• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık bi obezim

Kendinizi 150 sanarken 200 olduğunuzu görmüşsünüz. 50 kilo almışsınız farkında değilsiniz resmen. Bırakın etrafı asıl kötülüğü siz kendinize yapmışsınız. Eşinize de laf söylemeyin gayet destek olmuş zamanında ama bi yerde de durmak lazım artık değil mi? Bence bugün bi milat olsun hemen yemeyi bırakın, eşinizle de konuşun eve artık abur cubur almayalım diye. Bama kilo vermemde destek ol de, bence olur anlattıklarınızdan öyle biri. Şu dalga geçme konusuna hiç inanmadım ama neyse.
Kendiniz için kilo verin. Ye ye ye nereye kadar değil mi? Bak o kadar yemişsiniz bi faydasını görmemişsiniz. Her şey kişide bitiyor. Mide ameliyatı boyutuna gelinceye kadar kilo verin.

Valla konu sahibi aşağılamaydı, kocaydı, görümceydi, yok efendim eşinin dövme yaptığı fit kızlardı, arkadaşlarıydı falan fasa fiso. Bomboş işler valla sizin sorununuzun yanında.
Obezite fazla kilodan çok daha ciddi bir sağlık sorunudur. Korkutmak istemem ama durum çok çok çok ciddi. Lütfen sağlığınız için tedavi alın. Yoksa organ yetmezliği vs. gibi sorunlarınız olacak. Daha fazla kötü şeyler yazmak istemiyorum ama kendiniz araştırın ki biliyorsunuzdur.
Önce sağlığınızı geri kazanın, diğer mevzulara sonra bakarsınız. Şimdi hiç koca, görümce gömmece yapamayacağım valla.

Tlc’de vardı.Zayıflayınca eşi terk etmişti.Artık bana ihtiyacı yok diye.
orası ABD orada büyük kısmının engelli maaşı var o maaş için de beraber kalan çok oluyor

hepsinin olmayabilir, çalışırken yaptırdığın sigortaya bağlı tabii ama mesela 3-4 bin dolar maaşlı bir öğretmen obeziteden çalışamıyorum diye emekli olana kadar her ay maaşının %60 70 ini filan alıyor yattığı yerden.

Konuya inandınız mı? Bana sanki denemeye yazılmış gibi geldi. Valla 200 kilo ne dalga geçilecek Bi kilo, ne sempatik Bi kilo, ne ay benim de fazlam var diyip basitleştirilecek Bi kilo. Sağlığınız elden gidiyor gitmiş Bi an önce tedavi olup kiloları vermeniz gerekiyor.

Su balonu gibi, dur göbeğini ben tutayım. Kimsenin misafir geldiği evde böyle şeyler diyeceğine inanmıyorum.

Evet kilonuz sagliksiz bir boyuta ulasmis. Kendiniz icin kilo vermelisiniz. Kilosu fazla olanlar daha kolay veriyor kilolarini. 1 ay diyet yapsaniz sonra da ameliyat olsaniz. Sizinle dalga gecenler igrenc insanlar, onlara bu firsati vermeyin.

Sadece isteyin yeter inançlı biriyseniz eğer Bismillah çekin ve başlayın sizi motive etmesi için de her gün bu yazınızı okuyun. Ben 70 kiloydum 1 yıl önce bir kez kaynım poğaça gibi olmuşsun demişti gülerek bana o ders oldu ve Bismillah dedim başladım diyete 10 kilo hatta 11.5 kilo verdim isterseniz yaparsınız istemiyorsunuz belli ki yiyorsunuz isteseniz yemezsiniz

Konu bana gercekmis gibi gelmedi. Gercekse de cok ciddi boyutta kilonuz. Diyetisyene gidip tavsiyelerine uyacaksiniz sonra da artik kendi cabalarinizla mi olur mide ameliyatiyla mi olur orasi size bagli normal sayilabilecek kilolara doneceksiniz. Kendiniz icin yapabileceginiz bundan daha buyuk iyilik olamaz. Sevdiginiz adamin ben seni her halinle seviyorum demesi sizin icin bi kriter olmamali

Kotu seyler yasadiniz diye boyle olmak zorunda degil ,doktor esliginde diyete baslayin verirsiniz evet obezite zordur ama imkansiz degil bir iki kacamak yaptiniz diye geri adim atmamalisiniz olabilir yani basit bir kilo alma verme meselesi degil ki bu olur kotu hissetiginiz donemler ama ileriyi dusunun bu anda takilmayin evet zor evet uzgunsunuz ama gecer kendinizi boyle motive edin basit bir ornek olacak ama ben cocukken ki baya iri bir cocuktum yasitlarimdan buyuktum gucluydum utanirdim (sanirim ayi demisler annem anlatir pek hatirlamiyorum) ,doktora gittik bu kiz yasamaz demisti doktor ,hastalanmisim ,annem eve geldigimizde aglamisti hatirliyorum sonra diyet yaptim ama biraz sacmalamisim tabi cahillik bir iki ayda verdim tum kiloyu doktorum tanimadi da kastan da vermisim kansizlik falanda yapti .. Yani olmaz diye bir sey yok sakin olun ,bir sene sonrasini hayal edin ama tabi doktor kontrolunde benim gibi olmayin

Merhaba arkadaşlar sitede yeniyim. Artık dayanamadım ve sizlerle paylaşmak istedim. Benim derdim… hangisinden başlasam bilmiyorum aslında. Ailemin desteklemediği bi evlilik yaptım ve ailemle görüşmüyorum. Eşim dövme sanatçısı… eşimle severek evlendik ve hala seviyoruz yani öyle umuyorum… eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz. 2 tane de görümcem var. Eşim de ailesi de aşırı fit ve bakımı seven insanlar ben ilk evlendiğimiz zaman bile kiloluydum tabiki kiloma laf edilirdi ama kırıcı olmayan şeylerdi (tabi ben yinede kırılırdım) eşim hiçbişey demezdi onlara ama yalnızken beni bu kiloda sevdiğini söylerdi ben yemek yerken yeme diyeceği yerde hep sevecen davranırdı. Ben de zaten yemeyi çok sevdiğim için yerdim… şimdi 28 yaşında ve dün itibariyle 201 kilo bi genç bi kadınım. Dün görümcelerimin zoruyla dışarı çıktım ve yine onların zoruyla bi hastanede tartıldım. Hala 150li kilo falan olduğumu umuyordum ama görüntüm tabiki doğrulamıyordu. Tartı bile normal bi tartı olmadığı için zaten çok aşağılandım… sonra eve geldik ve bir sürü nasihat (bu arada görümcelerimle aramda 2-3 yaş var ve bu daha da aşağılanmama sebep oluyor) abilerinin nasıl bişey demediğine şaşırıyolarmış. Onların yanında bana bikaç kere laf ettiği oldu ama dediğim gibi evdeyken bu halimle bile sorun etmiyor. Ama iş yerinde dümdüz karınlı incecik belli kızlara dövme yapıyor dünden sonra bunları kafamda şimşek gibi sürekli. Normalde hiç takmazdım. Kız kardeşleri eşim ve annesi akşam bizde oturduk ve ben acıktığımı söylediğimde koptu her şey. Kayınvalidem beni oğlunum yanına asla yakıştırmadığını bi yağ çuvalı gibi göründüğümü artık kesinlikle obezite tedavisi olmam gerektiğini söylerken ben evde her daim bulunan cipslerimdrn yiyodum. Ve sonunda eşim bana doğru şu haline bak gerçekten göbeğin kardeşlerimin toplamından bile büyük sarılamıyoruz bile falan demeye başladı. O an bile biliyodum onlar gittikten sonra sırf annesi uzatmasın diye öyle ağır konuştum diyeceğini ve öyle de oldu. Daha geç bi saatte de stüdyodaki çalışanları ve arkadaşları geldi. Kendimi zaten çok kötü hissediyodum ve inat gibi normal zamanda olmayan bu kilo aşağılama mevzusu o güne denk geldi. Masada yemek yerken azcık doğrulmak için hareket ettim ve sandalye kırıldı geriye doğru yattım ve göbeğim taytımdan çıktı tişörtüm açıldı o halimi dışardan hayal edebiliyorum ve çok çok çok utanıyorum. Tek hissettiğim her yerimin sallandığı ve utanç o sırada herkes gülmeye başladı tabiki ben ağlamaklı oldum ama tuttum kendimi 2 kız kaldırmak için yanıma geldi iyi misin derken bile dalga geçtiler biri su balonu gibi dedi biri canı acımaz onun hava yastıkları açık hep dedi yani daha ne olabilir dediysem hepsi oluyodu rezillikti yaşadığım kabustu gerçek gibi değildi hala değil. Kalkmaya çalışmam daha da rezillikti keşke o an ölsem de gülemeseler dedim. Hiçbi yerimi kapatamadım bi an önce kalkıp odaya gitmek istedim ben kalkmaya çabalarken kızlardan biri dur göbeğini ben kaldırayım diyip tuttu o sırada kızı ittirdim düştü kendimi bütün gece odaya kapattım eşim arada gelip utanacak bişey olmadığını çok sempatik olduğumu içeri gelmem gerektiği söyleyip durdu ama sadece ağladım. Bugün de eşimle konuşmadım kimbilir neler konuşuldu arkamdan.. mide ameliyatı için de kilo vermem gerekiyormuş biraz ama ben burda ağlarken bile sürekli yiyorum nasıl yapıcam bilmiyorum çok kötüyüm. Bu kiloya gelene kadar eşim yüzünden kendimle hep barışıktım ama son zamanlarda o bile başlarının yanında dalga geçmeye başladı benimle. İşim yok dönecek bi evim yok yine sadece bu evde kalıp surat yapabiliyorum. Çok bunaldım yazmak istedim her şeyi apaçık çünkü bunları tanıdığım birine anlatmak çok utanç verici benim için. Okuyabildiyseniz teşekkür ederim
yazı şekliniz hiç inandırıcı değil.

Konu sahibi ben 37 yaşındayım ve doğum sonrası kilolarımı vermeye çalışırken bu başlığını gördüm. Kilo vermek çok zor çok iyi biliyorum ve şu anda açlıktan bayılacak gibi hissederken yazıyorum :p

Öncelikle zayıflamaya karar ver. Hemen bugün şimdi. Beyninde bitir. Seni ne motive ediyorsa acıktığında aç ona bak.

Hemen bugün doktor randevusu al. Önce dahiliyeye al seni uygun görürse endokrin doktoruna yönlendirir. Hormonal bozukluğun varsa düzeltilir. Yoksa hemen psikolog randevusu al. Evdeki tüm abur cuburları at. En ideali evde olması ve senin yememen ama önce iradene bu kadar güvenme ve evde cips, paketli gıda, tatlı asla olmasın. Aç kalmaktan korkma ben açım ölmüyorum :p Bir şey olmuyor. Diyetisyenin yardımıyla uyup zayıflayabiliyorsan tabi benim gibi aç kalmak zorunda da değilsin ama ben 3 öğün yemek yapmaktansa aç kalmayı tercih ediyorum :p.

Yine bugün pilates gibi bir spora yazıl ama onun için spora uygun olduğundan emin ol kalp krizi geçirme. Çok çok gençsin. Gençliğine güvenme ama. Kilo her türlü hastalığı çağırır. Hemen bugün obeziteyle beyninde vedalaş.

Konu bana çok geçmedi. Şu sandalyeden düşme falan bu kadar birileriyle dalga geçileceğini sanmıyorum ya da inanmak istemiyorum sanırım. Lakin eğer doğruysa çok çok ciddi sağlığınızla oynamayın. Eşiniz size iyilik etmiyor sizi o halinizle beğeniyor diye 100 kilo almışsınız. Mide ameliyatı için acilen bırakın elinizdekileri. kendiniz için harekete geçin lütfen.

Banada konu sallama geldi hicbir insanin degil 150 kilo birini 200 kilo birini sempatik bulup bunu destekleyecegini sanmiyorum. Gerceksede bu kilolarin sebebi esin degil senin suursuzca yemendir kendin icin zayiflamalisin cips falan nedir ya daha ne olmasini bekliyorsunuz

Merhaba arkadaşlar sitede yeniyim. Artık dayanamadım ve sizlerle paylaşmak istedim. Benim derdim… hangisinden başlasam bilmiyorum aslında. Ailemin desteklemediği bi evlilik yaptım ve ailemle görüşmüyorum. Eşim dövme sanatçısı… eşimle severek evlendik ve hala seviyoruz yani öyle umuyorum… eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz. 2 tane de görümcem var. Eşim de ailesi de aşırı fit ve bakımı seven insanlar ben ilk evlendiğimiz zaman bile kiloluydum tabiki kiloma laf edilirdi ama kırıcı olmayan şeylerdi (tabi ben yinede kırılırdım) eşim hiçbişey demezdi onlara ama yalnızken beni bu kiloda sevdiğini söylerdi ben yemek yerken yeme diyeceği yerde hep sevecen davranırdı. Ben de zaten yemeyi çok sevdiğim için yerdim… şimdi 28 yaşında ve dün itibariyle 201 kilo bi genç bi kadınım. Dün görümcelerimin zoruyla dışarı çıktım ve yine onların zoruyla bi hastanede tartıldım. Hala 150li kilo falan olduğumu umuyordum ama görüntüm tabiki doğrulamıyordu. Tartı bile normal bi tartı olmadığı için zaten çok aşağılandım… sonra eve geldik ve bir sürü nasihat (bu arada görümcelerimle aramda 2-3 yaş var ve bu daha da aşağılanmama sebep oluyor) abilerinin nasıl bişey demediğine şaşırıyolarmış. Onların yanında bana bikaç kere laf ettiği oldu ama dediğim gibi evdeyken bu halimle bile sorun etmiyor. Ama iş yerinde dümdüz karınlı incecik belli kızlara dövme yapıyor dünden sonra bunları kafamda şimşek gibi sürekli. Normalde hiç takmazdım. Kız kardeşleri eşim ve annesi akşam bizde oturduk ve ben acıktığımı söylediğimde koptu her şey. Kayınvalidem beni oğlunum yanına asla yakıştırmadığını bi yağ çuvalı gibi göründüğümü artık kesinlikle obezite tedavisi olmam gerektiğini söylerken ben evde her daim bulunan cipslerimdrn yiyodum. Ve sonunda eşim bana doğru şu haline bak gerçekten göbeğin kardeşlerimin toplamından bile büyük sarılamıyoruz bile falan demeye başladı. O an bile biliyodum onlar gittikten sonra sırf annesi uzatmasın diye öyle ağır konuştum diyeceğini ve öyle de oldu. Daha geç bi saatte de stüdyodaki çalışanları ve arkadaşları geldi. Kendimi zaten çok kötü hissediyodum ve inat gibi normal zamanda olmayan bu kilo aşağılama mevzusu o güne denk geldi. Masada yemek yerken azcık doğrulmak için hareket ettim ve sandalye kırıldı geriye doğru yattım ve göbeğim taytımdan çıktı tişörtüm açıldı o halimi dışardan hayal edebiliyorum ve çok çok çok utanıyorum. Tek hissettiğim her yerimin sallandığı ve utanç o sırada herkes gülmeye başladı tabiki ben ağlamaklı oldum ama tuttum kendimi 2 kız kaldırmak için yanıma geldi iyi misin derken bile dalga geçtiler biri su balonu gibi dedi biri canı acımaz onun hava yastıkları açık hep dedi yani daha ne olabilir dediysem hepsi oluyodu rezillikti yaşadığım kabustu gerçek gibi değildi hala değil. Kalkmaya çalışmam daha da rezillikti keşke o an ölsem de gülemeseler dedim. Hiçbi yerimi kapatamadım bi an önce kalkıp odaya gitmek istedim ben kalkmaya çabalarken kızlardan biri dur göbeğini ben kaldırayım diyip tuttu o sırada kızı ittirdim düştü kendimi bütün gece odaya kapattım eşim arada gelip utanacak bişey olmadığını çok sempatik olduğumu içeri gelmem gerektiği söyleyip durdu ama sadece ağladım. Bugün de eşimle konuşmadım kimbilir neler konuşuldu arkamdan.. mide ameliyatı için de kilo vermem gerekiyormuş biraz ama ben burda ağlarken bile sürekli yiyorum nasıl yapıcam bilmiyorum çok kötüyüm. Bu kiloya gelene kadar eşim yüzünden kendimle hep barışıktım ama son zamanlarda o bile başlarının yanında dalga geçmeye başladı benimle. İşim yok dönecek bi evim yok yine sadece bu evde kalıp surat yapabiliyorum. Çok bunaldım yazmak istedim her şeyi apaçık çünkü bunları tanıdığım birine anlatmak çok utanç verici benim için. Okuyabildiyseniz teşekkür ederim
sanki 70 kilodayken hafıza kaybına uğramışsınızda yeni kendinize gelmiş gibi anlatıyorsunuz kendinize dışarıdan bakıp bize bir tanıdığınızı anlatıyor gibisiniz,zayıflamak çok kolay değil ama isterseniz yapabileceğiniz birşey,mide ameliyatını önermiyorum tehlikeli bence,vücudunuzun normal sağlığını dengesini bozmayın,planlı bir şekilde istikrarlı ilerlerseniz kilo verebilirsiniz,sporla desteklerseniz süreyi 2 kat hızlandırırsınız,boşverin eşi,kızları,eltileri, siz kendiniz için yapın bunu,28 yaşındasınız çok gençsiniz 30 yaşıma yeni bir insan olarak girecem deyip başlayın,tavsiyem yarın yemek istediğiniz ne varsa yeyin ben hep öyle yaparım diyet öncesi,sonrada ertesi gün yeni bir güne uyanın ve başlayın,kendinize inanın ve güvenin çünki bir yerden başlamazsanız durum vahim eninde sonunda yapacaksınız madem gençken yapın,şaşırtın herkesi kararlılığınızla, sizi aksine ikna etmelerine yok şirinsin yok yeter artık verme fln laflarına kanmayın 38 beden olana kadar durmayın🤗

Konuya inandınız mı? Bana sanki denemeye yazılmış gibi geldi. Valla 200 kilo ne dalga geçilecek Bi kilo, ne sempatik Bi kilo, ne ay benim de fazlam var diyip basitleştirilecek Bi kilo. Sağlığınız elden gidiyor gitmiş Bi an önce tedavi olup kiloları vermeniz gerekiyor.
Ben inanmadım.

Konu bana da gerçekmiş gibi gelmedi.Kendi evinizde misafire küsüp odanıza gideceksiniz.Misafir de hala evde eşinizle oturacak.İlginç

Back
X