• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşın tavrı

özgüveniniz güzel ama siz bunu çok abartıyorsunuz. kim sizi tanıyor ki burada aşağı çekmeye çalışsın. kendimi anlatayım: zaten hayatta yolunu almış, iş hayatı 10 seneye yaklaşmış, amerika menşeeli büyük bir ilaç firmasında yöneticilik yapan, yl yapmış bir mühendisim. ve 2 yabancı dili anadilim gibi konuşuyorum. okulda projelerim olmuş, en kritik mühendislik derslerinden oldukça iyi notlarla geçmiş ve süreçte pek çok eğitime katılmış biriyim. bunları kendimi övmek için yazmadım, ben olsam kulak veririm böyle birine, o nedenle yazdım.

iş hayatına girdiğimde, ki o dönem kriz olmamasına rağmen 6 aydan fazla sürdü iş bulmam, okulun yalan olduğunu anladım. iş hayatının kendine has kuralları var. ve orada kimse sizin bu tavırla konuşmanızı "çekmez". aynı sizin gibi konuşan bir arkadaş aramıza katılmıştı 4 sene önce. arkadaşınıza anlattığınız düşüncelerinizi iş ortamında paylaşıyordu. konuştukça herkes ondan uzaklaştı. yöneticisi aranarak lütfen bizi o ukala ile muhattap etme çünkü işimiz yürümüyor dendi.

yaşamış biri olarak size potansiyel başınıza gelecekleri anlatıyorum. kendine güvenmek güzel, bunu abartmak yanlış. okul başarılarınız geride kaldı. o sadece diploma içindi. iş hayatı apayrı bir okul ve çalıştığınız sürece bitmeyecek. her seferinde yeni şeyler öğreneceksiniz. ve pratik düşünen, insan ilişkileri iyi olanlar kazanıp yükselecek. sizin cümlelerinizden anladığım kadarıyla sizin insan ilişkileriniz henüz iş hayatına uyum sağlayacak noktada değil.

tavsiyem, kaynak ayırabilirseniz kişisel gelişimle ilgili seminerlere katılın yada en azından okuyun bu konuda.

sevgiler ve başarılar..

ya seni tanimasam cidden baskasi yaziyor diyecegim.

hukuk bu yani mezunu olunca ya buronu acarsin ya kurum avukati olursun ya hakim savci kaymakam vs neden bu kadar abartiyorsun bunu? hani boyle isletme/muhendislik falan bitirmis olsan da bir rekabet var desek neyse ama zaten bitiren herkesin oyle boyle yolunu buldugu bir bolum kolay yoldan meslek. bir de ankara hukuk yani sen zaten okulunun adini soylediginde insanlar bilirler senin ustune basa basa soylemene gerek yok. okudukca sasiriyorum.

not: gercekten kiskanmiyorum.

Sen kendinden ve hayatindan cok ödün vermissin. Kagit uzerinde nekadar yazilsa da asla senin emeklerini ve neler cektigini bilen olmayacak.
Arkadasin dahi anlamaz hernekadar biliyor desen bile. Cunku hissettiklerini o hissetmedi bu sürecte. Sadece sen hissettin :)

Türkiyede ki cogu insan bu okul uni konularinda hep garibime gitmistir zaten.
Uni kazanamadi veya birkac puan dusuk aldi diye ölmek isteyen mi dersin aglayan mi dersin. Veya birbirinin okudugu bölüme veya okula kadar kendini /karsisindaki ni asagi veya üst görenmi dersin :D ne alakaysa artik..

Cok gereksiz bunlar. Afrikada veya baska ülkede yasayan bir insan icin gercekten farkin yok suan baskalarindan ...

Hem is hayati ve okul hayati bambaska.
Bir ise girdikten sonra " ama ben burdan mezun oldum, bu bolumu okudum bunlari bunlari hak ediyorum, cunkum ben cok emek verdim" diyemezsin..ki desen bile kimse tinlamaz...:D

tebessum ettirdin beni gercekten. ama yinede gönlüne göre bir is bulursun umarim ve emeklerin ziyan olmaz..

Siz benim için galakside önemsenecekler listesinde değilsiniz maalesef çünkü gereksiz ego kasan insanlar kendini önemli gören önemsizlerdir.
Biraz kompleksli buldum sizi.
Bizim okulda da vardı siz gibi bir öğrenci. Magdur edebiyatı ile hepimize illallah ettirmişti.
Kendini öveeeee öveeee bitiremez,okul bitince en az 10 bin kazanmanın hesaplarını yapardı. Kısacası yırtma(!) peşindeydi Şimdi bir lojistik şirketinde asgari ücretin 2 katına çalışıyor...
Ben hiiiç o arkadaşınız gibi ne ajitasyon ne de kendimi övme peşindeyim. Çok yakınım olmayan kimse bilmez hayatımda ne olup ne bittiğini. Benim hayallerim de o kadar yüksek değil ama kendimi geçindirecek bir ücret alabilme peşindeyim çünkü zorundayım. Sizin için galaksideki en önemsiz insansam da madem gelip konuma olumsuz yorum yaparak ve beni aşağılamaya çalışarak vaktinizi harcamayın lütfen. Hoşçakalııınn

ya seni tanimasam cidden baskasi yaziyor diyecegim.

hukuk bu yani mezunu olunca ya buronu acarsin ya kurum avukati olursun ya hakim savci kaymakam vs neden bu kadar abartiyorsun bunu? hani boyle isletme/muhendislik falan bitirmis olsan da bir rekabet var desek neyse ama zaten bitiren herkesin oyle boyle yolunu buldugu bir bolum kolay yoldan meslek. bir de ankara hukuk yani sen zaten okulunun adini soylediginde insanlar bilirler senin ustune basa basa soylemene gerek yok. okudukca sasiriyorum.

not: gercekten kiskanmiyorum.
Abartmıyorum 100 kere söyledim beklentim düşük diye kanımca herkes benim staj döneminde büroya ortak olma gibi bi beklentim olduğunu zannediyor :D kolay yoldan meslek diye bir şey yok sassy bürosunu açan birkaç arkadaşım kepenkleri indirdi. Hakim savcı olmaya çalışıp bürokrat bir referansı olmayanlar 4-5 kez denemesine rağmen olamadı. Çok merak ediyorum nasıl düşüncelerle kurdun bu cümleyi.

Sassyciğim hayatım anlamamakta ısrarkarsın ama benim elimin iş tutması dışında 1 tane bile seçeneğim yok. Şimdiye kadar da tüm samimiyetimle söylüyorum kimsenin beni kıskanabileceği gibi bir düşünce zihnimin köşesinden dahi geçmedi çünkü kıskanılacak bir hayatım yok. Ama yorumları okudun mu bilmiyorum müvekkilime acıyan mı bana önemsizsin diyen mi eee yapmasaydın diyen mi gırla.

Ben bana burada yapılan emeklerimi aşağılayan tarzda yorumların içinin bomboş ve sırf beni aşağı çekmek için yapılan yorumlar olduğunu düşünüyorum. Benim düşüncem de belli yolum yönüm de belli. Ha ne oldu kibirli davranmamam gerektiğini öğütlemiş oldular sağ olsunlar. Ama ben kendimi biliyorum, diğerlerini biliyorum, hak ettiğimi de biliyorum hak etmediğimi de biliyorum. Muhtemelen tavrım buradakilerle itici geldi ama bu beni değiştirmez. O yüzden tavrımda değişikliğe gitmeyeceğim zaten :)

arkadaşınızdan sonra buradakiler de mi sizi aşağıya çekmek istiyor?
sebepleri ne sizce? yada çıkarları?
cidden çok toysunuz sanırım eğitime ayırdığınız fazlaca vakit insan ilişkilerinizi zayıflatmış.

arkadaşınızdan sonra buradakiler de mi sizi aşağıya çekmek istiyor?
sebepleri ne sizce? yada çıkarları?
cidden çok toysunuz sanırım eğitime ayırdığınız fazlaca vakit insan ilişkilerinizi zayıflatmış.
Bilmem siz söyleyin insanların bana bu kadar hakarete varacak ve olumsuz temenniler içeren cümleler kurmasının nedeni ne olabilir? Aksine insan İlişkilerimin iyi olduğunu kanaatindeyim

Not: üslubumdan dolayı yanlış anlaşılmak istemem kimseyi küçümsemiyorum. Ama ben şu an sahip olduğum deneyimi ve birikimi elde edebilmek için çok çok çok fazla uğraştım. Birçok insanın üniversitedeyken yaptığı şeylerden geri kaldım çünkü öyle olmak zorundaydı. Bakınız arkadaşlarım tanıdıkları vasıtasıyla derhal çok güzel yerler buldular fakat benim öyle bir imkanım olmadığı için hala aramaya devam ediyorum. Bu arkadaşım da bu dönemde çektiğim tümm zorluklara şahit olmasına rağmen bunları hiçe sayıyor. O yüzden bozuldum.

Merhaba hanımlar. Kendime yakın gördüğüm bir arkadaşım var ve devamlı olarak söylediklerinin alt metninde beni olumsuz etkileyecek şeyler gizliyor.

Kısaca ikimizden bahsetmek gerekirse ben gayet iyi bir okuldan ve bölümden gayet iyi bir dereceyle mezun oldum ve iş daha doğrusu staj arayışımdayım. Kendimi kalifiye bir insan olarak gördüğüm için şimdiye kadar gittiğim birkaç işyerinin koşullarını kendime uygun bulmadım, birkaçı içinse diğer görüşmelerimi tamamladıktan sonra dönüş yapacağım konusunda anlaştım. Beğenmediğim işyerleri ise şöyle; günde 10-11 saat mesai cmt dahil ve ya hiç ücret yok ya da sadece yol parası. Yani staj yapıp köle gibi çalışmak için neredeyse adamlara para vereceğim.

Bu arkadaşım da iş imkanlarının daha dar olduğu bir bölümden özel üniversiteden tam burslu olarak mezun oldu. Yüksek lisansı denedi ama olmadı bu dönem. Şu an kendisi iş arayışında değil ailesinin verdiği parayla geçimini sağlıyor.

Bense ailemle görüşmüyorum, öğrencilik dönemimde hep çalıştım, çalıştığım dönemde bu günleri öngörerek para biriktirdim şu an onlarla geçimimi sağlıyorum.

Arkadaşımla yaptığımız telefon konuşmasında bana şunları dedi;
“Tatlım anlıyorum kendini ayrıcalıklı görüyosun şu üni.den mezunum şu dilim iyi ortalamam şöyle diye ama bak vakit çok daralıyo herkes staj yapıcak yer buldu bi sen kaldın canım gerçek hayat hiç senin düşündüğün gibi değil senin özel üniversitelerde veya diğer üniversitelerde okuyanlardan hiçbi ayrıcalığın yok. Bak her büroda hep özel üniversiteden mezun insanlar var.
Ama tabi ben de isterim senin aradığın gibi bi işyeri bulmanı.”

Ki bana bunları diyen arkadaşımın ne benim bölümümle ne de çalışma hayatıyla uzaktan yakından alakası yok. Ben de cevaben;
“Evet her büroda var çünkü bu insanların genel olarak paraya ihtiyaçları olmadığı için ücretsiz bi biçimde mesai yapmayı kabul ediyolar ama benim göstereceğim ilerlemeyle onların göstereceği ilerleme bir olamaz çünkü aldığımız eğitimler çok farklı. Ben bir dilekçeyi yazmayı 1. Ayımda öğreneceksem o insan 7. Ayında öğrenecek belki ama sonuçta bedava işgücü olduğu için bazı bürolar bunu isteyebiliyor” dedim.

Ve arkadaşım bana çok alındı. Niye tüm özel üniversitelerde okuyanlara aptal muamelesi yapıyosun, neden kendini bu kadar farklı görüyosun, ben de mi aptalım, ben de mi bi şeyi 7. Ayımda öğrencem falan dedi. Ben de kimseye aptal muamelesi yaptığım yok ama aldığımız eğitimler ne yazık ki farklı bu bi gerçek ayrıca bunun seninle en ufak alakası yok bölümlerimiz bambaşka bölümler dedim. Neyse sonra görüşürüz diyip kapattı.

ben bu konuşmada onu kıracak bir şey göremiyorum. Ama öyle bir üste çıktı ki beni gerim gerim gerip -tüm negatif enerjisini bana sıçratmasına rağmen- kendimi sorguluyorum resmen. Çok moralim bozuldu kız yüzünden kendimi müzmin işsiz gibi hissettim oysa ki henüz 2-3 haftadır bakmaya başladım. Sinir oldum:KK67:
Ne mezunusunuz ve hangi üniversite

Abartmıyorum 100 kere söyledim beklentim düşük diye kanımca herkes benim staj döneminde büroya ortak olma gibi bi beklentim olduğunu zannediyor :KK70: kolay yoldan meslek diye bir şey yok sassy bürosunu açan birkaç arkadaşım kepenkleri indirdi. Hakim savcı olmaya çalışıp bürokrat bir referansı olmayanlar 4-5 kez denemesine rağmen olamadı. Çok merak ediyorum nasıl düşüncelerle kurdun bu cümleyi.

Sassyciğim hayatım anlamamakta ısrarkarsın ama benim elimin iş tutması dışında 1 tane bile seçeneğim yok. Şimdiye kadar da tüm samimiyetimle söylüyorum kimsenin beni kıskanabileceği gibi bir düşünce zihnimin köşesinden dahi geçmedi çünkü kıskanılacak bir hayatım yok. Ama yorumları okudun mu bilmiyorum müvekkilime acıyan mı bana önemsizsin diyen mi eee yapmasaydın diyen mi gırla.

ee arkadaslarin kepenkleri indirdi de su an evde falan mi oturuyorlar? iyi veya kotu hukuk bitirince bir yerden baslayip yukseliyorsun. kimse sana bolumun kotu falan demedi biraz rahatla lutfen.

hayatini anlamayacak ne var ki? ailenle sorun yasadin evden ayrildin kimseden yardim almadin ikinci sinifta gidip calistin hatta calisiyordun ama seydi sen ustune super marka kiyafetler alabiliyordun vs patronun begenmiyordu. yani daha stajyer bile degilken kendine massimo dutti takim alacak kadar para kazanacak is buluyorsun ama simdi mi bulamiyorsun?

ben senin ailenle olan sorunlarin yuzunden icinde olan eksikligi simdi hissedip o yuzden cevreye boyle olumsuz baktigini dusunuyorum. bir de su an devletten burs da almiyorsundur nasil gecindigini merak ettim yani is begenmeme luksu nereden geliyor. cidden kafa yoramiyorum daha fazla ben pes ettim bu konuya.

ee arkadaslarin kepenkleri indirdi de su an evde falan mi oturuyorlar? iyi veya kotu hukuk bitirince bir yerden baslayip yukseliyorsun. kimse sana bolumun kotu falan demedi biraz rahatla lutfen.

hayatini anlamayacak ne var ki? ailenle sorun yasadin evden ayrildin kimseden yardim almadin ikinci sinifta gidip calistin hatta calisiyordun ama seydi sen ustune super marka kiyafetler alabiliyordun vs patronun begenmiyordu. yani daha stajyer bile degilken kendine massimo dutti takim alacak kadar para kazanacak is buluyorsun ama simdi mi bulamiyorsun?

ben senin ailenle olan sorunlarin yuzunden icinde olan eksikligi simdi hissedip o yuzden cevreye boyle olumsuz baktigini dusunuyorum. bir de su an devletten burs da almiyorsundur nasil gecindigini merak ettim yani is begenmeme luksu nereden geliyor. cidden kafa yoramiyorum daha fazla ben pes ettim bu konuya.
Malesef bu yanlış hatırlıyorsun patronum kıyafetlerimi beğenmediği için bana kıyafet almam için para vermişti burada da massimo dutti ve forever new önerilmişti ama oradan almamıştım :)
Beğenmeme lüksü şuradan geliyor tane tane anlatacağım. Haftada 6 gün işe gideceğim bana yemek+yol dahil olmak üzere 500 lira verecekler ve bursum da olmadığı için sadece onunla kalacağım. Her gün evde yemek getirsem, kiramı faturalarımı ödesem cebimde 0 lira kalacak ki ödeyemeceğim bile. Şu an nasıl geçiniyorum; böyle olacağını bildiğim için hem bursum hem çalıştığım yerden aldığım ücret hem de çıkardığım notları satarak aldığım paradan her ay ortalama 300 lira artırdım son 1 yıldır. Buradan geliyor. Yani sassy şu an bana önerilen işe gitsem para kazanmak yerine para harcamış olacağım.
Bu arada ailemden dolayı olan eksikliği şimdi değil mütemadiyen hissediyorum. Bu yüzden temkinli olmak zorunda hissediyorum kendimi.
Bir tık daha empati kurabilsen bu kadar kafa patlamana gerek kalmayacaktı belki. Hala daha sorun varsa çekinme, sor lütfen.

Ps: eskiden çalıştığım yerlerde de bu kadar ücret alıyordum ama hem bursum hem ders notlarım olduğu için bir şekilde kendime yetiyordum. Şu an malesef bunlar kalmadığı için tek geçim kaynağım staj yaparken aldığım ücret olacak. Çözüm önerisi olan varsa söylesin bana nolur valla içim daraldı

özgüveniniz güzel ama siz bunu çok abartıyorsunuz. kim sizi tanıyor ki burada aşağı çekmeye çalışsın. kendimi anlatayım: zaten hayatta yolunu almış, iş hayatı 10 seneye yaklaşmış, amerika menşeeli büyük bir ilaç firmasında yöneticilik yapan, yl yapmış bir mühendisim. ve 2 yabancı dili anadilim gibi konuşuyorum. okulda projelerim olmuş, en kritik mühendislik derslerinden oldukça iyi notlarla geçmiş ve süreçte pek çok eğitime katılmış biriyim. bunları kendimi övmek için yazmadım, ben olsam kulak veririm böyle birine, o nedenle yazdım.

iş hayatına girdiğimde, ki o dönem kriz olmamasına rağmen 6 aydan fazla sürdü iş bulmam, okulun yalan olduğunu anladım. iş hayatının kendine has kuralları var. ve orada kimse sizin bu tavırla konuşmanızı "çekmez". aynı sizin gibi konuşan bir arkadaş aramıza katılmıştı 4 sene önce. arkadaşınıza anlattığınız düşüncelerinizi iş ortamında paylaşıyordu. konuştukça herkes ondan uzaklaştı. yöneticisi aranarak lütfen bizi o ukala ile muhattap etme çünkü işimiz yürümüyor dendi.

yaşamış biri olarak size potansiyel başınıza gelecekleri anlatıyorum. kendine güvenmek güzel, bunu abartmak yanlış. okul başarılarınız geride kaldı. o sadece diploma içindi. iş hayatı apayrı bir okul ve çalıştığınız sürece bitmeyecek. her seferinde yeni şeyler öğreneceksiniz. ve pratik düşünen, insan ilişkileri iyi olanlar kazanıp yükselecek. sizin cümlelerinizden anladığım kadarıyla sizin insan ilişkileriniz henüz iş hayatına uyum sağlayacak noktada değil.

tavsiyem, kaynak ayırabilirseniz kişisel gelişimle ilgili seminerlere katılın yada en azından okuyun bu konuda.

sevgiler ve başarılar..

Katiliyorum.
Konu sahibi bu yorum kulagina küpe olsun.
Gercekten toysun biraz.
Bazi seyleri de kendin bilsen yeter, dillendirmen gerekmez. Birak icraatin konussun.

Kendine en yakin ve uygun gördügün ise atil biran önce bence. Bekledikce insan sacmaliyor ve hersey gözünde büyüyor. Ondan sonra hic adim atasin gelmez.
Baslarsam tam baslarim en iyi yerde baslarim diye kendini kasma. Istersen cikarsin sonra baska biryere gidersin. Deneyim herzaman iyidir.

Back
X