Arkadaşın tavrı

arkadaşa bi türlü anlatamadık zaten, stajda maddi bi beklentisi varmış, tamam alsın tabi hakkını eyvallah.
ama "görüştüğüm bazı yerler seviyeme uygun değildi, ben kalifiyeyim, bazılarına size dönüş yapıcam dedim" söylemi abesle iştigal.
yeni mezun insan kalifiye olamaz. anlatamadık..
en nihayetinde hukuk stajını yapmak mecburi değil mi ? tamam para onun için önemli ama başvurduğu yerleri daha şimdiden küçümseyen bir kafa yapısı ile hayat yolunda başarılı olamaz.

neyse, okusa gene kızacak, beni kıskanıyorsunuz diyecek :)

Alt tarafı yeni mezunsunuz. Ne kadar emek verdiğiniz, tecrübesizliğinizin önüne geçemez. Sonuçta stajyersiniz. Ben ilk işe girdiğimde lise mezunlarından bile daha düşük maaşla çalışmaya başladım, çünkü önemli olan tecrübe edinmekti. Bende bir çok şey için çabaladım, çalıştım, kendimi ispat ettim,yoruldum ama karşılığını nasibimdeki kadar Allaha şükür aldım. Böyle kendi kendine triplere girersen, çok zor. Bir yerden başlıcaksın. Herkes sıfırdan başlar.

Kibirlisiniz ve arkadaşınızı üzmüşsünüz.

Ekleme: Hukuk stajı yapacakmışsınız. Sevgili meslektaşım, nereden mezun olduğunuz gerçekten önemli değil. Önemli olan hukuki bilginizi doğru kullanmak ve düzgün ilişkiler kurabilmek. Arkadaşınızın söylediklerini tekrar değerlendirmenizi öneririm.

Ben de iyi bir diploma notuyla bitirdim üniversiteyi ama hiç egom böyle olmadı hatta aöfte okuyanlarda da görüyorum onur belgesi alanlar sizin egonuzda.. Nedir bu yüksek not merakı anlamadım. Teori bilginizle Uygulama alanınız oldukça farklı. Kısacası reel hayat hiç öyle okuldaki gibi şahane değil.. Önemli olan meslekte kendini geliştirmek müvekkil sizin diploma notunuza bakmaz davayı kazanıp kazanmamanıza bakar.. Ben stajı ücretsiz yaptım kendi mesleğim de sırf öğreneyim mesleği diye..

Alt tarafı yeni mezunsunuz. Ne kadar emek verdiğiniz, tecrübesizliğinizin önüne geçemez. Sonuçta stajyersiniz. Ben ilk işe girdiğimde lise mezunlarından bile daha düşük maaşla çalışmaya başladım, çünkü önemli olan tecrübe edinmekti. Bende bir çok şey için çabaladım, çalıştım, kendimi ispat ettim,yoruldum ama karşılığını nasibimdeki kadar Allaha şükür aldım. Böyle kendi kendine triplere girersen, çok zor. Bir yerden başlıcaksın. Herkes sıfırdan başlar.
Bizde hukuk mezunuyuz ama bu kadar egolu olmadık.Tahmin edebiliyorum çevresindeki insanlara nasıl davrandığını,üzüldüm.

İyi de haftada 2 güm okula gitmekle nasıl o üniversite bitti derslere girmeden nasıl mezun oldunuz? Üniversitede de devam zorunluluğu var. Bürolorda çalışıyorsanız halihazırda zaten dilekçe yazmayı biliyor olmanız lazım o zaman neden ben 1 ayda öğrenirim de onlar 7 ayda öğrenir dediniz bu sözünüzle hiç büroda çalışmış izlenimi vermiyorsunuz. Zaten bürolar pazar günü kapalıdır. Keşke biraz da yazdığımı anlamaya çalışsaydınız ben dilinizin bölümünüzle ilgisi yok demedim staj yapmanızın okuduğunuz bölümle dille alakası yok dedim. Herkese aynı kurallar uygulanır siz kendizi orada gösterir çalışır sabrederseniz tecrübe kazanmak olursa niyetiniz, orada da kalabilirsiniz başka işler için de pişersiniz.

Kimse kimseyi hakir göremez siz belki senelerce işsiz kalacaksınız onlar belki de yükselecek özel üniversite okudular diye de torpille iş bulacaklar diye birşey yok. Benim kaynım boğaziçi mezunu o zamanlar 27. olarak kazanmış üniversiteyi şu an yurtdışında ve işsiz umarım anlatabiliyorumdur bir de anlamını ne olduğunu bile bilmeden hiçbir iş tecrübeniz yokken kalifiye elemanım diyorsunuz ya Allah aşkına bir ortaokul mezunu tornacı bile kalifiye eleman olabilir kalifiye tecrübeli ehli eleman demektir siz üniversite bitirinci kalifiye olmuyorsunuz yani o işte tecrübe kazanınca oluyuorsunuz onu bile bilmiyorsunuz ama dilekçe yazmayı 1 ayda öğrenirmişsiniz evet. :KK53:
Bizim okulda devam zorunluluğu yok. Kitaplardan çalıştım bazen de ders notlarından. Tamam kalifiye demeyelim. Staj tecrübesi diyelim. Bu arada dilekçe yazmayı zaten biliyorum onu da orada örneklemek için verdim :))) kastım özel ünililer salak onlar yazamaz ben yazarım değildi ben zaten yazıyorum bunu deneyimledimdi amaaaaan uğraşamıycam :KK70: bugün bi görüşmem daha vaar şans dileyin bebişler

Bakin arkadasiniz hakli burda aslinda seni dusunerek konusmus, malesef okumakla insanlar kendini istedigi yere direk sokamiyor. Soyle dusun bir berber bir kuaforun bile ciraklik kalfalik ustalik gibi bir sıralamasi var bir isin olsun deneyim amacli sen staj yapacaksin bunun icinde malesef fedakar olacaksin kendinden. Yoksa iyi bir bolumde okudum ben superim herkes gerizekali muamelesi yaparsan ilerde diploma sana sen diplomaya ac ac bakarsin. Kibir iyi birsey degil birde bu konu haric sizin aslinda dost arkadas kisiligi tasimadiginizida anladik, siz kendinizi overken arkadasiniz size yardimci olacak bir konusma yapmis ister iyi ister kotu bir bolum okusun ya da okumamis biri olsun fark etmez sizin iyiliginiz icin konusan birine kotu bolumde anana babasi para yiyen biri diye kotulemekte aldiginiz egitimlerle insani yonden kendinizi gelistiremediginiz ortaya da cikmis buluyor. Keske sizde okuyan cahillerden olmasaydiniz uzuldum. Umarim arkadasim dediginiz kisi sizle bir daha yakinlik kurmaz cunku sizden hic bisey olmaz. 😒
Aynen kk mücahiti benden bi bok olmaz oksijen israfıyım şurda karşıdan karşıya geçerken bi araba çarpsın bana sen de kurtul arkadaşım da kurtulsun ben de kurtulayım

arkadaşa bi türlü anlatamadık zaten, stajda maddi bi beklentisi varmış, tamam alsın tabi hakkını eyvallah.
ama "görüştüğüm bazı yerler seviyeme uygun değildi, ben kalifiyeyim, bazılarına size dönüş yapıcam dedim" söylemi abesle iştigal.
yeni mezun insan kalifiye olamaz. anlatamadık..
en nihayetinde hukuk stajını yapmak mecburi değil mi ? tamam para onun için önemli ama başvurduğu yerleri daha şimdiden küçümseyen bir kafa yapısı ile hayat yolunda başarılı olamaz.

neyse, okusa gene kızacak, beni kıskanıyorsunuz diyecek :)
Not abesle iştigal. Seviyeme uygun değildi demedim. Yahu atıyorum icra sevmiyorum sabahtan akşama kadar icra bakan büroda çalışmak zorunda mıyım da beğenmek zorundayım orayı ya. Büroları niye küçümseyeyim abarrrrrmayın arkadaşlar

Not abesle iştigal. Seviyeme uygun değildi demedim. Yahu atıyorum icra sevmiyorum sabahtan akşama kadar icra bakan büroda çalışmak zorunda mıyım da beğenmek zorundayım orayı ya. Büroları niye küçümseyeyim abarrrrrmayın arkadaşlar
"Kendimi kalifiye bir insan olarak gördüğüm için gittiğim birkaç işyerinin koşullarını kendime uygun görmedim" cümlesinden anladığımı yazdım.. ay neyse ne, yeni mezunun kalifiye olması mümkün değildir.
Anlatamadık burda 10-15 yıl iş deneyimi olan insanlar olarak :)

Bu kafayla seni üzerler çok iş hayatında diyor başarılar diliyorum. :)

Bizim okulda devam zorunluluğu yok. Kitaplardan çalıştım bazen de ders notlarından. Tamam kalifiye demeyelim. Staj tecrübesi diyelim. Bu arada dilekçe yazmayı zaten biliyorum onu da orada örneklemek için verdim :))) kastım özel ünililer salak onlar yazamaz ben yazarım değildi ben zaten yazıyorum bunu deneyimledimdi amaaaaan uğraşamıycam :KK70: bugün bi görüşmem daha vaar şans dileyin bebişler
Yolunuza kırmız halı sermezlerse kabul etmeyin. Sizin gibi en iyi Üniversiteside okumuş birine hakaret olur bu.

Valla İstanbul üniversitesini derece ile bitirdim 10 yıldır bu meslekteyim. sizin kendinizi çok abarttığınızı düşünüyorum kusura bakmayın. Zaten abarttığınız kadar nitelikli olsanız çoktan hocalarınızdan biri kendi ofisine almıştı sizi. Türkiyede herkese aynı diplomyı veriyorlar . Avukatlık biraz daha çevre ve imkan işi. Maddi açıdan iyi kazandım çalıştığım dönemde ama kendimi asla başkalarından üstün görmedim. Ayrıca özel üniversitelerden mezun birçok meslektaşım var ve kendileri çok donanımlı ve başarılı avukatlar ama galatasaray üniversitesinden mezun olup doğru dürüst kazanamayan arkadaşımda oldu. Avukatlıkta başarı mesleki bilgi kadar sosyal alandaki başarıylada ilgilidir ;yani bir nevi kendini pazarlama sanatıdır. Müvekkil ya da hakimle ilişkilerde sizin mesleki bilginiz kadar önemlidir. Sen böyle havalanıyorsun ya bir duruşmada senin o beğenmediğin okullardan mezun bir hakim senin paçanı aşağı alıverir. Mesela sen bu tavırla bir hakime hukuki bilginin yüksekliği ile ukalaca yaklaşırsın, hakim sana gıcık olur kararlık dosyanı bir celse atar o zaman patronlarına ve müvekkiline dert anlatırsın. Sen şimdi rüyalarda yaşıyorsun. Hukuk adam kayırmanın en fazla olduğu alandır. Hakimlerde bile öyle mahkeme başkanları bile hakimin hukuki bilgisinin çokluğu ve donanımıyla değil Hsk ile olan ilişkisinin yakınlığı ile seçiliyor. Ayrıca büyük büralarda kimse stajere dilekçe falan yazdırmaz haberin olsun en fazla ara karar falan yerine getirirsin
O tip bürolarda her avukat bile dilekçe yazmaz sadece çok tecrübeli belli avulatlara verilir o görev. Biran evvel ayağın yere bassın. Çevrenle bu tip diyologlara girersen çevreni kaybedersin. Kimse kimseden üstün değil. Bizim dönemde şuan en fazla kazanan arkadaşım ki kazancı aylık minimum 70.000TL civarı bizim okulu iki sene uzatmıştı. Ama ailesinin durumu iyiydi çevresi genişti. Kurdu bürosunu bağladı üç beş şirket sonra senin gibi aldı bir iki avukat 5-6 bin TL maaşla adam büroya bile gitmiyormuş işi olmayınca. Tüm yük diğer avukatlarda ama adamın namı yürüyo. Akıllı kızsın bundan çıkarırsın bir ders bence.

X