Arkadaşın tavrı

Eg
Not: üslubumdan dolayı yanlış anlaşılmak istemem kimseyi küçümsemiyorum. Ama ben şu an sahip olduğum deneyimi ve birikimi elde edebilmek için çok çok çok fazla uğraştım. Birçok insanın üniversitedeyken yaptığı şeylerden geri kaldım çünkü öyle olmak zorundaydı. Bakınız arkadaşlarım tanıdıkları vasıtasıyla derhal çok güzel yerler buldular fakat benim öyle bir imkanım olmadığı için hala aramaya devam ediyorum. Bu arkadaşım da bu dönemde çektiğim tümm zorluklara şahit olmasına rağmen bunları hiçe sayıyor. O yüzden bozuldum.

Merhaba hanımlar. Kendime yakın gördüğüm bir arkadaşım var ve devamlı olarak söylediklerinin alt metninde beni olumsuz etkileyecek şeyler gizliyor.

Kısaca ikimizden bahsetmek gerekirse ben gayet iyi bir okuldan ve bölümden gayet iyi bir dereceyle mezun oldum ve iş daha doğrusu staj arayışımdayım. Kendimi kalifiye bir insan olarak gördüğüm için şimdiye kadar gittiğim birkaç işyerinin koşullarını kendime uygun bulmadım, birkaçı içinse diğer görüşmelerimi tamamladıktan sonra dönüş yapacağım konusunda anlaştım. Beğenmediğim işyerleri ise şöyle; günde 10-11 saat mesai cmt dahil ve ya hiç ücret yok ya da sadece yol parası. Yani staj yapıp köle gibi çalışmak için neredeyse adamlara para vereceğim.

Bu arkadaşım da iş imkanlarının daha dar olduğu bir bölümden özel üniversiteden tam burslu olarak mezun oldu. Yüksek lisansı denedi ama olmadı bu dönem. Şu an kendisi iş arayışında değil ailesinin verdiği parayla geçimini sağlıyor.

Bense ailemle görüşmüyorum, öğrencilik dönemimde hep çalıştım, çalıştığım dönemde bu günleri öngörerek para biriktirdim şu an onlarla geçimimi sağlıyorum.

Arkadaşımla yaptığımız telefon konuşmasında bana şunları dedi;
“Tatlım anlıyorum kendini ayrıcalıklı görüyosun şu üni.den mezunum şu dilim iyi ortalamam şöyle diye ama bak vakit çok daralıyo herkes staj yapıcak yer buldu bi sen kaldın canım gerçek hayat hiç senin düşündüğün gibi değil senin özel üniversitelerde veya diğer üniversitelerde okuyanlardan hiçbi ayrıcalığın yok. Bak her büroda hep özel üniversiteden mezun insanlar var.
Ama tabi ben de isterim senin aradığın gibi bi işyeri bulmanı.”

Ki bana bunları diyen arkadaşımın ne benim bölümümle ne de çalışma hayatıyla uzaktan yakından alakası yok. Ben de cevaben;
“Evet her büroda var çünkü bu insanların genel olarak paraya ihtiyaçları olmadığı için ücretsiz bi biçimde mesai yapmayı kabul ediyolar ama benim göstereceğim ilerlemeyle onların göstereceği ilerleme bir olamaz çünkü aldığımız eğitimler çok farklı. Ben bir dilekçeyi yazmayı 1. Ayımda öğreneceksem o insan 7. Ayında öğrenecek belki ama sonuçta bedava işgücü olduğu için bazı bürolar bunu isteyebiliyor” dedim.

Ve arkadaşım bana çok alındı. Niye tüm özel üniversitelerde okuyanlara aptal muamelesi yapıyosun, neden kendini bu kadar farklı görüyosun, ben de mi aptalım, ben de mi bi şeyi 7. Ayımda öğrencem falan dedi. Ben de kimseye aptal muamelesi yaptığım yok ama aldığımız eğitimler ne yazık ki farklı bu bi gerçek ayrıca bunun seninle en ufak alakası yok bölümlerimiz bambaşka bölümler dedim. Neyse sonra görüşürüz diyip kapattı.

ben bu konuşmada onu kıracak bir şey göremiyorum. Ama öyle bir üste çıktı ki beni gerim gerim gerip -tüm negatif enerjisini bana sıçratmasına rağmen- kendimi sorguluyorum resmen. Çok moralim bozuldu kız yüzünden kendimi müzmin işsiz gibi hissettim oysa ki henüz 2-3 haftadır bakmaya başladım. Sinir oldum:KK67:

Egoistsiniz 👎🏻

yeni moda mi bu insanlari konudan kovmak ahjshsjsh tamam gorusuruz hadi
Kovmuyorum canım çok alıngansın. Tartışma adabından bihaber sadece işine gelen şeylerin üzerine gidip sadece haklı olmak için debelenmeyeceksen dilediğin kadar konuşabilirsin :KK70: öbür türlü de dilediğin kadar konuş ama önemsenmezsin

Özel üniversite var sonra bir de özel üniversite var.
Bilemeyiz şimdi Koç üniversitesi de özel yani.
Üstelik her üniversitenin bölüm bölüm değişir hangi alanda iyi veya değil.
İkiniz de sanki birbirinize hava atmaya çalışmışsınız gibi konuşmalarda.

öncelikle TM bölüm bitirenlerin arasında çok büyük zeka farkları yoktur. ( bilimsel veritabanlarını kullanabiliyorsanız bununla ilgili çalışmalar bulabilirsiniz )

özel üniversite devlet üniversitesi ayrımı yapmanız o yüzden biraz komik geldi kaldı ki karşınızdaki kişi tam burslu.

benim babam da Ankara Hukuk mezunu ama siz tam sindirememişsiniz.

Ankara Hukukun en iyi hocaları son 10 yıldır özel bir üniversitede çalışıyorlar , yani özel üniversitede okuyan arkadaşınız eğer o okuldaysa sizden daha iyi bir eğitim almıştır. Her şey sadece okulunuzun etiketi değil.

İş hayatında donanıma bakılır , o etiket günleri geride kaldı.

işsizlik yaşayarak zamanla törpülenirsiniz diye düşünüyorum.

iş hayatı çok farklı algılanıyor yeni mezunlar tarafından. üniversite cidden önemli değil yani hangi üniversite olduğu. yeni bir çocuğu işe aldık, malatyada ismini bile unuttuğum bir üni.den mühendislik mezunu. ama çok çalışkan. 3 ayda olayı kaptı. iletişim becerileri harika. ve sürekli deneyimli kişilerden birşeyler öğrenme derdinde. bence sizin sıkıntınız başka arkadaşların da belirttiği gibi iletişim. çok sert usluplu ve emin olun iş yaşamında karşınıza çıkan insanların bu arkadaşınızla alakası olmayacak.

sıkıyosa iş yerinde arkadaşınıza verdiğiniz gibi cevap verin, öyle bir karşılık alırsınız ki ertesi gün ağlayarak istifa mektubu yazıyor olabilirsiniz. törpülenmeniz lazım.

o zekasını küçümsediğin arkadaşın çok haklı, sözde senelerdir çalışıyorsun ama hiç çalışmadı diye ezdiğin arkadaşın sektöre ,piyasaya senden daha hakim.bir gün birisi gelir o ego biraz ağırlık yapmıyor mu diye sorar verecek cevabın olmaz.
Bulurum ben şekerim bunu mu dert ettin şimdi

iş hayatı çok farklı algılanıyor yeni mezunlar tarafından. üniversite cidden önemli değil yani hangi üniversite olduğu. yeni bir çocuğu işe aldık, malatyada ismini bile unuttuğum bir üni.den mühendislik mezunu. ama çok çalışkan. 3 ayda olayı kaptı. iletişim becerileri harika. ve sürekli deneyimli kişilerden birşeyler öğrenme derdinde. bence sizin sıkıntınız başka arkadaşların da belirttiği gibi iletişim. çok sert usluplu ve emin olun iş yaşamında karşınıza çıkan insanların bu arkadaşınızla alakası olmayacak.

sıkıyosa iş yerinde arkadaşınıza verdiğiniz gibi cevap verin, öyle bir karşılık alırsınız ki ertesi gün ağlayarak istifa mektubu yazıyor olabilirsiniz. törpülenmeniz lazım.
Niye ben işyerinde arkadaşıma verdiğim gibi bir cevap vereyim ki :KK70: onlara vereceğim cevabı o zaman düşünürüm.

öncelikle TM bölüm bitirenlerin arasında çok büyük zeka farkları yoktur. ( bilimsel veritabanlarını kullanabiliyorsanız bununla ilgili çalışmalar bulabilirsiniz )

özel üniversite devlet üniversitesi ayrımı yapmanız o yüzden biraz komik geldi kaldı ki karşınızdaki kişi tam burslu.

benim babam da Ankara Hukuk mezunu ama siz tam sindirememişsiniz.

Ankara Hukukun en iyi hocaları son 10 yıldır özel bir üniversitede çalışıyorlar , yani özel üniversitede okuyan arkadaşınız eğer o okuldaysa sizden daha iyi bir eğitim almıştır. Her şey sadece okulunuzun etiketi değil.

İş hayatında donanıma bakılır , o etiket günleri geride kaldı.

işsizlik yaşayarak zamanla törpülenirsiniz diye düşünüyorum.
Karşımdaki kişi mantar gibi türeyen bir üniversitenin bir bölümünden tam burslu ama ki bu detay çok gereksiz her neyse. Arkadaşım benim yaptıklarımı küçümsediği için ben de onun zekasını küçümsemişimdir belki sizin bakış açınızla. Bence adilane

Niye ben işyerinde arkadaşıma verdiğim gibi bir cevap vereyim ki :KK70: onlara vereceğim cevabı o zaman düşünürüm.
kelimeler aynı olmaz, uslup aynı olur.

anlaşılan o ki sen aslında bizim yorumlarımızı da anlamsız buluyorsun. iyi niyetle ve yaşı senden büyük olarak tavsiyede bulunan kişilere de tabiri caizse atarlı gidersin :)

en temizi sen iş hayatında bi çarpış insanlarla, yaralan, düş, kanasın dizlerin. uslubun başına büyük işler açsın.. ondan sonra anlayacaksın..

temennim değil bunlar, inşallah yaşamazsın ama bu düşünce yapınla malesef görünen köy kılavuz istemiyor.

kelimeler aynı olmaz, uslup aynı olur.

anlaşılan o ki sen aslında bizim yorumlarımızı da anlamsız buluyorsun. iyi niyetle ve yaşı senden büyük olarak tavsiyede bulunan kişilere de tabiri caizse atarlı gidersin :)

en temizi sen iş hayatında bi çarpış insanlarla, yaralan, düş, kanasın dizlerin. uslubun başına büyük işler açsın.. ondan sonra anlayacaksın..

temennim değil bunlar, inşallah yaşamazsın ama bu düşünce yapınla malesef görünen köy kılavuz istemiyor.
Valla sayfalarca hakarete varan kelimeler işittim neredeyse beddua edecek kıvama gelenler oldu. Ee insanda da takat kalmıyor bir müddet sonra direkt savunmaya geçiyor doğal olarak.

Valla sayfalarca hakarete varan kelimeler işittim neredeyse beddua edecek kıvama gelenler oldu. Ee insanda da takat kalmıyor bir müddet sonra direkt savunmaya geçiyor doğal olarak.
bir müddet değil ilk mesajdan beri böylesin :)

hakaret hoş değil kesinlikle. sonuçta herkesin kendi hayatı ama gerçekten sadece kendi fikirlerini önemser bir halin var. bir abla gözüyle seni dışarıdaki hayatta üzerler çok demek istedim. öğrenciyken de çalıştım deme. çünkü çalışan öğrenciye olan bakış açısıyla mezuna bakış açısı çooook farklıdır.

tabi kendi hayatın karar senin. sadece arkadaşını ne biliyor ki hayat hakkında diye suçlama. kendi bire bir yaşamasa da çevresini iyi gözlemlemişse fikir edinmiştir.

Bence iyi bile sabrettin.
Konuya ailenden ve giyim kusamindan girmek ne alaka yani...
O kisi arkadasin mi anlamadim. Ama konuya lap diye girip özelini burda anlatmasi hos olmadi.

Ayrica konu sahibi kirildigini da belirtti hanimlar. Yani uzatmaya gerek yok.

Bence iyi bile sabrettin.
Konuya ailenden ve giyim kusamindan girmek ne alaka yani...
O kisi arkadasin mi anlamadim. Ama konuya lap diye girip özelini burda anlatmasi hos olmadi.

Ayrica konu sahibi kirildigini da belirtti hanimlar. Yani uzatmaya gerek yok.
Kendisi muhakkak her konuma gelip muhakkak benimle zıtlaşacak bir nokta bulup sonra ben tane tane açıklama yapınca aman uğraşamıcaö yaaaa diyip çıkıp gidiyor. Nevi şahsına münhasır bir kişilik bakınız yine sorduğu her soruyu tane tane anlattım ama hiçbirine değinmedi bile takmış massimo duttiye :KK53:

Her zaman en mükemmelini arayan insanlar çoğunlukla umduğunu bulamadan yaş geçiyor eldeki imkan gidiyor maalesef bence arkadaşınız haklı

Siz dilekçe yazmayı 1 ayda öğreneceksiniz ama özelden mezunlar 7 ayda öğrenecekler öyle mi...Kendinize yüklediğiniz anlamı anlayabilirim ama baskalarını bu kadar küçümsemenizi anlayamam.Madem buraya yazmişsınız ben de yorumumu yapayım ;egonuz ciddi ciddi size zarar verecek boyutlara gelmis haberiniz olsun.

Bu hayatta sunu ogrendim; fikirlerini kendine saklayacaksin. Kafanda olgunlastirip adim adim ilerleyeceksin. Teknik anlamda takildigin noktalari sorup ogrenip yola devam edeceksin. Bu hayat sizin genc arkadasim. Siz aile destegi olmadan hayata tutunmaya calisan bir kadinsiniz. Hirsli olmak zorundasiniz. Ama bu hirsinizin size zarar vermemesi icin insanlarla catismayin. Butun projeyi anlatirsaniz cok farkli yorumlari duyarsiniz. Su anda bu yorumlari kaldirabilecek tecrubeniz yok. Zaman icerisinde meslekte kurt olanlarin fazla konusmadigini,insanlarla hos gecindiklerini veya belli bir mesafede durduklarini goreceksiniz. Arkadasiniz sizi ve sizin yasadiklarinizi anlayamaz. Onun icin ya arkadasinizla bu konulara girmeden devam edin ya da mesafeli olun. Ikinci secenek sizi yalnizlastirir. Onun icin yurdum insaninin veciz sozunu yerine getirin: He he tamam.
Yolunuz acik olsun.

Öyle demedi ki bana ama. Sen ayrıcalıksızsın senin bir farkın yok diyip durdu. Bir önceki yorumumda da bahsettim ben yıllardır çok çabaladım bir farkım olsun diye. Çok fazla zorluk çektim maddi anlamda. Ve hepsini çok iyi biliyor. Buna rağmen üstüne basa basa alelade olduğumu söyledi. Benimle aynı okuldan mezun arkadaşlarım tanıdıkları vasıtasıyla şak diye çok güzel yerler buldular. Benim öyle bir imkanım yok. Hep çabalıyorum hep çabalıyorum. Ama çabalarımı küçümsüyor
Farkiniz ise basladiktan sonra ortaya cikar calismaya baslamak lazim. Asgari ucretle 12 saat mesai de olsa calisirdim ben fark elbette fark edilecektir. Zamanla.

X