Bence firsatini buldugunda yani karsisina yasadigi yerden etkilendigi ailesinin istedigi biri ciktiginda sizi birakip baskasiyla evlenebilir.ara vererek ayrilmak nasil olur yapabilirmiyim diye test etmis.yapamayinca ciddi dusunmeden devam etmis.bence sizde ciddi dusunmeyin ve etrafinizdakilere iliskonizin oldugunu soylemeyin.
valla bak ben kendimden anlatayım
bnde uzaktan 3 yıl ilişkimi sürdürdüm ayda bir yada 2 ayda bir yada ayda iki kez bile görüştüğümüz zamanlar oluyodu üşenmeden o kadar yolu tepip geliyodu.
bu yönden sevgisini hissediyodum
yanıma geleceği zamanlar yaklaştığında lokum gibiydi
gittğinde soğuk davranmalar... Son zamanlarda ilgisizdi bide bnden habersiz faceini yakaladım haberimin olmadığı bir hesap kullanıomuş bitirmek istediğimi söylüyodum sinirle. Tamam diyodu bitsin adam gayet rahat. Ama ben aptal aşıktım napıp yapıp tükürdüğümü yalıyodum barısmak için ben caba harcıyodum 3 senelik ilişkide sürtüşmelerimiz oldu hep bn adıma attım . Yaşım küçüktü cahildim şimdiki aklım olsa kı.kırık bi adama boyun eğmezdim. Üstelik faceinde de ilişkisi yok yazıodu bnmkininde güya annesi biliodu ama millete laf anlatamam diye ilişkisi var gibi şeyler yazmıodu bahanesi buydu. Ben işlerin ciddileşmesini istedim. O tınlamadı bn hayal kuruyorum çok afedersin salak gibi.
Snra hiç unutmuyorum o gün kpss sınavım vardı sınava girdim çıktım arıyorum tel kapalı. Hep kapalı yaa bi türlü ulasamıorum meraktan ölüyorum deli gibi arıyorum.
hiç açılmadı o tel. İki hattı vardı. diğerini de iş için kullandgnı söylüyodu bana. Bir gün yine aradım kardesi cıktı o iş için kullandgı tele kardesi çıktı abim bunu kullanmıo bna verdi dedi düşünsene adamın bitti demeye bile cesareti yok bitti dese zaten artık bnde bitircektim bni günlerdr aramayan merak etmeyen adama yalvarmazdm sadece sen nasıl adamsın tele kardesini çıkartıosun dicektim bide özelden o bnmle görüştüğ hattı aradım çalıyodu meğersem o iş haricindeki hattından beni engellemiş s..siz.
snra nasıl olduysa ben ona ulastım agzıma geleni dedim içimi bosalttım
çok acı çektim çok çok. yolda yürürken bile ağlama krizlerine giriyodum.
Birkaç ay snra da gönlümü almaya çalıştı köpek gibi yalvardı aradı bitmişti bnm için.
o yüzden pabuç bırakma böylelerine değmez. Nedense seninkinde de benim ş..sizin karakterini görüyorum yerinde olsam kılımı kıpırdatmam yada bitti derim nedenlerini de açıklarım tekmeyi vururum acırsan acınacak hale düşersin. Seviyosa hemen gönlünü alır belli eder.
Şayet annesi bilmese bile Bu sebepten hiçbi erkek öncesinde var olan ilişkiyi kaldırmaz. Uzak mesafe ilişkisi demişsiniz ben hep güvenden şüphe ederim sonuçta telefonu açtığı yada cevap verdiği sürece biliyosunuz onu. Az bi süre değil bahsettiğiniz yaşlarda küçük değil, bu işte sizcede bi anormallik yok mu?
Millet nelere nelere goz yumup burda kizlar ne yapmaliyim diye sorarken burda boyle güzel zekice bir bakis acisiyla durumu kavrayip rahatsiz olan bir hemcinsimi gormeme çok mutlu oldum. Sen zaten ne yaptiginin bilincinde olan bir kizsin belli ki. Halledersin.
Resmen hayatımızı yönetiyor kiytirik bi feysbukk. Nette olana bitene anlam yuklemeyin diyecegim ama imkansız bu devirde tabi.
Senaryo yazmış gibi geldi fitne vermek gibi olmasin. Ama reeldeki davranislari daha önemli tabi. O şekilde yargilayin yani.
Çok kısaca yorum yapmam gerekirse ileride pişman olmadan daha çok zaman harcamadan ben kendi yoluna bakmanı tavsiye ederim. Yaşlarınız küçük değil ilişkiniz kısa değil en azından ileriye dönük planlamaların konuşulması gerekirken siz daha nerelerdesiniz konuştuğunuz konu facebook, annesinin bilip bilmemesi ...vs...Herkese selam öncelikle. Sevgilimle yaklaşık 2.5 senedir beraberiz. Ben 25 o 26 yaşında. Uzak mesafe bir ilişkimiz var idare etmeye çalışıyoruz biraz da benim çabalarımla bu zamana kadar geldik. Zaman zaman ilişkimizde tökezlemeler oldu ara verdik iki kez, bu ara vermeler de hep onun isteği ile oldu. Neyse iyi kötü bu zamana kadar geldik ama. Bayadır ikimizinde facebook u kapalıydı ikimizin ortak kararı ile. Bir sebepten dolayı o açmıştı ben de bugün tekrar açtım. Baktığım zaman ilişki durumunu kaldırdığını gördüm. Nedenini sordum, annesinin facebookunda ekli olduğunu çok darladığını muhabbetini ettiğini ve bu durumu sevmediğini söyledi. Annesi ilişkimizi biliyordu normalde ben de bunu sordum annen biliyordu zaten ilişkimizin olduğunu sen ilişki durumunu kaldırarak annene ayrıldık görüntüsü mü vermeye çalıştın dedim. O da hiç bir görüntü vermediğini söyledi. Bunun karşısında cevap vermedim ve daha sonra baktığımda facebookunu tekrar kapattığını gördüm. Benim derdim ilişki durumunu kaldırması da değil sadece annesi zaten ilişkimizi biliyordu onu sıkıştırıyorsa erkek gibi ilişkimizin arkasında durmasını beklerdim. Öyle evlenme meraklısı bir insanda değilim ama karşındakinin sana değer vermesini istiyorsun. O da aksine arkasında duracağına ilişkimizi yok saymayı tercih etmiş ayrılmış görüntüsü vererek. Etrafımdaki çiftlere baktığımda bu şekilde uzun süreli ilişkisi olanların hep geleceğe dair planları oluyor ama bizim aramızda hiç bu tarz konuşmalar geçmiyor. Bilmiyorum bir kız olarak bunları dile getirmek istemiyorum kendini baskı altında hissetmesin diye ama ondan da bir adım geleceği yok aksine ilişkimizi yok saymaya çalışıyor. Bana karşı davranışları da normal seviyede ne çok iyi ne de kötü anlam veremiyorum bu durumayardım edin lütfen ben mi abartıyorum bu durumu ?
Demek ki yalnız değilim bu konuda sizin adınıza çok üzüldüm nedir bu erkeklerden çektiğimizAma o o kadar usulune uyduruyor ki yaptıklarını hatalı bile olsa sonunda beni haksız çıkarmayı başarıyor. Sanki ben yanlış anlıyorum ya da sanki ona durduk yere güvensizlik yapıyorum. Böyle olunca da sizin yaptığınız gibi geri adım atıyorum. Onu sevdiğim için de küs kalmaya dayanamıyorum barışmak için çabalıyorum. Ama şimdiye kadar tek bir sefer bile gönlümü almaya çalışmadı hep ben orta yolu bulan oldum. Kaybetme korkusunu bana öyle bir aşıladı ki resmen birşey demeye korkar oldum. Ama en yakın zamanda bu durumdan kurtulucam oyuncak etti beni elinde.
Benim eski sevgilim gibiymiş.. 2 sene boyunca evliliğin e sinden bahsedemedim hayırlısı nasip kısmet diye geçiştirdi biraz daha üstelersen üfleyip püfleyip hakaretlere başladı. Ailesiyle de tanıştırma hak getire zaten.. yaşlarımız da 26-27 ydi işimiz de vardı.. Erkenmiş tanıma aşamasıymış üstüne geliyomuşum vb derken bana ettiği küfür sonucu ayrıldık, daha sonra adam başka bir kızla 1. seneleri dolmadan nişanlandı, 1.5. seneleri dolmadan da evlendi.... Benimleyken 1.5 senemizde bile daha erken diyodu tanıma aşaması bahanesiyle. Yalan! Şimdiki aklım olsa restimi çekerdim. Yanarım yanarım yitip giden 2 seneme bi de yediğim hakaret küfürlere yanarım. Ha bana gelince ben de evliyim 3 aydır ve çok mutluyum çok şükür. Parasızlık işsizlik vb gibi çok ciddi bir sorun yoksa bi erkek ortalama 6 ay içinde niyetini belli ediyor arkadaşım. Bunu bilir bunu söylerim. Karar senin hayırlısı olsun inşallah.
Kactir ayni seyleri yaziyorsun farkinda misin? Her yorumunda herkese 1,5 sene once soyledigi seyi yazip duruyorsun. Deli gibi kendini o soze baglamissin. Bu kadar aciz bi insan olamazsin. Birisinin sana dogrulari soylemesi gerekiyor. Senin su tavrin bile bana itici geldi. Gercekleri gormek istemeyen, bir soze umit baglayip senelerce saf saf bekleyen, aciz zavalli gibi gorunuyorsun. Adam seni boyle goruyorsa zaten evlenmek istemez. Ben erkek olsam bende istemezdim. Sen once kendinle yuzles. Su acizliginden bi kurtul. Biraz ac gozunu.Bundan bir sene önce kendi konusunu açmıştı kusura bakma ben bu tür şeyleri düşünemiyorum aklıma yeni geliyor işte annemle tanıştırsam seni sen de beni kendi annenle tanıştırır mısın diye ama sonrasında konusu daha açılmadı :/ o gemiye gidip geliyor 6 ay kalıyor en az geldiği zaman da az vaktimiz oluyor anı yaşıyoruz genelde belki de diyorum bu yüzden evlilik lafını açmıyor düzenini oturtamadığı için ama gene de en azından tanıştırma olaylarının olması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah ben de sizin gibi mutlu olabilirim ilerde :/
Bundan bir sene önce kendi konusunu açmıştı kusura bakma ben bu tür şeyleri düşünemiyorum aklıma yeni geliyor işte annemle tanıştırsam seni sen de beni kendi annenle tanıştırır mısın diye ama sonrasında konusu daha açılmadı :/ o gemiye gidip geliyor 6 ay kalıyor en az geldiği zaman da az vaktimiz oluyor anı yaşıyoruz genelde belki de diyorum bu yüzden evlilik lafını açmıyor düzenini oturtamadığı için ama gene de en azından tanıştırma olaylarının olması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah ben de sizin gibi mutlu olabilirim ilerde :/
Sen 25 karşı taraf 26 yaşında 2.5 senelik bir beraberlik var eğer ciddi düşünseydi 2.5 yıl içinde 1000 kere sizi ailesiyle tanıştırmıştı.Bundan bir sene önce kendi konusunu açmıştı kusura bakma ben bu tür şeyleri düşünemiyorum aklıma yeni geliyor işte annemle tanıştırsam seni sen de beni kendi annenle tanıştırır mısın diye ama sonrasında konusu daha açılmadı :/ o gemiye gidip geliyor 6 ay kalıyor en az geldiği zaman da az vaktimiz oluyor anı yaşıyoruz genelde belki de diyorum bu yüzden evlilik lafını açmıyor düzenini oturtamadığı için ama gene de en azından tanıştırma olaylarının olması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah ben de sizin gibi mutlu olabilirim ilerde :/
İnşallah benden daha da mutlu olursun. Seni anlıyorum çocuğun bir lafından umut arar gibisin. Benim eskisi de biz ilk çıkarken biz de nikahlansak ya demişti şakayla karışık mı bilmiyorum artık. Ben de o lafına umut bağlayıp teselli bulmuştum 1 sene. Meğer öylesine söylemiş. 1. senemiz dolduğunda ortak bir arkadaşımıza bırak Allah aşkına bir annelerimize bak bir şunlara bunlardan karı olur mu demiş.Ayrıldıktan sonra öğrendim.
Üzerine 8-9 ay daha çıktık bir de. Benim evlilik istediğimi bile bile. Ayrılsaymış ya madem benden karı olmaz di mi? Bilemiyorum belki de yanılırım ama %90 dediğim gibi. Etrafımda da hep böyleydi. Evliliğin muhabbeti normal yaşlarda işi gücü olan ilişkilerde enn geç 1 sene içinde açıldı. Açılmayanlar hep oyalanıp terkedildi. İnşallah sen de istiyorsan ya bu evlilik işi hızlanır sonu olmayacaksa da tez zamanda hayırlısıyla biter. Sürümcemede bırakılmak, kaçak oynamak, haklıyken haksız çıkarılmak... Bunların hepsi ilişki sonunda ağır depresyon sebebi.. Ayrıldığına mı yanarsın, gururunun kırıldığına mı yanarsın..
Konuşmaktan korkuyorsun sanırım.. Çok doğal ama şöyle düşün. Buradaki arkadaşlar da reelde ilişkilerden bilirler ki bir süre sonra evlilik ilişkinin geleceği olarak değil olağan akışında konuşulur. Mesela mesajaşırken ileride yanyana olsak, şu yemeği yaparım bir gün sana, işte beraber film izleriz gibilerde konu konuyu açar gelecek vaadeden aynı evde olma temelli bir şeyler konuşulur.
Bunlar olmadı mı canım, sadece o sorduğu soru mu oldu? Hani bunlar da ipucu olur aslında..
Kactir ayni seyleri yaziyorsun farkinda misin? Her yorumunda herkese 1,5 sene once soyledigi seyi yazip duruyorsun. Deli gibi kendini o soze baglamissin. Bu kadar aciz bi insan olamazsin. Birisinin sana dogrulari soylemesi gerekiyor. Senin su tavrin bile bana itici geldi. Gercekleri gormek istemeyen, bir soze umit baglayip senelerce saf saf bekleyen, aciz zavalli gibi gorunuyorsun. Adam seni boyle goruyorsa zaten evlenmek istemez. Ben erkek olsam bende istemezdim. Sen once kendinle yuzles. Su acizliginden bi kurtul. Biraz ac gozunu.