Yani şöyle söyleyebilirim hiç sanki olmamış gibi canımı acıtıyor. Bana ne yapıyorsun diye sormamaları ağrıma gidiyor.
Suçlu olduklarını düşünmüyorum. Hassas bir zamandan geçmenize bağlı olarak extra ilgi beklediniz diye yorumladım. Arkadaşlarınızdan ilgi beklemek anormal bir durum değil ancak, çocuklu ve iş-güç sahibiler sanırsam, vakit ayıramamış olabilirler. Bir dertleri olabilir, ki sizin zaten hassas bir zamanınız olduğundan size bunu yansıtmamış olabilirler. Daha esnek düşünür, arkadaşlarıma tavır yapmazdım. Sonuçta bir müddet sonra sormuşlar nasılsın diye. Buluşursanız da arkadaşlarınızla açık açık konuşun, yakın arkadaşlar birbirine açık olabilmeli fikrimce.çünkü suçlarını kabul edecek bir şey yapmadılar.
tüp bebeğin ne olduğunu tam olarak bilmeyen kişilermiş zaten
bu süreçte sürekli sormak da istemiyor olabilirler.
tüp bebek tedavisi görüyor olsam (moleküler biyologum, aşamaları biliyorum) eşimden başka kimseyle bugün yumurta toplanacak bugün transfer olcak diye paylaşmazdım bu arada. tutup bi 2-3 aylık olunca belki....
arkadaşlarınızla evlenene kadar her şeyinizi aralıksız eksiksiz paylaşıyor muydunuz?
bugün koton'a gittim şu bluzu aldım ay akşam dizinin şu bölümünde oyuncu şöyle yaptı gibi böyle sürekli iç içe miydiniz? öyle mi geldi şimdiye kadar hep?
benim hayatımda bu kadar herşeyimi günlük paylaşacağım arkadaşım yok mesela çünkü
ameliyat oldum
yakın arkadaşlarım 15 gün sonra öğrendi...yani kanser kalp nakli filan olmadıkça...herkesin hayatı yoğun ve zor çünkü. benim etrafımda herkes yoğun çalışıyor veya çocuk büyütüyor...
ailem sevgilim bilir, çok önemli olmadıkça arkadaş neden bilsin eden sorsun, anlamadım ben
Tabikide işleri olabilir zaten ben bu süreci sanki kısa bir süreç gibi anlatmışım galiba ama aralıktan günümüze kadar olan olaylar.
Olaya oyle bakmayin. Beklenti bu hayatta insani en cok hayal kirikligina ugratan sey. Insanlar size nasil yaklasirsa siz de oyle yaklasin. Arayip sormadilar diye uzulmektense siz de ayni sekilde davranin. Su an bebek sahibi olmak mi daha önemli yoksa vefasiz arkadaslara uzulmek mi? Onceliginiz bebekse stresten uzak durmak zorundasiniz. Size iyi gelen ugraslar bulmak bu surecte daha faydali olacaktir.
Suçlu olduklarını düşünmüyorum. Hassas bir zamandan geçmenize bağlı olarak extra ilgi beklediniz diye yorumladım. Arkadaşlarınızdan ilgi beklemek anormal bir durum değil ancak, çocuklu ve iş-güç sahibiler sanırsam, vakit ayıramamış olabilirler. Bir dertleri olabilir, ki sizin zaten hassas bir zamanınız olduğundan size bunu yansıtmamış olabilirler. Daha esnek düşünür, arkadaşlarıma tavır yapmazdım. Sonuçta bir müddet sonra sormuşlar nasılsın diye. Buluşursanız da arkadaşlarınızla açık açık konuşun, yakın arkadaşlar birbirine açık olabilmeli fikrimce.
Olabilir.
Çok yakın arkadaşım doğum yaptı, kaç aydır ziyaret edemedim. Yoğun çalışıyorum çünkü. Hafta sonları başka sorumluluklarım var. Bana alınmaz, aynısı olsa ben de ona alınmam. Çünkü benzer sorumluluklarımız, iş yaşantılarımız var.
Ayrıca arkadaşınızın çocuğunun sağlığını düşünerek buluşmaması o kadar normal ki. Evi müsait değildir, enerjisi yoktur, evine davet etmez. Etmek mecburiyeti yok.
Böyle şeylere alınmam, alınan insanlarla da arkadaş olmak istemem açıkçası.
Bak yanlis anlama ama herkesin kendine göre derdi var ve herkesin kendine göre isi var gücü var.
Herkes sizin derdinizle mesgul olamaz
Bukadar beklenti icine girmeyin
Diğerleriyle buluşabiliyorsanız buluşun bence.Zaten ben sonradan da buluşmak istedim ama ben soğuk konuştuğum için 13 senelik arkadaşım tavır alıp buluşalım yazmadı. 3 kişi buluşalım dedik ama o buluşalım demediği için kaldık yani.
Biz böyle durumlarda kim müsaitse onunla buluşuyoruz, ertelemiyoruz. Gelemeyene de “bir dahaki sefere” diyoruz. Kimse alınmıyor, kimse katılmak zorunda hissetmiyor, kimse planı bozduğunu düşünüp stres olmuyor.Zaten ben sonradan da buluşmak istedim ama ben soğuk konuştuğum için 13 senelik arkadaşım tavır alıp buluşalım yazmadı. 3 kişi buluşalım dedik ama o buluşalım demediği için kaldık yani.
Diğerleriyle buluşabiliyorsanız buluşun bence.
Dinlemeyin. Gercekten kendinizi baskasi icin bukadar yormayin.Ya tabikide dertleri olabilir. Benim de bir sürü derdim var ama ben onların ailevi dertlerine kadar dinleyip elimden bişey gelmesi için çabalayan biriyim. Benim arkadaşlık düşüncem böyle çünkü. Onların her konusunda yanında olup onların yanımda olmaması canımı acıtıyorr
bana fazla alıngan geldiniz.
arkadaşlık benim için niyetini bildiğim sürece ayrıntılara takilmadigim biseydir.
unutmuş olabilirler, sormak istememiş olabilirler.
arkadaşınız tüp bebek ama çok tatlı vs derken sizi yüreklendirip iyi hissettirmek istemiş. ısrarla tüp bebek anlatmissiniz ve bozulmussunuz duruma. bence ilk kopuş oradan başlıyor.
Biri gelmeyince, buluşmayalım diyenleri de ayrı anlamıyorum ya fskflskOnlarda hep beraber buluşmak isterler. Of neyse ne
Tabikide böyle hayatlarını beni merkezlerine koysunlar demiyorum. Zaten sorun yumurta toplama zamanımı dahi bilmemeleri. Yabi hiç böyle bir konu yokmuş gibi davranmaları yada ilgilenilmeyecek bir şeymiş gibi yapmaları.Herkesin kendi hayati var sizin yumurta toplamanizi bekleyip daha hastaneden cikmadan toplama sormak için tetikte beklemeyebilir insanlar.