• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

selam nasılsın canım.
folik asiti 3. ayda bıraktırdı bana. ben şimdi megadyn içiyorum.
açelyacım neden bıraktırdı acaba folik asiti:uhm:yani, çok ilginç..
Megfadyn bir vitamin sanırım değil mi?Yeterli oluyormuymuş bu peki,bana pek tatmin edici gelmedi de:sm_confused:

açelyacım neden bıraktırdı acaba folik asiti:uhm:yani, çok ilginç..
Megfadyn bir vitamin sanırım değil mi?Yeterli oluyormuymuş bu peki,bana pek tatmin edici gelmedi de:sm_confused:

gebe kalmadan önce başlattı bana ve 3. ayın sonuna kadar içtim.çünkü hamileliğin ilk 3 ayında içilmesi yeterliymiş.
Evet megadyn vitamin ilacı ve içinde 0,8mg folik asit de var. günlük alınması gereken miktar kadar yani.

açelyacım ben yakşalık 1 yıl öncesinden başlamıştım folik asite günde 1 alıyordum.Şimdi de günde 3 kez folic plus veryor doktorum,yani ben çalıştığım için sadece sabah akşam alabiliyorum,ona bile içim sızlıyor.Onun dışında kan eksiğim yüzünden gyno ferrosanol alıyorum onda da ayrıca folicasit takviyesi var.Bebeğin beyin ve omurilik gelişimi açısından çok önemli bir mineral.Hiç almamana şaşırdım.Üstelik ilerlemiş ikiz gebeliktesin:sm_confused:
Balık hapı alıyormusun?

açelyacım ben yakşalık 1 yıl öncesinden başlamıştım folik asite günde 1 alıyordum.Şimdi de günde 3 kez folic plus veryor doktorum,yani ben çalıştığım için sadece sabah akşam alabiliyorum,ona bile içim sızlıyor.Onun dışında kan eksiğim yüzünden gyno ferrosanol alıyorum onda da ayrıca folicasit takviyesi var.Bebeğin beyin ve omurilik gelişimi açısından çok önemli bir mineral.Hiç almamana şaşırdım.Üstelik ilerlemiş ikiz gebeliktesin:sm_confused:
Balık hapı alıyormusun?

bende ferrosanol demir hapı alıyorum
omega 3 hapı almıyorum çünkü doğal yolla alıyorum.
haftada 2 kere mutlaka balık yiyorum.ceviz, semizotu vs.
hamileliğimin başından beri mutlaka hergün portakalsuyu içiyorum folik açısından zengin biliyorsun.
üstelik ilk 3 ay kullandım benimki folbiol 5mglık. senin içitiğin folik plus 0,4mg lık. Bu folbiol daha fazla folik asit içeriyor. Eğer ayrıca multivitamin hapı alıyorsam gerek yokmuş doktorum öyle dedi canım.
vitamin hapında dediğim gibi 0,80 mg var . ayrıca demir hapımdada var bir o kadar.
Folik asiti omurganın kapanması ve noral tüp defekti için içiyoruz biliyorsun.ilk 3 ay önemli deniliyor. ve ben bu sürede ve bundan önce yüksek yeterli dozda zaten içtim.niye şaşırdım anlamadım..
Hiç içmedi değilim yani.
nette araştırısan ne kadar kullanmak gerektiğini bulabilrisn canım.
tabi sen doktorunu dinle ne iç diyorsa onu yap.
Bende kendi doktorum ne diyorsa onu yapıyrum çünkü.
kendine iyi bak.

Son düzenleme:
Hymarry canım ben üçüz gebeyim...Açelya arakadaşımın dediklerine katılıyorum..Folbioldaki folik asit oranı folic plustan daha yüksek..Ben yaklaşık gebelikten önce 3 ay ve gebelikten sonra 3 ay kullandım sonrasında megadyn multivitamin hapına devam ediyorum şu an..Açelyanın da dediği gibi doğal yoldan da takviye ediyorum zaten..Omega 3 e gelince ben gebelikte balıktan tiksindim..hiç yemedim..her gün bi avuç ceviz yiyorum..zorla değil ya..Annemde bizlere gebeyken balık ve ceviz yememiş ama bişeyimiz de yok şükür..Bizler de dr.umuzun dediklerine uyuyor..netten araştırıyoruz..Çok evhamlı olmak pek iyi bişey değil sanırım..

merhaba arkadaşlar
ben bugün dr gittim.herşey yolunda dedi. ama cinsiyetlerini öğrenemedik.neyse belki pazartesi öğreniriz.
bu arada bende hamile kalmadan önce başladım folbiole 12. haftaya kadar kullandım.sonra dr bıraktırdı.bu gün gittiğim dr folic plus verdi günde 2 defa. ferro sanol ve elevite de devam.

kızlar merhaba

takip ediyordum sizi :)

ben folik hiç kullanmadım ne öncesi ne sonrası aslıdna hiç ilaç kullanmadım sayılır bir haftadır elevit kullanıyorum bide progestan .. yetersizmi görünüyor negatif etkileri olurmu ki kullanmamamın

bende biraralar kullandım folıkasıt folbiol diye şuan
progestan 3*2 kez
omega -3
bebek aspirini
elevit
osteocaron calsium
ferrofort (fe)
magnesıumada basladım vajınadan kramplarım oluyodu ya sizlerlede paylaşmıştım rahımde yumuşama varmş doğğuma kadar yatak verildi erken doğum baslangç belitrtisi olbrl dye annemde yatıyorum şimdi aslında iiiyim ama bebişelrim için yatıyorum arada kalkıyorum 28.haftayı doldurmam lazm en erken yaşayabılmeleri için kendi,nize iii bakın buarada yemek yediğim halde fazla doymuyorum malesef 11 kg aldm suana kadar ne yapmalıyım.Sziler nekadar aldnız

kızlar merhaba

ben folik hiç kullanmadım ne öncesi ne sonrası aslıdna hiç ilaç kullanmadım sayılır bir haftadır elevit kullanıyorum bide progestan .. yetersizmi görünüyor negatif etkileri olurmu ki kullanmamamın

Canım düzenli bir şekilde doktoruna gitmiyor musun?Folic asit desteğine gebelikten 3 ay önce başlanması çok iyi olur,(ama olmadı) ve gebeliğin 3 ayı kullanılır.Sonra senin tahlil sonuçlarına göre ihtiyacın belirlenir.Mutlaka doktorun en iyisini bilir ama doktoruna sor aklındakileri ve memnun değilsen değiştir doktorunu.Sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inş.

Ben 3 ay hiç bir şey yiyemedim meyve hariç ama şimdi iştahım çok arttı.Bir de çok acıkıyorum.Zor valla....kaydirigubbakcemile3

Canım düzenli bir şekilde doktoruna gitmiyor musun?Folic asit desteğine gebelikten 3 ay önce başlanması çok iyi olur,(ama olmadı) ve gebeliğin 3 ayı kullanılır.Sonra senin tahlil sonuçlarına göre ihtiyacın belirlenir.Mutlaka doktorun en iyisini bilir ama doktoruna sor aklındakileri ve memnun değilsen değiştir doktorunu.Sağlıkla alalım bebişlerimizi kucağımıza inş.

aniden oldu bebek yeni evliydim canım o yüzden aklıma gelmedi hiç bu kadar çabuk olacağı kullanmadım. amin inşallah sağlıkla alırız kucağımıza.

tülaycımcok gecmiş olsun allahıminş. vaktini saatiniş doldurur inş... tatlım ben bu güne kadar 2200 kg aldım ben

bende biraralar kullandım folıkasıt folbiol diye şuan
progestan 3*2 kez
omega -3
bebek aspirini
elevit
osteocaron calsium
ferrofort (fe)
magnesıumada basladım vajınadan kramplarım oluyodu ya sizlerlede paylaşmıştım rahımde yumuşama varmş doğğuma kadar yatak verildi erken doğum baslangç belitrtisi olbrl dye annemde yatıyorum şimdi aslında iiiyim ama bebişelrim için yatıyorum arada kalkıyorum 28.haftayı doldurmam lazm en erken yaşayabılmeleri için kendi,nize iii bakın buarada yemek yediğim halde fazla doymuyorum malesef 11 kg aldm suana kadar ne yapmalıyım.Sziler nekadar aldnız

canım inşallah bişey olmaz 30 lu haftaları bile geçersin dinlen güzelce. yeme konusuna gelince bende artık çok acıkmaya başladım. ilk 3 ayda kilo vermiştim ben yiyemiyordum hiç bişey. en son ayımda bi anda aldım kiloyu hepsini bu son ayda aldım zaten 6 kilo hatta 7 kilo oldu bile aldığım.

saol canım ben hamilegimin 3 ayı gram almadım son zamanlarımda aldım inş.. böylede düzenli gider 7 aydan sonra olursa olsun o önemli degil su anki aldıgım kilo bile dr dedigine göre bebekeler plesantaları rahim ve bebeklerin suyu dedi

kızlar merhaba

canım ben de kullanmadım, tedavi sırasında folic asit yerine elevit verdi baba dr. transfer sonrası da elevit + progestan, bence sakıncalı olmaz, dr.um bana ülkemizde her türlü yiyecek yetişiyor ve her gıdadan yediğine göre sıkıntı yok dedi,bakliyatlar folic asit deposu mesela haftada en az 2 öğün yemen ihtiyacını giderir ama bunu kanıtlayacak bi tez yazmam lazım ona da vaktim yok malesef demişti.. bir de progestanı fitil olarak alıyorum ben, sen?

Folik asit diye ortalığı karıştırmışsınız yaw.
Ben bana doktorum böyle dedi dedim,sizinki nasıl böyle oluyor dedim.Siz yanlışsınız demedim ki.
Ben başından beri doktorum bana ne verdiyse onu biliyorum.Burda farklı şekillerde dile getirdim ki,kendisine çok güveniyorum,bana şunu şu kadar,bunu bu kadar al dediğinde ben de bu nedir,ne işe yarar,neden bu kadar diye hiç sormadım.Bazen kendi doktorum açıklamış yada bazen doktor olan eşim gerekliliğini izah etmişse etmiştir,o kadar.
Tekrar söylüyorum kimsenin ilacını da,doktorunu da yargılamadım.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.Sizin doktorunuz o şekilde değerlendirilmiş,benim ki bu şekilde değerlendirmiştir.Sadece merak etrtim ve acaba bende dmi bir eksiklik var diye ilaç dozu karşılaştırması yaptım o kadar..
Sağlık olsun herşeyde önemli olan bu..

canım ben de kullanmadım, tedavi sırasında folic asit yerine elevit verdi baba dr. transfer sonrası da elevit + progestan, bence sakıncalı olmaz, dr.um bana ülkemizde her türlü yiyecek yetişiyor ve her gıdadan yediğine göre sıkıntı yok dedi,bakliyatlar folic asit deposu mesela haftada en az 2 öğün yemen ihtiyacını giderir ama bunu kanıtlayacak bi tez yazmam lazım ona da vaktim yok malesef demişti.. bir de progestanı fitil olarak alıyorum ben, sen?

canım benimki normal yolla oldu belkide ondan bazı süreçlerden geçmediğim için es geçtim .. bende miyom olduğu için progestan verdi ve bir haftaya yakındır kullanıyorum sadece hap olarak..
Folik asit diye ortalığı karıştırmışsınız yaw.
Ben bana doktorum böyle dedi dedim,sizinki nasıl böyle oluyor dedim.Siz yanlışsınız demedim ki.
Ben başından beri doktorum bana ne verdiyse onu biliyorum.Burda farklı şekillerde dile getirdim ki,kendisine çok güveniyorum,bana şunu şu kadar,bunu bu kadar al dediğinde ben de bu nedir,ne işe yarar,neden bu kadar diye hiç sormadım.Bazen kendi doktorum açıklamış yada bazen doktor olan eşim gerekliliğini izah etmişse etmiştir,o kadar.
Tekrar söylüyorum kimsenin ilacını da,doktorunu da yargılamadım.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.Sizin doktorunuz o şekilde değerlendirilmiş,benim ki bu şekilde değerlendirmiştir.Sadece merak etrtim ve acaba bende dmi bir eksiklik var diye ilaç dozu karşılaştırması yaptım o kadar..
Sağlık olsun herşeyde önemli olan bu..
canım burda gerekli gördüğün bilgileri paylaşıyorsun şahsen ben memnunum bilmediklerimi öğreniyorum sayenizde. sizler daha titizsiniz bu konularda daha yakından takip ediliyorsunuz o yüzden paylaştığınız bilgiler benim için önemli ve kendi adıma teşekkür ediyorum takip etmektende memnunum..

hayırdır bu ne ya folik asit sempozyumumu varkaydirigubbakcemile3 kafaya takmayın bence herkez drunu dinlesinkaydirigubbakcemile3 içenede bişey olmaz içmeyenede zaten tum bu ilaçların etkileri bile tartışmalı ama drlar veriyorsa içilecek tabi ben folik asiti ha hamile kaldım ha kalıcam diye ve onceki gebeliklerimide sayarsanız inanın 3 yıl fulll kullandımkaydirigubbakcemile3 şimdi ne safmışım diyorum sanki herşey foliğe kalmış gibikaydirigubbakcemile3 neyse şimdide bir dunya vitamin folik kan kalsiyum vs hapım var ama bir suredir sallayorum valla çünkü artık bıktım içemkten gün boyu hap içiyorum resmen buda bana çok mantıksız geldi bobreklerimi ve karacigerimi dinlendirmek istedim kaydirigubbakcemile3 oyüzden bir suredir almıyorumkaydirigubbakcemile3

Back