• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar lamine yardıımm...lütfen

azra6007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2012
48
0
36
Antalya
lamine ya da zirkonyum yaptıran arkadaşlar bir sorum olucak.benim alt dişlerimden bitanesi yer darlığı sebebiyle içeri kaymış durumda kapanış çene problemim falan da yok tek bir tel diş içn bir sene tel taktırmak istemiyorum.acaba lamine ve ya zirkonyum dan hangsni önerirsiniz.

resim yüklemeye çalştım..

Eklentiler

• $150120121551.jpg
    $150120121551.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 66
  • $150120121559.jpg
    $150120121559.jpg
    70,9 KB · Görüntüleme: 89
Bence hiç lamine yaptırma bu dişe.Neden nersen,diş çok geride ve doktora gittin mi bilmiyorum ama buna anca empress denilen tam porselenden
full kuron yaparlar.Lamine yapıldığında dişin kesici yüzeyi kaç mm olur yoksa düşünsene!
Bence alt çene kanin kanin arası(köpek dişinden köpek dişine-6 diş için) tel taktır.En fazla 2-3 ayda düzelir.
Sonra da arkadan sabitleme apareyi takıyorlar.Yani içten yapıştırıyor dişleri,bir daha asla kayma falan olmuyor.
Benim tavsiyem bu.

sadece 6 dişe tel takarlar mı acaba .? çok düşündüm ya tek bi diş için 1 sene falan ağzmda tel dayanamam gibime gelyo eğer dediğnz gibi olursa yaptrrm tabi.çok saolun

Benim kapanışım uç ucaydı.O yüzden alt dişleri geriye aldık biraz.6 dişe taktırdım.Tabi işini iyi bilen biri yapmalı.
Öyle bir yıl falan diil,10 günde diş yerine gelir bence.Sonrasındaysa kemikleşmesi için bekliyorlar bir iki ay.
Yoksa sizinki çok kısa sürede yerine gelir.Gayet güzel sağlıklı gibi duruyor çünkü dişleriniz.Alttakilerin hepsini aynı hizzaya getirirler.
Benimki 3 ay sonra çıkmıştı,şu an içte yapıştırma var.Ön üst için de aralık ve kısalık vardı o yüzden mecburen lamine yaptırdım.
Kısa olmasalardı ona da tel taktırırdım.Lamineden de memnunum tabi ama insanın kendi dişi çok başka.

Ben izmirde taktırdım 6 diş için,Kocaelide de tedavime devam edildi ve sabitleme aygıtı takıldı.Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum da bu şehirlerde yardımcı olabilirim.

Benim kapanışım uç ucaydı.O yüzden alt dişleri geriye aldık biraz.6 dişe taktırdım.Tabi işini iyi bilen biri yapmalı.
Öyle bir yıl falan diil,10 günde diş yerine gelir bence.Sonrasındaysa kemikleşmesi için bekliyorlar bir iki ay.
Yoksa sizinki çok kısa sürede yerine gelir.Gayet güzel sağlıklı gibi duruyor çünkü dişleriniz.Alttakilerin hepsini aynı hizzaya getirirler.
Benimki 3 ay sonra çıkmıştı,şu an içte yapıştırma var.Ön üst için de aralık ve kısalık vardı o yüzden mecburen lamine yaptırdım.
Kısa olmasalardı ona da tel taktırırdım.Lamineden de memnunum tabi ama insanın kendi dişi çok başka.

Ben izmirde taktırdım 6 diş için,Kocaelide de tedavime devam edildi ve sabitleme aygıtı takıldı.Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum da bu şehirlerde yardımcı olabilirim.

antalyada oturuyorum ben . yer darlıpı sebebiyle ya dişimn biri küçültülcek ya da çekim ama ben çekim istemiyorum çünkü azı dişlerim de zaten hepsinde dolgu var çekimle bi dişimi daha kaybtmek istemiyorum açıkcası ama bitanesi küçültülürse daha kısa sürede dişler hizaya gelebilir zannedersem. bide metal mi seffaf tel mi önerirsiniz. benm alt çene olcağı için telin pek gözükceğini sanmıyorum ama bazılarında görüyorum alt dudakta çıkıntı gibi bişey oluyo tellerden dolayı .s dudaklrm ncecik zaten böle bişy olablr mi sizce ayrıca yorumlrnz için çok saolun:)

Back