• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

ayyy hymarrcım anam kızarmıs piliç misali playbol güzeli oldum :roflol: :roflol: gece uykularını bıraktım sıcaktan şimdi dısarısı varya nasıl anlatamam mecburi giyim var anlayacagın

e zevkli demeyelim de,kolay olmadı yani.Zordu ama.Yumurta toplanmasıymış,transferiymiş,bekleyip gün saymasıymış,hiç kolay değil.Miilet 2.5-3 ayda hamileliğini öğrenmiş oluyor,biz gün saydık,yalan mı?Ama kimseye de laf anlatmak zorunda da değiliz tabi..

Şu an 13+5 günlük ikiz gebesiyim.10 gün kadar önce evime badana yaptırdım,sonrasında da temizlik.ışim 5 gün sürdü.Bu işlerin hiç birini ben yapmadım ama ayakta her zamankinden fazla kaldım.Adet sancısı benzeri bir sancıyla,hafif kanamam oldu.Çok çooooook üzüldüm tabi ki.Hemen doktoruma gittim.Kendimi yorduğumu, ikiz gebe olduğumu unutmamam gerektiğini söyledi.Ayrıca doktorumdan başka, 2 doktora daha gözüktüm.Hepsi çok ıyi doktorlardır.Sonuçta aynını söylediler.Yatak istirahati ve progesteron önerdiler.Rahimde açılma olmadığını,kuzularımın da sağlıklı olduğunu belirttiler.(Rabbim bağışlasın onları bana).Benim, geçen cuma gününden beri dinlenmeme rağmen çok az açık renkte kanamam devam ediyor.Akıntı tarzında.Arkadaşlar sizde böyle bir durum oluştu mu?Merak ediyorum.

Çok korkuyorum canım ya.Kolay bulmadım ki onları.Canım sıkılıyor çok:Her gün görmek istiyorum onları,nasıllar diye?

eeee kıymetli bebek haliyle bizde pimpirik allaha emanetler canım elimizden baska bişey gelmiyo ne yapalım hiç aklına kötü seyler getirme hayırlısından su 35 haftaları görsek yeter

ınşallah göreceğiz.Hep 36 diyorum ama?Benimkilerin cinsyetleri daha bellli değil.Hep içimden 1 kız,1 erkek geçiyor.Yeterki sağlıklı olsunlar da.Ama seninkiler tam ideali olmuş.Maşallah.Ne zaman öğrendin cinsiyetlerini?

Şu an 13+5 günlük ikiz gebesiyim.10 gün kadar önce evime badana yaptırdım,sonrasında da temizlik.İşim 5 gün sürdü.Bu işlerin hiç birini ben yapmadım ama ayakta her zamankinden fazla kaldım.Adet sancısı benzeri bir sancıyla,hafif kanamam oldu.Çok çooooook üzüldüm tabi ki.Hemen doktoruma gittim.Kendimi yorduğumu, ikiz gebe olduğumu unutmamam gerektiğini söyledi.Ayrıca doktorumdan başka, 2 doktora daha gözüktüm.Hepsi çok İyi doktorlardır.Sonuçta aynını söylediler.Yatak istirahati ve progesteron önerdiler.Rahimde açılma olmadığını,kuzularımın da sağlıklı olduğunu belirttiler.(Rabbim bağışlasın onları bana).Benim, geçen cuma gününden beri dinlenmeme rağmen çok az açık renkte kanamam devam ediyor.Akıntı tarzında.Arkadaşlar sizde böyle bir durum oluştu mu?Merak ediyorum.

Canım hoşgeldin aramıza öncelikle.İnşallah sağlıklı huzurlu bir hamileliğin ve bebeklerin olur.
Bende transfer sonrası koyu renkli bir kanama oldu,o kadar.Üstelik tüm gün çalışıyorum ve işim için çok yol gidiyorum.Ama tabi ki her hamilelik aynı olmaz.Sonuçta ne olursa olsun hiçbirşeye dokunmasan ve hiçbir şey olmasa bile boyanın o kimyasal kokusu seni yada bebeklerini etkileyebilirdi.Yani bebeklerimizi kolay bulmadıysak hamileliklerimiz de kolay geçirmiyoruz tabi ki.Onların tek birine birşey olsa Allah korusun,boyayı badanayı gözün görürmüydü canım benim.Dikkat edeceğiz başka yolu yok.
Kanaman azalmışsa sorun yavaş yavaş azalıyor demektir.Canını sıkma,ama kendine de dikkat et canım.İlaçlarını düzenli kullan,onlar bize Allahın emaneti,onlara iyi bakacağız.Gerekirse eğilip yerden birşey kaldırmayacağız ona göre.Burda iyi haberlerini bekliyoruz canım.Canını sıkma,yavruların ve sen Allaha emanet olun.
Sanırım bu gibi bir endişe yaşadıktan sonra sen de cinsiyetin hiç önemli olmadığını düşünmüşsündür.Allah gönlüne göre versinn.

Canım hoşgeldin aramıza öncelikle.İnşallah sağlıklı huzurlu bir hamileliğin ve bebeklerin olur.
Bende transfer sonrası koyu renkli bir kanama oldu,o kadar.Üstelik tüm gün çalışıyorum ve işim için çok yol gidiyorum.Ama tabi ki her hamilelik aynı olmaz.Sonuçta ne olursa olsun hiçbirşeye dokunmasan ve hiçbir şey olmasa bile boyanın o kimyasal kokusu seni yada bebeklerini etkileyebilirdi.Yani bebeklerimizi kolay bulmadıysak hamileliklerimiz de kolay geçirmiyoruz tabi ki.Onların tek birine birşey olsa Allah korusun,boyayı badanayı gözün görürmüydü canım benim.Dikkat edeceğiz başka yolu yok.
Kanaman azalmışsa sorun yavaş yavaş azalıyor demektir.Canını sıkma,ama kendine de dikkat et canım.İlaçlarını düzenli kullan,onlar bize Allahın emaneti,onlara iyi bakacağız.Gerekirse eğilip yerden birşey kaldırmayacağız ona göre.Burda iyi haberlerini bekliyoruz canım.Canını sıkma,yavruların ve sen Allaha emanet olun.
Sanırım bu gibi bir endişe yaşadıktan sonra sen de cinsiyetin hiç önemli olmadığını düşünmüşsündür.Allah gönlüne göre versinn.

Öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim canım.Ben 8 yıllık bir özlemle bekliyorum bebeklerimi,o yüzden cinsyetlerinin hiç bir önemi yok,yeterki sağlıklı olsunlar.Bu topiği sürekli takip ediyordum ama yazma fırsatı olmadı hiç bugüne dek.Ve yazıştığım arkadaşımın bebeklerinin cinsiyetlerinin farklı olduğunu görünce içimden geleni yazdım.Allah'ın lütfudur verdiği her güzellik.Yeter ki ona teslim olalım.Sağlıkla kal.

İnşallah göreceğiz.Hep 36 diyorum ama?Benimkilerin cinsyetleri daha bellli değil.Hep içimden 1 kız,1 erkek geçiyor.Yeterki sağlıklı olsunlar da.Ama seninkiler tam ideali olmuş.Maşallah.Ne zaman öğrendin cinsiyetlerini?

canım ben 14 haftada tüp bebek dr söylemişti sonra hastanedeki dr kontrole gittigimde 17 haftada oda birisinin kesin erkek oldugunu söyledi kız göstermemişti o zaman tabi dr herseyi biliyolar hakkımızda hayırlısı olsun ne kız ne erkek saglıklı salih evlatlar nasip etsin kaydirigubbakcemile5

kaswacım hayırlısı olsun,Allah gönlüne göre versin.
Ama kendine dikkat bak.ıyi haberlerini bekliyoruz.Bakıp çıkma,arada takıl bize arkadaşım,bekleriiiizzbuyrunnnnnnnnn

kızlar herkes folic asit yada folic plus alıyordur.Doktorunuz günde keaç kez almanızı tavsiye etti?

kızlar merhaba,
ben 2 gün kafa izni verdim kendime, gitmiycem işe.. üzerinize afiyet biraz ishal oldum çok ağrım var, başka ağrımolmasında herşeye razıyım..
bu arada akşam bebişlerimizi gördük... Aman Allah ım ne kadar büyümüşler 2.5 cm olmuşlar teyzeleri... biliyorum sizlerinkinin yanında küçük ama ... dr.da ağlamamak için zor tuttum kendimi... kalp seslerini de dinledim..herşey yolunda gelişimleri de çok ii dedi maaşallah. 3.5 hafta sonra 12+4 te gel dedi, yaa ama çok uzun bi süre.. ense kalınlığı öçümnü yapalım dedi: nasıl oluyor bu ölçüm kızlar, merak ettim ama dr.a sormadım. bir de ağrılarım var dedim normaldir dedi. her ağrı dşük tehlikesi değil dedi..
bu arada keswacım hoşgeldin.. bebişlerin sağlıkla kucağına alırsın inşallah, eşim bana hep diyor ki en ufak endişemi hissettiğinde muzur muzur gülererk : eyi düşün ki eyi olsunnn... ben rahtlıyorum bunu duyunca sen de sürekli bunu düşün..

merhaba herkese ben her zaman giremiyorum siteye, arada işlerim sakinse şöle bi bakıyorum. çok mutlu oldum burdaki herkes adına. anne olmak çok güsel olsa gerek. biz de eşimle korunmuyoruz. şuanda reglim. bitince umarım ben de hamiş kalabilirim. bu arada ben de ikiz annesi olmak istiyorum. hep dua ediyorum Allah'ım sağlıklı sıhhatli hayırlı bi evlat olsun ama ikiz olsun diye de ekliyorum sonuna. inşallah Allah'ım duyar beni. lütfen bana da dua edin...

hepiniz kendinize de bebişlerinize de çok çok iyi bakın..
herkese selamlarrrr.....

:ecrin_bebek:

merhaba herkese ben her zaman giremiyorum siteye, arada işlerim sakinse şöle bi bakıyorum. çok mutlu oldum burdaki herkes adına. anne olmak çok güsel olsa gerek. biz de eşimle korunmuyoruz. şuanda reglim. bitince umarım ben de hamiş kalabilirim. bu arada ben de ikiz annesi olmak istiyorum. hep dua ediyorum Allah'ım sağlıklı sıhhatli hayırlı bi evlat olsun ama ikiz olsun diye de ekliyorum sonuna. inşallah Allah'ım duyar beni. lütfen bana da dua edin...

hepiniz kendinize de bebişlerinize de çok çok iyi bakın..
herkese selamlarrrr.....

:ecrin_bebek:

Canım hoşgeldin aramıza.
İnşallah Allah gönlüne göre verir,istediğin gibi bir hamileliğe kavuşursun.Tai öncelikle sağlıkla hamile kalabilmek,sonra ikizler olsun duan.
Tek yada çift farketmez,hamile haberini alırsan burda bizimle muhakkak paylaş canıma.s..

kızlar merhaba,
ben 2 gün kafa izni verdim kendime, gitmiycem işe.. üzerinize afiyet biraz ishal oldum çok ağrım var, başka ağrımolmasında herşeye razıyım..
bu arada akşam bebişlerimizi gördük... Aman Allah ım ne kadar büyümüşler 2.5 cm olmuşlar teyzeleri... biliyorum sizlerinkinin yanında küçük ama ... dr.da ağlamamak için zor tuttum kendimi... kalp seslerini de dinledim..herşey yolunda gelişimleri de çok ii dedi maaşallah. 3.5 hafta sonra 12+4 te gel dedi, yaa ama çok uzun bi süre.. ense kalınlığı öçümnü yapalım dedi: nasıl oluyor bu ölçüm kızlar, merak ettim ama dr.a sormadım. bir de ağrılarım var dedim normaldir dedi. her ağrı dşük tehlikesi değil dedi..
bu arada keswacım hoşgeldin.. bebişlerin sağlıkla kucağına alırsın inşallah, eşim bana hep diyor ki en ufak endişemi hissettiğinde muzur muzur gülererk : eyi düşün ki eyi olsunnn... ben rahtlıyorum bunu duyunca sen de sürekli bunu düşün..

Kafa izni,kıç izni hiiiç farketmez,izin olsun dakaydirigubbakcemile3,çok iyi yapmışsın canım,yat dinlen..
Bebeklerinin sağlıklı olmasına çok sevindim canım.İnşallah tüm hamileliğin öyle geçer.2.5 cm dedin de,ben de senin kadar hamileydim sanırım,bu boylardaydı bebeklerim.Yemekhanede böyle büyük boy kurufasülyelerden çıkmış.Millet dedi ki bana al çok faydalıdır.Ama bi baktım ki resmen benim yavruların boyu kadar.Ben de senin gibi yeni doktora gitmiştim,iri bir fasülye tanesi kadar demişti.Ay dedim şimdi yavrularımı yer gibi hissetmeyeyim kendimi,kalsınkaydirigubbakcemile3 demiştim de yiyememiştim.
Bu haftalar sorunsuz gfeçiyorsa doktorun o kadar ara vermiş olabilir,normaldir.Çünkü ense kalınlığına kadar herhengfi bir tetkik falan da istenmediği için gerek görmemiştir.Ama beklemek çok zor oluyor,özlüyor insan gerçekten.Ense kalınlığı ölçümüne gelince,normal daha gelişmiş bir usg ile bebeklerin uygun pozisyonu yakalanıp ense arkasındaki bir perde ile ense arasındaki mesafeyi milimetrik olarak ölçüyorlar,olay bu.İç organları tetkiki ve dobbler kan akım hızına da bakıyorlar.İnşallah sorunsuz geçer canım.Sonuçları burda konuşuruz yineyerimseniben
Ben de başından beri hep olumlu düşünme taraftarı oldum burda.Çünkü her şey artık yavrularımıza sirayet ediyor ve hiçbir dünya stresi onların bizimle olması kadar değerli olamaz..

tşk ederim. merak etmeyin hamile kalır kalmaz duymayan kalmıcak zaten :)
çok düşkünüm çocuklara. bankacıyım ama bundan önce üçüz bebek bakmıştım. o kadar güzeller ki anlatamam. allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın.
aminnnn opuyorumnanaktan

Üçüz bebek mi baktınn:1shok: vaaaayy,
sen ikizlerin de hayde hayde hakkından gelirsin o zamana.s.ıyi senin için de dua edelim,Allah gönlüne göre versin canım..

Back