Arkadaşlar dün ailemi iftara çağırdım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ha bu arada misafire (sizin ailenizmis ama, iliskileriniz guclu degil)
Cerez koyayim mi, sunu getireyim mi falan diye de sorulmaz bence.
Siralamaya göre her sey ikram edilir, yerler/yemezler orasi.

Annesi sen cok cimrisin, evdeki abiye yemek gondermedin ,zaten kilo almissin ,hepsini ye iyice diye laf sokmus, damat cok iyi senin gibi degil demis. Konu sahibi o yuzden hem tum malzemeyi ben aldim, hem herseyi ben yaptim, ben kötü, damat iyi oldu demeye getiriyor. Tipik erkek kayiran, damatci, ogulcu anne.
İşte herkes anne olmamalı yani, bu tür kadınları memnun etmenin yolu yok, konu sahibi sallamayacak geçecek. Kadının işi gücü damatlar ve doyurulması gereken oğullar

Yine de yorum yaparken konu sahibinin anne sevgisinden ve ilgisinden eksik olarak yasadigini unutmamak gerek, boyle anne olacagina hic olmasin.
Annesi ile yasadigi şeylere bak, cok üzücü.

En en en sinir olduğum şey gittiğim misafirlikte çerez yermisin? Tatlı yermisin? Çay icermisin diye sorulmasidir. Sen koy getir yemezsem geri kaldirirsin zaten. Çerez bu kaseden geri poşete koymak zormu? Bu yeme demektir bana göre, zaten görgü gereği zahmet etme derim. Hele iftara gelmişler, ne varsa getir sormak ne ayıp, baktım yetişemiyorum annemden yada gelen misafirden tatlılari sen servis edermisin diye rica ederim, emin olun önüne koymamaktan daha nezaketli bir davranis.
Aklıma geldi
Yıllar oldu. Gün yapıyorduk evlerde
Ev sahibi kaç kişi çay içer ona göre demlicem demişti hiç unutmam 😂😂😂
12 kişi falandık herkes ben içerim bazısı ben 2-3 bardak içerim diye cevap vermişti, çok değişik bir ortamdı. Hala düşünürüm kişi sayısına göre çay nasıl demlenir. Misafire kafadan 2 çaydanlık demlerim, baktım azalıyor ve hala keyifle içiliyor tekrar taze demlerim ama kim kaç bardak içmiş, son çay ziyanmı olmuş hiç hesaplamam

Aslında mezeden koydum en çok o kalmıştı ama diğer kalana yemek zor yapıyoruz calistigimizdan ondan da eşimde dediki yemek yapmak zor oluyor kalanlardan yeriz dedi diğer gün 2 gün yeriz dedi
İyi yapmışsın. Abin kırsın yumurta yesin ya da anası pişirsin. Yemek koymamak seni cimri yapmaz. Ayrıca annen yabancı mı, kızım şunlardan abine de koy diyemiyor mu? Deseymiş. Açık arayan mahalle teyzeleri gibi beklemiş beklemiş mesaj atmış.
Tatlı şöyle ikram edilir, böyle servis açılır gibi detay verenlerin söylediklerine de takılma.
Bazı yapılması gereken hususlar vardır ama annen bunları bilseydi sana zaten öğretirdi ama o seni cimrilikle suçlayıp üzülmeni tercih etti.
Kendi ne cimriymiş ki bir tabak tatlı da gözü kalmış.
Sabahlara kadar uyumamış.

Aklıma geldi
Yıllar oldu. Gün yapıyorduk evlerde
Ev sahibi kaç kişi çay içer ona göre demlicem demişti hiç unutmam 😂😂😂
12 kişi falandık herkes ben içerim bazısı ben 2-3 bardak içerim diye cevap vermişti, çok değişik bir ortamdı. Hala düşünürüm kişi sayısına göre çay nasıl demlenir. Misafire kafadan 2 çaydanlık demlerim, baktım azalıyor ve hala keyifle içiliyor tekrar taze demlerim ama kim kaç bardak içmiş, son çay ziyanmı olmuş hiç hesaplamam
En iyi sen misafir agirliyorsun abla anladım 👍🤣

İyi yapmışsın. Abin kırsın yumurta yesin ya da anası pişirsin. Yemek koymamak seni cimri yapmaz. Ayrıca annen yabancı mı, kızım şunlardan abine de koy diyemiyor mu? Deseymiş. Açık arayan mahalle teyzeleri gibi beklemiş beklemiş mesaj atmış.
Tatlı şöyle ikram edilir, böyle servis açılır gibi detay verenlerin söylediklerine de takılma.
Bazı yapılması gereken hususlar vardır ama annen bunları bilseydi sana zaten öğretirdi ama o seni cimrilikle suçlayıp üzülmeni tercih etti.
Kendisi zaten yemeğe cagircam diye korkar bugün aradı dedi bayramda hepiniz birlikte gelin herkese yemek yapmakla uğraşamam bende birlikte gelmek isterim ama çalıştığımız oluyor maalesef denk gelmiyor

Siz de onun annesini övün, helal olsun kızı kaçtı kaç kez evlendi boşandı annesi destek oldu hiçbir zaman sırtını dönmedi, üstüne ev aldılar vs.
Yani şunu desem o da der ki aman beni onunla mı kiyasliyorsun, ben sizi okuttum nerelere getirdim 😅 ben sana ne zaman sırtımı döndüm der, sanki sırtını döneceği bir durum olmuş gibi.

Yani gerçekten ben bu durumu anlatamam, yaşamayan da anlamaz muhtemelen. Burda kritik nokta takmamak. Takarsan ohoo bu kızcağız gibi mutsuz olur, hep memnun etmeye çalışır. Takmayınca o hislerini beslemiyorsunuz ve zamanla karşıdaki de bırakıyor.

Misafir benim evime tatlı getirmiyor mu ? Kendisi yemek için mi satın alıp getiriyor ? Kendim tatlı yapmışım onu veririm onların getirdiği tatlıyı koymak zorunluymuş vay be sizin sayenizde öğrendim 😄bundan sonra misafir gelip de tatlı getirirse kendim 2 çeşit de yapsam koyarım arkamdan tatlının üstüne çöktü demesinler bari.

Yine de yorum yaparken konu sahibinin anne sevgisinden ve ilgisinden eksik olarak yasadigini unutmamak gerek, boyle anne olacagina hic olmasin.
Annesi ile yasadigi şeylere bak, cok üzücü.
Bana yemek yapmayı da öğretmedi zaten bekarken de surekli dövuyordu genelde ayda bir kez döverdi sinirlenip

Abimler ,annemi ve babamı sonra işte yemek yaptık eşimle tatlı yaptım. Onlarda eve bize geldiklerinde tatlı getirmisler ama bakamadım zaten çorbada yetismedi son 1 saatte yaptim sonra bulaşık çıktı vs derken kim ne getirmiş diye bakamadım yemekten sonra da çay yaptık yaptığım tatlıdan koydum sonra çerez koyalim mi? dedim onlarda yok gerek yok dediler .Giderkende anneme dedimki onun tatlı getirdiğini biliyorum da abimgilin ne getirdiğine bakamamistim tatlidanda koymadım koysa miydim ? Dedim. Sonrada iste kendim tatlı yapmıştım ondan koydum diye aklıma da gelmedi yok dedi annem neyse zaten tatlı yapmışın dedi. Ertesi gün bugün yani yazmış bana tatlilardan koymadın kalan yemekten evdeki abine koysaydın seni cimri demeye başladı. Eşin senden iyi dedi ama şunu soyleyim ne zaman ailem gelse eve onun için yapılan market alışverişi genelde ben ödüyorum tam o vakit eşimin de parasi kalmıyor ikimizde çalışıyoruz ayın 15 gunu o 15 gunu ben yardımcı oluyorum eve .Canım çok sıkıldı bu duruma takmiyim mi ?sizce .Nedense memnun edemiyorum annemi
Ya boşver ne takıyosun sen emek verip tertermiz evde tatlı yapmışsın, hala gözleri 3 kuruş verip aldıkları glikoz bombasında. Anneler kutsal değildir her anne abi baba melek değil , insanız yani. Çok büyütme gözünde . İyilk edip çağırma bi daha bak borçlu çıktın . Hak edene hak ettği gibi davranmak lazım

Kendisi zaten yemeğe cagircam diye korkar bugün aradı dedi bayramda hepiniz birlikte gelin herkese yemek yapmakla uğraşamam bende birlikte gelmek isterim ama çalıştığımız oluyor maalesef denk gelmiyor
E sen de deseydin amma cimriymişsin.

Boşver sorun sen de değil annende. Mesafeni koy.

ya aslında evet bende koymalıydı dedim ama gelmediyse demek ki yemek istemiyormuş. annesi evde hazırlasın birşeyler ne gerek var koymaya baktığın zaman. çok yemek isteseydi o da gelirdi iftara. üff çok fazla ayrıntı bu kadar insanı düşünüp yemek yapmış evdekine niye koymamış diye de düşünmek zorunda değiliz ya. yemek yemek isteyen gelir gelmeyen de başının çaresine baksın. köle mı bu kız her detayı düşünmek de zorunda değil. zaten çalışıyormuş da aklından çıkmıştır yorgun argın herşeyi hazırlamış işte yiyen yesin yemeyen de kendine hazırlasın :KK70:

Getirilen şey ikram edilir. Bu konuda aileniz haklı. Anneniz uyarıyor ki başkasına yapmayın diye.
En azından öğrendiniz bundan sonra kim ne getirirse ikram edin.
Geçenlerde biz bir yere dondurma alıp gittik. Tatlının üstüne koyup getirdiler mesela. Aman tatlıyla dondurma ne alaka demediler. Görgü kuralıdır bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X