Artan vaka, açılan okul

devlet okulunda bile o kadar fazla kalem şey istediler ki al al bitmedi.elektrik su doğalgaz el yakıyor faturalar.E çalışmadan nasıl ödenecekler?çoğu insan kelle koltukta mecbur işe gidiyor.işe de mecbur gidiliyor çocuklar da okula mecbur gönderiliyorlar.ama korkmuyor muyuz korkuyoruz.biraz empati sadece

Okullarda sosyal mesafe malesef yok. Çocuklar çok temas halinde buda hastalığı çok hızlı yayıyor. Okulları kapatmakta asla çözüm değil. Çünkü uzaktan eğitime birçok çocuk ulaşamıyor.
okullar tabi ki kapatılmamalı ama önlemlerde 1.5 yılda alınmalıydı.

Çok doğru bir yorumİnşallah kısa zamanda iyileşir, çocuklara hiç kıyamıyorum

Okulların kapatılması çözüm değil ama çocuklar yetişkinler gibi sosyal mesafeyi koruyamıyor, tenefüste sarmaş dolaş..
Okulla diğer yerleri karıştırmamak lazım. Diğer yerlerden de kapabilir deniliyor ya o yüzden söylüyorum. Çocuklar bir yetişkin gibi değil, mesafeli duramıyorlar.
Keşke sınıf mevcudu azaltılarak önlem alınabilseydi ama pek mümkün değil.

Evet, canlı ders için ekders ödemesi yok.

aa neden aynı okulda ki gibi dersler oluyor ama.diyelimki sınıf karantinaya alındı 2 hafta uzaktan eğitim olacak.ek ders ücreti alamayacak mı öğretmenler?
Yeni bakanın ilk açıklaması bu yönde oldu genelgeyi bulmak zor geldi şimdi ama tüm seviyelerdeki okullarda karantinaya alınan sınıflarda durum bu, idareciler öğretmenlere ödeme yapılmayacağını ama isterlerse canlı ders açabileceklerini söylüyor. Topu öğretmene atıyorlar yani. Bulursam atarım genelgeyi

daha neler duyacağımm yani öğretmenler ücretsiz ders vermek istemezlerse tam 2 hafta canlı dersler olmayacak ha.pesssss

daha neler duyacağımm yani öğretmenler ücretsiz ders vermek istemezlerse tam 2 hafta canlı dersler olmayacak ha.pesssss
İstemiyorum diyen öğretmen olmaz be ceycey, zaten ekders üç kuruş, olsa ne olmasa ne, öğretmenlerin büyük kısmı çocuklara kıyamaz açar dersi, küçük bir kısım belki hakkını arar ama açılır o dersler. Benim tanıdığım tüm örnekler tanımladı bile dersleri

Deniliyor ya çocuklar mesafe koruyamıyor diye. Mesafe konulacak bir alan yok ki bizim okulda. Teneffüste okul merdivenine iğne atsanız yere düşmez. Sınıflar 40-45 kişi. Dipdibe bir ortam. Derste o kadar havasız bir ortam oluşuyor ki çocuklar arada maskelerini indirme ihtiyacı hissediyor. Yoksa boğulacak gibi oluyorlar. Teneffüslerde öğretmenler odası da farksız. En az 20-30 öğretmen bir odada. 40 dakika ders anlatmışlar seslerini açmak için birşeyler içmek için maskeleri indiriyorlar. Aç olan yemek yemek için açıyor yüzünü. Yani anlayacağınız birçok okulda sosyal mesafeyi koruyacak bir alan yok.

Allah yardımcınız olsun. İnşallah hiçbir çocuğa birşey olmaz(
Okulda en tehlikeli süre yemek saatleri bence. Ama hiçbir önlem alınmıyor bu konuda. Küçük çocuğum devlette, büyük özelde. Ne yazık ki arada o kadar çok fark var ki((
Allaha emanet artık.

Şimdi sınıfta biri pozitifi diyelim maskeli olunca bize geçiyor mu?
Hiç yaklaşmadan çift maske olsa korumuyor mu?

Büyük ihtimalle koruyor. Ancak burun üst kısmının tam kapalı olması lazım o önemli.
Bulaşsa bile az virüs yükü olduğundan daha hafif geçiriliyor demişti bir doktor.
Maske önemli yani.

Maske çok önemli. Öğretmen değilim ama covid olup sonradan pozitif olduğu haberini aldığım çok fazla kişiyle görüşme yaptım. İki taraf da maskeliyse bulaşma riski neredeyse sıfır. Genelde kapalı ortamlarda maskesiz kalınca bulaşıyor gözlemlerime göre.

Büyük ihtimalle koruyor. Ancak burun üst kısmının tam kapalı olması lazım o önemli.
Bulaşsa bile az virüs yükü olduğundan daha hafif geçiriliyor demişti bir doktor.
Maske önemli yani.
Bende bu zamana kadar olmadığımi düşünüyorum da çok dikkat ediyorum.
Umarım bir an önce bu ülkeden gider bu virüs belası.

Siniflardayiz hep bende ogrencilerimi hep uyarıyorum.
Umarım kimseye bulasmaz.

Bizim kres 14 kisillik ama yine hasta olduk ilk haftadan.
Bütün drlar aynı seyi söylüyr,camları acın.Havalar güzelken bari acın sınıflarda camları.
Hava sirkülasyonu yok sınıflarda.
Devlette 45 kisilik sınıflar yani gerekirse hava püskürtmeli dezenfektanlar olsun ama okullar acık olsun.
Cocuklara yazık oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…