Uzunca biraradan sonra tekrar merhaba.. Yeni gelen arkadaşlara şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum.. Doğum yapanlarıda tebrik ediyorum sağlıkla mutlulukla büyütün bebişlerinizi inşallahh..
Tek kalınca bebeğim acaba burdan devam etsemmi etmesemmi bilemedim her girdiğimde diğer bebeğimi hatırladım, hep keşkeler vardı aklımdaa ama ancak kabullenebildim durumu ve yeniden gelebildim aranıza kızlar.. Sonuçda bende ikiz annesiyim ama birtane bebeğim öbür tarafta bekliyor beni, bu dünyada tanışamadık sadece.. Hem birtanesiyle bile baş etmek gerçekten çok zormuş.. Allahım hepinize kolaylık versinn :)
Bizde 2 ay 3 günlük olduk.. Sorunlu bir hamilelikden sonra sorunlu bir doğumda geçirdim.. Ama geçecek inşallah... Hastaneden enfeksiyon kapmışım sezeryan yerimden iltihap aktı, biyer kapandı diye sevinirken başka bir yerden biraz daha aktı oda kapandı daha bir hafta önce çok az başka yerden geldi ama dr kapalı açıklık yok dedi.. Bide toplamda 27 kilo almıştım 14 kilosu gitti 13 kilosu kaldı, iltihaplardanda daha hareket edemiyordum yeni yeni başladım artık yürüyüşlere.. Göbüşde kaldı
hafif katlanır gibi oluyor terliyor ameliyat yerim.. Kuru tutmaya çalışıyorum sürekli.. Yavaş yavaş oda küçülecek inşallah.. Tüm bunları yeni hamile olan arkadaşlara tavsiye verebilmek adına anlatıyorum.. Mümkün olduğunca kilo almamaya dikkat edin arkadaşlar sonrası problem oluyor.. Şimdiki aklım olsa kadın doğum yanında birde diyetisyene giderdim.. onun yönlendirmesiyle yerdim yemeklerimi.. Kilo verdikçe hamileyken görünmeyen çatlaklar oluştu tüm vücudumda.. Bacaklarım boydan boya, kalçalarım filan.. Hamileyken hiçbiri belli değildi.. Aklımız karışmasın diye tek doktora gidiyordum Prof diye güvendik doktora şimdiki aklımla iki doktora gitseydim keşke diyorum.. beni tanıyanlar bilir neler yaşadıgımı.. İltihap olayındada gittim yanına yağ bezesidir patlarsada eger tıp fak.sine gitde asistanlarım ilgilenir dedi.eve geldim ertesi güne patladı iltihaptı tabiki.. ben tıp fakültesi yerine özel hastanede çok ısrar etmiştim doktorumuz kabul etmedi, üstelik doguma geliyorum dedi girmedi bile.. Benimde şanssızlıgım tabiki, olacagı varmış olduda diyoruz, ama sizler aklınızı başınıza alın dikkatli olun kızlar...
Oğluşum çok iyi çok şükür tek bebek kilosunu yakaladı,2400gr doğmuştu şişligi gidince 2200gr kalmıştı çok şükür şimdi 5200 gr teyzeleri maşallah deyin tosunuma :) O beni mutlu ediyor tüm sıkıntılarımı unutuyorum ona baktıkça.. Gerçektende farklı bir duygu..
Birde doğum yapan arkadaşlar hep derdi hamileliğimi özlüyorum diye nesini özleyecem derken şimdi bende özlüyorum..
Tüm bu yaşadıklarıma rağmen belki ilerde bir daha doğum yaparım diyebildirtiyoo bu sevimli bıdıklar :)
Banada denilen gibi hamileliğin tadını çıkarın, kontrolü elden bırakmayın hayırlısıylada alın kucağınıza bebişlerinizi..
Hayırlı ramazanlar diliyorum..