Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

Birce, kirpi, sophi, çok merak ediyorum sizleri...

Canımm merhaba, walla sen de benim bugün aklıma geldin, dedim bebişle uğraşmaktan gelemiyor herhalde? kızın nasıl bakalım, nasıl gidiyor alışabildin mi? Ben de bugün kontrole gittim 2140 gram olmuş bebiş, ne fazla ne eksik tam standart. Doktor eğer böyle giderse eylül sonu alırız dedi, artık iyice hareketsizleşmemi tavsiye etti, 2-3 hafta da böyle idare et, sonra da iki hafta yat 38'i bulalım dedi, benim için hayal gibi birşey ama bakalım görürüz inşallah o günleri de hayırlısıyla.
Ya bu hamilelik çan eğrisi gibi birşey herhalde, yine ilk aylardaki sıkıntılar başladı, devamlı uyku hali ve mide yakınmaları.

Senin de haberlerini bekliyorum canım

hepinizi bende çok özledim
kızlar bugün bana verdiler ameliyattan sonra iyi toparlanmış çağan arsalım biberonla besledim tutuşumu hemşire beğenmedi yarın yine eğitim var kısmetse taburcu edecekler salı günü rop kontrolü için geri gideceğiz
diğer bebeğim utku karan 1330gr oksijen ihtiyacı devam ediyor ama iyiye gidiyor maşallah
48 gündür ilk defa yüzüm güldü Allah sizlere sorunsuz kavuşmak nasip etsin
birde bebeklerimin gözlerinin kurtulduğunu öğrensem çok güzel olacak rop kötü bir hastalık inşallah utku karan ameliyatsız kurtulur çağan arsalda sorunsuz görür

hepinizi bende çok özledim
kızlar bugün bana verdiler ameliyattan sonra iyi toparlanmış çağan arsalım biberonla besledim tutuşumu hemşire beğenmedi yarın yine eğitim var kısmetse taburcu edecekler salı günü rop kontrolü için geri gideceğiz
diğer bebeğim utku karan 1330gr oksijen ihtiyacı devam ediyor ama iyiye gidiyor maşallah
48 gündür ilk defa yüzüm güldü Allah sizlere sorunsuz kavuşmak nasip etsin
birde bebeklerimin gözlerinin kurtulduğunu öğrensem çok güzel olacak rop kötü bir hastalık inşallah utku karan ameliyatsız kurtulur çağan arsalda sorunsuz görür

İnşallah canım sağlıkla evlerine geldiklerinin haberini de alırız enn kısa zamanda. umarım bu yaşadığın son zorlu günler olur bircecimm.

Uzunca biraradan sonra tekrar merhaba.. Yeni gelen arkadaşlara şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum.. Doğum yapanlarıda tebrik ediyorum sağlıkla mutlulukla büyütün bebişlerinizi inşallahh..

Tek kalınca bebeğim acaba burdan devam etsemmi etmesemmi bilemedim her girdiğimde diğer bebeğimi hatırladım, hep keşkeler vardı aklımdaa ama ancak kabullenebildim durumu ve yeniden gelebildim aranıza kızlar.. Sonuçda bende ikiz annesiyim ama birtane bebeğim öbür tarafta bekliyor beni, bu dünyada tanışamadık sadece.. Hem birtanesiyle bile baş etmek gerçekten çok zormuş.. Allahım hepinize kolaylık versinn :)

Bizde 2 ay 3 günlük olduk.. Sorunlu bir hamilelikden sonra sorunlu bir doğumda geçirdim.. Ama geçecek inşallah... Hastaneden enfeksiyon kapmışım sezeryan yerimden iltihap aktı, biyer kapandı diye sevinirken başka bir yerden biraz daha aktı oda kapandı daha bir hafta önce çok az başka yerden geldi ama dr kapalı açıklık yok dedi.. Bide toplamda 27 kilo almıştım 14 kilosu gitti 13 kilosu kaldı, iltihaplardanda daha hareket edemiyordum yeni yeni başladım artık yürüyüşlere.. Göbüşde kaldı :KK43: hafif katlanır gibi oluyor terliyor ameliyat yerim.. Kuru tutmaya çalışıyorum sürekli.. Yavaş yavaş oda küçülecek inşallah.. Tüm bunları yeni hamile olan arkadaşlara tavsiye verebilmek adına anlatıyorum.. Mümkün olduğunca kilo almamaya dikkat edin arkadaşlar sonrası problem oluyor.. Şimdiki aklım olsa kadın doğum yanında birde diyetisyene giderdim.. onun yönlendirmesiyle yerdim yemeklerimi.. Kilo verdikçe hamileyken görünmeyen çatlaklar oluştu tüm vücudumda.. Bacaklarım boydan boya, kalçalarım filan.. Hamileyken hiçbiri belli değildi.. Aklımız karışmasın diye tek doktora gidiyordum Prof diye güvendik doktora şimdiki aklımla iki doktora gitseydim keşke diyorum.. beni tanıyanlar bilir neler yaşadıgımı.. İltihap olayındada gittim yanına yağ bezesidir patlarsada eger tıp fak.sine gitde asistanlarım ilgilenir dedi.eve geldim ertesi güne patladı iltihaptı tabiki.. ben tıp fakültesi yerine özel hastanede çok ısrar etmiştim doktorumuz kabul etmedi, üstelik doguma geliyorum dedi girmedi bile.. Benimde şanssızlıgım tabiki, olacagı varmış olduda diyoruz, ama sizler aklınızı başınıza alın dikkatli olun kızlar...

Oğluşum çok iyi çok şükür tek bebek kilosunu yakaladı,2400gr doğmuştu şişligi gidince 2200gr kalmıştı çok şükür şimdi 5200 gr teyzeleri maşallah deyin tosunuma :) O beni mutlu ediyor tüm sıkıntılarımı unutuyorum ona baktıkça.. Gerçektende farklı bir duygu..

Birde doğum yapan arkadaşlar hep derdi hamileliğimi özlüyorum diye nesini özleyecem derken şimdi bende özlüyorum..

Tüm bu yaşadıklarıma rağmen belki ilerde bir daha doğum yaparım diyebildirtiyoo bu sevimli bıdıklar :)

Banada denilen gibi hamileliğin tadını çıkarın, kontrolü elden bırakmayın hayırlısıylada alın kucağınıza bebişlerinizi..

Hayırlı ramazanlar diliyorum..

Windycim seni tekrar gördüğüme çok sevindim burdaa,

Bende başta senin gibi teke düştüğümde artık burada ne işim var diyordum ama buraya alışmışız birkere işte tek de olsa buradan devam. Oğluşunun iyi olmasına da çok sevindimm, tek doktora güvenmek daha rahatlatıcı geliyor ama ne denli doğru tartışılır tabii. ben de baştan beri tek doktor tercih ettim, onun da muayenesinin %90'ını asistanı yapıyor aslında, sadece sonuçlara bir göz atıp birkaç kelime ediyor okkadar. Herşey olacağına varıyor biraz da kaderci yaklaşım lazım belki canım, inşallah teker teker de olsa artırırız çocuk sayısını ileride :KK66:

sen yine gel buralara özletme kendini, bak beni doğuma gönderecek neredese kimsecikler kalmadı üzülüyorumm mafoldumben

Ben buradayım kızlar..

Benim de bidik kızım büyümeye çalışıyor. Malum, ben de teke dusenlerdenim. Hamdolsun Rabbim hamilelikteki zorluklardan sonra bir de dogumla imtihan etmedi beni. Sezeryan çok sorunlu degildi. Ancak doğumdan beterini uç gün evvel yasadım, süt sitmasi diye bisey. Bizim bedenlerimiz ikiz hamileliğe kendini ayarladigindan sutumuz de öyle geliyor. Ben de iyi sgamamisim. Bildiginiz ateşli humma ile uç gün yattim. Antibiyotik verdi doktor. Aman diyim sutunuzu göğsünüzde bırakmayın..

Bir de şey sorucam. İki hafta oldu bize hala ölen bebeğimizi vermediler. Patolojide inceliyorlar. Otopsi falan yapmışlar. Normal mı bu? Neyse, bu konu benim için hala acıklı..

Sizi gördüğüme çok sevindim. Güzel haberlerinizi de yazın, hergün girip bakıyorum. Erenzeyno nasıl acaba..

Bircecim, hersey çok güzel olacak inşallah, yogun bakımda kızımı görmeye giderken bir bebek vardı, ucbucuk aydır kuvozdeydi ve 700 gr doğmuştu, 24 haftalık. Maşallah topac gibi olmuştu ve ben oradayken annesine teslim ettiler. Sen de hayirla, sevinçle al inşallah kucağına..

Hepinizi öpüyorum, anne duygusallığı ile ağlamadan kaçayım..

günaydın kızlarrr...
birce çok sevindim bebişlerin hemencik geliversinler sağlıkla inşallah...
windyy kuzummmmm hg nerelerdesin ya sen inan aklımdan geçiyodun ilk fırsata arıycam seni.. tosuncuğada kocamannnnn maşallah....
catman sende hg canım.gelin buralara ya ben 2 veletle hem buraya yetişiom hem onlara boş bırakmayın buraları az daha 2. sayfaya düşüyodu topik:)
bu arada erenzeynonun bebekleri salı yada çarşamba çıkıyolarmışş.. durumları iymişşükür...

sayfa yeniden canlanmış ne güzel,terk edilmiş gibi olmuştu burası..

BİRCE çok sevindim bebeklerinin iyiye gitmesine.Allah eve çıktıkları günü görmeyide Nasip etsin İnşallah.

WİNDY hoşgeldin canım,tabiki buraya yazacaksın çünkü dediğin gibi sende ikiz annesisin.oğlunun iyi olmasına çok sevindim,Maşallah kilosuda süperrr.

CARTMAN senide yeniden görmek çok güzel,kızının da iyi olmasına sevindim.minikler çabuk büyür annesi merak etme sen.

YAVRUKİRPİ canım seni zaten burda görmeye alıştık,tek de olsa ikiz de olsa aramızda olman çok güzel.

DORUKK sen nasılsın canım,bebişler yoruyor değil mi?valla ben hep yoğunum ve yorgunum.eşimde olmasa kafayı yerim gibime geliyo.erenzeynodan güzel haberler getirmişsin çook mutlu oldum.

AYŞE senden ne haber,bebişler nasıl?dediğin gibi Şükürler olsun güzel haberler gelmeye başladı:).

firdos canım yormazlarmı mahvediyolar beni.... ramazan dolayısıyla eşim işe 11 gibi gidiyoda allahdan gece o bakıyo ben dinleniyorum sahura kadar sahurda o yatıyo 11 e kadar.. ama normale dönünce napıcaz bilmiyorum....
büyüdükçe cadılaşıyolar.... hele bi tanesi tam cadı:)
seninkiler nasıl ağlama krizleri gaz problemleri varmı?

Saol firdoscumm :) ben de cok sevindim sayfanın canlanmasına özlemiştik birbirimizi. şükür ki iyi haberler de gelmeye başladı

kızlar herkeze selam ozllemısım burda olmayı sızler.bugun tam 28 gunluk olduk zaman nekadar cabuk gecıyo ya nezaman gece nezaman gunduz anlamıyorum kuzularla kızım sakın oglusum bıraz gazlı bırden bagırıyo aglıyo dr rumuz normal dedı bıtkısel ılac verdı bakalım .ama 3 aya kadar devam eder dedı.hamılelıgımı ozledım ben yamafoldumben kuzular cok yoruyolar benı 3 saat aralıksız uyumayı ozledım kı ben 10 saat uyuyup uyku yetmedı dıyen bırıydım.sızler napıyosunuz bızım oglan gıbı gaz problemı yasayan varmı aranızda

kızlar herkeze selam ozllemısım burda olmayı sızler.bugun tam 28 gunluk olduk zaman nekadar cabuk gecıyo ya nezaman gece nezaman gunduz anlamıyorum kuzularla kızım sakın oglusum bıraz gazlı bırden bagırıyo aglıyo dr rumuz normal dedı bıtkısel ılac verdı bakalım .ama 3 aya kadar devam eder dedı.hamılelıgımı ozledım ben yamafoldumben kuzular cok yoruyolar benı 3 saat aralıksız uyumayı ozledım kı ben 10 saat uyuyup uyku yetmedı dıyen bırıydım.sızler napıyosunuz bızım oglan gıbı gaz problemı yasayan varmı aranızda

kuzu merhaba cnaım...bizde tam 1 aylık olduk bugün.seninle doğumlarımız çok yakın olmuştu hatırlarsan.
gaz problemi benim iclal de de varcanım.cocuğum ıkına ıkına bihal oluyo yavrum.
bizde ilaç aldık ama pek fayda etmiyo bıraktım bende kendi haline.
bugün bende uykusuzum.herbiri gecede sadece 1 defa uyansa uykusuz kalmama yetiyobenneyaptımkicünkü bi uyandılarmı iki saat uyumuyorlar.bu olaya bi çare bulmak lazımCADIARZU
gece altlarını almayım uykuları bölünmesin dedim bu defada pişik oldu yavrular.ben ne kötü bi anneyimsenağlama

hıtucı canım benım ozledım valla senı.sen kotu bı anne degılsın bende sen gıbıyım emzırdıkten sonra gazlarını cıkarmıyorum uyanmasınlarda bende kestıreyım bıraz dıye.yardımcı olan varmı sana annen falan.bebım bıgun kayınvalıdem kalıyo bıgun annem hafta sonları esımle ben bakıyoruz.onlar olmasa halım harap.kuafore gıdemedım kas bıyık desen aldı basını gıdıyo hamılelık supermıs valla.

kuzu canım bende özledim seni.alt katta k.validem var ama genelde ben tek bakıyorum.çok bunalırsam çağırıyorum onu.tek daha iyi oluyo.bi düzen kuruyorsun kendince.birisi gelince yanıma inan bakamıyorum çocuklara.düzen değişiyo.biraz yorucu oluyo ama şükür bu günümüze.mama veryormusun canım.veriyorsan hangisini.kaç cc içiyorlar.?

Acıkttıklarında once emzırmeye calısıyorum sonra mama verıyorum.once 60 cc verıyodum sımdı 90 a cıkardım emmeden mama verırsemde 100 110 cc falan verıyorum bıtırıyolar hepsını.sen nasıl verıyosun

firdos canım yormazlarmı mahvediyolar beni.... ramazan dolayısıyla eşim işe 11 gibi gidiyoda allahdan gece o bakıyo ben dinleniyorum sahura kadar sahurda o yatıyo 11 e kadar.. ama normale dönünce napıcaz bilmiyorum....
büyüdükçe cadılaşıyolar.... hele bi tanesi tam cadı:)
seninkiler nasıl ağlama krizleri gaz problemleri varmı?

banada eşim çok yadım ediyor canım,hatta benden çok daha iyi bakıyor o.bebişin biri babasına çok alıştı,ondan başkasında durmuyor.haftaya bakıcımız işe başlayacak,bakalım napıcaz o zaman.ağlama krizlerimiz 1 ay öncesine kadar vardı ama şimdi iyiyiz Şükür.gaz problemimiz pek olmadı ama bebişimin birinin yemek sorunu var.iştahsız ve kardeşiyle arası gititkçe açılıyor.tek sıkıntımız bu..

X