Arkadaşımın abisinin nişanlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında arkadaşlar doğruyu söylüyor sizi ordan vurmak değil dert siz tanıdık değilsiniz ki uğraşsın insanlar. Sadece ne kadar zamandır kalıyorsunuz diyorlar buna bir ay deseniz ne olacak bir hafta deseniz ne olacak kimse sizi tanımıyor.
Ayrıca tek çareniz kadın sığınma sizde farkındasınız. Üzgün olduğunuzu biliyorum ama gerçekleri duymak zorundayız bazen
Gerçekleri bu üslupta mı söylemek gerekiyor peki?

Ben 7 yıllık evliyim. Eşimle boşanma aşamasındayız. İki oğlum var. Büyük oğlum 5 küçük oğlum 2 yaşlarında. Şiddet aldatma vs gibi sebeplerden ayrılmak istedim. Eş kişisiyle en son kavga ettik bana kafa attı. Bağırdım çağırdım bana tekrar kafa atmaya kalktı, elimde kafasını tuttum, elimi ısırdı avuç içimi ve diş izi çıktı kanadı kan topladı. Çocuklarımı da alıp evden çıkmak istedim fakat bırakmadı kapıyı kitledi. Teli de elimden aldı. O gün evden çıkamadım anahtarı da kitlemişti. Sabah erkenden o eş kişisi uyurken küçük oğlumu aldım büyük oğlum uyuyordu onu kaldıramadım teli ve anahtarı evin altını üstüne getirip buldum. Uykusu ağır olduğu için büyük oğlumu alamadım küçük oğlum uyanmıştı. Onu da alıp evden kaçtım. Bi kız arkadaşım beni aldı evine getirdi annesiyle ve abisiyle birlikte yaşıyorlar ama şöyle. Abisinin köyde de evi var arada orda da kalıo her zaman burda kalmak gibi bişey söz konusu değil. Ailem bana sahip çıkmıyor. Eş kişisinin ailesi benim ailemi aramış. Fakat onlar benimle alakalı durumlarla ilgilenmediklerini söylemişler. Zaten hiçbiri benimle konuşmaz. O yüzden arkadaşımın yanındayım. Evden çalışıyorum şimdilik. Kek vs yapıyorum arkadaşım iş yerinde satıyor.
Bi gün, arkadaşımın annesi rahatsızlandı hastaneye kaldırıldı. Kalp hastası kendisi. O gün sabahta arkadaşımın abisinin nişanlısı benim evde olduğumu duymuş. Yanlış anlama olmasın diye söylememişler kadına. Kaynanasına bakma bahanesiyle geldi bana bakmaya. Tansiyonuna bakarım evde vs demiş ama asla o gün kadınla ilgilenmedi. Benimle uğraştı. Dinden imandan girdi sizin aynı evde olmanız doğru mu vs diye fakat bunları söylerken bile arkadaşımın abisinin elini tutuyordu aralarında dini nikah bile yokken. Ona nasış bakıyorsun ne diye bakıyorsun dedi abim oluyor dedim ki arkadaşımı ve abisini 5 yıldır tanırım mesela. O kendi odasında ben oturma odasındayım. O odasından hiç çıkmaz hep öyledir dedim eskiden beri yani. Dedi ki ben nerden bilicem böyle olduğunu? Ne demek istiyorsunuz hanımefendi dedim sesini çıkarmadı. Arkadaşımın annesine de ya saçını başını dağıtıp yollara düşüp bana tecavüz etti derse naparsınız demiş. Bu insanları yıllardır tanırım. Ne ben o karakterdeyim ne de abisi. Ayrıca mahalledeki insanlar da tanırlar beni. Hakkımda bişey mi duydu da böyle düşündü konuştu desen öyle bişey de yok. Kadın olarak duruma bakınca bazı şeyler de haklı olabilir evet, ama tanımadığın Bi insan hakkında bu şekilde konuşmak yargılamak ne kadar doğru? Bişey görmediğin duymadığın biri için üstelik? Araştırmış beni bide. Çok kötü odum ağladım bana bende ağlim o zaman acındırayım kendimi dedi. Arkadaşım çaresiz kimsesiz olduğum için getirdi buraya. Kendileri de zamanında bu şekilde babasının zulmünden kaçıp şehre gelmişler sahip çıkanları yokmuş. Bu yüzden bana sahip çıktılar. Bense asla kötü Bi şeklide bakmadım onlara. Evde yemek temizlik yaptım hepsi işe gider ben evde temizlik vs yaparım mesela.
Kusura bakmayın uzun oldu çok doluyum özür diliyorum hepinizden. Hakkınızı helal edin.
Ben hala bes yasinda ki çocuğunuz evde tek kalmış onu merak ettim

Gerçekleri bu üslupta mı söylemek gerekiyor peki?
Düzgün söyleyenlere cevap verin sizde hoşunuza gitmiyorsa. Aslında buraya konu açarak insanlara evet istediğinizi sorabilirsiniz demiş oluyoruz bence. Rahat olun kimse düşman değil size sadece orada kalmamanız gerektiğini söylüyorlar.
Kadın sığınma da daha önce ne yaşadınız beğenmiyorum demişsiniz yani sorun neydi orda tam olarak

Düzgün söyleyenlere cevap verin sizde hoşunuza gitmiyorsa. Aslında buraya konu açarak insanlara evet istediğinizi sorabilirsiniz demiş oluyoruz bence. Rahat olun kimse düşman değil size sadece orada kalmamanız gerektiğini söylüyorlar.
Kadın sığınma da daha önce ne yaşadınız beğenmiyorum demişsiniz yani sorun neydi orda tam olarak
Tamam da üslup böyle mi olmalı? Bende bu kadar çirkin üslubu olan insanların reelde nasıl olduklarını çok merak ettim doğrusu.

Tamam da üslup böyle mi olmalı? Bende bu kadar çirkin üslubu olan insanların reelde nasıl olduklarını çok merak ettim doğrusu.
Ay takmışsınız üslup üslup. Başka bir şey yazdığınız yok. Üslup aşağı üslup yukarı. Bir sürü mesaj okudum belki bir iki mesajda üslup ağır kaçmıştır ama onun dışında genel olarak normal bir üslupla mesajlar yazılmış. He yazılanları beğenmezsiniz orası ayrı ama üslup ne alaka? Hangi mesajların hangi üslubu kötü gösterir misiniz? Merak ettim şu kötü üsluplu mesajları.

Son düzenleme:
Üzgünüm ama hiç akıllı birine benzemiyorsunuz. Büyük oğlan uyuyordu uykusu ağır bıraktım diyorsunuz bu nasıl bahane, normal bir gün değil ki bir şekilde onu da almanız gerekirdi.

Başkasının evinde kek satarak nereye kadar? Ayrıca kadının üslubu yanlış ama bir ateist olarak söylüyorum ki arkadaşınızın abisiyle aynı yerde kalmanız saçma, kadın sizi tanımıyor ki gerçekten de öyle bir iddianız olsa adam ne yapacak, bunlar olan şeyler. Kaldı ki sizin için de güvenli değil. Öz abiniz mi, arkadaş abisiymiş dış kapının dış mandalı hiç kimseye böyle kayıtsız şartsız güvenmeyin.

Bu kadar uslüp takıntın varsa 7 sene evli kalıp 2 çocuk yapıp başkasının evinde kalmazdın ilk şiddeti olduğunu sanmıyorum ne diyelim kimse iyi bakmaz kimse istemez nişanlısı partneri bir kadınla beraber yaşasın neden evde kalıp bu adama uzaklaştırma almadın çocuğu bırakıp gittin. Kek börek satarak nasıl geçinebilirsin ki. Bence suçu nişanlıya atıyorlar herkesin ortak fikri evde olmandan rahatsız olmak

Bu kadar uslüp takıntın varsa 7 sene evli kalıp 2 çocuk yapıp başkasının evinde kalmazdın ilk şiddeti olduğunu sanmıyorum ne diyelim kimse iyi bakmaz kimse istemez nişanlısı partneri bir kadınla beraber yaşasın neden evde kalıp bu adama uzaklaştırma almadın çocuğu bırakıp gittin. Kek börek satarak nasıl geçinebilirsin ki. Bence suçu nişanlıya atıyorlar herkesin ortak fikri evde olmandan rahatsız olmak
Yargıladığımı yaşarım korkusuyla cevap verip yazsan daha iyi olur. Ben üslubumu buna göre ayarlıyorum. Kimseye hakaret etmedim şimdiye kadar ama hakaretvari cevaplar aldığım için cevapta vermek istemiyorum kimseye. Daha az önce biri yazmış akıllı birine benzemiyorsun diye. Aklımı ölçmek size kalmış çünkü. Şiddete meyilli birine mecburiyetten maruz kalmak nedir bilmiyorsunuz. Bilmediğimiz şeyler hakkında da yorum yapıyorsunuz. Yapmam etmem diyorsunuz büyük konuşuyorsunuz. Ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım. Düşününce yapmam etmem dediği şeyi yaparken buluyor insan. Bunu unutuyorsunuz.

Yargıladığımı yaşarım korkusuyla cevap verip yazsan daha iyi olur. Ben üslubumu buna göre ayarlıyorum. Kimseye hakaret etmedim şimdiye kadar ama hakaretvari cevaplar aldığım için cevapta vermek istemiyorum kimseye. Daha az önce biri yazmış akıllı birine benzemiyorsun diye. Aklımı ölçmek size kalmış çünkü. Şiddete meyilli birine mecburiyetten maruz kalmak nedir bilmiyorsunuz. Bilmediğimiz şeyler hakkında da yorum yapıyorsunuz. Yapmam etmem diyorsunuz büyük konuşuyorsunuz. Ben olsam şöyle yaparım böyle yaparım. Düşününce yapmam etmem dediği şeyi yaparken buluyor insan. Bunu unutuyorsunuz.
Ne ysşayacağız aynı yaştayız ben 6 senelik evliliğimde daha çocuğu yeni yaptım cesaret edip işim gücüm param var sıkışınca direkt hııı aynısını yaşa da görelim oluyor herkes bir yerde seçimini yaşar tek mağdur sen misin millet bebeğiyle temizliğe gidiyor 4 aylık bebeğini bırakıp işe giriyor ne uğruna bizim evlilikler çok mu güllük gülistan ailende 2 tane ev varken milletin evine gidiyorsun sokağa atacak halleri yok önce gitseydin bir yerde affederlerdi son çare arkadaş evi olurdu. Senin psikolojin bozulmasın sığınma evinde başkasının huzuru bozulsun ama dimi bu işin oluru yok. Ailenin evine git bsk bakalım ne yapacaklar

Ne ysşayacağız aynı yaştayız ben 6 senelik evliliğimde daha çocuğu yeni yaptım cesaret edip işim gücüm param var sıkışınca direkt hııı aynısını yaşa da görelim oluyor herkes bir yerde seçimini yaşar tek mağdur sen misin millet bebeğiyle temizliğe gidiyor 4 aylık bebeğini bırakıp işe giriyor ne uğruna bizim evlilikler çok mu güllük gülistan ailende 2 tane ev varken milletin evine gidiyorsun sokağa atacak halleri yok önce gitseydin bir yerde affederlerdi son çare arkadaş evi olurdu. Senin psikolojin bozulmasın sığınma evinde başkasının huzuru bozulsun ama dimi
Bu kadar şeyi okumuşsun görmüşsün yazdığım herşeyi. İşine geleni alıp bana ordan sallıyorsun işine gelmeyeni de görmemişsin. Ailemin iki evi var da beni sokuyorlar mı? Baba burda değil anne yok 3 yıl önce vefat etti bunu da gördün mesajlarımda var bunlar. Kardeşim desen o da kendi rahatı için babamla arası bozulmasın diye beni eve almıyor. Bunları da gördün. İşte bunları es geçiyorsun ama bana sallayacan ya konuşuyorsun öyle.

Yarın öbür gün evlenecek o da beni yanında istemiyor bu yüzden.
Beni yanlis anlamayinda sonucta suan oldugunuz evdede istenmiyorsunuz kardeşiniz evlenene kadar onunla kalin elin yanindan laf yemekten iyidir adamda nisanlisi ile kotu olmaktansa sizi yollar bugun yarin kovulmadan cocugunuzla tekrar sokakta kalmadan cozum bulmaniz lazim

Hanımefendi bu kadar üslup takıntılı ve gururluysanız elin evinde kalıp ağız kokularını çekeceğinize gidin ailenize yalvar yakar olun, gerekirse ayaklarına kapanın o iki evden birinde oturun.

Onlara suç bulamıyorum hiçbir şey olmasa eşiniz nişanlıya bela olsa karımla birlikte kalıyor diye, ne yapacaklar? Bunu göze almak zorundalar mı? Size şuan sadece aileniz sahip çıkmak zorunda. Onlar da çıkmazsa, ki sanmıyorum, kadın sığınma evi çözüm olur. Ama insan eti ağırdır, ev üstüne ev olmaz, sürdürülebilir değil arkadaş evi.

Konu sahibi, sizin eleştiri aldığınız nokta plansız olmanız.
2 çocuklu 29 yaşında bir kadın olarak plansız hareket etmemeniz gerekiyor. Tamam can havliyle kaçtınız, buna herkes ok. Kim olsa kaçar zaten can korkusu mesele.
Ama sonrası için tek planınızın arkadaşınızın evinde kalmak olmasını yetersiz buluyorlar.
Kimseye değil kendinize güvenip kendi ayaklarınızın üstünde durmanız lazım. Ne demişler elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz.
Kötülüğünüz için demiyoruz inanın, arkadaşınızın ailesi çık dese şu an mesela ne olacak? Onun için uyarıyor insanlar.
Bence arkadaşım da ailesi de gelinlerine kızdılar vs. diye güvenmeyin bence. Şu an anlıyorum güvenmek istiyorsunuz, birileri de sizin arkanızda dursun istiyorsunuz. Ama büyük hayal kırıklığı olmasın sonra.

Ben 7 yıllık evliyim. Eşimle boşanma aşamasındayız. İki oğlum var. Büyük oğlum 5 küçük oğlum 2 yaşlarında. Şiddet aldatma vs gibi sebeplerden ayrılmak istedim. Eş kişisiyle en son kavga ettik bana kafa attı. Bağırdım çağırdım bana tekrar kafa atmaya kalktı, elimde kafasını tuttum, elimi ısırdı avuç içimi ve diş izi çıktı kanadı kan topladı. Çocuklarımı da alıp evden çıkmak istedim fakat bırakmadı kapıyı kitledi. Teli de elimden aldı. O gün evden çıkamadım anahtarı da kitlemişti. Sabah erkenden o eş kişisi uyurken küçük oğlumu aldım büyük oğlum uyuyordu onu kaldıramadım teli ve anahtarı evin altını üstüne getirip buldum. Uykusu ağır olduğu için büyük oğlumu alamadım küçük oğlum uyanmıştı. Onu da alıp evden kaçtım. Bi kız arkadaşım beni aldı evine getirdi annesiyle ve abisiyle birlikte yaşıyorlar ama şöyle. Abisinin köyde de evi var arada orda da kalıo her zaman burda kalmak gibi bişey söz konusu değil. Ailem bana sahip çıkmıyor. Eş kişisinin ailesi benim ailemi aramış. Fakat onlar benimle alakalı durumlarla ilgilenmediklerini söylemişler. Zaten hiçbiri benimle konuşmaz. O yüzden arkadaşımın yanındayım. Evden çalışıyorum şimdilik. Kek vs yapıyorum arkadaşım iş yerinde satıyor.
Bi gün, arkadaşımın annesi rahatsızlandı hastaneye kaldırıldı. Kalp hastası kendisi. O gün sabahta arkadaşımın abisinin nişanlısı benim evde olduğumu duymuş. Yanlış anlama olmasın diye söylememişler kadına. Kaynanasına bakma bahanesiyle geldi bana bakmaya. Tansiyonuna bakarım evde vs demiş ama asla o gün kadınla ilgilenmedi. Benimle uğraştı. Dinden imandan girdi sizin aynı evde olmanız doğru mu vs diye fakat bunları söylerken bile arkadaşımın abisinin elini tutuyordu aralarında dini nikah bile yokken. Ona nasış bakıyorsun ne diye bakıyorsun dedi abim oluyor dedim ki arkadaşımı ve abisini 5 yıldır tanırım mesela. O kendi odasında ben oturma odasındayım. O odasından hiç çıkmaz hep öyledir dedim eskiden beri yani. Dedi ki ben nerden bilicem böyle olduğunu? Ne demek istiyorsunuz hanımefendi dedim sesini çıkarmadı. Arkadaşımın annesine de ya saçını başını dağıtıp yollara düşüp bana tecavüz etti derse naparsınız demiş. Bu insanları yıllardır tanırım. Ne ben o karakterdeyim ne de abisi. Ayrıca mahalledeki insanlar da tanırlar beni. Hakkımda bişey mi duydu da böyle düşündü konuştu desen öyle bişey de yok. Kadın olarak duruma bakınca bazı şeyler de haklı olabilir evet, ama tanımadığın Bi insan hakkında bu şekilde konuşmak yargılamak ne kadar doğru? Bişey görmediğin duymadığın biri için üstelik? Araştırmış beni bide. Çok kötü odum ağladım bana bende ağlim o zaman acındırayım kendimi dedi. Arkadaşım çaresiz kimsesiz olduğum için getirdi buraya. Kendileri de zamanında bu şekilde babasının zulmünden kaçıp şehre gelmişler sahip çıkanları yokmuş. Bu yüzden bana sahip çıktılar. Bense asla kötü Bi şeklide bakmadım onlara. Evde yemek temizlik yaptım hepsi işe gider ben evde temizlik vs yaparım mesela.
Kusura bakmayın uzun oldu çok doluyum özür diliyorum hepinizden. Hakkınızı helal edin.
Arkadaşınızın evinde kalmanız ne sizin ne de oğlunuz için doğru bir karar değil çocukta huzursuz oluyordur o evde.En iyisi sığınma evinde kalmanız en azından düzeninizi kurana kadar orda kalın .

2 çocuklu 29 yaşında bir kadın olarak plansız hareket etmemeniz gerekiyor. Tamam can havliyle kaçtınız, buna herkes ok. Kim olsa kaçar zaten can korkusu mesele.
Ama sonrası için tek planınızın arkadaşınızın evinde kalmak olmasını yetersiz buluyorlar.
Kimseye değil kendinize güvenip kendi ayaklarınızın üstünde durmanız lazım. Ne demişler elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz.
Kötülüğünüz için demiyoruz inanın, arkadaşınızın ailesi çık dese şu an mesela ne olacak? Onun için uyarıyor insanlar.
Bence arkadaşım da ailesi de gelinlerine kızdılar vs. diye güvenmeyin bence. Şu an anlıyorum güvenmek istiyorsunuz, birileri de sizin arkanızda dursun istiyorsunuz. Ama büyük hayal kırıklığı olmasın sonra.
Vallahi şöyle deseler kimseye tek laf etmezdim. Azıcık okusan ne şekilde yazılmış anlardın. Derdi olan insana hurra pat pat diye bişeyler yazılmaz söylenmez. Az yumuşat az Bi naif ol. Zaten dokunsan ağlarım yorumları okuyunca ağlamamı durduramadım.

Siz konuyu açarken ne bekliyordunuz?
"Aayy ahlaksız kadın, nasıl sizi göndermeye çalışır ya? Ne güzel yaşayıp gidiyorsunuz, evi temizleyip kek de satıyorsunuz, daha ne yapacaktınız? Zaten nişanlısı evlenip gidecek o evden. Biraz dişinizi sıkın, onlar evlenince arkadaşınız, annesi ve 2 çocuğunuzla mis gibi yaşar gidersiniz."
Bu tarz cevaplar mı beklediniz?

İnsanları iyilik yaptıklarına pişman etmeden bir an önce planınızı yapın ve başınızın çaresine bakın diyoruz ama cevaplarınıza bakılırsa kendinizi kovdurmadan gitmeye niyetiniz yok.

Zaten Bi çıkış yolu arıyorum. Anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyorum. Yoksa maddi imkanım yok. Şimdilik sadece kek satıyorum. Ama zaten iş arıyorum. Bakıyorum ediyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum. Onlarda bunu görüyorlar. Özellikle de arkadaşımın annesi inanın çok merhametli ve beni destekliyor. Çokta sever bende onu severim.

Vallahi şöyle deseler kimseye tek laf etmezdim. Azıcık okusan ne şekilde yazılmış anlardın. Derdi olan insana hurra pat pat diye bişeyler yazılmaz söylenmez. Az yumuşat az Bi naif ol. Zaten dokunsan ağlarım yorumları okuyunca ağlamamı durduramadım.
Tamam ama buna ayıracak vaktiniz yok. Bence tanımadığınız insanlara alınmak yerine plan kurmak için düşünmeye başlayın derim.
Artık direksiyona geçmeniz gerekiyor. Lütfen silkelenip kendinize gelin.
Arkadaşınızın ailesi mükemmel insanlar olabilirler, hatta bence öyleler de her insan kocasından kaçan kadına evini açmaz. Yapmışlar bir güzellik, Allah razı olsun. Ama bu da bir yere kadar, kimseye haddinden fazla borçlu kalmamak lazım.
Lütfen ağlamayı ve bazı üyelerle kavga etmeyi bırakın. İyice bir düşünün, sakinleşin. Çıkış yolunu elbet bulursunuz, sizin gibi çoook kadın var. Açın mezarı yok demişler, sizin de yiyecek ekmeğiniz elbet vardır. Küçük de olsa bir eviniz, işiniz olur elbet. Neden olmasın. Ama aramazsanız bulamazsınız. Biraz fazla çaba sarf etmeniz gerekiyor ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X