina sınıflarına yazıp yine ek dersi verirler işini bilen halleder gibi geliyor bana. Onun haricinde zaten inisiyatif alma problemi var bizim bakanlıkta. İsteyen sınavlaraa girsin, isteyen okula gelsin... geçen sene bu şekilde işledi.Yeni bakanın ilk açıklaması bu yönde oldu genelgeyi bulmak zor geldi şimdi ama tüm seviyelerdeki okullarda karantinaya alınan sınıflarda durum bu, idareciler öğretmenlere ödeme yapılmayacağını ama isterlerse canlı ders açabileceklerini söylüyor. Topu öğretmene atıyorlar yani. Bulursam atarım genelgeyi
Hiçbir platformda böyle bir haber yok, yeni bir bilgi mi acaba:/Yeni bakanın ilk açıklaması bu yönde oldu genelgeyi bulmak zor geldi şimdi ama tüm seviyelerdeki okullarda karantinaya alınan sınıflarda durum bu, idareciler öğretmenlere ödeme yapılmayacağını ama isterlerse canlı ders açabileceklerini söylüyor. Topu öğretmene atıyorlar yani. Bulursam atarım genelgeyi
çocukların bu kadar eğitimden geri kalması çok acı ama böyle de giderse tüm çocuklar hasta olacak. delta öyle bir varyant ki çocuklar bile ağır geçiriyorSon mesajlarımı gördüyseniz bu yıl bulaş olduğundan ben de bahsettim
Geçen yıl olmadı dedim
Okullarda maske takmadan durup, hasta şekilde okullara geldikleri için bence de şu düzende zor bulaş olmaması
Ben çift taktırıyorum çocuğa okulda avm de vs. Virüs kaparsa bile virüs yükü az olur kolay atlatır dedi doktoru. En büyük sorun yemek. Onu da öğlen okula gidip arabanın içinde yedirerek çözdüm. Başka da yapabileceğim hiç bir şey yok veli olarakMaske çok önemli. Öğretmen değilim ama covid olup sonradan pozitif olduğu haberini aldığım çok fazla kişiyle görüşme yaptım. İki taraf da maskeliyse bulaşma riski neredeyse sıfır. Genelde kapalı ortamlarda maskesiz kalınca bulaşıyor gözlemlerime göre.
Biz full katıldık ama ilkokulduk. Ortaokul lise öğrencileri katılmamış pek canlı derslere. E sınav sonuçları da ortada zaten. Velilerin suçu öğretmenin değil . Çocuklarıyla zerre ilgilenmeyenler denetim yapmayanlar çoğunluktaymışHiçbir platformda böyle bir haber yok, yeni bir bilgi mi acaba:/
Ödeme de yapmasınlar ders de yapılmasın. Yemin ederim canlı ders deyince bütün tüylerim diken diken oluyor. 1,5 yıl boyunca her dersim 3-4 öğrenciyle geçti. Tek çocukla bile ders yaptığım günler oldu. İmkansızlık falan değil, birkaç öğrencim dışında herkesin derse ulaşma imkanı var. Maymuna döndük herkesin keyfine göre oynamaktan. Öğrencilerime de diyorum sürekli, kendinizi koruyun karantinaya falan girmeyin, online dersle falan uğraşamam ben diye.
Avm ler suçlanıyor hep yemek yenmiyorsa çift maske takılıyorsa risk sıfır neredeyse. Mağazaya bakıyorum kalabalıksa asla girmiyorum kıyafetleri denemeden alıyorum biri yaklaşırsa uyarıyorum ama çocuğum okulda bunu yapamıyor uyarınca şiddet görüyor sözlü olarak maskeler çıkıyor aşırı temas var sarılmalar dip dibe maskesiz sohbetler. En büyük riskler okul düğün ev gezmesi tatil vs de. En masum yer valla avmBir arkadaş sınıflarda nasıl bulaş olmayacak demiş siz de "Ben buna çok katılmıyorum doğrusu
Okullarda görüşülen kişileri takip ve kontrol etmek daha kolay dışarıdaki açık olan bir sürü yere göre" demişsiniz. Yanlış olan kısım bu. En çok okullarda bulaş olur. size denk gelmemiştir veya çocuklar çocuk olduklarından hiç kapmamıştır. ama son 3 aydır ülkemizde olan delta varyantını çocuklar da kapıyor
Ben çift taktırıyorum çocuğa okulda avm de vs. Virüs kaparsa bile virüs yükü az olur kolay atlatır dedi doktoru. En büyük sorun yemek. Onu da öğlen okula gidip arabanın içinde yedirerek çözdüm. Başka da yapabileceğim hiç bir şey yok veli olarak