Arkadaşımın abisinin nişanlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teyzen yardımcı değil mi?
Teyzeni aracı yap. Adam senle konuşmuş tamamen silse yedi yıldır hiç konuşmazdı. Sığınma evi kötü diyorsan baba ocağı en iyisidir. Ya da bi iş bulacaksın yatılı kalabileceğin. Hasta bakıcı arayanlar oluyor mesela.
Teyzem ya da ailemden herhangi Bi kişi ortada dedikodu varsa vardır. Yoksa halinden hatrından haberi bile olmaz.

İnsanlar, can havliyle kendilerine sığınmış birine kapılarını açmışlar, kim bilir ne kadardır orada kalıyor konu sahibi (Israrla cevap vermiyor kaldığı süreyle ilgili sorulan sorulara çünkü farkında ki süre oldukça uzun) ve evini açanlar "Artık gitsen" diyemedikleri için (Kendileri gel dediler diye git diyememe halindeler muhtemelen) müstakbel gelin hanım da sinire kalmış, çirkinleşmiş. Çünkü "Evden kek satıyom, evi temizliyom, yemek yapıyom" diye oturmaya devam eden ve kendi düzenini kurmak adına hiçbir şey yapmayan bir kadın var karşımızda.

Tamam mağdursunuz da, başkalarının düzenine "Temelli" yerleşerek onları da mağdur etmeseniz mi artık?
Uzun ya da kısa. 1 hafta bile uzun Bi süre. Bunu neden bu kadar merak ettiğinizi anlayamadım ben. Bide burdan mı vurmaya çalışacaksınız? Yaptığınız tamemen bu çünkü. Yoruma bak. Allah kimseyi sizin elinize düşürmesin.

büyük oğlunu yanına getirmeyi düşünmüyor musun ? boşanmayı falan?

Anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyorum. Çekişmeli boşanma olursa maddi imkanlarım yok. Sanki hiç konuşulmamış adım atılmamış bişey yapılmamış gibi konuşuluyor şaka gibi.

Uzun ya da kısa. 1 hafta bile uzun Bi süre. Bunu neden bu kadar merak ettiğinizi anlayamadım ben. Bide burdan mı vurmaya çalışacaksınız? Yaptığınız tamemen bu çünkü. Yoruma bak. Allah kimseyi sizin elinize düşürmesin.

Bu msjinizdan anlasiliyor ki cok uzun
Acik acik kovulmadan ayrilin oradan, kadin siginma tek secenek gozukuyor
Bir arkadasiniz varmis tamamen kaybetmeyin kor musunuz sagirmisiniz kendileri de istemiyor ona soyletmis
O laflarin ustune tepkisiz mi kaldilar
Yada siz 1 aya 2 aya ayrilacagim mi dediniz yoksa abi de gidiyor burada yasar giderim mi diyorsunuz?
Insanlar iyilik yapmis agzindan burnundan getirmeyin boyle boyle iyilikten vazgecer oluyor sonra

Zor bir soru değil ki, 1 hafta, 1 ay, 2 ay... Siz niye cevaplamıyorsunuz? Şu anki rahatınızı hiçbir şekilde bozmak istemediğinizi, insanların aile huzurlarının kaçması pahasına orada kalmaya devam edeceğinizi anlarız diye mi? Kovsunlar mı hanımefendi sizi? Kovulana kadar oturacak mısınız gerçekten? Burada bile bir sürü çözüm önerisi geliyor, sürdürmeyin misafirliğinizi deniyor. Neden hep itiraz?

Yanlis bir sey soylemiyor. Kadin nisanlisinin elini tutarak yani nisanlisinin yaninda bu laflari ettiyse size evdekiler de artik durumdan memnun degil buradakiler de bunu soyluyor. Gel demek kolay git demek zordur. O Insanlar agzini acmiyor henuz size ama burada sizi tanimayanlar gercekleri yaziyor herkes sizi yalandan pohpohlasin istiyorsunuz.

Bi de buyuk cocugu da alacaktim uyuyor diyorsunuz ya milletin evine 2 cocukla gidilir mi hic akliniz aliyor mu? Kek parasiyla coluk cocuk bakilir mi?

Kadın böyle söylerken ev sahiplerinin tepkisi ne oldu?

Bu msjinizdan anlasiliyor ki cok uzun
Acik acik kovulmadan ayrilin oradan, kadin siginma tek secenek gozukuyor
Bir arkadasiniz varmis tamamen kaybetmeyin kor musunuz sagirmisiniz kendileri de istemiyor ona soyletmis
O laflarin ustune tepkisiz mi kaldilar
Yada siz 1 aya 2 aya ayrilacagim mi dediniz yoksa abi de gidiyor burada yasar giderim mi diyorsunuz?
Insanlar iyilik yapmis agzindan burnundan getirmeyin boyle boyle iyilikten vazgecer oluyor sonra
Kendi kendinize yazıp çizmeyin. Bazı yorumlar karşısında üsluplarını bozan çirkinleşen konu sahiplerine kızardım ama şuan gerçekten çok iyi anlıyorum onları.

Kendi kendinize yazıp çizmeyin. Bazı yorumlar karşısında üsluplarını bozan çirkinleşen konu sahiplerine kızardım ama şuan gerçekten çok iyi anlıyorum onları.

Yahu bugun cat diye yuzunuze git artik deseler bir telefon ucunda arkadasiniz bile kalmayacak
Bundan kaciyorsunuz ama farkinda olun diye yaziyoruz, tercih sizin
Kovulmaniz an meselesi, arkadasinzi kaybetmeniz an meselesi.

Kadın bu şekilde konuşurken herkes neye uğradığını şaşırdı başta. Sonra seninde kızın var onun başına gelse başkaları bu şekilde konuşsa hoşuna gider miydi böyle çaresiz kalsaydı mesela dediler. Elbetteki arkadaşım kadınla konuştu evimizin hali misafiri vs seni hiç ilgilendirmez dedi.

Kadın bu şekilde konuşurken herkes neye uğradığını şaşırdı başta. Sonra seninde kızın var onun başına gelse başkaları bu şekilde konuşsa hoşuna gider miydi böyle çaresiz kalsaydı mesela dediler. Elbetteki arkadaşım kadınla konuştu evimizin hali misafiri vs seni hiç ilgilendirmez dedi.
Gelinlerine bunu kimse diyemez dürüst olun bence. Onlar dese bile elini tuttuğu nişanlısı onları susturur olaylar büyürdü.
Nedense sizin aylardır orda kaldığınızı düşünüyorum.

Konu sahibi çok üzgünüm ama maalesef arkadaşınız da dahil gitmenizi bekliyor olabilirler.
Size gel derken temelli burada kalırsınız diye düşünmemişlerdir. Mesela ben de bir arkadaşıma evimi açsam temelli yerleşecek diye düşünmem. En çok 1-2 ay idare edebilirim. Herkesin şartları, maddi durumu belli yani.
Sizin de acilen bir plan yapmanız gerekiyor. En basiti düzenli bir iş bulup sabit maaş elde etmeniz lazım ki kendi evinize çıkabilesiniz.
O evde daha fazla kalmamalısınız bence de.

Hee adam yakinda nişani da atar siz gitmeyin diye

Aslında arkadaşlar doğruyu söylüyor sizi ordan vurmak değil dert siz tanıdık değilsiniz ki uğraşsın insanlar. Sadece ne kadar zamandır kalıyorsunuz diyorlar buna bir ay deseniz ne olacak bir hafta deseniz ne olacak kimse sizi tanımıyor.
Ayrıca tek çareniz kadın sığınma sizde farkındasınız. Üzgün olduğunuzu biliyorum ama gerçekleri duymak zorundayız bazen

Arkadaşınız ve ailesi direkt git diyemiyor. Yaptık bir iyilik sonunu getirelim diye düşünüyorlardır.
Benim bir arkadaşım da kayınvalidesi ve ailesine evini açtı böyle evsiz kaldılar diye. Ama adamlar 3-4 ay kalıp gitmeye niyetleri olmayınca mecburen gidin dedi artık.
Ama ondan sonra ondan kötüsü olmadı tabi. 3-4 ay misafir etti demediler de bizi evden kovdu dediler.
Bence iş oraya varmadan siz planınızı kurun. Ben şu şu tarihte çıkacağım, destekleriniz için sağ olun deyin. Tertemiz iş olsun.
İnanmak istemiyorsunuz ama gün sonunda onlar gelinlerini seçerler. Çünkü bir ömür o kadınla yan yana yaşayacaklar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X