İlk ilişkimde terk edilmiştim, henüz 17 yaşındaydım. 2 yıl boyunca her şeyim o olmuştu... Günlerce uyumadım, yemedim içmedim, kimseyle zorunlu olmadıkça konuşmadım.
Sütten kesilen bebek gibi olursun terk edildiğinde. Çaresizsindir; çünkü giden odur. Gitmeden belki de yalvarmışsındır, ısrar üzerine ısrar etmişsindir, döndürememişsindir yolundan. Artık yapabileceğin hiçbir şey yoktur. Son sözleriyle birlikte karanlık bir boşlukta asılı kalırsın. O son sözlerini söylemekle meşguldür, daha sonra kalkar gider. Onun sensizliğe ilk adımıyla birlikte düşmeye başlarsın. Günlerce sürer bu. Ve sen umut etmeye başlarsın, "Dönecek mi?" diye... Hayaller kurarsın, hatta bazen telefonunun çaldığını duyarsın, ama aslında çalmamıştır. Her gece uyumak ölüm gibi gelir, onun kokusunu duyumsarsın çünkü yatağa girdiğinde. Kabuslar geceni böler, kanatır.
Sonra bir gün umut etmemeye başladığını fark edersin. Artık onun geri dönmesi fikri seni heyecanlandırmıyordur. O karanlıkta günlerce sürdürdüğün düşüşün hızlanır. Hızlanır, hızlanır ve hızlanır... Ve bam! Düştün işte. Bu kadar. Ayağa kalkarsın yavaşça, üzerini silkelersin. Işığı bulursun ve yakarsın. Hayata yeniden hoşgeldin!
Umut etmeyin, beklemeyin. Yaklaşık 7 milyar insan yaşıyor Dünya üzerinde, bunun yarısı erkek! Bir kişiye saplanıp neden ortalama 70 yıl olan ömrünüzü heba edesiniz?
"Aşkta gurur olmaz." diyenler çıkacaktır. Evet, bu doğrudur. Lakin terk eden, sizin "aşkta" bulunma durumunuzu bir bıçak gibi soğuk ve katî bir şekilde kesmiştir. Size yalnızca "aşk"ı bırakmıştır. Onu en acıyan yerinizde, yüreğinizde taşıyasınız diye. Yapmayın! Neden eksik bir aşkın yükünü taşıyorsunuz? Yazık değil mi o gerçekten sevmeyi başarabilmiş o kocaman yüreklerinize?
"Umut en büyük kötülüktür; çünkü işkenceyi uzatır."
F. Nietzsche
Evet, ben de yakın zamanda nişanlımdan ayrıldım. Zor zamanlar geçirdim; ama artık mutluyum. Zira her şey yaşanması gerektiği gibi yaşandı. Ne eksik, ne fazla... İşte bu kadar! Düşünsenize, belki de ilk ilişkimde bu kadar yara almasaydım toparlanmam bu kadar kolay olmayacaktı. Yaşadığınız her şey size dersler verir, tecrübe kazandırır. Bunu unutmayın.
Şimdi ayağa kalkma zamanı. Hayat, sizce de bir günü daha bu acıyla geçiremeyeceğiniz kadar kısa değil mi? Çalışıyorsanız işinize odaklanın. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sevgilisinden yeni ayrılan insanlar kariyer konusunda çok daha hızlı ilerleyebiliyor bu süreçte. Okuyorsanız, derslerinize yoğunlaşın. Çivi çiviyi sökmez, başkalarına pansuman muamelesi yapmayın. Son olarak arkadaşlarınızı asla ihmal etmeyin. Eminim onlar da çok üzülüyorlar ve size nasıl yardım edeceklerini bilmiyorlar. Onlara yardımcı olun...
Herkese başarılar!