- 2 Ekim 2015
- 260
- 172
- 33
- 39
- Konu Sahibi sunshine900
-
çamaşırda haklısın da bende biraz abartılı buldum diğer mevzuyu.tamam titizlik temizlik güzel de fazla takmamaya çalış ve hakkaten çok güldüm ....kızma hemen güldüm diyince evli bir bayan olarak ilerde eşinden de emin ol eşin olmazsa yakınları vs.. bu tip bir sürü olaylara maruz kalman kesin yani bunu bil...bence sen yurtta kalmamalısın yemek olayını filan napıyorsun merak ettim açıkçasıbütün yorumları okudum hayır kıza pislik gibi falan davranmadım. ben olsam saçını başını yolardım diyen insanlar olmuş. arkadaşım öyle birşey yapmaya kalksaydı başına çok büyük bir bela almış olurdu. klavyeden sallamak kolay tabi size. öyle kolay değil bir insanın saçını başını yolmak. hayatının hatası olurdu, net. her neyse pislik gibi davranmadım tabikide arkadaşlar, canım beni uyandırman gerekirse dokunmazsan sevinirim, çok huylanıyorum. tik var bende, çığlık bile atabilirim uykumda bana dokunacak olursan, elimde değil. çok mecbur kalırsan dirseğinle dürt" falan dedim. dokunulmaktan hoşlanmadığımı arkadaşım zaten çok iyi biliyor. gece de ne yapıyorsun sen dediğimi diğer kızlar duymadı zaten çünkü uyku aleminin en derin safhasındaydılar. yani kız rencide olmuş falan değil ama ben çok tiksindim, soğudum yani. alıp karşıma konuşmayacağım bu yaştan sonra ona bunu öğretemem kendisi düşünmeli. ben sene sonunda odamı değiştiririm yada ayrı eve çıkarım biter gider zararı kendisine, bana ne. onun elinden bişey yiyip içmemeye karar verdim arkadaşlar. hepimiz hijyen kurallarını zaman zaman ihlal ediyoruz en temizimiz bile ihlal edebiliyor bazen ama gözümün önünde farkında olarak/olmayarak yapılan bu şeyden tiksindim ve tiksindiğim için ben neden anormal oluyorum burda anlamış değilim. ben şimdi bunu gördüm ve bu insanın yaptığı yemeği yemem açıkçası. 20 yaşında bir kızın pırıl pırıl olması gerektiğini düşünüyorum ben ve 20 yaşında bir insan uluorta burun karıştırıyorsa ben tiksinirim arkadaş. türk halkı olarak bize temiz olmak yakışır ama ne yazıkki değiliz, bi arkadaşında söylediği gibi otobüse binmek bile yetiyor halkımızın temizliğini anlamaya. çamaşır konusunda canımı sıkan da külot atmayacağım dediği halde beni salak yerine koyup atmasıydı. yurt yönetimi beyaz çamaşırların bile 40 derecede yıkanmasını dayatıyorken bize, en iyisi tek başıma yıkamak diye düşündüm. bu arada arkadaşımın bana karşı tavrında değişme olmadı galiba geceki olayı hatırlamıyor. hala daha normal davranıyor yani. ben istemdışı biraz uzaklaştım, canın mı sıkkın falan dedi. durgunum deyip geçiştirdim.
bütün yorumları okudum hayır kıza pislik gibi falan davranmadım. ben olsam saçını başını yolardım diyen insanlar olmuş. arkadaşım öyle birşey yapmaya kalksaydı başına çok büyük bir bela almış olurdu. klavyeden sallamak kolay tabi size. öyle kolay değil bir insanın saçını başını yolmak. hayatının hatası olurdu, net. her neyse pislik gibi davranmadım tabikide arkadaşlar, canım beni uyandırman gerekirse dokunmazsan sevinirim, çok huylanıyorum. tik var bende, çığlık bile atabilirim uykumda bana dokunacak olursan, elimde değil. çok mecbur kalırsan dirseğinle dürt" falan dedim. dokunulmaktan hoşlanmadığımı arkadaşım zaten çok iyi biliyor. gece de ne yapıyorsun sen dediğimi diğer kızlar duymadı zaten çünkü uyku aleminin en derin safhasındaydılar. yani kız rencide olmuş falan değil ama ben çok tiksindim, soğudum yani. alıp karşıma konuşmayacağım bu yaştan sonra ona bunu öğretemem kendisi düşünmeli. ben sene sonunda odamı değiştiririm yada ayrı eve çıkarım biter gider zararı kendisine, bana ne. onun elinden bişey yiyip içmemeye karar verdim arkadaşlar. hepimiz hijyen kurallarını zaman zaman ihlal ediyoruz en temizimiz bile ihlal edebiliyor bazen ama gözümün önünde farkında olarak/olmayarak yapılan bu şeyden tiksindim ve tiksindiğim için ben neden anormal oluyorum burda anlamış değilim. ben şimdi bunu gördüm ve bu insanın yaptığı yemeği yemem açıkçası. 20 yaşında bir kızın pırıl pırıl olması gerektiğini düşünüyorum ben ve 20 yaşında bir insan uluorta burun karıştırıyorsa ben tiksinirim arkadaş. türk halkı olarak bize temiz olmak yakışır ama ne yazıkki değiliz, bi arkadaşında söylediği gibi otobüse binmek bile yetiyor halkımızın temizliğini anlamaya. çamaşır konusunda canımı sıkan da külot atmayacağım dediği halde beni salak yerine koyup atmasıydı. yurt yönetimi beyaz çamaşırların bile 40 derecede yıkanmasını dayatıyorken bize, en iyisi tek başıma yıkamak diye düşündüm. bu arada arkadaşımın bana karşı tavrında değişme olmadı galiba geceki olayı hatırlamıyor. hala daha normal davranıyor yani. ben istemdışı biraz uzaklaştım, canın mı sıkkın falan dedi. durgunum deyip geçiştirdim.
Çok abartmışsın. Sandığın kadar pis biri değildir merak etme.
Ayrıca, umumi yerlerde taharet almayıp(elini kirletmeden) ıslak mendil vb. kullanılabilir, yine başka bir ıslak mendille de ellerini silebilir(elini kirletmediği halde), ben umumi yerlerde kapıyı kuru mendille açarım şifonu mendille çekerim, taharet yerine dokunmayıp bu mendillerle halletmeye çalışırım, ve lavaboya dokunmaktan da iğrenirim, zaten ıslak mendille elimi silmişim direk geçerim yıkamadan. Bir kere halam bana 'elini yıkamican mı' demişti, ben böyle yapıyorum zaten elimi hiç kirletmedim demiştim, şaşırmıştı.
Bbmerhaba iyi haftasonları... ben üniv.öğrencisiyim ve bu sene yurda yerleştim. oda arkadaşlarımdan birisi aynı zamanda sınıf arkadaşım. çok iyi geçiniyoruz, kafa dengiyiz diyebilirim yani mizah anlayışımız falan da birbirine çok yakın. iyi anlaştığımız için yurt idaresine dilekçe verip aynı odaya denk düştük falan. yani bende dört dörtlük değilim ama neyse derdimi anlatmaya başlayayım. şimdi bu arkadaşın adı X olsun. şimdi diyeceksinizki neden arkadaşlık ediyorsun, yalnız kalmak istemediğim için. yurtta çok yeniyim ve kendimi yalnız hissetmek istemiyorum. ayruca aynı odadayız ve anlaşmazlık olsun istemiyorum. üstünde durmamaya çalışıyorum.
gelelim şimdiki meseleye. ben öyle hijyen takıntılı biri değilim ki yurtta mümkün değil zaten. tabi kendi kişisel bakımıma çok özen gösteririrm. gün içinde kaç kere el yıkadığımı saymıyorum bile ama öyle dakka başı el yıkayan biri gelmesin aklınıza. her tuvaletten çıktığımda mutlaka yıkarım ki normal olanı da bu zaten. başkaları öyle değil ben burada tuvaletten çıkıp lavaboya uğramadan odasına giden kaç kıza şahit oluyorum. çok irdelemem aslında ama dün gece bişey gördüm. bütün oda arkadaşlarım uyuyordu benim de uykum kaçmıştı, telefonla uğraşıyordum. odamızda gece lambası var loş bi ışık veriyor ama nesneleri falan ben çok rahatça görebiliyorum onun ışığında. gözlerim çok iyidir şükür. neyse işte X uykusunda döndü falan benim de gözüm ona kaydı. ona bakıyordum ve ne göreyim: burnunu karıştırmaya başladı. bilmiyorum yani uykusunda farkında olmadan mı yaptı yoksa uyanarak mı yaptı. baktım devam ediyor, dayanamadım ve X sen napıyosun? dedim. bana baktı, burnunu karıştırıyorsun! dedim. burnum tıkanmış benim dedi ve arkasını döndü uykusuna devam etti. tamam insanların yalnız kaldıklarında ellerini nereye sürdüğünü bilemeyiz çok iredelersem de kafayı yerim zaten ama bu resmen gözümün önünde oldu ve çok tiksindim, iğrendim. inanılmaz tiksindim ya geceden beri ne yapsam diye düşünüyorum yani o derece. aynı odadayız, koca sene var önümüzde ve oda değiştirme şansım da yok. bunun için oda değiştirilir mi zira diğer kızların da temizliği konusunda olumsuz düşünüyorum. önce araya mesafe koyayım diye düşündüm. sonra da, onun elinden bir yiyecek yemediğim ve o bana, eşyalarıma dokunmadığı sürece sorun etmemeliyim diye düşündüm, uyuyakaldım sonra, sabah oldu. X de uyandıktan sonra "ben sabah seni uyandırmak istedim, seslendim duymadın ben de dürttüm" falan dedi. nasıl dürttün? dedim. elinle mi dürttün? dedim, evet dedi. ne diyeceğimi bilemedim dün geceki pisliğini düşünerek. sonra dedim ki "bi daha dürteceğin zaman elinle falan değil dirseğinle dürt, dokunmazsan sevinirim" falan dedim, tamam dedi. odadaki diğer kızların yanında geceki olayı söyleyip rencide etmek de istemedim açıkçası. ama içim içimi yiyor, rahatsız oluyorum. aynı odadayız, kapıya, masaya, bozdolabına falan dokunuyor. gözümle görmesem irdelemem aslında hiç ama şu an görüntü aklımdan çıkmıyor. çok kötü tiksindim yani. daha önce de birlikte makineye çamaşır atmıştık birleştirip. birleştirmemizin sebebi şu: makineye az sayıda çamaşır atılmasına görevliler izin vermiyor ve biz de çok olsun diye birleştirdik, koyu renkliler, açıklar falan diye ayırıp öyle birleştirmiştik. hatta ben ona bir gün öncesinden "iç çamaşırlarını da (külot yani) makineye atacak mısın bunlarla birlikte, ben kendi iç çamaşırlarımı araya karıştırmayacağım çünkü. eğer sen iç çamaşırı da yıkamak istiyorsan birleştirip atmayalım, ben ayrı atayım" falan dedim, o da "hayır iç çamaşırı atmayacağım" demişti ama ertesi gün yıkanmış çamaşırları asarken bütün külotlarını açık renklilerin arasında makineye attığını gördüm, bişey demedim ama sinir oldum. hatta asıyorduk, ben benimkileri astım ve onun külotlarını işaret ederek "senin iç çamaşırlarını asmadım, dokunmam ben onlara haberin olsun" dedim, tamam dedi. bugün yine çamaşır yıkattı ve dün bana sordu kirli kıyafetin varsa ver, bak ben makineye atıyorum falan dedi, yok sağol falan dedim ve bir daha onunla çamaşır birleştirip atmama kararı aldım. bu burun karıştırma olayını ne yapayım bilmiyorum, alıp karşıma konuşayım mı yapma bu pis hareketi falan mı diyeyim, ya da bi daha şahit olursam öyle mi uyarayım ya da hiç uyarmayayım bana ve eşyalarıma dokundurtmayayım mı bilemedim siz olsanız ne yaparsınız? benden başka kimse görmedi, diğerleri uyuyordu hadi görmezden geleyim desem mide bulantımı bastıramıyorum. çok mu abartıyorum? burun karıştırmak normal bişey mi ?
Yok arkadaşım elini şeyine sürüp yikayinca daha pis oluyorsun. Islak mendil daha sagliklisiymis...Islak mendile mi güveniyorsunuz, tuvaletten önce ve sonra el yıkamak şart, tuvaletteki musluğu peçete ile taharet almadığınız elinizle yavaşça açıp kullanabilirsiniz, tuvaletten çıkınca da aynı şekilde suyu yavaşça açıp yıkayın ellerinizi sabunla, suyun sabunun olduğu yerde ıslak mendil kullanmak mantıksız
Ne kadar abarmissiniz. Bu sekilde takintili olmaya devam ederseniz yanliz kalirsiniz. Camasir konusunda evet haklisiniz ama.bir burun karistirma heleki uykusunda ve bunu bu kadar abartmis olmaniz traji komik.merhaba iyi haftasonları... ben üniv.öğrencisiyim ve bu sene yurda yerleştim. oda arkadaşlarımdan birisi aynı zamanda sınıf arkadaşım. çok iyi geçiniyoruz, kafa dengiyiz diyebilirim yani mizah anlayışımız falan da birbirine çok yakın. iyi anlaştığımız için yurt idaresine dilekçe verip aynı odaya denk düştük falan. yani bende dört dörtlük değilim ama neyse derdimi anlatmaya başlayayım. şimdi bu arkadaşın adı X olsun. şimdi diyeceksinizki neden arkadaşlık ediyorsun, yalnız kalmak istemediğim için. yurtta çok yeniyim ve kendimi yalnız hissetmek istemiyorum. ayruca aynı odadayız ve anlaşmazlık olsun istemiyorum. üstünde durmamaya çalışıyorum.
gelelim şimdiki meseleye. ben öyle hijyen takıntılı biri değilim ki yurtta mümkün değil zaten. tabi kendi kişisel bakımıma çok özen gösteririrm. gün içinde kaç kere el yıkadığımı saymıyorum bile ama öyle dakka başı el yıkayan biri gelmesin aklınıza. her tuvaletten çıktığımda mutlaka yıkarım ki normal olanı da bu zaten. başkaları öyle değil ben burada tuvaletten çıkıp lavaboya uğramadan odasına giden kaç kıza şahit oluyorum. çok irdelemem aslında ama dün gece bişey gördüm. bütün oda arkadaşlarım uyuyordu benim de uykum kaçmıştı, telefonla uğraşıyordum. odamızda gece lambası var loş bi ışık veriyor ama nesneleri falan ben çok rahatça görebiliyorum onun ışığında. gözlerim çok iyidir şükür. neyse işte X uykusunda döndü falan benim de gözüm ona kaydı. ona bakıyordum ve ne göreyim: burnunu karıştırmaya başladı. bilmiyorum yani uykusunda farkında olmadan mı yaptı yoksa uyanarak mı yaptı. baktım devam ediyor, dayanamadım ve X sen napıyosun? dedim. bana baktı, burnunu karıştırıyorsun! dedim. burnum tıkanmış benim dedi ve arkasını döndü uykusuna devam etti. tamam insanların yalnız kaldıklarında ellerini nereye sürdüğünü bilemeyiz çok iredelersem de kafayı yerim zaten ama bu resmen gözümün önünde oldu ve çok tiksindim, iğrendim. inanılmaz tiksindim ya geceden beri ne yapsam diye düşünüyorum yani o derece. aynı odadayız, koca sene var önümüzde ve oda değiştirme şansım da yok. bunun için oda değiştirilir mi zira diğer kızların da temizliği konusunda olumsuz düşünüyorum. önce araya mesafe koyayım diye düşündüm. sonra da, onun elinden bir yiyecek yemediğim ve o bana, eşyalarıma dokunmadığı sürece sorun etmemeliyim diye düşündüm, uyuyakaldım sonra, sabah oldu. X de uyandıktan sonra "ben sabah seni uyandırmak istedim, seslendim duymadın ben de dürttüm" falan dedi. nasıl dürttün? dedim. elinle mi dürttün? dedim, evet dedi. ne diyeceğimi bilemedim dün geceki pisliğini düşünerek. sonra dedim ki "bi daha dürteceğin zaman elinle falan değil dirseğinle dürt, dokunmazsan sevinirim" falan dedim, tamam dedi. odadaki diğer kızların yanında geceki olayı söyleyip rencide etmek de istemedim açıkçası. ama içim içimi yiyor, rahatsız oluyorum. aynı odadayız, kapıya, masaya, bozdolabına falan dokunuyor. gözümle görmesem irdelemem aslında hiç ama şu an görüntü aklımdan çıkmıyor. çok kötü tiksindim yani. daha önce de birlikte makineye çamaşır atmıştık birleştirip. birleştirmemizin sebebi şu: makineye az sayıda çamaşır atılmasına görevliler izin vermiyor ve biz de çok olsun diye birleştirdik, koyu renkliler, açıklar falan diye ayırıp öyle birleştirmiştik. hatta ben ona bir gün öncesinden "iç çamaşırlarını da (külot yani) makineye atacak mısın bunlarla birlikte, ben kendi iç çamaşırlarımı araya karıştırmayacağım çünkü. eğer sen iç çamaşırı da yıkamak istiyorsan birleştirip atmayalım, ben ayrı atayım" falan dedim, o da "hayır iç çamaşırı atmayacağım" demişti ama ertesi gün yıkanmış çamaşırları asarken bütün külotlarını açık renklilerin arasında makineye attığını gördüm, bişey demedim ama sinir oldum. hatta asıyorduk, ben benimkileri astım ve onun külotlarını işaret ederek "senin iç çamaşırlarını asmadım, dokunmam ben onlara haberin olsun" dedim, tamam dedi. bugün yine çamaşır yıkattı ve dün bana sordu kirli kıyafetin varsa ver, bak ben makineye atıyorum falan dedi, yok sağol falan dedim ve bir daha onunla çamaşır birleştirip atmama kararı aldım. bu burun karıştırma olayını ne yapayım bilmiyorum, alıp karşıma konuşayım mı yapma bu pis hareketi falan mı diyeyim, ya da bi daha şahit olursam öyle mi uyarayım ya da hiç uyarmayayım bana ve eşyalarıma dokundurtmayayım mı bilemedim siz olsanız ne yaparsınız? benden başka kimse görmedi, diğerleri uyuyordu hadi görmezden geleyim desem mide bulantımı bastıramıyorum. çok mu abartıyorum? burun karıştırmak normal bişey mi ?
Evet her daim elimizi yıkamak gerekiyor, suyu sabunu bulunca koş yıka, su var sabun var yıkamayan insanları anlamıyorumOna bakacak olursak, sadece tuvalet kapılarında değil, dışarda her yer mikrop içinde.
Merdiven korkulukları, asansör düğmeleri, dış kapılar vs vs..
E o zaman her daim elimizi yıkamak zorundayız..
Ha mesela dışardaki tuvaletler neyse de, yurttaki tuvalete girip, üst baş düzeltince yıkamak gerekmiyor bence de..
Tuvaletinizi yapınca da aynı şekilde belinizi düzeltiyorsunuz, aynı yere yine eliniz dokunuyorBen de bazen tuvaletten çıkınca ellerimi yıkamam çünkü bazen tuvaletimi yapmam.Ic camasirimi kontrol ederim,didardaysam belimi duzeltirim,aynaya bakarim disimde burnumda bir sakatlik var mi diye.Yani her tuvalete girenin elleri kirlenmiyor o kabinin icinde naptiklarini bilmiyoruz sonucta...
Gün içinde bir dünya yere dokunuyoruz, her zaman el yıkama ve ıslak mendille idare etme imkanımız olmaz ama en azından dışarıdan eve gelindiği zaman ilk girilecek yer lavabo olmalı yani el yıkamak için. Islak mendil benim bildiğim su ve sabunun olmadığı yerde kullanılır yani, su ve sabun varken ıslak mendille idare etmek, ne bileyim...Evet her daim elimizi yıkamak gerekiyor, suyu sabunu bulunca koş yıka, su var sabun var yıkamayan insanları anlamıyorum
X kız herturlu pasaklı bencemerhaba iyi haftasonları... ben üniv.öğrencisiyim ve bu sene yurda yerleştim. oda arkadaşlarımdan birisi aynı zamanda sınıf arkadaşım. çok iyi geçiniyoruz, kafa dengiyiz diyebilirim yani mizah anlayışımız falan da birbirine çok yakın. iyi anlaştığımız için yurt idaresine dilekçe verip aynı odaya denk düştük falan. yani bende dört dörtlük değilim ama neyse derdimi anlatmaya başlayayım. şimdi bu arkadaşın adı X olsun. şimdi diyeceksinizki neden arkadaşlık ediyorsun, yalnız kalmak istemediğim için. yurtta çok yeniyim ve kendimi yalnız hissetmek istemiyorum. ayruca aynı odadayız ve anlaşmazlık olsun istemiyorum. üstünde durmamaya çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?