Artan vaka, açılan okul

42 kişilik sınıfta maskemi indirtttirmiş öğretmen? Pes ki pess. Hem kendi kapmış hem diğer çocukları riske atmış

Katılıyorum AVM'de yemek yenmiyorsa ,ürün denenmiyorsa sakınca görmüyorum .Sabah 10 da bomboş oluyor .Ben öle tercih ediyorum . Düğüne de hiç gitmedim zaten . Tatil konusunda kendi aracınız varsa izole bir ev tutabiliyorsaniz kimseyle gorusmezsiniz . Biz bu yıl öyle yaptık . Asıli olmamıza rağmen giderken de dönerken de PCR verdik ne olur ne olmaz diye .

Okullardaki durum çok daha zor . 3.sinifa giden yeğenim var maskesini açıkhavada bile çıkarmaz onunla koşar ,oynar o kadar bilinçli ama arkadaşları onunla dalga geçmişler mesela

Online eğitimi öğretmen mi veriyor. Allah korusun ağır atlatirsa öğretmen nasil olacak?

Biz alıştık astoria 1.5 yıldır takıyoruz yaz kış evony marka alıyoruz . İlk aylarda üstüne siperlik ele de plastik eldiven takıyorduk. Virüsü bilmiyorduk o zamanlar korkuyorduk. Artık aşılıyız çift maske dezenfektan yeterli geliyor. Hastaneler gene dolmuş. Sağlık çalışanlarına da yazık bıktılar

Evet sinovac 2.dozumu perşembe sabah oldum şuan çocuğum kovid pozitif inanın kendimi unuttum ama bugün biraz nefes darlığı var ve gıcık ses çatallanmasi ilk dozda çok yan etki yaşamıştım şimdi de var biseyler ama aşının yan etkisimi, yoksa bulaştımi bilemiyorum
Benim çok yan etki yaşamamın bir sebebi de alerjim var Astımım var o yüzden biontech olma demişlerdi

benim kızla da geçiyorlar aldırmıyor. Sırada tek oturuyor. Diğer çocuklara tek oturacak sıra zaten yok. Okula rapor sunup sağladım ben de. Allaha emanetler. 1.5 yıl 1 gün bile göndermedim. Bu sene de göndermemek olmazdı ki

Çok geç çıkmış aşı sana. O yüzden dikkatli ol çocuğun yanında mutlaka çift maske tak. Antikorun az olabilir henüz

bizde içeri girmek yasak. bahçeye bile sokmuyorlar. Ama sınıfımız kalabalık 37 kişi. 1-2 gelmeyen var 35 ortalama.
Gönderiyorum. Evde kronik hasta var ama eğitimden de kalmasını istemiyoruz. Eve gelince yıkıyoruz çocuğu, kıyafetlerini falan. kendimizce tedbirler işte.

Kızımın okulda kaldığı süre çook fazla. Sınıf mevcudu az ama okulda uzun süre kaldığı için çift maske takamaz. 1 tanesiyle bile bunalıyor yavrum. Gözlüğü buharlanıyor.
Okul kapansın istemiyorum ama saatlerce maskeyle durmalarıda sağlıklı değil
Rabbim biran önce kurtarsın bizi bu illetten.

Evony benim yüzüme büyük geliyor, o yüzden b-good kullanıyorum ben de. Sağlık çalışanları gerçekten bıktılar, ne yapacağız hiç bilmiyorum.

Konu sahibi çocuğunuz nasil oldu? Sizde birsey var mi?
Merhaba, ateşi 3 günün sonunda 37.4 lerde düştü stabil dün gece çok uyandı, huzursuzlandı ağladı neyin var diyorum ağlıyor cvp vermiyor halsiz, iştahsız sadece muz yiyor
Ama ateş-i, kusması kesildi ya rahatladı/rahatladım çünkü o ateşle kusma aşırı kötü bişey mahvetti yavrumu
Bizim testler negatif 5.günde tekrar test verin dediler bugün sesimde çatallanma ve gıcık var ama aşı olmuştum 2.doz onun yan etkisimi yoksa bulaş mi oldu bilemiyorum
Şu ana kadar bile bulaşmamış olması allahın bi hikmeti
Cünkü coook riskli gruptayim

Buğu önleyici burun aparatları var maske üzerine oturtulabilen onlardan satın alabilirsiniz. Ya da çevrenizde 3d yazıcısı olan biri varsa çıktı alabilirsiniz. Şöyle bir şey.

Bu virüs tüm dünyada var, ama en çok okul kapatan ülkelerden biriyiz.üniversitelerde, ilköğretim ve liselerde hocaların çoğunun online eğitim taraftarı olduğu da bilinen bir gerçek. Buna çare bulunmalı ama kapatarak değil. Bu çocuklar okullara gitmeli. Tuvaletinde kağıt ve sabun sıkıntısı olmayan, hizmetli kontenjanlarının boş olmadığı, temiz, yaz kış demeden camları açık olan okullara gitmeliler. Bir sırada 3 öğrenci de oturmamalı tabi. Vs vs. Yıl olmuş 2021. Çocukluğumun okul sorunlarının giderilememiş olması ancak üzüntü veriyor. Bu virüs biticek başkası başlayacak. Çağımız artık böyle bir çağ. Mesele bizim ne kadar buna ayak uyduracağımız.çok geçmiş olsun bu arada.

bu bilgiye nerden ulaştınız? heryerde uzaktan eğitim var şuan. Almanyadan örnek vereyim kuzenim üniversiteye başladı bu sene ve online görüyor, isteğe bağlıymış o da online tercih etmiş. eminim diğer Avrupa ülkelerinde de bu seçenek vardır. bizde öyle bir seçenek de yok mesela benim son senem yenibosnadan beylükdüzü son durağa kadar metrobüsle gideceğim eve virüs getirmemem imkansız, ailem aşılı ama yine de risk. Bir virüs biter diğeri başlar teorisi de saçma ispanyol gribinden sonra en son ne zaman gördü insanlık böyle bişey

O kadar katılıyorum ki bu cümleye. Benim çocukluğumda okulumda yaşadığım hijyen sorunu yıl 2021 olmuş hala devam ediyor. Devlet okulları sanki kaderine terkedilmiş gibi.
30 kusür yıl önce okula başlamıştım vallahi herşeyiyle aynı sınıflar wc lerbir tek akıllı tahtaları var hepsi bu

İnşallah kolaylıkla atlatırsınız. Tabi çocuğunuz yiyemiyordur cok üzüldüm.
Benim oğlumda ilkokul 2 de, iki arkadaşı hasta gelmiyor 5 g9un raporlu sanirim test yaptirmislardir. Insallah sinfita gelmeyen cok kişi var ama hangisindeki hastalık ne bılmıyoruz

Şu an size link vermek isterdim ama buna sayılarla verilerle yer veren incelemeler İnternett dolu. Ben okulların kapalı olmasına karşı değilim, lüzum olunca herkes kapatıyor. Ama fiziki koşulları sağlamak için hiçbirşey yapmayan, okul kapatmanın sonuçlarını gidermek gibi derdi olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Okul kapattı dediğiniz ülkelerde tableti ya da pc si olmadığı için derslere giremeyen öğrenci sayısının bizimle kıyas bile edilemeyeceğini biliyorum. Bu 2 senelik süreçte kaç çocuğun eğitim hayatından geri dönülmez şekilde koptuğunu biliyorum. Ve bunları inanın dert ediniyorum.böyle acı gerçekler varken de bazı eğitimcilerin keşke bu sene de online olsa diye sohbetlerine şahit oluyorum.bu dilekleri salgının şiddetinden bağımsız bu arada. Üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…