Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

özlemcım dr umun bana taa ılk haftalardan berı dedıgı rahmın ters ustelık cogul geelık sıkıntıların fazla olacak dıordu suanbnm tek sorunum rahımde kasılmaların olması duzensız kasılamalar var ve karnımın sag ust kısmı resmen yanıorr anlatamam yanı rahmımle alakalı keısn net bırsey demedı hele hele duzlemıs rahmın hıc demedı etken olabılıcenı soledı hastaneye yatırmadı ewde tedavı onerdı hastanede bunalıcamı aynı ıslemelr ewdede yapılabılır dedı gonderdı baska dr a gıtmek aklıma geldı gelemdı degıl ama herkes baskasıda aynı seylerı solıcek aynı seyelrı duymak sneı daha cok uzucek dedıler ve bende gıtmedım herseyın hayırlısı dıyorum oncelerı hamıle kalmak ruya gıbı gelırken sımdıde zamanındqa dogum ruya gelıor 27 haftayıda bı devırsek dr um rısk buyuk olcude azalır ama erken dogum olasılıgı gene var dedı ben hamılelıgımın basıdnan berı zorlu bır gebelık gecırıorum

bırde ılk usg mızde dr bana sen hamıle olduguna emınmısın demıstı sasırmıstım kan tetsım ıdrar testım pozıtıf bebek yokmu demıstım haa tamam burda rahmın ters oldugu ıcın olması gereken yerde deıl demsıtı sonra bebek var hemde 2 tane demsıtı

dalincim serklaj attırsanmı acaba ya.... geçde olsa bi önlem olur belki... benim dr um sancılar önlenir ama açılmayı önleyemeyiz demişdi... aslında ikizlerde serklaj yapılmalı bence ya....

cnm bnm serklaj yapmadı bana dr um hıc ve serklaj en gec 13 ıle 15 haftaya kadar yapılır dıye bılıorum solesem serklaj ıstesem yaparmı bılmıorum acaba bnm drumdamı garıplık var cokmu serbest acaba neden yapmadıkı basından berı bnm durmumu bılıor serklaj onermesı gerekmezmıydı onlem amaclı 23 uncu haftadayım cok gec olmadımı dıye dusunuorum sana yaptımı dr cnm

dalincim Insallah guzel olucak ummadigin haftalari goreceksin neler okuduk boyle denip 35.haftalara kadar gelenler. sen en kotusunden baslamissin dusunmeye, eminim cok cok zordur ama lutfen olabildigincce guclu dur.
su an tup bebek tedavisindeyim ve iki embro konucak. inan gozum korktu yazdiklarindan. yarin doktorda randevum var ayrintili soracagim. senin asil sorunun agri ve kasilmalarin anladigim kadariyla. benim de ilk hamileligimde bebek olmasi gereken yerde degildi...
bence kesinlikle bilinen riskli gebeliklerle ilgili bir doktora daha git, biri yatirmaz digeri yatirir biri ilac kullanmaz digeri kullanir. bu gunleri gordun Insallah bundan sonrasini cok daha rahat goruceksin, yarin bir kalkarsin sanci kasilma hepsi gecmis, bunu sakin unutma boyle devam edicek diye bir sey yok. dularimda olucaksin.

özlemcım sımdıyekadar ınanırmısın ters rahım nasıl olur dıye arastırmak aklıma gelmemsıtı sımdı baktım ve dedıgın gıbı yazıor nadır oalrak duzelmıor ve bebegın ve annenın hayatını tehlıkeye sokuor cunku pelvıs ıcıne sıkısıor dıor dr um tam bır acıklama yapmadı yoksa bnm pelvıs ıcındemı sıkıstı salı gunu gıdıcem gene keısn olarak bı acıklama ıstıcem bıdaha ayrıntılıya gırıcem acıl olarak bakalım neler oluor

canim senin rahmin duzelmistir basta doktorun oyle demesi cok normal cunku 12 ve 15.hafta arasi duzeliyor gor bak seninkinin de duzelmis oldugunu soyleyecek doktorun. sen simdi stresten ve ters rahimle ilgili onceden tam bilmedigin icin en basta soylenenle simdi bu olanlari karistirdin belki de. rahmin coktan duzelmistir artik alttan bakilmadigi icin belki gorunmuyordur cunku vaginal kontrolde anlasiliyor daha cok.

ayy ne guzle soluosunuz allah razı olsun hepınızden keske ole olsa 1 hafta sonra dr a gıttıgımde gecmıs bıtmıs dese ALLAH ıserse olur neden olmasın demı
ama dr um ole konusuorkı 27 bıtene kadar keısnlıkle bu durum duzelmez haftaya benı dogurtur rahatalr hıc moral vermıor bana 27 den osnra rahatlarız dıor ııce korkuttular gozumu baska bır dr gıtme fıkrı hıcte kotu degıl
bnm durumumdan skaın korkmasın gozun ben cok zorlu bır hamılelık gecırıorum gene ıkız olupta gule oynaya dogum yapanalrıda bılıorum herkes bır degıl ole dusunme

acaba dalin dort bes hafta hastaneye mi yatsan gecmez gunler deme, oyle bir gecerki yeterki bebislerinle sen iyi olun dort hafta hayatinizda hatirlamazsiniz bile sonra. yanlis anlama tek demeye calistigim her ayrintiyi doktorunla konusman gerekirse ikinci gorus alman.
kesinlikle devam edicek bak gor sen 30uncu haftayi devireceksin ve 34;35lerden bahsediceksin ama buna once sen inanaciksin lutfen.

suda varkı eskısehırde gıtmedıgım dr kalamdı bnm nerdeyse bebekelrden once yumurtlama tembellıgım vardı o yuzden yumurtlama sorunu yasıordum onca muayeneler yapıldı rahım fılımlerı cekıldı hıcbır sorun yok dendıde
bır allahın kuluda cıkıp senın rahmın ters demedı hamıle kalınca dr bebekelrı bulmakta zorlandı ozaman anlasıldı

zaten su an sana israrla yazma sebebim doktorunun seni strese soktugu cok belli ve yeterince aciklama yapmadigi da bence sen ikinci bir doktor arastir, hangi sehirdesin?

eskisehir yazmissin ayni anda yazmisiz. canim sen rahim tersligini unut o gercekten onemli bir konu degil ondan dememislerdir nasil bazi insanlar solak olur oyle bir sey, sen simdi onceden bilmedigin icin "ters rahim" denince tuhaf karsiliyorsun heleki ikizlerin varken, bende basta hamile bile degilken cok tedirgin olmustum ogrenince ama zamanla anladimki cok onemsiz bir sey doktorum konusulcak konu bile degil diye saka yapiyor bana hatta.

haklısın moral cok onemlı bı sey ınsanı kanserde eder vezırde eder
ama gelkı dr bana bebekelrın dogumama yaklasmıs kasılamların var dogum olacka gıbı duruor eger dogarslar yasamın sınırındalaryasama oranalrı cok dusuk dedıgınde ınsan aklına mukayyet olmakta gucluk cekıor
ıyı bır dr arastırıp gıtmekten baska carem kalamdı bır umut bır ıyı haber ıcın verırım su omrumu yeterkı ıyı olsunalr kendımı gectım artık
hastaneye yatmak ıstedım daha ıyıbakılırmı acaa dıye ama dr gerek gormedı 23 deyım henuz bundan fazla yapacak bısey yok dedı gonderdı belkı baska dr a gıtsem hemen yatısımı verıcek

bugun agrilarin da azalma var mi? bir de ne anlatacagim bir arkadasim bir hafta tamda 20li haftalardi sancilar cekti acile gitti kackez doktorlar anlamadi cok megerse bebegi donmeye calisiyormus onun sancilariymis, sonra gecti gitti agrilar.

aynı sehırde yasayıp ta ıkız gebelık gecıren arkadaslarla tansıtım burda ve hepsıde ıstısnasız o dr unu degıstır demıstı hatta bır tane arkadasımda sana yalvarıorum bak degıstır o dr unu demıstı kendı dr unu tavsıye etmıstı ama ben ısrarla tanıdıgımız bır adma oldugu ıcın gıtmeye devam edıorum

bugun agrilarin da azalma var mi? bir de ne anlatacagim bir arkadasim bir hafta tamda 20li haftalardi sancilar cekti acile gitti kackez doktorlar anlamadi cok megerse bebegi donmeye calisiyormus onun sancilariymis, sonra gecti gitti agrilar.

agrı kesıcı verdı cnm bugun gıttım bende ıste 5 gundur cektım sancıları bugun gıttım bır cıhaza baglandım hem bebekelre hem bana bakıldı bebekelr ıyıelr cok sukur sıkısıkalr bıraz sadece bende duzensız kasılmalar goruldu dut dut otup duruodu alet
sonra agrı kesıcı verdıler ama karnımın sag ust kısmındakı yanma ve sancı cozulemedı tam kızımın oldugu yerde o hala mechul 1 hafta kadar dınlenıcem eger degısme yoksa buyuk ıhtımalle yatırır heralde hastaneye bu kez
suan hafıf hafıf batmalar devam edıor

acilman falan yok cok sukur, egerki senin dogum sancilarin varsa senin yatirmamalari mumkun degildi, bilmiyorum ben doktorunun dediklerini tuhaf karsiliyorum tabiiki doktor o, o bilir ben bilemem, egerki kafani karistiriyorsam affet ama kafanin karismasindan daha onemlisi ne oldugunu tam anlaman ya doktorunu ayrintili konusmasi icin zorla ya da ikinci doktora da gorun lutfen. 22 haftasina gelmissin cogu gitmis azi kalmis, kuzucuklarin saglikla vaktinde gelicek Insallah.

hmm bak simdi affet ama israrla lutfen arkadasinin dedigi doktordan bugunlerde bir randevu al diyecegim, kendini yemendense "formda bir kiz vardi kafami karistirdi cadi" dersin arkamdan ben raziyim yeterki sen biraz rahatla:)

ıns canım rabbım sanada gostersın bu duyguyu tabı bu stresı deıl sevıncını gostersın huzurlu bır gebelık gecırmenı dılıorum cok ıyısın
ıste hep oyle dıyoruz o dr o bılır dıyoruz kayıtsız ne derse yapıoruz deıl baska dr a gorunmek bır ıyı haber ıcın omrum u verırım bebekelrım ıyı olsunlar yeterkı ıyı dılekelrın ıcın cok tsk edıorum aklımın karıstıgı falan yok aklım zaten karısık bnm :)
keske yarın sabah uyandıgımda hersey duzlemsı olsa ahh ahh 23 uncu haftama gırdım su zamana kadar daha cok rahatım dedıgım bır gunum olmadı bundan sonrada olmasını beklemıorum ama yeterkı zamanıdna dogum yapayım yeter

hmm bak simdi affet ama israrla lutfen arkadasinin dedigi doktordan bugunlerde bir randevu al diyecegim, kendini yemendense "formda bir kiz vardi kafami karistirdi cadi" dersin arkamdan ben raziyim yeterki sen biraz rahatla:)

yok aklımı karıstırcak bsey solemedın sadece bır ıkıncı dr a gıtmem husuunda ısrar edıorsun haksızda deılsın bende bıraz alısılagelmıs skeılde davranıorum sanırım

cnm bıraz dınlenmem gerek ozlemcım gene goruselım tamammı bana msn face adresını ozel msj olarak at cnm bıraz uyusam cok ıyı olucak cok yorgun ve uykusuzum

tabii canim sen iyice dinlen, ben seni bulurum sonra. hep dinlen, her sey guzel olucak, bebislerinle konus onlar annelerini uzmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…