İşte bunlar hep son sene üniv hocalarinin verdikleri gazdan
devlet universitesi ve ozel universite diplomasinin birbirine eşit olduğunu iş hayatina girince anlayacaksin.. Ayni departmanda devlet mezunu ve özel mezunu aynı maasa calisacak.. Yeni mezunlara acayip bir özgüven veriyor bu diplomalar.. İş hayatinda aldgn diplomanin hicbi onemi yok halbuki..
Arkadasin dedigin gibi sinsiden seni germeye çalışmış.. Bence anladığım şu yani arkadasin şu an boş ve bana akıl vermesi saçma diyosun.. Önce bi işe gir sonra akıl verirsin diyosun.. Ama öyle olmuyor.. Bu hayatta herkes her konuda uzman kesilebiliyor..
Sende sinir olup acayip bir ozguvenle arkadasini ezmissin.. Bariz belli bu.. Bu zmnlarda yeni mezunken insanda ayrı bir kibir oluyor.. Dikkat etmeni öneririm.. Çünkü kibir canavar gibi her zmn bekler pusuda.. Umarim bu biseyleri basarip tek basima ayakta kaldim ozguveniyle sert bi sekilde yere cakilmazsin.. Çünkü iş hayatı öyle basit bisey degil dilekceyi 1 ayda ogrensende insan iliskilerin kötüyse tutunamazsn.. Ve stajyerlere kimse para vermez.. Önce biraz acı cekeceksin ne yazikki.. Sonra ekmegini yiyceksin.. Biraz daha bu sekilde sömurulmek istemiyorum mantigiyla bakarsan arkadasinin dedigi gibi olacak.. Zaten deneyim kazanmak için yaptgn staji maddi açıdan degerlendirip bana bisey katmayacak gibi de düşünme.. Fotokopi cekmek bile önemlidir.. Bütün belgeleri görürsün
Not: kendimden biliyorum.