Arkadaşımın bebeğini kaybetmesi

Bende evladımı kaybettim. Onun kalbi şu an çok acıyor. Öyle ultrasonla felan bir şey kesinlikle yapmayın bebek eşyası bile görmek insanı kahrediyor. Ben bebekli arkadaşlarımla bir süre görüşmek istememiştim ama tabi herkesin tepkisi farklıdır. Mezarına da bir şey almayın en azından şu an almayın. Çünkü önce mezarını kabullenmesi lazım. Daha sonra olabilir. Çok fazla bebeği atmayın bence iyi gelmeyecektir her gördüğünde daha çok ağlayacaktır

İyi bişey yapayım derken daha çok yaraya tuz basarsınız benden söylemesi. Ve gözü de kimseyi görmez. Öyle acıya böyle hediyelerle hafifletmen imkansız. Senin en iyi yapabilceğin şey yanında olmak sarılmak acısını paylaşmak hepsi bukadar.

Bazen kolay , düz düşünmek lazım herşey hediyeleşmekten ibaret değil böyle bi beklentisi olucağını sanmıyorum. Bu süreçte araman sorman bi sarılman çok daha önemli olucaktır onun için. Aynı zaman da da kendi bebeğini ve kendini ihmal etmemelisin. Hayatta ne olursa olsun, olaylar nekadar kötü olursa olsun herşeyde bir hayır vardır. Rabbim bizi nelerden sakındığını bilemeyiz..

Yorumunuz için çok teşekkür ederim şimdi iletişim halindeyiz konuşmak ona da bana da iyi geliyor, bebeği o istemediği sürece atmıyorum süreci ona bıraktım o anlattıkça dinliyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Aslında gece fotoğrafını açıp baktığını rahatladığını söylediği için böyle bir fikir edinmiştim ama bu onu daha çok da üzebilir. Yaşaması en zor acılardan inşallah en kısa sürede atlatır. Burda bile insan yazacak bir şey bulamıyor, tesellisi yok. Sizin de başınız sağolsun. Burda yorum yapmanız benim için çok kıymetli

Evet haklısınız buradaki yorumlara istinaden süreci akışına bıraktım yanında olup bol bol dinlemeye çalışıyorum inşallah en kısa zamanda toparlanıp iyi olur

Aynı şeyi yaşadım. Bebegin fotosunu atmamazlik etme. her anını atıp da sıkma. Allah kalbine ferahlık versin çok zor
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, sizin de başınız sağolsun kimse böyle bir acı yaşamasın

İnsanlar çok fena. Başınız sağolsun

Öncelikle gözünüz aydın, güle güle büyütün bebeğinizi. Arkadaşınıza da bol sabor diliyorum. Hamileliğin sonunda niye kalbi durmuş acaba
Mezar hediyesi de ilk kez duyuyorum. Siz ona varlığınızla artık hep bebeğini hatırlatacaksınız. Bence bir süre ortada gözükmeyin bile

Mezar hediyesi derken ekmek için çiçekler gibi bir şey düşünmüştüm ama zaten yapmadım, arkadaşım yazdıkça konuşuyorum konuşmayı kesip onu yalnız hissettirmek ya da sanki bebeği kıskanır gibi düşünmesini de istemedim ihtiyacı oldukça destek olmaya çalışıyorum çok çok zor bir durum. Kimse böyle bir acı yaşamasın. Kalbinin durması için bir sebep söylememişler bazen bu şekilde olabiliyormuş. Hareketleri azalınca acile gittiler hatta bende aynı sebepten bir kaç gün önce gidip doğum yaptığım için o da doğurup bebekle dönerler diye düşünüyorduk. Doğuma diye gidip bunu öğrendi. Bana da bir sebep söylemeleri normal gelmedi tüm kontrolleri normaldi hatta son kontrolü olaydan birkaç gün önceydi. Acısı varken çok şunu yap sorgula sebebini öğren vs demek istemedim. Elbet bunları o da düşünmüştür ya da düşünecektir, bilmiyorum çok zor bir durum inşallah tekrarı olmaz

Ben hamileyken kucağıma alıncaya kadar hep kaybetme korkusu yaşadım, Allah'ım kimseyi böyle bir acıyla sınamasın.
Evet arkadaşınızın şu an sadece ve sadece dinlenilmeye ihtiyacı vardır. En iyi terapi arkadaştır. Allah yardımcımız ve yardımcısı olsun.

Çok kolay atlatılmıyor süreç hele bu kadar yaklaşmışken kavuşmaya. Bende oğlumun fotoğrafına bakardım hala da bakıyorum ama ultrasonla hediye gelsin istemezdim zor bir süreç ben şu videoyu dinleyip teselli bulmuştum belki arkadaşınıza da iyi gelir

Ne güzel bir arkadaşsınız okurken gözlerim doldu :) Allah arkadaşlığınızı dostluğunuzu daim etsin. Başınız sağ olsun. çok darlamadan yanında olduğunuzu hissettirin.
Çiçek göndermek ve diğer hediyeler biraz garip kaçar. Hoş bulmadık bu fikri.
Yanına gidin otelde kalın ama. Biraz hava almaya kahve içmeye götürün arkadaşınızı.en iyi böyle teselli edilir kafası dagılır

Hediye gereksiz 5 ay sonra bebeginizle ziyarete gidin bu surecte arayin sorun bebegin fotosunu isterse atin sizin yapabileceginiz baska bisey yok

Teşekkür ederim arkadaşıma uygun bir zamanda göndereceğim umarım ona da iyi gelir

Yorumunuz için teşekkür ederim evet burda genel yorumlar da bu şekilde oldu bir şey göndermeden ihtiyacı olduğu kadar yanında olmaya çalışıyorum biraz zaman geçince ziyarete de gideceğim, biraz toparlanmasını bekliyorum

Mezarlığa hediye miii???!!!
Hiç bir şey yapmayın bence. akışa bırakın. O isterse bebeğinizi gönderin , istemezse göndermeyin. 5 Ay sonra işiniz için gittiğinizde uğrayın. Biraz acısını yaşasın, sizin çocuğunuzla kendi çocuğunu bağdaştırıp "yaşasaydı böyle olacaktı" kısmına girmesin.
Allah yar ve yardımcısı olsun.

Diğer cevaplardan yazdım mezarlığa hediye yazınca garip olmuş mezara dikilmesi için çiçekler veya ağaç gibi bir şey düşünmüştüm ama zaten akışına bıraktım arkadaşım yazdıkça yazıyor bol bol onu dinliyorum bebek konusunda zaten istemeden göndermiyorum sorduğunda göndermeli miyim gibi sormak istemeştim. O an benim de psikolojim çok iyi değildi aklımdan geçenleri yazıp fikir almak istedim. Şimdi daha iyiyim süreci daha güzel yönetip arkadaşıma izin verdiği kadar destek olmaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…