• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

canım dördüzlerin ikize mi indirgendii?Çok geçmiş olsuun,hayırlısı olsun canım.
Da doktorun randevudan ayrılırken tekrar ne zaman gelmen gerektiğini söylemiyor mu?Yani yeni randevu için bu kadar uğraşman pek normal değil,hele böyle zor bir hamilelik geçirirken..
Ama devlet hastaneleri gerçekten çok iyi,yani düşünür olmak için olumsuz bir seçenek değil,benim eşim devlette doktor.Pek çok konuda biz de devletten yararlanıyoruz.Eğer sana yakınsa tavsiye ederim..

evet ikize indirlildi.ya ben dışarda bi doktora gitmedim daha tüp bebeğe gidiyordum ordaki doktor bizim işimiz bitti artık tıptan randevu al dedi.çordada randevuyu aldım ama haftaya.belimde çok aşırı ağrıyor telaşlandım açıkcası bari devlete gideyim en azından doktor bişi söler içim rahatlar

angel gelmiş te gitmiş:umursamaz:
muallimcim bizde tecrübe yaşadıklarımız işte.ınşallah sen bebişleri kesinleştir de hayırlısıyla,sonra burdayız inşallah.
wavycim tirot yüksek mi çıkmıştı,hamilelikten öncemiydi bu,hamilelikle beraber mi farkedildi?ınşallah tedaviyle bir sorun olmaz yaaa,ne hamile kalanlar var,tiroit miroit haberleri bile olmadan çatır çatır doğuruyorlar,içini ferah tut canım..
Ense kalınlıkları ölçümün ne çıkmıştı senin canım?

evet ikize indirlildi.ya ben dışarda bi doktora gitmedim daha tüp bebeğe gidiyordum ordaki doktor bizim işimiz bitti artık tıptan randevu al dedi.çordada randevuyu aldım ama haftaya.belimde çok aşırı ağrıyor telaşlandım açıkcası bari devlete gideyim en azından doktor bişi söler içim rahatlar

bizim işimiz bitti mi dedi,hayretim şaştı yani:1shok:
en iyisi sen devlete git canım,çok ilgililer,hamileliğin boyunca yapılacak tetkiklere muayenelere de ayrı ayrı masraf yapmamış olursun.Orda herşey çok daha düzenli ve sistemli ilerliyor.Ben şimdi sağlık ocağına kaydolucam,bir sağlık ocağında bile adam akıllı gebelik takibi yapıyorlar ki,devleti sen düşün..

geldim geldim offf evd etek basıma canım sıkılıyyyy umudum hemşo h.g hangi merkezde yaptırdın sen tatlım
wavy canım ayy senden duydum anam testlerin yapılmadımı seni ayyy bunlarla kafanı bulandırma kızz

temizlik falan yapıyormusun angel?Bir de karnın çıktı mıı?
Ben eğilip kalkamıyorum.4.katta otoruyorum asansörümüz yok,çok yoruluyorum.Tuvalete bile oturamıyorum..

yok yapmıyorum tatlım benim herif pek hevesli oldu hamile kaldıgımdan beri anlayacan ye kürküm ye hahhahayy :roflol: sabah kahvaltıyı hazırlıyo orayı burayı düzeltiyo eeee kaç sene ben yaptım bu sene dinleniyim zaten yavrular dogunca ev işi ne kelime yatık elime gecmez karnım cıktı benim seninde cıktımı ayyy merdivenlerdne inip cıkarlen dikkat et hem hümeyra teyzesi benim yavrulr artık hareketlendi yattıgımda hissediyorum artık işte tek sorun ben,m sola yatıp hangi taraftan kalktıgımın belli olmaması buda beni üzüyo

angel gelmiş te gitmiş:umursamaz:
muallimcim bizde tecrübe yaşadıklarımız işte.İnşallah sen bebişleri kesinleştir de hayırlısıyla,sonra burdayız inşallah.
wavycim tirot yüksek mi çıkmıştı,hamilelikten öncemiydi bu,hamilelikle beraber mi farkedildi?İnşallah tedaviyle bir sorun olmaz yaaa,ne hamile kalanlar var,tiroit miroit haberleri bile olmadan çatır çatır doğuruyorlar,içini ferah tut canım..
Ense kalınlıkları ölçümün ne çıkmıştı senin canım?

canım gebelikten önce ortaya çıkmıştı. 1 puan yüksek fazla değil ama hamilelikte önemliymiş. test sonuçlarımı ense kalınlığı için gittiğimizde götürmüştük orda bunun için bişey yaptınızmı serdar bey ne diyor dedi. bende bişey demedi gördü gerçi ama bişey demedi dedim. serdar beye gittiğimizde söyledim nasıl atladık hemen endokrinden randevu alın demişti. randevuyu yarına alabildik.. ense kalınlıkları normal demişlerdi herşey yolundaymış. biri 1,5 diğeri ise 1,7 çıkmıştı..
geldim geldim offf evd etek basıma canım sıkılıyyyy umudum hemşo h.g hangi merkezde yaptırdın sen tatlım
wavy canım ayy senden duydum anam testlerin yapılmadımı seni ayyy bunlarla kafanı bulandırma kızz
ay bualndırmıyom şekerim ama aklına takılıyor insanın..

Ah yaaavvvrruuularrr kurban olsunlar,hissediyorsun demek artııkopuyorumnanaktan
ya yatarken de artık diken üstünde olamazsın ya,olacak o kadar hayatım,boşver sıkıntı yapma kendine,hiçbişey olmaz Allahın izniyle.Ay doğumlarını da burdan konuşuruz inşallah..
Eşin yardımcıymış ne mutlu sana yaa,ben hala herişe koştur koştur Hanife durumundayım.Adam yapmayınca ne yapacağım,kalkıp kendim yapıveriyorum..

yok yapmıyorum tatlım benim herif pek hevesli oldu hamile kaldıgımdan beri anlayacan ye kürküm ye hahhahayy :roflol: sabah kahvaltıyı hazırlıyo orayı burayı düzeltiyo eeee kaç sene ben yaptım bu sene dinleniyim zaten yavrular dogunca ev işi ne kelime yatık elime gecmez karnım cıktı benim seninde cıktımı ayyy merdivenlerdne inip cıkarlen dikkat et hem hümeyra teyzesi benim yavrulr artık hareketlendi yattıgımda hissediyorum artık işte tek sorun ben,m sola yatıp hangi taraftan kalktıgımın belli olmaması buda beni üzüyo

ya kıslar sizin karnınız yeni mi çıkıyor benim şididen belli oluyor remen hamiş karnı yaniopuyorumnanaktan benim hiç gföbeğim yoktu önceden olsa göbek dşcem. bide 3 kilo verdim vermesem dimekki şimdiden karnımı taşıyamıcamkaydirigubbakcemile3 ay ne güzel bi duygudur onları hissetmek darısı başımıza inşallahopuyorumnanaktan

anladım wavycim,serdar bey bazen çok dalgın oalbiliyor,yani sanki o bildiğin serdar bey değilmiş gibi o yüzden arada hatırlatmak iyi olabiliyor evet,ben utanıyorum sormaya bazen bir defterim var,aklıma geldikçe sorularımı oraya yazıp onunla gidiyorum işte,böylece o esnada da unutmamış oluyorum.
Bak Mehmet Bey iyi görmüş te söylemiş.Endokrinolji için de Medikal Parktamısın?

ya kıslar sizin karnınız yeni mi çıkıyor benim şididen belli oluyor remen hamiş karnı yaniopuyorumnanaktan benim hiç gföbeğim yoktu önceden olsa göbek dşcem. bide 3 kilo verdim vermesem dimekki şimdiden karnımı taşıyamıcamkaydirigubbakcemile3 ay ne güzel bi duygudur onları hissetmek darısı başımıza inşallahopuyorumnanaktan

ya ben pko luydum bu yüzden hamileik öncesi iyice kilo almıştım,göbek möbek gani yani,millet soruyordu hamilemisin diye,o yüzden sanırım karnım yeni yeni belli hamileliğe dönmeye başladı,bi de önceden de göbek olduğu için hiç çatlağım yok halakaydirigubbakcemile3
Hissedince çok farklı oluyor canım yaa.İnşallah sen de yaşayacaksın.
Bu arada doğumu da Serdar Beyle mi düşünüyorsunuz,Medikalde mi olcak kısmetse?

wavy cok güzel duygu ama ben hissedene kadar kendimi yedim bitirdim inş. haftaya renkli doplere giricez oda sorunsuz gecer kızlar varya 20 haftaya geldi yaa sanki bana bundan sonra günler cok hızlı gecicek gibi geliyo 20 hafta sanki yokus tırmanmak gibiymiş artık bundan sonra bebişlerimizin kıyafetlerini sekerlerini gösteririz burdan

anladım wavycim,serdar bey bazen çok dalgın oalbiliyor,yani sanki o bildiğin serdar bey değilmiş gibi o yüzden arada hatırlatmak iyi olabiliyor evet,ben utanıyorum sormaya bazen bir defterim var,aklıma geldikçe sorularımı oraya yazıp onunla gidiyorum işte,böylece o esnada da unutmamış oluyorum.
Bak Mehmet Bey iyi görmüş te söylemiş.Endokrinolji için de Medikal Parktamısın?
aslında benim aklımdaydı sormak çünkü önceki doktorum hamile kalırsanız dikkat etmemiz gerekiyor demişti. ama sanki doktora gidince hafıza kaybına uğruyorum tam bir leyla oluyorumopuyorumnanaktan yine medicalden aldık randevuyu git gel yapmayalım diye ordan aldığımız sonuçları direkt serdar beyin yanına çıkıp paylaşabilelim diye..
ya ben pko luydum bu yüzden hamileik öncesi iyice kilo almıştım,göbek möbek gani yani,millet soruyordu hamilemisin diye,o yüzden sanırım karnım yeni yeni belli hamileliğe dönmeye başladı,bi de önceden de göbek olduğu için hiç çatlağım yok halakaydirigubbakcemile3
Hissedince çok farklı oluyor canım yaa.İnşallah sen de yaşayacaksın.
Bu arada doğumu da Serdar Beyle mi düşünüyorsunuz,Medikalde mi olcak kısmetse?

valla benim çok çatlağım olur kesin çünkü çok elverişli çatlamaya:( ossun bıcırıklara feda olsun:)) aslında doğum olayı karışık benim.. aslında medical istemiyordum hatta serdar beylede konuşmuştuk kontrolleri o yapacak sonra ben doğuma yakın john hopkinse geçecektim. ben,m özel sağlık sigortam var doğumu karşılıyor. ama bebişleri karşılamıyor:( ikizlerde küvez ihtiyacı olma ihtimali olduğu için ve medikalde ssk geçtiği için orda yapıcam sanırım..

wavy cok güzel duygu ama ben hissedene kadar kendimi yedim bitirdim inş. haftaya renkli doplere giricez oda sorunsuz gecer kızlar varya 20 haftaya geldi yaa sanki bana bundan sonra günler cok hızlı gecicek gibi geliyo 20 hafta sanki yokus tırmanmak gibiymiş artık bundan sonra bebişlerimizin kıyafetlerini sekerlerini gösteririz burdan

inşallah doplerde de hiç bişy çıkmayacak el sallayacaklar ordan:))ayy en güzel şeyler bence kıyafet şeker yatak ay sabırsızlanıyorum valla. daha çok var benim.. bulantılarım geçse zaman çabuk geçecek ama geçmiyorki zaman geçsin:((

canım bulantıntılarına beyaz kabuklu leblebi ye inan cok işe yarıyo bende ilk baslarda cok yemiştim kızlar bebişlere isim ne düsünüyossunuzz bari degişik isimler bulalaım fikir edinelim

beyaz leblebiyide denedim ama olmadı işte.. geçecek elbet beklşyom:) bu arada benim cinsiyetler belli değil henüz. ama kız erkek olursa Yaren ve Yağız düşümüyoruz

kızlar ben burda kanzın bir mağazasını buldum,ihraç fazlası ürünler,badiler,içler,dışlar neler neler alıyorum.İç badileri yada tek parça üst tek parça altları 3-4 liraya,tek kolsuz tulumları 5 liraya,kollu ya da içli tulumları 10ar liaray alıyorum.Hepsi Kanz kalitesinde süper.Bu haftasonu değişen kıslarım için bir ikişer tulum falan aldım görsenis bayılırsınız teyzeleriii..
Bu hafta içi ben de dobblere giricem bu arada,sorunsuz geçer inşallah..

bende hep hastane cıkısı alıyorum cogunlukla ilk baslarda onları cok kullanıcaz diye tulumlarını halası alıyo zaten anaennesi yaptı büyük esyalarını arabası puseti park yatagı v.s biz tek odalarını alıcaz bende oglusuma haluk kayınederin ismi kızıma eylül düsünüyorum ama daha kesinleşmedi bide eylülde dogarsa kesin eylül olucak

ya ben iki kıza hale-şule düşündük,
ama dün aklımıza geldi eşimle inci-sedef te çok hoşumuza gitti.
Bu işler zevk meselesi tabi.Ben biraz gelenekselciyim bu işlerde,eşimde ne desem he diyor sağolsunnkaydirigubbakcemile,kararsızızfisfisfis..

Back