Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Arkadaşlar okuyup bana dönerseniz sevinirim...

20/25 çocukla uğraşmak zor geliyorsa bu işi yapmayın bence.ayrıca her ailenin çocuğu kendine kıymetli bunu daha öncede yazmıştım sanırım ister pamuklara sarar ister tepesine çıkarır.öğretmen sabırlı olacak.öğretmenlerin işi eğitim vermek işiniz çok zor kabul ediyorum. mesleğiniz sabır gerektiriyor sabrı ve taammülü olmayan bu şi yapmasın.çocuk konusu çok ama çok önemli.

zor gelidiğini söylemedim sadece velilerin anlayışsızlıklarından basettim ayrıca 20-25 çocuğu susturmak disiplin gerektirir... evde aileler okulu öğretmeni sallamaz bakıcı gibi görürlerse o çocuklarda aynı şekilde davranır benim bahsettiğim buydu... tabiki her çocuk ailesi için değerlidir. ama şunu söyleyim bebek gibi büyütülen çocuk hayatı boyunca öyle oluyor... anasınıfında belki öğretmeni biras daha fazla ilgileniyor forsu biras daha sürüyor... fakat daha da büyük sınıflara geçtiğinde eziklik yaşamaya başlıyor biri onun yerine herşeyi hallettsin sorumluluk alsın istiyor... siz bilirsiniz istediğiniz gibi yetiştirin çocuğunuzu karşınızda oluşan tablo sonrasında çok mutsuz olabilirsiniz...

ayrıca yanlış anlamak konusunda üstünüze yok gördüüm kadarıyla biz sabırsız kişileriz demiyorum ztn sabırsız olsak bu işi yapamazdık... ama lütfen herkes bildiği işi yapsın... ben sizin işinizi eleştirmiyor öğretmeye çalışmıyorum... madem öyle siz alsaydınız 4 sene bu eğitimi üniversitede siz yapsaydınız. bana ahkam kesmeye yetecek ne teorik ne de uygulamada fikriniz olduğunu sanmıyorum... ben bu alanda uzmanlığımı da aldım... işi bilmeyenlerin at gözlüğü takarak çok biliyormuş gibi eleştirmesine çok kızıyorum...

burda okul öncesi öğretmenlerine karşı saygısızlık had safhada...siz ne kadar kabul etseniz de etmeseniz de,beğenseniz de beğenmeseniz de bu insanlar öğretmendir,diplomalarında ÖĞRETMEN yazar...okul öncesi yönetmeliğinde öğretmenin görevleri açık ve net belirtilmiştir,öğretmen bakıcı değildir,orda eğitim verilmektedir...tabii parayı bastırıp kapısında krallar gibi karşılandığınız özel kreşlerden bahsetmiyorsanızsengözlerimebaksanab
ben önceki yazımda her meslekte iyiler de kötüler de olabileceğini açık yüreklilikle kabul ettim,evet kötü örnekler var maalesef biliyoruz ama bu her meslekte var...
daha önceki yazımda son derece açık bir şekilde bu konuda okulun ve öğretmenin hatası olduğunu kabul ettim,öğretmenden taraf olmadım...ama çok zor şartlarda işini en iyi şekilde yapan öğretmenlerin de olduğunu belirttim ama maalesef anlaşılmadı...
anlaşılan sadece şu oldu...'öğretmenler yaptıkları iyi şeyleri lütuf gibi sunmamalı,bu zaten onun işi'kafamçokkarıştı...ben mi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz yasakkelime?
ben orda kendimle ilgili en ufak bir şeyden bahsetmedim,kendimi övmedim,sadece bir kaç kötü örneğin bir mesleği karalayamayacağını,çok iyi örneklerin de olduğunu hatırlatmaya çalıştım...ama maalesef nasıl bir kıskançlık varsa olay başka taraflara çekiliyor :uhm:
bakımdan kastınız güya şuymuş:çocukla ilgilenmek,saçını okşamak,derdini dinlemek,ihtiyacını gidermek vs.vs...öğretmen bunların kat be kat fazlasını her gün yapar...daha önceki msj ımda da yazdığım gibi gerekirse o çocuğun sırtına havlu da koyar,burnunu da siler,saçını da tarar,elini de yıkar,yemeğini de yedirir,üstünü de değiştirir,bundan da hiç gocunmaz...ama bunları bakıcı olduğu için değil kendi istediği için,vicdanı için yapar kimseden de bir şey beklemez...:dilcikar:
öğretmenleri yıldıran çocuklar değil,mesleğin zorlukları değil,böyle anlayışsız veli tutumları işte...
nastassia nın dediği gibi herkes kendi
işine baksın

Son düzenleme:

çok doğru yazmışsın canım kesinlikle katılıyorum...

ne tavır ama! herkes işine baksın....kutluyorum sizleri.iyiki okuyup öğretmen olmuşsunuz.
(bana ahkam kesmeye yetecek ne teorik ne de uygulamada fikriniz olduğunu sanmıyorum) bu da çok güzel ya ..4 sene okudun diye sen bana ahkam kesemezsin deme hakkını kendinde bulabiliyorsun pes.... her meslekte oluyor işte kendini dev aynasında görenler...keşke okuduğunuzuda anlayabilseniz...

anasınıfı öğretmenlerinle alıp weremediğin ne anlamadım gitti... olmak istedinde okutmadılarmı...
teorikte ve pratikte senin ne bilgin var sen söyle... dev aynasından gören ben değilim kendini bişey zanneden sensin...biz çok şükür okuduğumuzu anlıyoruzda çokta güzel öğretmenlikte yapıyoruz... senden öğrenmeyecem ben işimi... keşke sende kendini bir yerlerde görebilsen... egolarından sıyrılabilsen...kötükedihüso

bi de çok güldüm olumsuz itibar puanı vermşsin lostsun hahahahha:))))
gülüyorummm sanaaaa yazık...

valla egolu olan kompleksli olan sensin eksi itibarı sende vermişsin bende sana güldüm ....haddini bil okumakla adam olunmuyor.senin gibi okumuş 40 tanesini cebimden çıkarırım ben çok terbiyesiz bir insansın yazık senin öğrencilerine yazık....benim öğretmenlerle alıp veremediğim yok ama malesef sizin gibi başka iş bulamamış üniv.puanı bu dala uygun olup okumuş ve malesef öğretmen olmuş insanlara kızıyorum.öğretmensin sen seviyeli saygılı olma gerekir ama yok sen gerçekten kompleksli bir insansın benim için bir daha yazma asla muhattap olmam seninle ha kaçtı korktu laf yetiştiremedi falan diyede düşünebilirsin sen 4 yıl okudun süpersin ya benim kendimi nerde gördüğüm ne yaptığım seni hiç alakadar etmez aferin sana bak öğretmen olmuşsun boşver gerisini .......yazık be valla yazık öğretmensin bide..

maşşallah eğitimciyim diye gerinenlerin hitap tarzları pek etkileyici
başka bi topiktede bi tanesi "nöbet tutmak bizim işimizmi?angarya iş" diyordu.
veli çocuğu için doğru olanın hangisi olduğunu bilmeyebilir.burda öğretmen ve müdür veliyi uyarmalıydı.
bizler eğitimci olmadığımız için bilemeyiz 2-3 ayın bile ne kadar önemli olduğunu.ama görüyorum ki para işin içine girince eğitimcilerde bilememiş.
4,5 yaşında bir çocuk tuvalete tek başına gönderilmez.bunu diyen eğitimcinin diplomasına şaşarım.
annemde kardeşimde öğretmen.
yani pratiğim yok ama teoriğim fena değildir.
o çocuk tuvalette kayıp düşse,kafasını çarpsa ne olacak?üstelik hadi yolladın,gaz kokusu duyana kadar çocuğu merak etmekte yok.
kapıdan çıkıp gidebilirdide bu çocuk.pencereden sarkabilirdi.
devlette öğretmen olmak bu kadar vurdumduymaz olmayımı gerektiriyor anlamıyorumki?
ama alışmış tabi devletteki çoğu öğretmen yorulmadan maaş almaya.ne diye yaramaz bir çocukla uğraşsınlarki?
isteyen istediği tepkiyi versin.devlete kapağı atmak isteyenlerin çoğu yorulmadan maaş almak,kesintisiz tatil yapmak isteyenler.
madem bu kadar sabrınız yok olmayacaktınız öğretmen.
bu kadar basit.
bu arada bende çok şükür parayı bastırıp özel anaokuluna verdim.şartlarımı zorladım ama iyiki öyle yapmışım.
sene başında 3 yaşındaki oğlumun 4-5 yaş etkinliklerine meraklı olduğunu söylediğimde önce gözlemlememiz gerektiğini söylediler.hakikatende 1,5 ay sonra yerinin 4 yaş sınıfı olduğu anlaşıldı.
yani isteyince eğitimcilerde işini adam gibi yapabiliyor.
yoksa bizimkilerde bilirdi beni memnun etmek tabi canım ne demek hemen üst sınıfa alalım demeyi.

benim terbiyeli veya terbiyesiz olduğum konusunda yorum yapacak en son kişisin... kompleksliolan senin olduğun açıkça belli... muhattabım olmazsın... o seviyede görmüyorum seni... hadi işineeeee
nasıl öğretmen olduğum veya niçin seçtiğimide sana atlatmaya niyetim yok... umrumda bile değilsin...

arkadaşım yukarıda 4.5 yaşında çocuk tuvalete tek başına gönderilmez diyorsun... peki sen diğer çocukları sınıfta tek başlarına bırakıyor ve de tek bir çocukla tuvalete gidiyorsun diyelim... sınıfta bir çocuğun başına bir şey gelse ne olacak... öğretmenin sınıftan çıkmaması gerek... bizde çok memnun değiliz bu durumdan ayrıca aklımız diğer çocukta kalıyor... fakat yardımcı eleman şartı var yönetmelikte ama uygulanmıyor... bunun suçlusu bizmiyiz...

burda konu bambaşka bir konuydu,biz de fikrimizi söyledik,ben öğretmenin ve idarenin tutumunun yanlış olduğunu ama okulun bir çocuk fazla para demek düşüncesiyle çocuğu okula kabul ettiğini düşündüğümü de yazdım...evet kötü örnekler var ama çok iyi örnekler de var dedim,örnekler verdim...sonuçta bir kaç örnek için koskoca bir mesleği kötülemek çok yanlış...üstelik öğretmen çocuğu tuvalete götürmez,onu tuvalete götürse sınıfta diğer çocuklar ne olacaklar,ayrıca anasınıfında tüm çocuklar gün boyunca kaç kez tuvalete gidiyor biliyor musunuz?öğretmen her birini tek tek götürse bütün gün başka bir şey yapamaz...
gayet net anlatılmasına rağmen son derece saygısızca 'bakıcı değil miymiş,ya neymiş?' gibi bir yaklaşım oldu...bu o.ö. öğretmenlerine yapılmış çok büyük bir saygısızlık ve bence çekemezliktir,kimse mesleğine laf söyletmez...hele ki 4 sene bu işi okuyup,türlü türlü sınavları kazanıp bin bir güçlükle yaptığı mesleğine hiç söyletmez...
burda saygısızlığı yapan eğitimciler değil,aklınca yaptığımız işi aşağılamaya çalışan yorumcular...Çok üzgünüm çoook
çok bilenlere tavsiyem milli eğitim bakanına bu eşssiz fikirlerini iletmeleri...o.ö. öğretmenlerinin nasıl seçilmesi konusundaki derin bilgilerinizi bakanlıkla paylaşın bakarsınız sizi başımıza müdür yaparlar sırnaşık şey

bu okullarda hiçmi stajyerler yok.hani hiç para verilmeden stajları kalksın diye milli eğitimin kullandıkları varyasengözlerimebaksanab
ayrıca hadi o yok.temizlikçi,hizmetli falandamı yok.
o zaman her çocuğu salın gitsin.
bunun bi çaresi olmalı.
bizler eğitimci olmamış halimizle bazı fikirler sunuyoruz.sizler eğitimci kimliklerinizle,burda yazanlarla "başımıza müdür olursunuz" diye dalga geçmekten daha somut şeyler yapmalıydınız.
yada en azından yazmalıydınız.
ama tabi eğitimci annelerin avantajı var.çalıştıkları okulun veya arkadaşlarının çalıştığı okulların anaokullarına verirler çocuklarını,nasılsa tanıdık kontenjanından kollanırlar.yani başkasının çocuğu tek tuvalete gönderilirken yada başka bi yere,x öğretmenin çocuğu kollanır.
e tabi bu durumda diğer çocukların mantıklıa haklarını savunmak için bi sebep yoktur.
dip not:lafım işini hakkıyla yapan öğretmenlere değil.onlar zaten benim yazdıklarımı anlayıp hak vereceklerdir.

benim oğlum henüz 8 aylık,ama Allah kısmet ederse anasınıfı çağına geldiğinde kendi çalıştığım okula almmayı düşünmem...bu işi çok iyi yapan bağımsız anaokulları var,fiziksel imkanları ilköğretime göre çok daha uygun,çalışanları daha fazla,yardımcı eleman sıkıntıları yok,üstelik çoğunlukla stajyerleri de oluyor...pek çok arkadaşıma da bağımsız anaokullarını tavsiye etmişimdir...öğretmen çocuğuna gelince ne çalıştığım yerlerde ne de bildiklerimde öğretmen çocuklarına ayrımcılık yapıldığını hiç görmedim,duymadım,aksine öğretmen çocukları çoğu kez daha ezik olabiliyor...
soruna gelince,evet pek çok okulda yardımcı eleman yok çünkü o elemana para verilmesi gerekir ,stajyerler de her okula gitmez,hizmetliler dersen okulun işleriyle ilgilenirler,çocuğu wc ye götürenini görmedim de duymadım da...dolayısıyla öğretmenler genelde yalnızdır...bu konuda bizim yapacağımız bir şey yok,hemen her zümre toplantısında bu konu gündeme gelir,talepler belirtilir ama netice çıkmaz...
ben gayet güzel bir dille açık açık bilgi verdim,fikrimi söyledim ama algılanan sadece bir tek şey ve verilen cevaplar da ters olunca artık elden bir şey gelmiyor...
dalga geçme konusuna gelince...bana göre öyle çirkin konuşmalar,öyle boş ahkam kesmeler oldu ki artık dalga geçiyorum,elimden bu kadarı geliyor çünkü,daha fazlasını yapamıyorum...ayrıca söylediğimde de kötü bir şey yok bence...öğretmenleri suçlayıp ahkam keseceklerine,bu süper fikirleri boşa gitmesin...milli eğitim bakanına bi mektup yazıverin bi zahmet...öğretmenlerde aradığınız kriterleri de belirtin,seçerken daha dikkatli olsunlar...

Son düzenleme:
cocugum henuz kres yasinda degil ama yinede anne olarak yazmak istedim yasadigim yerde 4yasa kadar cocuklarda 2cocuga 1ogretmen dusuyor ayrica wc ve yiyecek gibi ihtiyaclarinda yanlarinda mutlaka biri oluyor burda egitimcilerde hakli ailelerde sorun Egitim Bakanliginda cocuklar kesinlikle ne olursa olsun yanliz birakilmamali sinif ogretmeni wc goturmemeli ama sinif icinde yada disinda bir gorevli cocuga eslik edip sinifina teslim etmeli cocuk bir cikistan disari cikabilir islak zeminde kayabilir yerde buldugu cisimi agzina goturebilir boyle biri olsa konuyu acan arkadasin cocugu dogalgazi acamazdi okul idaresi bence once cocuk ve ailesinden cok kendi hatalarini sorgulamali karsidaki 4,5 yasinda bir cocuk egitimcilerin isi tabiki kolay degil yukleri agir ailelerin zaten akli gozden uzak cocuklarinda iki tarafida memnun etmeliki hersey yolunda gitsin karsilikli memnuniyet saglansin acil durumlarda okuldaki saglik odasi denen yerler depo seklinde kullanildigini yegenimin okulunda bizzat gordum malesef bu konudada sinifta kaliyoruz cocuklar cok onemli onlara ve yetistirenlere hakettikleri kalite verilmeli

öğretmen çocukları kayırılıyor yazılmış. benim sınıfımda iki tane öğretmen çocuğu var daha önceki yıllarda da oldu hiçbir zmn onları diğer öğrencilerimden ayırmadım... bu ona iylik değil bence zarardır... ayrıca anasınıfı çocuğu nasıl tek başına tuvalate gider gibi yorumlar yapılmış... peki şnu hiç düşündünümü... birkaç ay sonra bu çocuklar 1. sınıfa başlayacaklar ozmn tenefüslerde tek başlarını tuvalete gitmek zorunda olacaklar... ozmn tuvaleti nasıl kullanacağını bilmeyen, okulun tuvaletinden korkan çocuklar olacak... okul öncesi denmesinin amacıda budur... anasınıfları çocukları okula hazırlar... biz ilk ay çocuklarla gideriz tuvalete nasıl kullanacaklarını gösteririz... çeşmeyi nasıl açacaklarını fazla açarlarsa kollarını ve üstlerini ıslatacaklarını uygulamalı şekilde gösteririz... varsa yanımızda yardımcı ilk dönemin sonuna kadar onunla gidip gelirler. ama ikinci dönem artık tek başlarna gitmelerine yönlendiririm. mesela 2 arkadaş veya 3 arkadaş giderler... daha sonra tek başlarına... çocukların kendilerine karşı güvenleri artar.. sorumluluk alırlar... ayrıca tecrübe etmiş olurlar...
bana 2 sene önce bir öğrencimin anneannesi neden benim torunum beslenmeden önce tuvalate gidip ellerini yıkıyor... burada yıkasa ( sınıfta lavabomuz vardı) demişti... ellerini oraya buraya sürermiş... benim amacım zaten ellerini oraya buraya sürmeden yıkamayı öğretmek... hadi diyelim ben sürekli onu denetim altında tuttum... seneye 1. sınıfa başladığın da napacak torununuz... sınıfınfa lavabo olmadığı için veya tuvalette yıkarsam kirlenir düşüncesi ile daha da berbat pis elleriyle yemek yemek zorunda kalacak o daha mı hoş olur dedim... kadın bunun üzerine hak verdi bana... benim pamuklara sarmayın çocuklarınızı demek istediğim buydu... sonuçta çocuklar yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar... biz onları dşünmediğimizden veya değer vermediğimizde bu böyle deil.... şartlar bunu gerektiriyor...

okulların para almak adına uygun yaşta olmayan çocukları okula kaydettini düşünüyorsunuz yaa... bende diyorumki bu işi iiçinde olan biri olarak.... veliler özel kreşlere para vermemek için devlet okullarına yazdırıyorlar... devlet okullarının aidatı anaokullarının kaç katı dah az... kreşlerinde...
madem okadar çok çocuğunuzu düşünüyorsunuz... onun için en iyi ve doğrusuna karar verin ve oraya gönderin... aaa yok benim çocuğum önemli deil... ben paraya kıyamam diyorsanızda katlanacaksınız bazı şeylere... anasınıflarının şartları böyle...okul idaresi aileyi zor durumda bırakmamak için çocuğu kabul etmiş almış ama gene kötü olan okul olmuş şaşırdım...

herkes kendi işini yapsın derken bunlardan bahsediyordum... işin içinde olmayan bilemiyor nedir ne değildir... belki haklısınız bende dışardan baksaydım böyle sizle gibi düşünürdüm... onun için biz biliyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz... ama bir doktora gittiğinizde ameliyatı yanlış yapmışsın veya yapıyorsun şöyle yap diyormusunuz... demiyorsunuzu çünkü neyin doğru olduğunu o biliyor... biz onun kadar bilgi sahibi değiliz... öyle olsaydı biz tıp okumuş doktor olmuş olurduk... benim bahsettiğim 4 sene ben bu bölümü okudum dememdeki kasıtta buydu... ben 4 sene boyunca okumuşum bu bölümün derslerini, üstüne yüksek lisansımı yapmış ve bilim uzmanlığımı almışım, kaç senedir bu alanda çalışıyorum gerek idareci gerek öğretmen olarak... neyin ne olduğunu nasıl olması gerektiğini artık çok iyi biliyorum... hıı bu eleştiriyi kabul etmem harikayım ben demek değil... fakat bu alanda hiç bilgisi ve tecrübesi olmayan biride ukala bir şekilde bana ahkam kesemez... ozmn buyur sen öğretmen ol veya müdür ol veya ebtuna arkadaşımın dediği gibi değiştir bişeyleri derim hahahah:))))

valla çok üzüldüm hem sizin durumunuza hem de biz anaokulu öğretmenlerine yazılan çirkin sözlerden dolayı.bu mesleğe yüreğimi verdim ben ya.şu an anaokulu öğretmenliği 4. sınıf öğrencisiyim açıköğretimden okuyorum okulumu ve ikiz çocuklarım var 2 yaşında benim çocuğumun başına gelmiş olsa ne yaparım tabii çok üzülürüm.geçmiş olsun size ama sizler gerçekten bizim mesleğin bakıcılık olmadığını anlayamadıysanız çocuklarınızı göndermeyin anasınıfına.peki okulöncesi eğitim zorunlu olduğunda ne yapacaksınız.yani ortaöğretime dahil olduğunda.burada ki olay tamamen okul yönetiminin düşünmesi gereken birşey çünkü öğretmen asla diğer çocukları sınıfta yalnız bırakamaz.benim şu anda staj yaptığım okulda da çocuklar tuvalete yalnız gidiyor ben lisede de staj yaptım hiç böyle bir olayla karşılaşmadım ve duymadım da.bir de tuvalet sınıftan ne kadar uzak olabilir ki bunun imkanı yok.tuvalette ayaklarının kaymamaları için yere serilen halılardan olmalı bunlar yoksa öğretmenin suçu ne.okul idaresinin düşünmesi gereken birşey bu.kusuruma bakmayın gerçekten çocuğunuzun bir sorunu olabilir bunu siz anlamayabilirsiniz ben o müdürü kollamak için asla yazmam ama çocuğunuzun kapıyı kiltlemesi bizim gördüğümüz çocuk gelişimi derslerinde pekte hoş karşılanmaz.yani bir problem var demek olabilir.ilgi çekmek istiyor olabilir yaptığı davranışla.bir de zaten 6 yaş grubunda 4,5 yaş çocuğu buna çok şaşırdım.o kadar çok zıtlık ve tezatlık yaşanır ki.bakın evde ki problemleri çocuklar okul da çok güzel yansıtıyorlar oyun esnasında özellikle.sizin çocuğunuzun anaokulu ortamına hazır olması okula başlarken ağlamaması demek değildir.kurallara tamamen uyacak bir yaşta değil 4,5 yaş çocukları daha meraklı oluyor.ve kuralları 6 yaşa göre kabul etmesi daha zor oluyor.okulda öğretmenin koyduğu kurallara uymak istemiyo olabilir yaramazlık yaparak arkadaşlarının ve öğretmeninin ilgisini çekmek istemiş olabilir.arkadaşları ile iyi geçiniyor demişsiniz ama faliyetleri beceremediğin de çok canı sıkılıyo olabilir sınıfta bu yüzden de sürekli tuvalete gider.4,5 yaş çocukların da en çok gözlenen durum bu çünkü.uzun lafın kısası lütfen öğretmenin suçu tuvalete götürmemekmi inanamıyorum sizlere biz bunun için okumuyoruz ne zorluklar çekiyoruz bu okulu bitirmek için.gerçekten o öğretmenin çocuğu tuvalete her gönderdiğin de içi pır pır eder birşey olursa diye ama yapabilecek birşeyi de yoktur.çünkü çocuk kendi kendine tuvalete gitmeyi öğrenmek zorun da ilkokul için hazırlık evresidir anaokulu.şimdi ben öğretmen olursam çocuklarımı kendi yanıma mı alıcam ya da arkadaşıma mı vericem.nasıl bir mantık ya bu çocuğumun eğitim alması önemli olan kayırılması değil şahsen yüz vermesini bile istemem.ben de hiçbir öğretmen çocuğuna ayrıcalıklı da davranmam bunu hiçbir öğretmen birbirinden istemez.

ben bu olaya çok üzüldüm . bende özel bir kreşte eğitimciyim. siz çocuğunuzu 6 yaş grubuna göndermişsiniz . bi kere burası yanlış. ordaki çocukların hepsi biraz daha bilinçlidir yaş itibariyle. bazı arkadaşlar öğretmene yüklenmişler neden yanlız gönderiyor diye. yanında bir yardımcısı yoksa öğretmen sınıftan ayrılamaz.sınıf tek başına bırakılmaz.benim grubum da 3-4 yaş grubu ama sınıfta iki kişiyiz.bu yaş grubunu tuvalete biz götürüyoruz getiriyoruz.ama sınıfta bir kişi kalıyor.öğretmenin yardımcısı yoksa o ne yapabilir ki?? bide 25 kişiymiş sınıf !! mutlaka hepsiyle teker teker ilgilenmekte zorlanacak kadın. düşünsenize her tuvalete gidenin yanında gitse ne faaliyet yaptırabilir ne de başka bi şey. 3-4 yaş grubu daha ilgiye şevkate muhtaç olan grup.ilgizsizlikten yapmış olabilir.öğretmenin 25 kişiyle teker teker itinayla ilgilenemeyeceği belli.bence gönderecekseniz kendi yaş grubuna göndermelisiniz.

lütfen okuyarak,hatta okuduklarınızı anlayarak cevap verinsengözlerimebaksanab
anaokulu çocuğu tek başına nasıl tuvalete gider demedik.
4.5 yaşında bir çocuk nasıl tuvalete gider dedik?
sanırım gayet açık soru...
üstelik bu meslek ;veliyle koordineli çalışmanızı gerektiren bir meslek.dolayısıyla herkes işine baksın diye ahkam kesemessiniz.
9 ay karnımda taşıdığım çocuğun eğitim hayatınada gerektiği yerde müdahale edeceğim kusura bakmayın.
verdiğiniz eğitime tabiki karışmam.yani okuttuğunuz ders benim ilgi ve uzmanlık alanım değil elbette.
ama çocuğumun güvenliği,özgüveni,temizliği,bakımı vs. gibi göreceli konularda öğretmenle ortak yol almak isterim.
buda benim anne olarak en doğal hakkım.
4,5 yaşındaki çocuk tuvalette ayağı kayıp kafasını bir yere vurup Allah korusun ama beyin kanaması geçirdiğinde ne eğitimci dinlerim,ne müdür,ne 4 senelik diploma.
devlet okullarında böyle,paranıza kıyın özele verin diyen eğitimcilerede diyecek söz zaten yok.kendi dilleriyle itiraf etmiş oldular zaten.

kro kız sakin kız..........

arkdaşım keşke önce birine danışsaydın da 6 yaş gurubuna vermeseydin çocuğunu çünkü müdürler [baknız bizmkiler ve idareciler :) ] hiiç umursamazlar çocuk kaç yaşımnda die getireceği katkıya bakarlar

bizim arkdaşlar çok karşı çıkarlar sayının artmasına çünkü birebir ilginin ençok olması gerken dönemlerden biridir anasınıfı....

ama müdür diyosa önüne geçemezler malesef
oyüzden öğretmen nie almış flan demeyin arkdaşlar...

çünkü amir ne derse o oluyor çünkü
öğretmen gidemiyorsa görevli yok mu ya gelince stajyerle her okula gitmioyr anlaşmayla gönderiyor

ünv.ler... çünkü stajyer g önderdiklerinde ücret veriyor ünv.ler.
ve mezubnlar stajlarını millieğitimde ücretsz çalışarak bitiremyor malesef...

ayrıca ablalrı olur çocukların o sda madd açıdan külfet idareye göre çoğunlukla (tabi istisna buna önem veren ve bütçe ayıran okullar da var )

genellikle veliler buna ayrı bütçe oluşturusa anasınıflarına görevli oluyor

elbetteki okul sınırları içnde o çocuğun sağlığından biz sorumluyuz başına bişe gelse ilk önce bizden sorulur....
ama kabuledersiniz ki çocukalr sayıca bizden haddinden fazla elimizden geldiğince onlara yoğnulaşıyoruz ama nasıl evde çocuklarımız 1 saniyelk dalgınlığmızdan faydalanıp ortalığı karıştırıyorsa okulda da aynen öyle...
.
biraz toleranslı olmakta yarar var...

tabi anasınıfında "bakıcılık" olayı daha bir yoğun oluyor ama 25 kişi olunca öğrenci sayısı çok zorlaşıyor en ideali 12-15 arasıdır...
sağlıklı eğtim çin tabi...

yani öğretmenlerimizin de bi takım handikaplarını görmzeden gelmeyelim lütfen.....

pedegog a gitmenz çok iyi olmuş en güzel yardımı o verirdi size zaten....

ama 4.5 yaşındaki bir çocuğun gazı açma davranışını göstermesi bana garip gelmedi çünkü o yaşlarda ateşe yana şeylere çok meraklı olurlar....

ama size bir uzman tavsyesi tabi önemsersiniz önemsemezsiniz o size kalmış

arkdaşıyıla tarışmasından dolayı kendini böyle tehlikeli şlere sokması sıkıntı yaratabilir yani arkdaşıyla sorun yaşayan çocuk gidip o ocuğu itekler kızar
oyuncağını elinde nalır ama gidip kendini kilitlemesi gazı açması ufaklığın biraz agresflğinin yoğun olduğunu düşündürdü bana...

elbette çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ama stres durumlarına yoğun tepki verdiğini düşünüyorum....

ama bunun sebebi kendinen yaş nediniyle daha gelişmiş özelliklere sahp çocukların yanında olmasından da kaynaklı bir aşağılanmışlık özgüven zedelenmesi de neden olmuş olablir...

bu yaşlarda çocuklar onaylanmaya beğenilmeye verdikleri önemde değerde artış olur...

ne dyeyim umarım çocuğunuz bu travmayı en az hasarla atlatır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…