Artan vaka, açılan okul

Ogretmenimiz pozitif sinif 42 kisi ilk okul 3. Sinif. Suan sinif kapatildi online derse gecildi cocuklarin hic birinde semptom yok cok şükür ama kizim ogretmen hic birimizi yanina yaklastirmiyordu hastalik bitince bol bol sarilicaz diyordu dedi ogretmeninin hasta oldugunu duyunca.Ve biz maskemizi derste indiriyoduk ama ogretmenimiz sinifdan cikarken taktiriyordu dedi.umarim saglikla gecer bu dönem kazasiz belasiz konu sahibi cok gecmis olsn bir yanimiz okul kapanmasin diyor ama bir yanimda cok korkuyor.Ben 10 günlük lohusayken covit oldum ozman da cocuklarima gecmedi hamd olsun.Gercekten süreç cok yipratici
42 kişilik sınıfta maskemi indirtttirmiş öğretmen? Pes ki pess. Hem kendi kapmış hem diğer çocukları riske atmış

Avm ler suçlanıyor hep temek yenmiyorsa çift maske takılıyorsa risk sıfır neredeyse. Mağazaya bakıyorum kalabalıksa asla girmiyorum kıyafetleri denemeden alıyorum biri yaklaşırsa uyarıyorum ama çocuğum okulda bunu yapamıyor uyarınca şiddet görüyor sözlü olarak maskeler çıkıyor aşırı temas var sarılmalar dip dibe maskesiz sohbetler. En büyük riskler okul düğün ev gezmesi tatil vs de. En masum yer valla avm😅
Katılıyorum AVM'de yemek yenmiyorsa ,ürün denenmiyorsa sakınca görmüyorum .Sabah 10 da bomboş oluyor .Ben öle tercih ediyorum . Düğüne de hiç gitmedim zaten . Tatil konusunda kendi aracınız varsa izole bir ev tutabiliyorsaniz kimseyle gorusmezsiniz . Biz bu yıl öyle yaptık . Asıli olmamıza rağmen giderken de dönerken de PCR verdik ne olur ne olmaz diye .

Okullardaki durum çok daha zor . 3.sinifa giden yeğenim var maskesini açıkhavada bile çıkarmaz onunla koşar ,oynar o kadar bilinçli ama arkadaşları onunla dalga geçmişler mesela

Ogretmenimiz pozitif sinif 42 kisi ilk okul 3. Sinif. Suan sinif kapatildi online derse gecildi cocuklarin hic birinde semptom yok cok şükür ama kizim ogretmen hic birimizi yanina yaklastirmiyordu hastalik bitince bol bol sarilicaz diyordu dedi ogretmeninin hasta oldugunu duyunca.Ve biz maskemizi derste indiriyoduk ama ogretmenimiz sinifdan cikarken taktiriyordu dedi.umarim saglikla gecer bu dönem kazasiz belasiz konu sahibi cok gecmis olsn bir yanimiz okul kapanmasin diyor ama bir yanimda cok korkuyor.Ben 10 günlük lohusayken covit oldum ozman da cocuklarima gecmedi hamd olsun.Gercekten süreç cok yipratici
Online eğitimi öğretmen mi veriyor. Allah korusun ağır atlatirsa öğretmen nasil olacak?

Çift maske kullanabiliyorlarsa daha iyi tabi. Ben kışın kullanıyordum ama yazın kullanamıyorum. Kullandığım maske kaliteli bir tür, eşim de karşımdaki de maskeliyse bir sorun yaşamayacağımı söyledi. :) Ha hastane vs gibi ortamlarda evet çift maske takıyorum.
Biz alıştık astoria 1.5 yıldır takıyoruz yaz kış evony marka alıyoruz . İlk aylarda üstüne siperlik ele de plastik eldiven takıyorduk. Virüsü bilmiyorduk o zamanlar korkuyorduk. Artık aşılıyız çift maske dezenfektan yeterli geliyor. Hastaneler gene dolmuş. Sağlık çalışanlarına da yazık bıktılar

Merhaba sinovac mı oldunuz? Ben de aynı durumu yaşıyorum bu sabah ateşim 39 dereceydi 4.gün olmasına rağmen. keşke biontech olsaydım çok pişmanım. tüm ailem biontech oldu kimse böyle bişey yaşamadı. Aşıda yoğun yan etki hissettiyseniz ne yazık ki bağışıklığınız çok düşük, benim için de aynı şey geçerli, bağışıklık baskılayıcı ilaç var zaten kullandığım
Evet sinovac 2.dozumu perşembe sabah oldum şuan çocuğum kovid pozitif inanın kendimi unuttum ama bugün biraz nefes darlığı var ve gıcık ses çatallanmasi ilk dozda çok yan etki yaşamıştım şimdi de var biseyler ama aşının yan etkisimi, yoksa bulaştımi bilemiyorum
Benim çok yan etki yaşamamın bir sebebi de alerjim var Astımım var o yüzden biontech olma demişlerdi

Katılıyorum AVM'de yemek yenmiyorsa ,ürün denenmiyorsa sakınca görmüyorum .Sabah 10 da bomboş oluyor .Ben öle tercih ediyorum . Düğüne de hiç gitmedim zaten . Tatil konusunda kendi aracınız varsa izole bir ev tutabiliyorsaniz kimseyle gorusmezsiniz . Biz bu yıl öyle yaptık . Asıli olmamıza rağmen giderken de dönerken de PCR verdik ne olur ne olmaz diye .

Okullardaki durum çok daha zor . 3.sinifa giden yeğenim var maskesini açıkhavada bile çıkarmaz onunla koşar ,oynar o kadar bilinçli ama arkadaşları onunla dalga geçmişler mesela
benim kızla da geçiyorlar aldırmıyor. Sırada tek oturuyor. Diğer çocuklara tek oturacak sıra zaten yok. Okula rapor sunup sağladım ben de. Allaha emanetler. 1.5 yıl 1 gün bile göndermedim. Bu sene de göndermemek olmazdı ki

Evet sinovac 2.dozumu perşembe sabah oldum şuan çocuğum kovid pozitif inanın kendimi unuttum ama bugün biraz nefes darlığı var ve gıcık ses çatallanmasi ilk dozda çok yan etki yaşamıştım şimdi de var biseyler ama aşının yan etkisimi, yoksa bulaştımi bilemiyorum
Benim çok yan etki yaşamamın bir sebebi de alerjim var Astımım var o yüzden biontech olma demişlerdi
Çok geç çıkmış aşı sana. O yüzden dikkatli ol çocuğun yanında mutlaka çift maske tak. Antikorun az olabilir henüz

Merhaba arkadaşlar 1.sınıfa başlayan çocuğum var bu hafta uyum haftasıydı tamamladık.
Sınıf mevcudumuz 28 kişi.
Ben göndermek istemiyorum çook kalabalık maskeler hep aşağıda mesafe yok wc ler kabus gibi veliler sınıfa kadar giriyor
Bu kadar vaka varken nasıl olucak ya bulaşırsa astım hastasiyim korkuyorum göndermek istemiyorum ama anladığım kadarıyla zorunlu??
Sizler neler düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
bizde içeri girmek yasak. bahçeye bile sokmuyorlar. Ama sınıfımız kalabalık 37 kişi. 1-2 gelmeyen var 35 ortalama.
Gönderiyorum. Evde kronik hasta var ama eğitimden de kalmasını istemiyoruz. Eve gelince yıkıyoruz çocuğu, kıyafetlerini falan. kendimizce tedbirler işte.

Kızımın okulda kaldığı süre çook fazla. Sınıf mevcudu az ama okulda uzun süre kaldığı için çift maske takamaz. 1 tanesiyle bile bunalıyor yavrum. Gözlüğü buharlanıyor.
Okul kapansın istemiyorum ama saatlerce maskeyle durmalarıda sağlıklı değil🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Rabbim biran önce kurtarsın bizi bu illetten.

Biz alıştık astoria 1.5 yıldır takıyoruz yaz kış evony marka alıyoruz . İlk aylarda üstüne siperlik ele de plastik eldiven takıyorduk. Virüsü bilmiyorduk o zamanlar korkuyorduk. Artık aşılıyız çift maske dezenfektan yeterli geliyor. Hastaneler gene dolmuş. Sağlık çalışanlarına da yazık bıktılar

Evony benim yüzüme büyük geliyor, o yüzden b-good kullanıyorum ben de. Sağlık çalışanları gerçekten bıktılar, ne yapacağız hiç bilmiyorum.

Konu sahibi çocuğunuz nasil oldu? Sizde birsey var mi?
Merhaba, ateşi 3 günün sonunda 37.4 lerde düştü stabil dün gece çok uyandı, huzursuzlandı ağladı neyin var diyorum ağlıyor cvp vermiyor halsiz, iştahsız sadece muz yiyor
Ama ateş-i, kusması kesildi ya rahatladı/rahatladım çünkü o ateşle kusma aşırı kötü bişey mahvetti yavrumu 🥺
Bizim testler negatif 5.günde tekrar test verin dediler bugün sesimde çatallanma ve gıcık var ama aşı olmuştum 2.doz onun yan etkisimi yoksa bulaş mi oldu bilemiyorum
Şu ana kadar bile bulaşmamış olması allahın bi hikmeti😭
Cünkü coook riskli gruptayim

Kızımın okulda kaldığı süre çook fazla. Sınıf mevcudu az ama okulda uzun süre kaldığı için çift maske takamaz. 1 tanesiyle bile bunalıyor yavrum. Gözlüğü buharlanıyor.
Okul kapansın istemiyorum ama saatlerce maskeyle durmalarıda sağlıklı değil🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Rabbim biran önce kurtarsın bizi bu illetten.

Buğu önleyici burun aparatları var maske üzerine oturtulabilen onlardan satın alabilirsiniz. Ya da çevrenizde 3d yazıcısı olan biri varsa çıktı alabilirsiniz. Şöyle bir şey.

Screenshot_20210921-114910_Samsung Internet.jpg

Bu virüs tüm dünyada var, ama en çok okul kapatan ülkelerden biriyiz.üniversitelerde, ilköğretim ve liselerde hocaların çoğunun online eğitim taraftarı olduğu da bilinen bir gerçek. Buna çare bulunmalı ama kapatarak değil. Bu çocuklar okullara gitmeli. Tuvaletinde kağıt ve sabun sıkıntısı olmayan, hizmetli kontenjanlarının boş olmadığı, temiz, yaz kış demeden camları açık olan okullara gitmeliler. Bir sırada 3 öğrenci de oturmamalı tabi. Vs vs. Yıl olmuş 2021. Çocukluğumun okul sorunlarının giderilememiş olması ancak üzüntü veriyor. Bu virüs biticek başkası başlayacak. Çağımız artık böyle bir çağ. Mesele bizim ne kadar buna ayak uyduracağımız.çok geçmiş olsun bu arada.

Bu virüs tüm dünyada var, ama en çok okul kapatan ülkelerden biriyiz.üniversitelerde, ilköğretim ve liselerde hocaların çoğunun online eğitim taraftarı olduğu da bilinen bir gerçek. Buna çare bulunmalı ama kapatarak değil. Bu çocuklar okullara gitmeli. Tuvaletinde kağıt ve sabun sıkıntısı olmayan, hizmetli kontenjanlarının boş olmadığı, temiz, yaz kış demeden camları açık olan okullara gitmeliler. Bir sırada 3 öğrenci de oturmamalı tabi. Vs vs. Yıl olmuş 2021. Çocukluğumun okul sorunlarının giderilememiş olması ancak üzüntü veriyor. Bu virüs biticek başkası başlayacak. Çağımız artık böyle bir çağ. Mesele bizim ne kadar buna ayak uyduracağımız.çok geçmiş olsun bu arada.
bu bilgiye nerden ulaştınız? heryerde uzaktan eğitim var şuan. Almanyadan örnek vereyim kuzenim üniversiteye başladı bu sene ve online görüyor, isteğe bağlıymış o da online tercih etmiş. eminim diğer Avrupa ülkelerinde de bu seçenek vardır. bizde öyle bir seçenek de yok mesela benim son senem yenibosnadan beylükdüzü son durağa kadar metrobüsle gideceğim eve virüs getirmemem imkansız, ailem aşılı ama yine de risk. Bir virüs biter diğeri başlar teorisi de saçma ispanyol gribinden sonra en son ne zaman gördü insanlık böyle bişey

O kadar katılıyorum ki bu cümleye. Benim çocukluğumda okulumda yaşadığım hijyen sorunu yıl 2021 olmuş hala devam ediyor. Devlet okulları sanki kaderine terkedilmiş gibi.
30 kusür yıl önce okula başlamıştım vallahi herşeyiyle aynı sınıflar wc ler😅bir tek akıllı tahtaları var hepsi bu

Merhaba, ateşi 3 günün sonunda 37.4 lerde düştü stabil dün gece çok uyandı, huzursuzlandı ağladı neyin var diyorum ağlıyor cvp vermiyor halsiz, iştahsız sadece muz yiyor
Ama ateş-i, kusması kesildi ya rahatladı/rahatladım çünkü o ateşle kusma aşırı kötü bişey mahvetti yavrumu 🥺
Bizim testler negatif 5.günde tekrar test verin dediler bugün sesimde çatallanma ve gıcık var ama aşı olmuştum 2.doz onun yan etkisimi yoksa bulaş mi oldu bilemiyorum
Şu ana kadar bile bulaşmamış olması allahın bi hikmeti😭
Cünkü coook riskli gruptayim
İnşallah kolaylıkla atlatırsınız. Tabi çocuğunuz yiyemiyordur cok üzüldüm.
Benim oğlumda ilkokul 2 de, iki arkadaşı hasta gelmiyor 5 g9un raporlu sanirim test yaptirmislardir. Insallah sinfita gelmeyen cok kişi var ama hangisindeki hastalık ne bılmıyoruz

bu bilgiye nerden ulaştınız? heryerde uzaktan eğitim var şuan. Almanyadan örnek vereyim kuzenim üniversiteye başladı bu sene ve online görüyor, isteğe bağlıymış o da online tercih etmiş. eminim diğer Avrupa ülkelerinde de bu seçenek vardır. bizde öyle bir seçenek de yok mesela benim son senem yenibosnadan beylükdüzü son durağa kadar metrobüsle gideceğim eve virüs getirmemem imkansız, ailem aşılı ama yine de risk. Bir virüs biter diğeri başlar teorisi de saçma ispanyol gribinden sonra en son ne zaman gördü insanlık böyle bişey
Şu an size link vermek isterdim ama buna sayılarla verilerle yer veren incelemeler İnternett dolu. Ben okulların kapalı olmasına karşı değilim, lüzum olunca herkes kapatıyor. Ama fiziki koşulları sağlamak için hiçbirşey yapmayan, okul kapatmanın sonuçlarını gidermek gibi derdi olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Okul kapattı dediğiniz ülkelerde tableti ya da pc si olmadığı için derslere giremeyen öğrenci sayısının bizimle kıyas bile edilemeyeceğini biliyorum. Bu 2 senelik süreçte kaç çocuğun eğitim hayatından geri dönülmez şekilde koptuğunu biliyorum. Ve bunları inanın dert ediniyorum.böyle acı gerçekler varken de bazı eğitimcilerin keşke bu sene de online olsa diye sohbetlerine şahit oluyorum.bu dilekleri salgının şiddetinden bağımsız bu arada. Üzülüyorum.

X