- 20 Şubat 2010
- 9.454
- 9.733
-
- Konu Sahibi girisimcii
Çorbayı yetiştirdim ablacım sadece onlar erken geldi 1 2 saat onlar geldiğinde ben çorba yapıyordum o yüzden kutulara bakamadımAbim ve ailesine giderken niye yemeklerden vereyim ya, aklımın ucundan bile geçmez. Ben zaten çalışan biriyim, yemekler kalsa da sorun olmaz. Ertesi güne yemek yapmamış olurum. Çocuklar da var. Her türlü yenir bizde. Dolayısıyla ben de düşünemem böyle bir şeyi. Ama yaptığım tatlıdan veririm mutlaka.
Ama şeye takıldım. Son bir saate bıraktığınız çorbayı nasıl yetiştiremediniz yahu? Bir yayla, şehriye çorbası ya da düdüklüde mercimek, ezogelin kaç dakika sürüyor ki? İftara misafir çağırıp çorbasız ağırlamak tuhaf olmuş. Hadi yeni evlisiniz diyelim, gittiğiniz yerlerde de şimdiye kadar görmediniz mi hiç, misafirin getirdiği tatlı da kendi yaptığınızın yanına konur, öyle ikram edilir.
Eşimden cekiniyormus hiç gelmedin dedim mutfağa o gün sadece bir kere geldi baktı ondada eşim biz hallediyoruz demisBenim annem bana geldigi zaman misafir gibi oturmaz, gecer mutfaga yardim eder, bisey unuttuysam o an soyler,. Ben de ona gittigimde ben de ayni sekilde yaparim. Hic normal gelmedi davranisi, aile gibi degil de kirk kat yabanci gibi.
Uff cagirma bir daha benceÖzet halinde yazdım daha bir sürü dedigi var tabi zaten kiloda almışsın dedi iyice ye dedi hepsini
Çorba yetişmedi yazmışsınız, yetişmiş o zaman. Ne çorbası yapmıştınız? Meşakkatli bir şeydi sanırım, kutulara bakmak bile aklınıza gelmediğine göre.Çorbayı yetiştirdim ablacım sadece onlar erken geldi 1 2 saat onlar geldiğinde ben çorba yapıyordum o yüzden kutulara bakamadım
Hatta en çok çorbayı begendiler bunuda ekliyim..Abim ve ailesine giderken niye yemeklerden vereyim ya, aklımın ucundan bile geçmez. Ben zaten çalışan biriyim, yemekler kalsa da sorun olmaz. Ertesi güne yemek yapmamış olurum. Çocuklar da var. Her türlü yenir bizde. Dolayısıyla ben de düşünemem böyle bir şeyi. Ama yaptığım tatlıdan veririm mutlaka.
Ama şeye takıldım. Son bir saate bıraktığınız çorbayı nasıl yetiştiremediniz yahu? Bir yayla, şehriye çorbası ya da düdüklüde mercimek, ezogelin kaç dakika sürüyor ki? İftara misafir çağırıp çorbasız ağırlamak tuhaf olmuş. Hadi yeni evlisiniz diyelim, gittiğiniz yerlerde de şimdiye kadar görmediniz mi hiç, misafirin getirdiği tatlı da kendi yaptığınızın yanına konur, öyle ikram edilir.
Sen bu sitede sadece laf sokmak için varsın bence başka bir şekilde göremedimÇorba yetişmedi yazmışsınız, yetişmiş o zaman. Ne çorbası yapmıştınız? Meşakkatli bir şeydi sanırım, kutulara bakmak bile aklınıza gelmediğine göre.
56 dakikadır var olduğunuz bir sitede benimle ilgili edindiniz izlenim yanlış maalesef.Sen bu sitede sadece laf sokmak için varsın bence başka bir şekilde göremedim
biraz ısraf gibi olmuyor mu? yenmiyor o tatlıların hepsi neticede belki de o sebeple koymamış olabilir mı? ben evde tatlı yaparken bende getirilen tatlıları koyma taraftarı değilim, koyuyorum yine de ama neresine yesin onca şeyi insanlar diye düşünüyorum.Bende bu ramazan çok misafir cagirdim, kendimde herseferinde tatlı yapmstim tabağa hem kendi tatlimdan hemde getirdiklerinden koydum sende bidahakine öyle yaparsın
Tatlı kutusunu açıp bakmak 37 dakika 53 saniye sürüyor, bilmiyor musun? Çok zor bir iş.Çorba yetişmedi yazmışsınız, yetişmiş o zaman. Ne çorbası yapmıştınız? Meşakkatli bir şeydi sanırım, kutulara bakmak bile aklınıza gelmediğine göre.
Niye israf olsun? Tabakta kalanları çöpe mi atıyorsunuz? Dokunulmayanlar geri kutusuna konulur.biraz ısraf gibi olmuyor mu? yenmiyor o tatlıların hepsi neticede belki de o sebeple koymamış olabilir mı? ben evde tatlı yaparken bende getirilen tatlıları koyma taraftarı değilim, koyuyorum yine de ama neresine yesin onca şeyi insanlar diye düşünüyorum.
Aynen bu şekilde düşündüm çöpe gidiyorbiraz ısraf gibi olmuyor mu? yenmiyor o tatlıların hepsi neticede belki de o sebeple koymamış olabilir mı? ben evde tatlı yaparken bende getirilen tatlıları koyma taraftarı değilim, koyuyorum yine de ama neresine yesin onca şeyi insanlar diye düşünüyorum.
Neden geri kutusuna koyuyoruz abla yenmicekseTatlı kutusunu açıp bakmak 37 dakika 53 saniye sürüyor, bilmiyor musun? Çok zor bir iş.
Ne sormaya çalıştığını anlamadım. Kendini daha güzel ifade edersen yardımcı olabilirim.Neden geri kutusuna koyuyoruz abla yenmicekse
Bakin o gün tabaklara fazla fazla yemek koydum yarisina dokunup bıraktılar çoğu çöpe gittiNe sormaya çalıştığını anlamadım. Kendini daha güzel ifade edersen yardımcı olabilirim.