• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşın tavrı

Sen kendini biliyorsun, arkadaşında şahit neyin tartışması ki bu? Varsayalım genelleme yaptı,sen kendi bilgilerine,kendine güveniyorsan peki der geçersin. Her konusunu açana ben şunu yaptım,şu seminere katıldım diye anlatırsan anca kendini yorarsın.

özel ders ver. madem paraya bunca sıkışıksın. sınava hazırlanacaklar çalışmaya başlamıştır.
Karşıma öyle bir fırsat şimdiye dek ne yazık ki çıkmadı. Daha doğrusu okurken ona vaktim olmamıştı mezun olduktan sonra ki 1 ay falan oluyo öyle bi şey gerçekten aklıma gelmedi ama haklısınız keşke gelseydi. Eğer staja arkadaşımın kabul et dediği koşullarda başlarsam özel ders vermek için bile vaktim kalmayacak ki. Bunca çabam gerçekten sırf biraz kendimi geçindireyim biraz da vaktim kalsın ki yüksek lisans yapabileyim diye

Karşıma öyle bir fırsat şimdiye dek ne yazık ki çıkmadı. Daha doğrusu okurken ona vaktim olmamıştı mezun olduktan sonra ki 1 ay falan oluyo öyle bi şey gerçekten aklıma gelmedi ama haklısınız keşke gelseydi. Eğer staja arkadaşımın kabul et dediği koşullarda başlarsam özel ders vermek için bile vaktim kalmayacak ki. Bunca çabam gerçekten sırf biraz kendimi geçindireyim biraz da vaktim kalsın ki yüksek lisans yapabileyim diye
karşına öyle bir fırsat çıkmaz :) fırsatı insan yaratır. kastettiğim ortaokul seviyesinde türkçe vs gibi dersler. daha az zorlanır ve para kazanabilirsin. haftasonlarını böyle değerlendirirsin.

Neyse hanımlar belki dediğiniz gibi kibirception haline gelmiş olabilirim. Gerçek hayatta böyle olduğumu düşünmüyorum ama daha dikkat ederim. Arkadaşımla bu konuyu uzatmayacağım. Tabi malesef hala onun pek iyiniyetli olduğuna inanmıyorum bu konuda ama kimse iyiniyet timsali değil zaten ben de bilerel onu gıcık edecek bir cevap verdim. Kendimi de çok ifade edemedim size. Ama kötü temennilerinize alındım. Taaaaabi ki dünyanın en önemsiz insanı olduğumdan alınmış olmamın sizin için bir önemi de yoktur muhtemelen bodoz konuşabilirsin beni yapay zeka olarak düşünün:KK53:

İyi geceler
Hoşçakalın
Esen kalın
Sevgiyle kalın

Taaaaabi ki dünyanın en önemsiz insanı olduğumdan alınmış olmamın sizin için bir önemi de yoktur muhtemelen bodoz konuşabilirsin beni yapay zeka olarak düşünün:KK53:
Estağfurullah sadece arkadaşına kurduğun ağır cümlelere karşı empati yapman için linç team olarak gerekeni yaptık.

Estağfurullah sadece arkadaşına kurduğun ağır cümlelere karşı empati yapman için linç team olarak gerekeni yaptık.
Arkadaşım da empati yapsaymış o zaman keşke azcık yahuu. Hayatında gerçek hayatla 0 temas eden birinden sen ayrıcalıksızsın diye hayat dersi alınca insan sinirlerine hakim olamıyor.

Arkadaşım da empati yapsaymış o zaman keşke azcık yahuu. Hayatında gerçek hayatla 0 temas eden birinden sen ayrıcalıksızsın diye hayat dersi alınca insan sinirlerine hakim olamıyor.
Ama hayatım gerçekten öyle işverenler woow ankara hukuk woow odtü makine mühendisliği demiyor. Keşke dese ya keşke dese. Ama kendimden değil çok yakın arkadaşlarımdan biliyorum ki eğitime önem veren işveren sayısı azıcık. Ha tabi ki önem verir ama para beklentisi yüksek olmasın diye karşısındakine çaktırmaz.

Hukuk stajının iki türlüsü oluyor.

Birinde sadece altı aylık zorunlu süreyi doldurmak için bir büronun adını baroya veren, arada bir büroya uğrayan, belki de hiç uğramayanlar. Ki bunlar ücret almıyor.

İkincisi ise büronun çalışanı gibi düzenli gidip gelen, dilekçe yazan, icralara giden, dava açan, kısaca hemen her işi yapanlar. (Olması gereken staj da bu aslında) İşte bu grubun -elbette- emeğinin karşılığını alması gerekiyor.

Siz ikinci gruptan olmayı istediğiniz, göstermelik bir staj yapmayı düşünmediğiniz için ücret talep etmek de hakkınızdır. Sonuçta büronun işleri için tüm gün koşturup duracaksınız. Bu tür bir staj, arada bir işyerine uğrayıp fotokopi çekilen stajlarla bir değil, aksine çalışma ile eşdeğerdir. Beklentiniz olan meblağ ise vereceğiniz emek yanında büyük bir rakam değil.

Yalnız, on yıl önce aynı yollardan geçmiş bir büyüğünüz olarak iş hayatında karşılaşabileceğiniz adaletsizlikler, haksızlıklar, şansızlıklara hazır olmanızı öneririm. Çok sayıda hukuk mezunu olduğunu, başarılı olmanızı sağlayacak bilgilerin çoğunu okulda değil iş hayatında öğreneceğinizi ayrıca başarının mezun olunan üniversite ile ilgisinin düşündüğünüzden daha az olduğunu da eklemek isterim.

Dilerim her şey gönlünüzce olur.

Ama hayatım gerçekten öyle işverenler woow ankara hukuk woow odtü makine mühendisliği demiyor. Keşke dese ya keşke dese. Ama kendimden değil çok yakın arkadaşlarımdan biliyorum ki eğitime önem veren işveren sayısı azıcık. Ha tabi ki önem verir ama para beklentisi yüksek olmasın diye karşısındakine çaktırmaz.
Aslında şöyle anlatsam daha anlaşılır olabilir;
Arkadaşımın bana söylediğinin tam tersine ortada kalmış herkes büro bulurken ben bulamamış değilim. Ama bu dönemde gergin miyim evet gerginim çünkü önümü göremiyorum. Ama buna rağmen sanki ben yatıyorum, oturduğum yerden büro beğenmiyorum, ayda 5000 liraya çalışmak istiyorum gibi bir konuşma yaptı. Ayrıca bana ayrıcalıksızsın ayrıcalıksızsın diyip durdu. Ben ayrıcalık arayan bürolara da ayrıcalık aramayan bürolara da başvurumu yapıyorum. Hangisi artık benim için en hayırlısı olursa ona gidicem. Zaten gerginim üstüne körükle gitti.

Hukuk stajının iki türlüsü oluyor.

Birinde sadece altı aylık zorunlu süreyi doldurmak için bir büronun adını baroya veren, arada bir büroya uğrayan, belki de hiç uğramayanlar. Ki bunlar ücret almıyor.

İkincisi ise büronun çalışanı gibi düzenli gidip gelen, dilekçe yazan, icralara giden, dava açan, kısaca hemen her işi yapanlar. İşte bu grubun -elbette- emeğinin karşılığını alması gerekiyor.

Siz ikinci gruptan olmayı istediğiniz, göstermelik bir staj yapmayı düşünmediğiniz için ücret talep etmek de hakkınızdır. Sonuçta büronun işleri için tüm gün koşturup duracaksınız. Bu tür bir staj, arada bir işyerine uğrayıp fotokopi çekilen stajlarla bir değil, aksine çalışma ile eşdeğerdir. Beklentiniz olan meblağ ise vereceğiniz emek yanında büyük bir rakam değil.

Yalnız, on yıl önce aynı yollardan geçmiş bir büyüğünüz olarak iş hayatında karşılaşabileceğiniz adaletsizlikler, haksızlıklar, şansızlıklara hazır olmanızı öneririm. Çok sayıda hukuk mezunu olduğunu, başarılı olmanızı sağlayacak bilgilerin çoğunu okulda değil iş hayatında öğreneceğinizi ayrıca başarının mezun olunan üniversite ile ilgisinin düşündüğünüzden daha az olduğunu da eklemek isterim.

Dilerim her şey gönlünüzce olur.
Teşekkür ederim iyi temennileriniz için. Aslında tabi ki üniversite farkının bu kadar büyük olduğuna kendim de inanmıyorum. Ama arkadaşıma sinirlenince o da bahsini geçirince hıncımı özel üniversitelerden çıkarmış oldum biraz.

Teşekkür ederim iyi temennileriniz için. Aslında tabi ki üniversite farkının bu kadar büyük olduğuna kendim de inanmıyorum. Ama arkadaşıma sinirlenince o da bahsini geçirince hıncımı özel üniversitelerden çıkarmış oldum biraz.

Ben sizi çok iyi anlıyorum aslında. Staj dönemi biraz gergin bir süreçtir. Hele geçiminizi kendiniz sağlıyorsanız. Maalesef bu süreçleri yaşamayanlar sizi tam olarak anlamayabilirler. Stajı sırasında nefes almayacak derecede çalıştırılmasına rağmen büroda yediği iki lokmanın hesabı yapılan arkadaşlarım olmuştu.

Siz de bu sürecin gerginliği ile kendinizi yanlış ifade etmiş olabilirsiniz. Konunuzu ilk okuduğumda anlamamıştım ama ilerleyen mesajlarınızda ruh halinizi anlayabildim. Daha çok gençsiniz. Bu zorlu süreçlerin insanı ne kadar olgunlaştırdığını siz de zamanla göreceksiniz.

İkiniz de hem haklı hem haksızsınız bence.
Arkadaşınız haklı ama iyi niyetle söylediğini düşünmedim ben. Böyle düşünmemde cümleye "tatlım" diye başlamasının bende bıraktığı olumsuz etkinin payı olabilir :)
Sonuçta kendisi de yeni mezun. "Tatlııım gerçek hayat hiç de sandığın gibi değil" diyecek ne yaşamış olabilir iş hayatına dair? Sadece kendi 3-5 iş görüşmesi tecrübesiyle bu yorumu yapıyor. "Sorun bende değil hayatta" demeye getirmiş.
Ama sonuç olarak haklı.

Siz de kendinizce haklısınız ama kırıcı konuşmuşsunuz. Her özel üniversite aynı değil. Her devlet üniversitesinin aynı olmadığı gibi...
Kaldı ki arkadaşınız tam burslu okumuş. Bu da kolay bir şey değil.

Okul hayatı boyunca kendinize yatırım yapmışsınız, ne güzel. Ama iş istediğiniz insanlar 5-10-15 senelik tecrübeleriyle sizin gittiğiniz yolu çoktan dönüyorlar ve sizin olmasını umduğunuz kadar ihtiyaçları yok size. Bunu bilerek hareket etmelisiniz.

Alanınıza dair çok bilgim yok. Okul, okul başarısı ne derece önemli bilmiyorum. Ama çoğu sektörde önemli değil.
O yüzden size tavsiyem okul hayatını bir kenara bırakın. O, o dönem içindeki başarınızdı ve o dönem bitti.
Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. İş hayatındaki başarınız sıfırdan inşa edilecek.
Tabii ki kimseye hakkınızı yedirmeyin, köle gibi kullanmalarına izin vermeyin. Ama sırtınızı okuduğunuz okula ve okul başarınıza yaslarsanız önünüzü göremezsiniz.
Çünkü bu, sizin kendinizi başkalarıyla kıyaslamanıza neden oluyor, şu an olduğu gibi. Bunun size bir faydası yok.

Yavrum,evladım,iş hayatında değişik insanlarla,değişik tavırlarla çook karşılacaksın.
Daha yolun başındasın.
Arkadaşınla diyaloğunda olduğu gibi herkese had bildirmeye,kırılıp küsmeye,
kısas yapmaya,uzun uzadıya kendimizi ve başarılarımızı anlatmaya kalkarsak iş yapamayız.

Şimdi yazacaklarımı anne tavsiyesi kabul et çocuğum,muhtemelen annen yaşındayım.
Özgüven iyidir,iş hayatında lazımdır ama dozunda,kararında ve yapıcı olmak kaydıyla.

İş hayatında -çok kurumsal firmalar hariç-
hangi üniversiteden,hangi not ortalaması ile mezun olduğun değil kişiliğin,iletişim yeteneklerin,insan ilişkilerin,iş deneyimin ve pratik zekan-çözüm odaklı olman önemlidir.

4 yıl önce,kurucumuz ülkenin en iyi devlet üniversitelerinden birinden mezun gayet özgüvenli bir okul öncesi öğretmenini büyük ümitlerle işe aldı ve benim müdürlüğünü yaptığım anaokulunda görevlendirdi.
Kasım ayının ortasında öğretmen arkadaş;
-bu iş bana göre değil,diyerek istifa etti.
Ben en iyi üniversitenin,çok iyi eğitim fakültesinden,çok iyi dereceyle mezunum,çocukların burnunu silip,terli atletlerini değiştirmek için dirsek çürütmedim diye düşünüyordu.
Belli ki kendisini sadece teorik olarak yetiştirmişti,anaokulu öğretmenliğinin özel sektörde nasıl yapıldığından bihaberdi.

Bu sadece bir örnek.
Sen de iş hayatından bihabersin demek istemiyorum sadece çok toysun ve hayat seni yorup,üzdüğü için insanlara biraz tepkili yaklaşıyorsun.
Sana tavsiyem kendini iletişim ve insan ilişkileri konusunda geliştirmen ve ailenle olan durumunu tekrar gözden geçirmen.
Hayat yolculuğunda sana başarılar diliyorum.
Umarım her şey gönlünce olur.

Not:Kardeşim İstanbul Ünv. Hukuk Fak.mezunu serbest avukat.
Stajını Nişantaşı'nda çok ünlü bir avukatın yanında yaptı,hem de üç kuruş maaş karşılığında.
Her ay sonunda stajını yakmaya kalkacak kadar yorulup bunalıyordu ama hepsi geçti,gitti.

Yani bunları da tüzün, mango ayarında yerlerden aldım indirimde de bikaç parça zaradan massimo duttiden falan aldım.

Malesef bu yanlış hatırlıyorsun patronum kıyafetlerimi beğenmediği için bana kıyafet almam için para vermişti burada da massimo dutti ve forever new önerilmişti ama oradan almamıştım :)
Beğenmeme lüksü şuradan geliyor tane tane anlatacağım. Haftada 6 gün işe gideceğim bana yemek+yol dahil olmak üzere 500 lira verecekler ve bursum da olmadığı için sadece onunla kalacağım. Her gün evde yemek getirsem, kiramı faturalarımı ödesem cebimde 0 lira kalacak ki ödeyemeceğim bile. Şu an nasıl geçiniyorum; böyle olacağını bildiğim için hem bursum hem çalıştığım yerden aldığım ücret hem de çıkardığım notları satarak aldığım paradan her ay ortalama 300 lira artırdım son 1 yıldır. Buradan geliyor. Yani sassy şu an bana önerilen işe gitsem para kazanmak yerine para harcamış olacağım.
Bu arada ailemden dolayı olan eksikliği şimdi değil mütemadiyen hissediyorum. Bu yüzden temkinli olmak zorunda hissediyorum kendimi.
Bir tık daha empati kurabilsen bu kadar kafa patlamana gerek kalmayacaktı belki. Hala daha sorun varsa çekinme, sor lütfen.

Ps: eskiden çalıştığım yerlerde de bu kadar ücret alıyordum ama hem bursum hem ders notlarım olduğu için bir şekilde kendime yetiyordum. Şu an malesef bunlar kalmadığı için tek geçim kaynağım staj yaparken aldığım ücret olacak. Çözüm önerisi olan varsa söylesin bana nolur valla içim daraldı

hay allah ya ben de yanlis hatirladim sanmistim ama sen yanilmissin :)

beni ne bos seylerle ugrastiriyorsun, bence artik evet abarttim diyip cekil ki kalp kirilmasin.

hay allah ya ben de yanlis hatirladim sanmistim ama sen yanilmissin :)

beni ne bos seylerle ugrastiriyorsun, bence artik evet abarttim diyip cekil ki kalp kirilmasin.
:KK70: normal ücretimle değil patronumun bana üstüme başıma bir şey almam için verdiği 2000 lira ile indirimden massimo duttiden aldığım şeyi kusura bakma unutmuşum.
1 ton şey yazdım oraya. Hiçbirini gözün görmemiş. Kendini haklı çıkarabileceğin tek noktayı didiklemiş diğerlerine hiiiç değinmemişsin bile. Kalp kıracak ne var çok merak ediyorum. Seni alakadar etmeyen konularda ne kadar agresif ve tutumunda ne kadar ısrarcısın. Bence daha ziyade sen haklı çıkmak için debelenmeyi bırak sonuç olarak senin meselen değil bu haklı olmak sana hiçbir şey kazandırmayacak. Boşver hırpalama kendini.

:KK70: normal ücretimle değil patronumun bana üstüme başıma bir şey almam için verdiği 2000 lira ile indirimden massimo duttiden aldığım şeyi kusura bakma unutmuşum.
1 ton şey yazdım oraya. Hiçbirini gözün görmemiş. Kendini haklı çıkarabileceğin tek noktayı didiklemiş diğerlerine hiiiç değinmemişsin bile. Kalp kıracak ne var çok merak ediyorum. Seni alakadar etmeyen konularda ne kadar agresif ve tutumunda ne kadar ısrarcısın. Bence daha ziyade sen haklı çıkmak için debelenmeyi bırak sonuç olarak senin meselen değil bu haklı olmak sana hiçbir şey kazandırmayacak. Boşver hırpalama kendini.

yeni moda mi bu insanlari konudan kovmak ahjshsjsh tamam gorusuruz hadi

Back
X