- 30 Mayıs 2015
- 13.624
- 13.033
-
- Konu Sahibi girisimcii
hayır çöpe atmıyorum tabi de bazı kişiler her birinin tadına da bakıyor yarımı tabakta kalıyor. yani hepsinden tatmak istiyor kimisi. haliyle de çöpe gidiyor ve israf olmuş oluyor.Niye israf olsun? Tabakta kalanları çöpe mi atıyorsunuz? Dokunulmayanlar geri kutusuna konulur.
Yemekleri demiyor, tatlı yenmemişse öyle birşeylere bulaşmamışsa geri kutusuna koyulur.Bakin o gün tabaklara fazla fazla yemek koydum yarisina dokunup bıraktılar çoğu çöpe gitti
Ben cozumu boyle buldum, mutfaga acik bufe yapiyorum, isteyen istediginden alsin diyorum.biraz ısraf gibi olmuyor mu? yenmiyor o tatlıların hepsi neticede belki de o sebeple koymamış olabilir mı? ben evde tatlı yaparken bende getirilen tatlıları koyma taraftarı değilim, koyuyorum yine de ama neresine yesin onca şeyi insanlar diye düşünüyorum.
Mutfağa gelmedi öyle çekiniyormuş eşimden neden çekiniyor onuda anlamadımİnsan unutabilir de bunun lafının yapılması çok yanlış. Benim eşim de yardım eder ama gelen misafir de işin ucundan tutar. Anneniz mutfağa gelip ikramlara yardım edebilirdi.
Slk misin cemile diyesim geldi. Kutuya geri koyup ertesi gun siz yersiniz eger yenmezse yenirse de yenmis olur zaten nasil bir mantiginiz var anlamadim kiNeden geri kutusuna koyuyoruz abla yenmicekse
Yemekleri fazla koymasaydiniz bu tatliyi koymamanizi aciklamaz kiBakin o gün tabaklara fazla fazla yemek koydum yarisina dokunup bıraktılar çoğu çöpe gitti
bence de israf. birde ramazan ayındayız muhtemelen herkes oruç tutuyor, tıka basa zaten yemek yeniyor birde 3 4 çeşit tatlıyı tabağa koymak bence gerçekten gereksiz.Ben cozumu boyle buldum, mutfaga acik bufe yapiyorum, isteyen istediginden alsin diyorum.Tuhaf karsilayan varsa karsilasin napiyim. Zaten evim kucuk, masaya doldursam herseyi tabaklara zor yer kaliyor. Milletin tabagina doldurunca hepsini yiyemiyor, bir cogu dokuluyor, israf bence.
Kendi yaptığından küçük dilim, getirilendende aynı o şekilde baklavaysa bir dilim şeklinde esitliyorum, hiç tabakta kalmadı o şekilde yapiyorumbiraz ısraf gibi olmuyor mu? yenmiyor o tatlıların hepsi neticede belki de o sebeple koymamış olabilir mı? ben evde tatlı yaparken bende getirilen tatlıları koyma taraftarı değilim, koyuyorum yine de ama neresine yesin onca şeyi insanlar diye düşünüyorum.
Gerekirse kendi yaptigini degil getirileni koyarsiniz bu ince dusuncedir. Ben misafir geldigi zaman zaten tatli getirilir diye hic tatli yapmiyorum acikcasi.bence de israf. birde ramazan ayındayız muhtemelen herkes oruç tutuyor, tıka basa zaten yemek yeniyor birde 3 4 çeşit tatlıyı tabağa koymak bence gerçekten gereksiz.
Servisi insanların önünde yaparsanız onlar da yeterli deme imkanı bulurlar. Ben çok az yerim mesela o yüzden misafirliğe gittiysem genelde kendim servis almayı tercih ederim ya da ev sahibine çok az koy lütfen diye rica ederim.Bakin o gün tabaklara fazla fazla yemek koydum yarisina dokunup bıraktılar çoğu çöpe gitti
Kasedeki tatlıyı nasıl dilimlicem sutlaciKendi yaptığından küçük dilim, getirilendende aynı o şekilde baklavaysa bir dilim şeklinde esitliyorum, hiç tabakta kalmadı o şekilde yapiyorum
O da o insanın görgüsüzlüğü.hayır çöpe atmıyorum tabi de bazı kişiler her birinin tadına da bakıyor yarımı tabakta kalıyor. yani hepsinden tatmak istiyor kimisi. haliyle de çöpe gidiyor ve israf olmuş oluyor.
ama sonuçta kadın düşünüp yapmış ev yapımı tatlı koymak daha bir ince düşüncedir diye düşünüyorum.Gerekirse kendi yaptigini degil getirileni koyarsiniz bu ince dusuncedir. Ben misafir geldigi zaman zaten tatli getirilir diye hic tatli yapmiyorum acikcasi.
Allahım koskoca kadına misafir ağırlama anlatıyoruz. Gerekirse sorarsınız misafire sütlaç mı baklava mı diye, kim ne isterse ona göre servis yaparsınız. Ya da aynı tabağa koyarsınız isteyen istediğini yer. Olmadı ortaya koyarsınız yine isteyen istediğini alır yer.Kasedeki tatlıyı nasıl dilimlicem sutlaci
Değildir. Misafir tatlı getirdiyse ikram edilir, hediye getirdiyse önünde açılır, çiçek getirdiyse vazoya konulup salona yerleştirilir. İnce düşünce budur.ama sonuçta kadın düşünüp yapmış ev yapımı tatlı koymak daha bir ince düşüncedir diye düşünüyorum.
Farkli dusunuyoruz konu sahibinin aileside benim gibi dusunuyormuski boyle bir tepki cikmis ortaya. Insan ailesinide tanir boyle birsey soyleyecegini dusunup ya ikisinide koymaliydi ya da onlarin getirdiginiama sonuçta kadın düşünüp yapmış ev yapımı tatlı koymak daha bir ince düşüncedir diye düşünüyorum.
Ben sütlaç sevmem mesela. Fıstıklı baklava getirmişsem ve önüme sütlaç konulsa hoşlanmam durumdan.Farkli dusunuyoruz konu sahibinin aileside benim gibi dusunuyormuski boyle bir tepki cikmis ortaya. Insan ailesinide tanir boyle birsey soyleyecegini dusunup ya ikisinide koymaliydi ya da onlarin getirdigini
Ne tuhaf bir yaklaşımGelen misafire diyorum market alışverişini ben yaptım eşim benden iyi dedide eşim hiç para bile katmadi
Abla bunu aileme demedim zaten hani onu cimri görmüyorlar ya buraya yazdım sadeceNe tuhaf bir yaklaşım
Evinize yaptığınız alışverişden kime ne?
Bunu eşim aldı bunu ben aldım diye listemi tutuyorsunuz?
Anneniz nekadar tuhafsa, sizde öylesiniz