Arkadaşım da empati yapsaymış o zaman keşke azcık yahuu. Hayatında gerçek hayatla 0 temas eden birinden sen ayrıcalıksızsın diye hayat dersi alınca insan sinirlerine hakim olamıyor.
Yavrum,evladım,iş hayatında değişik insanlarla,değişik tavırlarla çook karşılacaksın.
Daha yolun başındasın.
Arkadaşınla diyaloğunda olduğu gibi herkese had bildirmeye,kırılıp küsmeye,
kısas yapmaya,uzun uzadıya kendimizi ve başarılarımızı anlatmaya kalkarsak iş yapamayız.
Şimdi yazacaklarımı anne tavsiyesi kabul et çocuğum,muhtemelen annen yaşındayım.
Özgüven iyidir,iş hayatında lazımdır ama dozunda,kararında ve yapıcı olmak kaydıyla.
İş hayatında -çok kurumsal firmalar hariç-
hangi üniversiteden,hangi not ortalaması ile mezun olduğun değil kişiliğin,iletişim yeteneklerin,insan ilişkilerin,iş deneyimin ve pratik zekan-çözüm odaklı olman önemlidir.
4 yıl önce,kurucumuz ülkenin en iyi devlet üniversitelerinden birinden mezun gayet özgüvenli bir okul öncesi öğretmenini büyük ümitlerle işe aldı ve benim müdürlüğünü yaptığım anaokulunda görevlendirdi.
Kasım ayının ortasında öğretmen arkadaş;
-bu iş bana göre değil,diyerek istifa etti.
Ben en iyi üniversitenin,çok iyi eğitim fakültesinden,çok iyi dereceyle mezunum,çocukların burnunu silip,terli atletlerini değiştirmek için dirsek çürütmedim diye düşünüyordu.
Belli ki kendisini sadece teorik olarak yetiştirmişti,anaokulu öğretmenliğinin özel sektörde nasıl yapıldığından bihaberdi.
Bu sadece bir örnek.
Sen de iş hayatından bihabersin demek istemiyorum sadece çok toysun ve hayat seni yorup,üzdüğü için insanlara biraz tepkili yaklaşıyorsun.
Sana tavsiyem kendini iletişim ve insan ilişkileri konusunda geliştirmen ve ailenle olan durumunu tekrar gözden geçirmen.
Hayat yolculuğunda sana başarılar diliyorum.
Umarım her şey gönlünce olur.
Not:Kardeşim İstanbul Ünv. Hukuk Fak.mezunu serbest avukat.
Stajını Nişantaşı'nda çok ünlü bir avukatın yanında yaptı,hem de üç kuruş maaş karşılığında.
Her ay sonunda stajını yakmaya kalkacak kadar yorulup bunalıyordu ama hepsi geçti,gitti.