arkadaşımın yaptığı şey

Çamaşır konusuna lafım yok kendi bileceginiz is.. sahsen ben de öğrenci evinde iken arkadasimla birlestiriyordum. Ic camasirlarimiz konusunda bir anlasmaya varmamistik ama ben genelde tek yikiyordum birikince o da öyle yapiyordu.. sözsüz bir anlasma gibi.
burum karistirma meselesine gelince bence bu kadar büyütmeyin. Bunu gündüz vakti insan içindeyaoanlar bile var tiksinilecek olanlar onlardir. Belki yaninda bir pecete vs vardir ona silmistir sabah kalkinca da elini yyüzünü yikayacak illa ki. bir kere gördünüz diye heo olacak degil ya. Çok büyütmeyin diyecegim ama büyümüş bir kere.

Bu nasıl bir anlayış? Tuvaletler mikrop yuvası, tuvalet yapmasan bile o mikroplu kapı koluna falan dokunuyorsun, kapıya dokunuyorsun. Dışarıdaysan umumi tuvalete giriyorsundur, umumi tuvaleti bir şekilde kullanıp el yıkamaya gerek görmemek nasıl bir mantık? Buna rağmen için rahat bir şekilde geziyorsan, yiyip içiyorsan sana lafım yok. Bir de bunu burada iyi birşeymiş gibi söylüyorsan çok farklı yerden bakıyorsundur olaya. Dışarıda tuvalet gibi kim bilir kaç kişinin kullandığı bir yere giriyorsun ve ellerinin kirlenmediğini düşünüyorsun. Pes yani.

Son düzenleme:
Allah askina sumukle mi dolasiyorsunuz siz burnunuzda?Ulu orta demiyorum ama banyoda tuvalette burnunu karistirmayan temizlemeyen insan mi var ya nasil bi mantık bu?
Ulu orta burun karıştırmakla banyoda burun temizlemeyi nasıl bir tutabiliyorsun anlamış değilim. Bu insan bunu yalnızken yapmamış, aradaki fark bu. Gider banyoda burnunu adam gibi temizler, sonra ellerini yıkar çıkarsın. Yattığın yerden burnunu karıştırmakla aynı şey değil, yapmayın.

Sizi konu sahibi sanmıştım her karşı mesaja itinayla cevap vermenizden.Meğer sadece avukatıymışsınız

Sizi konu sahibi sanmıştım her karşı mesaja itinayla cevap vermenizden.Meğer sadece avukatıymışsınız
İnsanlar pis olmayı normal görmeye devam ettiği sürece avukat olsak ne fayda, konu sahibi olsak ne fayda. Umumi tuvalete üstünü başını düzeltmek için girip çıkıp ellerinin kirlenmediğini düşünen yorumdan sonra koptum zaten iyice. Aslında zahmet edip cevap yazmak bile hata zira otobüse bindiğimiz zaman anlıyoruz bizim milletin temizlik anlayışını, kokudan.

Ona bakacak olursak, sadece tuvalet kapılarında değil, dışarda her yer mikrop içinde.
Merdiven korkulukları, asansör düğmeleri, dış kapılar vs vs..
E o zaman her daim elimizi yıkamak zorundayız..
Ha mesela dışardaki tuvaletler neyse de, yurttaki tuvalete girip, üst baş düzeltince yıkamak gerekmiyor bence de..

Kendimi ortalamanın üstünde hijyenine dikkat eden biri olarak görüyordum ama size göre çöp oluyorum bu durumda
Umumi tuvalete üst baş düzeltmeye hiç girmem, mecbur kalmadıkça da girmem zaten tutarım vs.
Üst baş düzeltirken bir yere dokunmuyor olabilirler.Dokunmak bile istemeyip kapıyı mecburen dirsekleriyle itiyor olabilirler vs.
Şimdi hijyen yarışına girmeyelim ama mikroptan ne kadar kaçınırsanız o kadar zayıf düşer bağışıklığınız.Bu yönden bakarsanız hem siz hem çevrenizdekiler daha az sıkıntı çeker.Lafım hastalık hastalarına:)

Hayatınızda hiç yurtta kaldınız mı hanımefendi? Ben size biraz bizim yurdun tuvaletlerinden bahsedeyim. Çok sevgili yurttaşlarım, o dışarıda full makyaj full tarz gezen yurttaşlarım tuvaletlerimizde kanlı pedlerini açık vaziyette çöpe bırakıyorlar. Banyo kabinlerinin kapı aralıklarına yine regl pedlerini sıkıştırıyorlar hatta bazıları olduğu gibi açık saçık vaziyette atıveriyor yere. Bu arada tuvaletlere konulan çöp kovalarının ağzı kapalı falan değil. Ekstra olarak kendileri sifon da çekmezler, daha fazla detay vermeyeyim. Birinci sınıftayken tuvalete her girdiğimde tuvalet duvarlarına yapışmış sümük kalıntılarını görüyordum. Her gün temizlikçi abla temizler, yurttaşlarım aynı şekilde 1 kirletirler, hiç geç kalmazlardı bunu yapmak için. İkinci sınıfta afedersiniz tuvaletlerden birinin kapısına dışkı ile yazılar yazıldığına şahit oldum. Daha ne pislikler sayarım da buradaki insanların midesine acıyorum. Ben çok irdeleyen, hijyen manyağı birisi değilim aslında ama bazı yorumlar beni hayrete düşürüyor. Benim yurdumdaki insanların yaş aralıkları 18-25. Şimdi size soruyorum, böyle bir yurtta kalsanız ve tuvalete üst baş düzeltmek için girdikten sonra ellerinizi yıkamadıktan sonra yemek yiyebilir misiniz? Türkiyede tuvaleti ve banyosu odanın içinde olmayan yani ortak kullanılan bütün yurtlarda durum aşağı yukarı bu şekilde. Ha siz tek kişilik özel yurt odasının içindeki tuvalet ve banyoyu düşünerek yazıyorsanız onu bilemem.

Çok abartmışsın. Sandığın kadar pis biri değildir merak etme.

Ayrıca, umumi yerlerde taharet almayıp(elini kirletmeden) ıslak mendil vb. kullanılabilir, yine başka bir ıslak mendille de ellerini silebilir(elini kirletmediği halde), ben umumi yerlerde kapıyı kuru mendille açarım şifonu mendille çekerim, taharet yerine dokunmayıp bu mendillerle halletmeye çalışırım, ve lavaboya dokunmaktan da iğrenirim, zaten ıslak mendille elimi silmişim direk geçerim yıkamadan. Bir kere halam bana 'elini yıkamican mı' demişti, ben böyle yapıyorum zaten elimi hiç kirletmedim demiştim, şaşırmıştı.

Evet yurtta kaldım.
Bahsettiğiniz gibi olan tuvaletlerde -evet- boşaltım yapılmasa bile el yıkamak gerekiyor.
Ama çoğu hijyenik, temiz tuvaletlerde var.
Ben genel olarak konuştum.
Yani kimse öylesi tuvaletlerden sonra el yıkamamazlık yapmaz.
Dediğim gibi benim sözlerim genel olaraktı..

Bu arada yurdunuz ne kadar pismiş öyle.
Koca koca kızlar hiç mi terbiye almamışlar.

O yorumu yapan üye "ellerinin" kirlenmediğini vurgulamıştı ama. Bunu çok normal bişeymiş gibi anlatan birinin kapıyı dirsekle ittiğini hiç düşünmedim açıkçası, şu saatten sonra "ellerimle dokunmuyorum, dirseğimle itiyorum" yazsa da inanmam zaten. El kirlenmediğini düşünen bir insan ellerini kullanıyordur o kapıyı falan açmak için. Bakın ben de çok irdeleyen birisi değilim ama birileri burada çıkıp tuvalet sonrası el yıkamanın çok da gerekli olmadığını söylüyorsa, insanların içinde burun karıştırmayı normal bir durum olarak görüyorsa ben de bunu garip karşılarım. Sizleri tenzih ederim ama dediğim gibi bizim milletimizin temizlik anlayışı otobüse binildiği zaman gayet net farkediliyorken burada birilerinin pis olmayı normal görmesine şaşırmamam gerek aslında.

Almamışlar, net yani. Gerçekten almamışlar.
Bazı avm, lokanta tuvaletleri o kadar temiz gözüküyor ki hayret ediyorum ve mutlu da oluyorum, ne güzel temiz bakıyorlar diye. Her tuvalet pistir demiyorum ama ne olursa olsun tuvalet sonrası el yıkamayı gerekli görmeme durumunun savunulmasıydı bana ters olan. Yani bunların eğitimi aile tarafından verilir.

Ay o kiza davrandigini bana davransan senin varya yuzune bakmam sacini basini yolarim.Resmen kiza bir pislik gibi davranmissin.Madem bu kadar titiz bir insansin,insan iliskilerinde de biraz titiz olmayi dene böylelikle bu durumu ona bir pislik gibi davranarak degil,sen ellerini yikadin mi bakiyim dun gece resmen burnunu karistirdin dikkat et bunlardan dolayi hasta olabilirsin ben cok dikkat ediyorum lutfen sende et cok igrenc cunku diye tatli tatli konusarak davranisini gosterebilirsin.Ama goruyorum ki bunlar sende yok.Birisi burnunu karistirdiginda napiyosun sen diye cocuk gibi asla azarlayamam cunku karsimda onun rencide olmasini asla istemem.Gorduysem susarim ve bir kac gun sonra bir yerden konu acarim ve burnunu karistiran insanlardan igreniyorum acaba ellerini yikiyolar mi iyiki sen oyle degilsin iyiki surekli ellerini yikayan bir insansin derim.Ve bu onun temizlige karsi extra dan dikkat etmesini saglardi.Bu kadar sikayetciysen de parayi bastirip eve cik.Paran yoksa da eger pasa pasa oturup sesini cikarmayacaksin.

Bence sende sorun var. Herkes tiksinir oyle bir goruntu karsisinda ama kimse boyle tepki vermez ayiptir yani.

bütün yorumları okudum hayır kıza pislik gibi falan davranmadım. ben olsam saçını başını yolardım diyen insanlar olmuş. arkadaşım öyle birşey yapmaya kalksaydı başına çok büyük bir bela almış olurdu. klavyeden sallamak kolay tabi size. öyle kolay değil bir insanın saçını başını yolmak. hayatının hatası olurdu, net. her neyse pislik gibi davranmadım tabikide arkadaşlar, canım beni uyandırman gerekirse dokunmazsan sevinirim, çok huylanıyorum. tik var bende, çığlık bile atabilirim uykumda bana dokunacak olursan, elimde değil. çok mecbur kalırsan dirseğinle dürt" falan dedim. dokunulmaktan hoşlanmadığımı arkadaşım zaten çok iyi biliyor. gece de ne yapıyorsun sen dediğimi diğer kızlar duymadı zaten çünkü uyku aleminin en derin safhasındaydılar. yani kız rencide olmuş falan değil ama ben çok tiksindim, soğudum yani. alıp karşıma konuşmayacağım bu yaştan sonra ona bunu öğretemem kendisi düşünmeli. ben sene sonunda odamı değiştiririm yada ayrı eve çıkarım biter gider zararı kendisine, bana ne. onun elinden bişey yiyip içmemeye karar verdim arkadaşlar. hepimiz hijyen kurallarını zaman zaman ihlal ediyoruz en temizimiz bile ihlal edebiliyor bazen ama gözümün önünde farkında olarak/olmayarak yapılan bu şeyden tiksindim ve tiksindiğim için ben neden anormal oluyorum burda anlamış değilim. ben şimdi bunu gördüm ve bu insanın yaptığı yemeği yemem açıkçası. 20 yaşında bir kızın pırıl pırıl olması gerektiğini düşünüyorum ben ve 20 yaşında bir insan uluorta burun karıştırıyorsa ben tiksinirim arkadaş. türk halkı olarak bize temiz olmak yakışır ama ne yazıkki değiliz, bi arkadaşında söylediği gibi otobüse binmek bile yetiyor halkımızın temizliğini anlamaya. çamaşır konusunda canımı sıkan da külot atmayacağım dediği halde beni salak yerine koyup atmasıydı. yurt yönetimi beyaz çamaşırların bile 40 derecede yıkanmasını dayatıyorken bize, en iyisi tek başıma yıkamak diye düşündüm. bu arada arkadaşımın bana karşı tavrında değişme olmadı galiba geceki olayı hatırlamıyor. hala daha normal davranıyor yani. ben istemdışı biraz uzaklaştım, canın mı sıkkın falan dedi. durgunum deyip geçiştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…