Artan vaka, açılan okul

Siniflardayiz hep bende ogrencilerimi hep uyarıyorum.
Umarım kimseye bulasmaz.

Yapıyorsunuzdur muhtemelen ama hava soğuk değilse ders işlerken camlar mutlaka açık olsun. Ders aralarında da sınıfı mutlaka havalandırın yaz kış.

Yemekhaneyi söyleyenler olmuş. Ben kapalı alanda yemek yiyorsam pencere varsa pencere kenarına oturmaya çalışıyorum ve ağzıma lokmayı atıp çiğnerken maske kapalı çiğniyorum. Yemekhanede de maskeli kalmaya çalışıyorum yani.

Şimdi sınıfta biri pozitifi diyelim maskeli olunca bize geçiyor mu?
Hiç yaklaşmadan çift maske olsa korumuyor mu?
Okul açıldığından beri sınıflara çift maskeyle girdim. Dün itibariyle pozitifim.
Her ders en az beş öğrenciye burnunu kapat, su içme, maskeni kapat dedim. "Bişeee olmaz hocam yeaaa" diye cevap aldım.
Sınıfa taktığımız dezenfektanı yere boşaltmışlar, az kalsın kafamı kırıyordum.
Şimdi veliler mesaj atıyor ne zaman döneceksiniz, diye.
Okullar evet gerekli önlemler alınmadan açıldı ama ben çocukların da evde hazırlanıp gönderildiğini düşünmüyorum.
İnadına maske indirip gevrek gevrek gülen, birbirine tüküren, yapışık ikiz gibi gezen ergenler bana bunu düşündürdü.
Tuvalete konulan havlu kağıtların ve sıvı sabunların halini söylemiyorum bile. Çok enteresan bir milletiz. Sorsan herkes temiz, titiz ve çocuğu da çok dikkatli.

en çok bulaş okullarda oluyor. verdiğiniz bilgiler yanlış

Merhaba sinovac mı oldunuz? Ben de aynı durumu yaşıyorum bu sabah ateşim 39 dereceydi 4.gün olmasına rağmen. keşke biontech olsaydım çok pişmanım. tüm ailem biontech oldu kimse böyle bişey yaşamadı. Aşıda yoğun yan etki hissettiyseniz ne yazık ki bağışıklığınız çok düşük, benim için de aynı şey geçerli, bağışıklık baskılayıcı ilaç var zaten kullandığım

Okullarda asla bulaş olmuyor demedim iyi okuduysanız

Bizim okulda geçen yıl olmadı dedim
Aynı okulda çalışmıyorsak buna yanlış bilgi diyecek konumda değilsiniz bence
Bir arkadaş sınıflarda nasıl bulaş olmayacak demiş siz de "Ben buna çok katılmıyorum doğrusu
Okullarda en azından aynı grup insan sürekli birbiriyle görüşüyor
Otellerde, cafelerde, avmlerde farklı bir sürü insan sirkülasyon halinde farklı insanlarla görüşüyor
Okullarda görüşülen kişileri takip ve kontrol etmek daha kolay dışarıdaki açık olan bir sürü yere göre" demişsiniz. Yanlış olan kısım bu. En çok okullarda bulaş olur. size denk gelmemiştir veya çocuklar çocuk olduklarından hiç kapmamıştır. ama son 3 aydır ülkemizde olan delta varyantını çocuklar da kapıyor

Son düzenleme:
İşte delta varyantı 3 aydır var
3 ay önce okullar yaz tatiline girdiğine göre
En çok çocuklar arasında olması pek okul bağlantılı olamaz

Okuldaki bulaşın daha takip edilebilir olduğu kısmında da hala ısrarcıyım
Herkes işine, okuluna devam edip kalan zamanda evinde durursa mantıken çok bulaşmaması lazım

benim teyzem çapada hemşire okulların açılmasıyla vakalar çocuklar arasında patlama yaptı diyo. normalde çocuk sokakta oynasa bulaşmaz ama sınıf kapalı ortam kaç kişi bir odada nefes alıp veriyor

Son mesajlarımı gördüyseniz bu yıl bulaş olduğundan ben de bahsettim
Geçen yıl olmadı dedim

Okullarda maske takmadan durup, hasta şekilde okullara geldikleri için bence de şu düzende zor bulaş olmaması

Karantinada sınıfım yok ek ders olayını bilmiyorum, maaş karşılığını karantina sınıflarına yazıp yine ek dersi verirler işini bilen halleder gibi geliyor bana. Onun haricinde zaten inisiyatif alma problemi var bizim bakanlıkta. İsteyen sınavlaraa girsin, isteyen okula gelsin... geçen sene bu şekilde işledi.

Hiçbir platformda böyle bir haber yok, yeni bir bilgi mi acaba:/
Ödeme de yapmasınlar ders de yapılmasın. Yemin ederim canlı ders deyince bütün tüylerim diken diken oluyor. 1,5 yıl boyunca her dersim 3-4 öğrenciyle geçti. Tek çocukla bile ders yaptığım günler oldu. İmkansızlık falan değil, birkaç öğrencim dışında herkesin derse ulaşma imkanı var. Maymuna döndük herkesin keyfine göre oynamaktan. Öğrencilerime de diyorum sürekli, kendinizi koruyun karantinaya falan girmeyin, online dersle falan uğraşamam ben diye.

Son mesajlarımı gördüyseniz bu yıl bulaş olduğundan ben de bahsettim
Geçen yıl olmadı dedim

Okullarda maske takmadan durup, hasta şekilde okullara geldikleri için bence de şu düzende zor bulaş olmaması
çocukların bu kadar eğitimden geri kalması çok acı ama böyle de giderse tüm çocuklar hasta olacak. delta öyle bir varyant ki çocuklar bile ağır geçiriyor ne zaman bitcek bu virüs

Ben çift taktırıyorum çocuğa okulda avm de vs. Virüs kaparsa bile virüs yükü az olur kolay atlatır dedi doktoru. En büyük sorun yemek. Onu da öğlen okula gidip arabanın içinde yedirerek çözdüm. Başka da yapabileceğim hiç bir şey yok veli olarak

Biz full katıldık ama ilkokulduk. Ortaokul lise öğrencileri katılmamış pek canlı derslere. E sınav sonuçları da ortada zaten. Velilerin suçu öğretmenin değil . Çocuklarıyla zerre ilgilenmeyenler denetim yapmayanlar çoğunluktaymış

Avm ler suçlanıyor hep yemek yenmiyorsa çift maske takılıyorsa risk sıfır neredeyse. Mağazaya bakıyorum kalabalıksa asla girmiyorum kıyafetleri denemeden alıyorum biri yaklaşırsa uyarıyorum ama çocuğum okulda bunu yapamıyor uyarınca şiddet görüyor sözlü olarak maskeler çıkıyor aşırı temas var sarılmalar dip dibe maskesiz sohbetler. En büyük riskler okul düğün ev gezmesi tatil vs de. En masum yer valla avm

Ogretmenimiz pozitif sinif 42 kisi ilk okul 3. Sinif. Suan sinif kapatildi online derse gecildi cocuklarin hic birinde semptom yok cok şükür ama kizim ogretmen hic birimizi yanina yaklastirmiyordu hastalik bitince bol bol sarilicaz diyordu dedi ogretmeninin hasta oldugunu duyunca.Ve biz maskemizi derste indiriyoduk ama ogretmenimiz sinifdan cikarken taktiriyordu dedi.umarim saglikla gecer bu dönem kazasiz belasiz konu sahibi cok gecmis olsn bir yanimiz okul kapanmasin diyor ama bir yanimda cok korkuyor.Ben 10 günlük lohusayken covit oldum ozman da cocuklarima gecmedi hamd olsun.Gercekten süreç cok yipratici

Çift maske kullanabiliyorlarsa daha iyi tabi. Ben kışın kullanıyordum ama yazın kullanamıyorum. Kullandığım maske kaliteli bir tür, eşim de karşımdaki de maskeliyse bir sorun yaşamayacağımı söyledi. :) Ha hastane vs gibi ortamlarda evet çift maske takıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…