- 25 Aralık 2014
- 5.669
- 4.736
Teşekkür ederim yorumunuz için. Bahsettiğiniz şekilde aynen uyguladım, sonuç yok.Bence eşinizi beklemeyin. Yatın. Bir süre sizi çok az görsün. Bir zaman sonra o da özleyip yaklaşacaktır diye düşünüyorum. İş yerinde de mümkünse yanına gitmeyin. Tabi öyle bir ortam var mı bilmiyorum ama sizi oldukça az görmesini sağlayın. O yaklaşmadan yaklaşmayın. Halinde bir değişiklik olmazsa tekrar bu şüpheleri düşünebilirsiniz.
Allah yardımcınız olsun. Son çare psikiyatrist geliyor aklıma. Başka yol bulamadım.Teşekkür ederim yorumunuz için. Bahsettiğiniz şekilde aynen uyguladım, sonuç yok.
Ayrıca aşağıda yazdığım gibi birçok yolu denedim.
Sorununu anlat ve birlikte çözüm üretin : Denendi
Eşini elde tut, cezbet, boylelikle eve erken gelir vs : Denendi
Çok üzerine düşme, biraz rahat bırak : Denendi
Kendine zaman ayır, sosyal ol vs : Denendi
Sonuçlar: sorunu anlattığım zamanlar, çözüm olarak 1-2 haftalık sürelerde belli aralıklarda bana vakit ayırdı, sonrasında yine aynı rutine döndü.
Cezbetmek için evde giyim, kuşam, makyaj hazırlık daha bir abartıldı, sonuç yine aynı.
Üzerine düşmedim, kendi haline bıraktım yine aynı.
Kendime zaman ayırdım, sosyal oldum, eskisi gibi olayım dedim yine aynı.
Birbirimize vakit ayırmak, uzaklaşmamak, kopmamak adına güzel, mantıklı, olası ve uyulması kolay programlat hazırladım yine aynı sonuç.
Bu süreçte, saygısızlık hiç yok, yine aynı mizaçta saygı dolu, sakin ve güzel konuşmalarla hayata devam.
Sadece bir dönem yemeklerimi, makyajımı, giyimimi biraz hırçınca eleştirmişti. Bende hemen belki de sebep bu dedim daha çok dikkat ettim sonuç yine aynı. O zaman muhtemelen beni aldatıyor diye düşündüm. Yemeklerimi severdi, makyajimi ve giyim tarzımı beğenir hatta bazen onun bana birşeyler almasını isterdim bilerek aldıklarını giyerdim keyifle. Moda, makyaj giyim vs konularda güncelim, dikkat ederim kendime artık daha ne gelir elimden bilemiyorum.
Kendimi defalarca muhasebe ettim, neden, nasıl ilişkisi kurmaya çalıştım, daha iyi olacağını umdum olmadı. Kendime kızmaya ve yargılamaya başladım, özgüvenli olan ben artık güvenimi de yitirmeye başladım. Eşim beni sevmiyor, benimle vakit geçirmek istemiyor, ben onun için hiçbirşey ifade etmiyorum sadece oğlumuzun bilinçli annesiyim, içi rahat, çalışıp yoruluyor ama gezip eğleniyorda, hayatında bana yer vermiyor vs vs vs diye düşünmeye başlamıştım.
Sadece bol bol dua ediyorum, eşimi çok seviyorum, oğlumuz hayatımızın neşesi Allah herkese çocuk nasip etsin, bütün çocukları da ailelerine bağışlasın inşallah. Ben bu işin içinden çıkamadım, çözüm üretemedim arkadaşlar, o yüzden sizlere akıl danıştım, ne yapmalı ne etmeli diye. Hepinize çok teşekkür ederim, hakkınızı helal edin.
Her yöntem her eş için uygun olmuyor maalesef.esinizin yapısı bu demek ki çok fazla evde takılmayı sevmiyor ve sosyal bir insan.bu durumda ondan çok fazla sizinle ilgilenmesini beklemenizin size çok bi getirisi olmaz diye düşünüyorum.kendinize tıpkı onun yaptıgı gbi bi uğraş bulup çevre yaratabilirsiniz.onu bu şekilde kabul etmeniz gerek,değişeceğini sanmıyorum anlattıklarnza bakılırsa.telefonunun ortada olması aldatmadgnı göstermior tabi,sizin çok kurcalamayacagınızın o da farkındadır ve birsürü mail adresi vs vardır muhtemelenMerhaba arkadaşlar, bu konuyu daha önce de açtım kk da ama o kadar uzun yazmıştım ki arkadaşlarda haklı olarak yazdığım uzunca anlatımı okuyacak vakit bualamadılar cevap yazmak için. Tekrar çok özür diliyorum daha önceki uzun yazım için.
Arkadaşlar, eşimi çok seviyorum ama bana karşı davranışlarında sevgisizlik, ilgisizlik ve değersizlik hissettiğim için çok üzülüyorum. Aldatılıyor olma ihtimalim var sanırım, ne yapmalı? Nasıl davranmalı? Sizlerden akıl bekliyorum, çok teşekkür ederim hepinize.
Konuyu özetliyorum.
Eşimle çok severek evlendik, 12 yıldır evliyiz, 4 yaşında bir oğlumuz var. Bir bayanın evliliğini kurtarmak adıma yapması gereken herşeyi yaptım. Tek istediğim eşimin bana sevgisini göstermesi ve bana vakit ayırmasıydı. İşinden dolayı çok geç geliyor, birlikte çalışıyoruz ben işim bittiğinde eve geliyorum ama kendisi tüm günü malesef müşterilerle geçiriyor akşamları da yemeğe vs götürüyor eve gelmesi gece 12-1. Oğlumuz akşam 8:30 da yattığı için kitap okur kendimi meşgul eder o gelene kad ar hiç uyumazdım, en azından eşimle yarım saatte olsa sohbet edeyim, yanında olayım isterdim ama eşim eve yorgun argın gelip, sen neden yatmıyosun hayatım, sabah erken kalkacaksın yat sen deyip beni postalar tv de maç özetleri izler ve yatardı.
Hal böyleyken severek evlendiğim, geleceğimiz ve hayatımız için dişimi tırnağıma taktığım adam sadece evi otel gibi kullanır, çocuğunu sadece sabahları ve pazar günleri görür vaziyete geldi. Artık çok değersiz ve sevilmeyen olarak görüyorum kendimi ama eşimi çok seviyorum. Beni aldattığını düşündüm, çünkü bütün gün müşterilerin alımlarını yönettiği için birsürü şirkete ve mağazalara gidiyor, orada çeşitli bayanları mankenleri vs görüyor, özeniyor elbet diye düşünmeye başladım. Halbuki iş hayatı itibariyle bayanların mevcut olması beni hiç düşündürmemişti daha önce gayet normal düşünüyordum. Birbirimize vakit ayırmamız gerektiği konusunda da birkaç kez güzelce kendimi ifade ettim. Konuşmalar sonunda 1-2 hafta değişikliğin sonunda yine aynı rutine döndü. Eşim yapı olarak çok sakin birisidir, çok saygılı ve terbiyeli davranır. İş yoğunluğunun verdiği sorunları da yaşıyor iş stresi, maddiyat vb tabiki. İşi ikimiz kurduk ve çok çalışarak bu günlere getirdik. Bu süreçte ben ben olmaktan çıktım, sosyal hayat, arkadaş görüşmeleri, doğum günleri vb diğer hiçbir organizasyona dahi katılamadım, kendimi eşime işime adadım ve böylece çıkılamaz bir kalıba girdim. Eşim bir dönem beni çok eleştirir oldu, yemeklerimi beğenmez, makyajımı eleştirir, giyimimi vs. Bakım olarak kendime çok dikkat birisiyim, makyaj, saç, giyim vs konularda hep güncelimdir, iş kadınına uygun giyinir ve davranırım hep. Biraz eleştirileri hırçınlaşmaya başlamıştı bende çok şaşırmıştım, öncelikle beni başkalarıyla kıyaslıyor diye düşündüm sonra sordum beni aldatıyormusun diye cevap tabiki hayır, asla böyle birşeyi yapmayacağımı biliyorsun, seni çok seviyorum vs vs vs
İletişimimiz gayet güzel sorunlarımızı konuşarak çözebilen bir çiftiz ama hala anlam veremediğim geç gelmesi, sabah yine aynı rutine dönmesi, hiç birlikte vakit geçirememiz beni depresyona soktu artık konuşmakta istemiyorum aynı konuyu açıp aynı cevpları almak istemiyorum. Günün tüm stresini akşam yemeklerinde attığını ve keyifli zaman geçirdiğini kendimde katıldığım birkaç yemekte gördüm. Bunu büyük bir alışkanlık haline getirdiğini düşünüyorum, tolere edebilecek müşterilerle olduğu zamanlar musaade isteyip gelebilir aslında erkenden ama o bunu tercih etmiyor, Nerede, kiminle vs takibi yapmamda cok zor cunku cok yogun surekli bir yerlerde, telefonunu da ortalıkta bırakır, inceleyip bakayım desem gunde en az 30-40 görüşme yapıyor, arayan şiketler, sabit nolar, cep noları, ürün resimleri vs vs içinden çıkılmaz birşey.
Durum bu arkadaşlar, ne yapmalı? Sevgiden ve ilgiden yoksun bir evlilik nereye kadar gider, insan hiç mi karısına sarılmaz, sevmez, en azından birlikte bir yürüyüşe çıkmaz sıkıştım kaldım.
Aldatıldığımı hissediyorum ama O'na yakıştıramıyorum da off((
Yaptığım ilk iş, bir aile terapistine gitmekti. Günlük rutinimize uygun bir aktivite planı verdi bize, böylelikle birbirimizle vakit geçirebilecektik. Sonuç: Aktivite listesinde ki ilk 3 aktiviteye uydu, yürüyüş, sohbet ve soru cevap aktivitesi.Allah yardımcınız olsun. Son çare psikiyatrist geliyor aklıma. Başka yol bulamadım.
İki haftadır evdeyim, normalde bende çalışıyorum, eski dadımız artık emekli oldu yeni bir dadı arayışındayız. Zaten dadı evdeyken sorun olmuyor, oğlumda rutin olarak her akşam saat 8:30 da uyuduğu için işten geldikten sonra onunla vakit geçirip, oyun, yemek uyku vb aktiviteleri düzenleyip o uyduktan sonra müsait oluyorum. Bu yöntemi de denedim, yürüyüşe çıktım, bir kafede oturup arkadaşlarımla görüştüm vs. Sadece aradı hayatım nasılsın? Yürüyüşteyim, ok canım. Hayatım nasılsın? X arkadaşlarımla x yerdeyim hayatım, ok canım.yol gösteremiyorum çokta üzüldüm , neredeyse eminsiniz ama delil yok ortada.
sizi gerçekten dediğiniz gibi acımasızca elestirmiş ki hiç gerek yok zaman zaman hepimiz kilo alıp verebiliyoruz yaşam akıp giderken biz nasıl aynı kalalım.
umarım kötü birşeyler yaşanmıyordur inşallah
yaptınız mı bilmiyorum ama sizde kendi çapınızda sosyalleşerek cocugu sık sık birine emanet ederek acaba dışarımı cıksanız gec saatlerde dönseniz? ilgilenir mi bu durumla?
Yalnız kafama takılan sorulardan birisi, beni çok fazla arayıp sormazken bir dönem her akşam aramaya başladı, hayatım nasılsın? Ne yapıyorsun? Evde dadı olduğu için kameralar var dolayısıyla beni kamerada göremediği zaman çocuk için endişe ediyor olabilir diye düşünmüştüm, şimdi idrak ediyorum ki sanırım beni yokluyordu, daha rahat hareket edebilmek için, günahını da almayayım ama bana bunu düşündürüyor.İki haftadır evdeyim, normalde bende çalışıyorum, eski dadımız artık emekli oldu yeni bir dadı arayışındayız. Zaten dadı evdeyken sorun olmuyor, oğlumda rutin olarak her akşam saat 8:30 da uyuduğu için işten geldikten sonra onunla vakit geçirip, oyun, yemek uyku vb aktiviteleri düzenleyip o uyduktan sonra müsait oluyorum. Bu yöntemi de denedim, yürüyüşe çıktım, bir kafede oturup arkadaşlarımla görüştüm vs. Sadece aradı hayatım nasılsın? Yürüyüşteyim, ok canım. Hayatım nasılsın? X arkadaşlarımla x yerdeyim hayatım, ok canım.
ne kadar aklı başında birisiniz , eger size kötü birşey yapıyor ise bile gerçekten Allah bir an önce gittiği yoldan cevirsin onu.İki haftadır evdeyim, normalde bende çalışıyorum, eski dadımız artık emekli oldu yeni bir dadı arayışındayız. Zaten dadı evdeyken sorun olmuyor, oğlumda rutin olarak her akşam saat 8:30 da uyuduğu için işten geldikten sonra onunla vakit geçirip, oyun, yemek uyku vb aktiviteleri düzenleyip o uyduktan sonra müsait oluyorum. Bu yöntemi de denedim, yürüyüşe çıktım, bir kafede oturup arkadaşlarımla görüştüm vs. Sadece aradı hayatım nasılsın? Yürüyüşteyim, ok canım. Hayatım nasılsın? X arkadaşlarımla x yerdeyim hayatım, ok canım.
Yalnız kafama takılan sorulardan birisi, beni çok fazla arayıp sormazken bir dönem her akşam aramaya başladı, hayatım nasılsın? Ne yapıyorsun? Evde dadı olduğu için kameralar var dolayısıyla beni kamerada göremediği zaman çocuk için endişe ediyor olabilir diye düşünmüştüm, şimdi idrak ediyorum ki sanırım beni yokluyordu, daha rahat hareket edebilmek için, günahını da almayayım ama bana bunu düşündürüyor.
Aldatan bir kocanın tavırları nasıl olur? Size karşı saygılıysa ve güzel davranıyorsa aynı şekilde devam ederek aldatabilir mi? Nasıl tavırlar takınır?