Arkadaşımla kedisi yüzünden gerginlik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kedi tapınıcısı bi insanım kedili konu görünce yekten kedi savunmaya geldim ama ben konu sahibinde bi hata göremedim ya. Arkadaşına dışarıda buluşalım korkuyorum kediden diye medenice söylemiş. Arkadaşının ısrarı saçma. Kardeşimin eşi kediden korkuyor ben onu bile ısrar belat evime getirmiyorum ya ona gidiyorum ya da dışarıda buluşuyoruz. Ha aşırı tepki vermişsiniz o anda o da olabilir. Bence konu sahibinin özür dilemesini gerektiren bi durum yok. Biz en iyisi kedisiz alanlarda buluşalım diye şakalaşıp arayı ısıtabilirsiniz tatlı tatlı yetet

Abartmışsınız. Ayrıca kedilerin ikisi de kuduz değil. Kuduz olsaydılar 10 gün içinde ölürlerdi zaten. Biraz sakin olun. Arkadaşınız sizi sevdiği için evine gitmenizi istemiş. Böyle yapmayın.
Ben kuduzlu hayvan yasamına devam ediyor da ınsana kuduz bulasırsa ölüyor sanıyordum oyle degıl mı😳

Herkese merhaba

Geçenlerde arkadaşım evine davet etti iki tane kedisi vardı. Birisi 3 yıldır onunla diğerini de 3 ay önce sokaktan sahiplenmişler. Ben de kedileri çok severim ama korkuyorum küçükken apartmanın kedisi ısırmıştı travmam var. O yüzden evine gitmek istemedim. Neyse bayağı bi ısrar etti korkacak bir şey yok eve yeni taşındık hiç gelip görmeyecek misin falan diye.

Ben eve gittim saldığım korku enerjisinden midir nedir 3 yıldır evde yaşayan kedi beni koltukta otururken ayak bileğimden tırmalayıverdi. Bayağı kesik kesik izler oluştu kanadı falan.

Ben de bu konularda çok pimpirikliyim küçükken yaşdığım şeyden dolayı. Dedim ki kuduz aşısı mı olmam lazım şimdi, gelmeyeyim demiştim beni neden zorladın ki diye bağırdım o anki öfkeyle. Arkadaşım da sakinleştirmeye çalıştı beni, aşılarının tam olduğunu söyledi. Ben de diğer kediyi sokaktan yeni almışsınız ama 3 ay olmuş sadece dedim. Seni tırmalayan o değil ki, olsa bile 3 ayda kuduz kedi belli olmaz mı allah aşkına kaç kere veterinere gittik dedi.

Neyse sonra ben biraz sakinleştim orayı yıkadım suyla güncel tetanos aşım da var diye gitmedim hastaneye. Evden çıktığımdan beri çok soğuk aramız konuşuyoruz ama o gerginlik devam gibi.

Sizce ben abarttım mı kızlar, sizce ne yapmalıyım
Abattmissin.

Karşı taraf istediği kadar ısrar etsin, travmanız olduğu halde 2 kedisi olan eve gitmek ne demek? Ayrıca kediler insanların enerjilerini görür. Sizde e gördüyse artık😊

Ben seni çok iyi anlıyorum, korkmak demek hayvanları sevmemek demek değil, belki de onlardan daha çok seviyorsun ama elinde değil, bundan sonra korkularına saygı duyan insanlarla görüş
Tavsiyem bebek kedileri sevmeye başlayarak bu olayı aşabilirsin

Arkadaşınızın ısrarı yersiz, yani kediden korkan insanı ne diye çağırayım ki evime çok mu lazım :)
ama küçükken kedi ısırdı ve 3-4 doz kuduz aşısı oldunuz diye travma olacak bir durum yok. Çocukların belki yarısından fazlası yaşamıştır bunu. Ben de yaşadım. Şimdi 3 kediyle yaşıyorum evimde. Yani bu tarz bir travmayla yaşamınızı kısıtlıyorsunuz etraf kedi köpek dolu ve bu tip bir travma gerçekten anlamsız.

Beni kelebek fobisi olan tanidigim var, eve kelebek girince kafayi yiyormus. O yuzden sizi anliyorum ama korkmayin, kuduz falan yok, evde nereden kapacak ki kuduzu

Arkadaşınızın ısrarı yersiz, yani kediden korkan insanı ne diye çağırayım ki evime çok mu lazım :)
ama küçükken kedi ısırdı ve 3-4 doz kuduz aşısı oldunuz diye travma olacak bir durum yok. Çocukların belki yarısından fazlası yaşamıştır bunu. Ben de yaşadım. Şimdi 3 kediyle yaşıyorum evimde. Yani bu tarz bir travmayla yaşamınızı kısıtlıyorsunuz etraf kedi köpek dolu ve bu tip bir travma gerçekten anlamsız.

Evet ama her çocuk her olaya aynı tepki vermiyor ki. Travma olacak bir durum yok diyip geçemiyoruz ben 6-7 yaşlarındayken yaşanmış ve bilinçaltıma işlemiş bir korku bu, kontrol edebildiğim bir şey olsa kendime bu eziyeti yapmam çünkü her şeyden önce bana zor

Çocukken beni bildiğiniz pitbull ısırdı hastane bahçesinde, hayvanın çenesi kilitlendi bacağımda, ayıramadıkları için iki sedyeyle girdik kapıdan birinde köpek birinde ben. Çenesini kıracaklardı kaslar açılsın diye çocuk aklımla ağlayıp kırdırmadım, kas gevşetici iğnelerle gevşetmişlerdi. Hiç fobim olmadı, aksine köpek görünce yine koşup mıncıklıyorum ama tabi herkesin olaylara bakışı farklı.
Arkadaşınızın ısrarı yersiz olmuş, benim de evde kedilerim var korkan arkadaşlarıma gelin gelin diye tutturmuyorum. Sizde keşke bu kadar korkuyorsanız net bir hayır diyerek kararınızda diretseydiniz.
Bu arada merak etmeyin ev kedisi kuduz olmaz, 3 ay diyorsunuz. 3 ayda kuduz olan hayvanın sağlıkla evde koşturması mümkün değil

Yanlış biliyor olabilirim ben kuluçka süresi var diye okumuştum o yüzden kuduz varsa da belki kendini belli etmemiştir daha diye düşündüm. 3 yıldır evde olan neyse de 3 ay önce sokakta kiminle ve neyle temas ettiğini bilemeyiz sonuçta diye. Dediğim gibi yanlış biliyor olabilirim o anki panikle düşünemedim

Yanlış biliyor olabilirim ben kuluçka süresi var diye okumuştum o yüzden kuduz varsa da belki kendini belli etmemiştir daha diye düşündüm. 3 yıldır evde olan neyse de 3 ay önce sokakta kiminle ve neyle temas ettiğini bilemeyiz sonuçta diye. Dediğim gibi yanlış biliyor olabilirim o anki panikle düşünemedim
İmkansız. 3 ay ciddi bir süre, kuduz dediğiniz hastalık gerçekten öyle basit bir şey değil hayvanın vücuduna gireyim de 1 sene kuluçkaya yatayım demez

Abarttığını düşünmüyorum korkuyorum dediği halde ısrar ediyorsa ve sonuçta bi şey olmaz diye düşünüp sen bunu yaşıyorsan ısrar etmemeliydi en başta , bağırman normal

O anki sinirle bağırdım sen zorladın diye
Şok oldu o da sakinleştirmeye çalıştı ama bozuldu
Aşı da olmadım valla olsa mıydım diye hala düşünüyorum :KK43:
Özür dilemelisiniz. 3 aydır evde olan kedi ve öncesinde veterinere de gittiğine göre aşılıdır . Aşılı olmasa dahi kuduz olsa çoktan belli olurdu. Kuduz şehir içindeki kedilerde zaten yaygın bir durum değil . Tedbiren aşı yapılıyor. Asıl olmanız gereken tetanozdu ve varmış alınız.

İmkansız. 3 ay ciddi bir süre, kuduz dediğiniz hastalık gerçekten öyle basit bir şey değil hayvanın vücuduna gireyim de 1 sene kuluçkaya yatayım demez

Chatgpt’ye sordum şimdi şöyle dedi

The longest documented incubation period for rabies in animals, including cats, can extend up to 6 months or even over a year in extremely rare cases. However, such prolonged incubation periods are unusual and depend on factors

Chatgpt’ye sordum şimdi şöyle dedi

The longest documented incubation period for rabies in animals, including cats, can extend up to 6 months or even over a year in extremely rare cases. However, such prolonged incubation periods are unusual and depend on factors
Yahu mümkün mü? Arkadaşınızın evde başka bir kedisi daha varmış, kadın böyle bir risk olsa neden hem diğer kedisini hem kendi canını tehlikeye atsın? Rahatlayın artık

Özür dilemelisiniz. 3 aydır evde olan kedi ve öncesinde veterinere de gittiğine göre aşılıdır . Aşılı olmasa dahi kuduz olsa çoktan belli olurdu. Kuduz şehir içindeki kedilerde zaten yaygın bir durum değil . Tedbiren aşı yapılıyor. Asıl olmanız gereken tetanozdu ve varmış alınız.

Tam yukarıda bir arkadaşa yazdım kuluçka süresi 6 ay hatta 1 yıla kadar uzayabiliyprmuş hayvanlarda. Ama ekstrem durumlarda diyor.
Bir de bizim şehrimizde tüm kedilere aşı yapıldığını hiç ama hiç sanmıyorum.

Neyse inşallah değildir kötüyü çağırmayayım

Yahu mümkün mü? Arkadaşınızın evde başka bir kedisi daha varmış, kadın böyle bir risk olsa neden hem diğer kedisini hem kendi canını tehlikeye atsın? Rahatlayın artık

Sorunuz mümkün mü ise cevap evet mümkün hanımefendi documented diyor işte. Ben bu kedide de öyledir diye ısrar etmiyorum ama mümkün diyorum.

Neyse olan oldu artık

Evet ama her çocuk her olaya aynı tepki vermiyor ki. Travma olacak bir durum yok diyip geçemiyoruz ben 6-7 yaşlarındayken yaşanmış ve bilinçaltıma işlemiş bir korku bu, kontrol edebildiğim bir şey olsa kendime bu eziyeti yapmam çünkü her şeyden önce bana zor
Madem bu haldesiniz neden gittiniz?

Israr etti dayanamadım demeniz çok yersiz çünkü fobinizi, bu korkuyu ne derece derin yaşadığınızı arkadaşınız bilemez ama siz bilirsiniz. Niye yapıyorsunuz bunu?

Fobiniz için destek alıp insanlara hayır demeyi öğrenmeniz için vesile kabul edin bu olayı derim.

Madem bu haldesiniz neden gittiniz?

Israr etti dayanamadım demeniz çok yersiz çünkü fobinizi, bu korkuyu ne derece derin yaşadığınızı arkadaşınız bilemez ama siz bilirsiniz. Niye yapıyorsunuz bunu?

Fobiniz için destek alıp insanlara hayır demeyi öğrenmeniz için vesile kabul edin bu olayı derim.

Yabancı olduğun için sana yaklaşmazlar bile çok korkarsan çocuk odasına koyarım demişti çünkü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X