Arkadaşımın abisinin nişanlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acaba işi olmadığı için çocukları babaya verirler diye dava acmadi mı? Ama dava açmasa bile darp raporu alabilir, darp raporu var mı konu sahibi?
Hayır param olmadığı için dava açmıyorum diyor 7 sayfadır. Parasının olmasının gerekmediği, ücretsiz avukat atanacağını anlatsam da kabul etmedi. Ayrıca darp raporu varken hiçbir hakim babaya çocuğu vermez. İşi olmayan kadına velayet vermeselerdi boşanan kadınların çok büyük bir kısmı velayet alamazdı zaten.

Acaba işi olmadığı için çocukları babaya verirler diye dava acmadi mı? Ama dava açmasa bile darp raporu alabilir, darp raporu var mı konu sahibi?
Var. Ve evet onu da sordum. İşim olmadığı için velayet konusu sıkıntı. Ailemde bana sahip çıkmıyor ekstra sıkıntı.

Anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışıyorum. Çekişmeli boşanma olursa maddi imkanlarım yok. Sanki hiç konuşulmamış adım atılmamış bişey yapılmamış gibi konuşuluyor şaka gibi.
Söylediğiniz gibi darp raporu aldıysanız; eşiniz de anlaşma taraftarı olmalı aslında.

Var. Ve evet onu da sordum. İşim olmadığı için velayet konusu sıkıntı. Ailemde bana sahip çıkmıyor ekstra sıkıntı.
Kime sordunuz bunları ? Ne kadar süredir arkadaşınızın evindesiniz ? Gerçekten alınmış bir darp raporu var mı ?

Ben 7 yıllık evliyim. Eşimle boşanma aşamasındayız. İki oğlum var. Büyük oğlum 5 küçük oğlum 2 yaşlarında. Şiddet aldatma vs gibi sebeplerden ayrılmak istedim. Eş kişisiyle en son kavga ettik bana kafa attı. Bağırdım çağırdım bana tekrar kafa atmaya kalktı, elimde kafasını tuttum, elimi ısırdı avuç içimi ve diş izi çıktı kanadı kan topladı. Çocuklarımı da alıp evden çıkmak istedim fakat bırakmadı kapıyı kitledi. Teli de elimden aldı. O gün evden çıkamadım anahtarı da kitlemişti. Sabah erkenden o eş kişisi uyurken küçük oğlumu aldım büyük oğlum uyuyordu onu kaldıramadım teli ve anahtarı evin altını üstüne getirip buldum. Uykusu ağır olduğu için büyük oğlumu alamadım küçük oğlum uyanmıştı. Onu da alıp evden kaçtım. Bi kız arkadaşım beni aldı evine getirdi annesiyle ve abisiyle birlikte yaşıyorlar ama şöyle. Abisinin köyde de evi var arada orda da kalıo her zaman burda kalmak gibi bişey söz konusu değil. Ailem bana sahip çıkmıyor. Eş kişisinin ailesi benim ailemi aramış. Fakat onlar benimle alakalı durumlarla ilgilenmediklerini söylemişler. Zaten hiçbiri benimle konuşmaz. O yüzden arkadaşımın yanındayım. Evden çalışıyorum şimdilik. Kek vs yapıyorum arkadaşım iş yerinde satıyor.
Bi gün, arkadaşımın annesi rahatsızlandı hastaneye kaldırıldı. Kalp hastası kendisi. O gün sabahta arkadaşımın abisinin nişanlısı benim evde olduğumu duymuş. Yanlış anlama olmasın diye söylememişler kadına. Kaynanasına bakma bahanesiyle geldi bana bakmaya. Tansiyonuna bakarım evde vs demiş ama asla o gün kadınla ilgilenmedi. Benimle uğraştı. Dinden imandan girdi sizin aynı evde olmanız doğru mu vs diye fakat bunları söylerken bile arkadaşımın abisinin elini tutuyordu aralarında dini nikah bile yokken. Ona nasış bakıyorsun ne diye bakıyorsun dedi abim oluyor dedim ki arkadaşımı ve abisini 5 yıldır tanırım mesela. O kendi odasında ben oturma odasındayım. O odasından hiç çıkmaz hep öyledir dedim eskiden beri yani. Dedi ki ben nerden bilicem böyle olduğunu? Ne demek istiyorsunuz hanımefendi dedim sesini çıkarmadı. Arkadaşımın annesine de ya saçını başını dağıtıp yollara düşüp bana tecavüz etti derse naparsınız demiş. Bu insanları yıllardır tanırım. Ne ben o karakterdeyim ne de abisi. Ayrıca mahalledeki insanlar da tanırlar beni. Hakkımda bişey mi duydu da böyle düşündü konuştu desen öyle bişey de yok. Kadın olarak duruma bakınca bazı şeyler de haklı olabilir evet, ama tanımadığın Bi insan hakkında bu şekilde konuşmak yargılamak ne kadar doğru? Bişey görmediğin duymadığın biri için üstelik? Araştırmış beni bide. Çok kötü odum ağladım bana bende ağlim o zaman acındırayım kendimi dedi. Arkadaşım çaresiz kimsesiz olduğum için getirdi buraya. Kendileri de zamanında bu şekilde babasının zulmünden kaçıp şehre gelmişler sahip çıkanları yokmuş. Bu yüzden bana sahip çıktılar. Bense asla kötü Bi şeklide bakmadım onlara. Evde yemek temizlik yaptım hepsi işe gider ben evde temizlik vs yaparım mesela.
Kusura bakmayın uzun oldu çok doluyum özür diliyorum hepinizden. Hakkınızı helal edin.
Kişi kendinden bilir işi. İnsanın fikri zikri aynı maalesef. Dur bi söz daha söyleyeyim;
Kadının düşmanı yine kadın…
Düşmez kalkmaz bir Allah.

Bu cümleler boşuna ortaya çıkmamış sanırım.

Hayır param olmadığı için dava açmıyorum diyor 7 sayfadır. Parasının olmasının gerekmediği, ücretsiz avukat atanacağını anlatsam da kabul etmedi. Ayrıca darp raporu varken hiçbir hakim babaya çocuğu vermez. İşi olmayan kadına velayet vermeselerdi boşanan kadınların çok büyük bir kısmı velayet alamazdı zaten.
Bu konularda bilgim yok fakat bana denilen şu, sigortasız olduğu için eş kişisi velayeti vermeyebilir hakim dediler. Sen işe gir sigortalı işe. Alabilmen daha güçlü olur dediler.

Ben avukatım ne işi olmayan kadından çocukları alınıyor ne de adli yardımda para isteniyor. Aklımızla alay ediyosun bence. Türkiyede çocukla boşanan çoğu kadının işi yok zaten.

Son düzenleme:
Darp raporuyla şikayetçi olduysanız, boşanma davanızı da açmış olmalısınız. Dava açtınız mı ? Sizi darp eden eşinizin yanında 5 yaşındaki çocuğunuzu nasıl bırakabildiniz ? Ya çocuğa zarar verirse diye düşünmediniz mi ?

Darp raporuyla şikayetçi olduysanız, boşanma davanızı da açmış olmalısınız. Dava açtınız mı ? Sizi darp eden eşinizin yanında 5 yaşındaki çocuğunuzu nasıl bırakabildiniz ? Ya çocuğa zarar verirse diye düşünmediniz mi ?
Çocuklarına düşkündür onlara zarar vermez. O bitek benimle uğraşıyor böyle.

Bu konularda bilgim yok fakat bana denilen şu, sigortasız olduğu için eş kişisi velayeti vermeyebilir hakim dediler. Sen işe gir sigortalı işe. Alabilmen daha güçlü olur dediler.
Şuan dünyanın en saçma şeyini okudum. Velayet kararı dayakçı eşin elinde ha :D

Arkadaşınız ve ailesi size sahip çıkmış ne güzel ama daha fazlasını beklememek ve eldeki tek iyi niyetli insanları da kaybetmemek gerek.
Kardeşiniz ne zaman evlenecek, babanız ne zaman dönecek belli değil. Alın kucağınıza çocuğunuzu oturun kardeşinizin kapısına. Nereye kadar eve almam diyecek? Kalkmayın ordan gidecek yerim yok deyin. Gurur yapacak şöyle böyle diyecek durumda değilsiniz. Diğer bahsettiğiniz evlilik vs durumları gerçekleşene kadar kalın yanında, o arada çözüm düşünün, arkadaşınızın evinde değil.

Biz doğulu Bi aileyiz. Bizim ailede kız ne şekilde evlenmiş olursa olsun evlendi mi baba evinden çıktı mı orası artık bitmiştir. Rica ederim bende doğuluyum bizde öyle bişey yokcular yazmasın. Bu tarz kafaya sahip insanlar Malesef ki hala varlar. Biri de benim ailem. Bu kafaya sahip insanlar genellikle de doğuda olurlar. Benim ailem beni kabul etmiyor kardeşim. Çok kez denedim. Geçende babama yazdım beni engelledi hemen. Kardeşime söyledim bilmiyorum dedi. Babam seni evlatlıktan reddetti asla istemiyor seni evde dedi. Kalp hastasıyım doğuştan kalbim delik. Ölürse ölsün umrumda değil diyen Bi insan. Daha ne kadar anlatabilirim ki size bilmiyorum.
Kardeşinin kapısına gittin kapıdan mı kovdular? Peki 7 senedir neden hiçbir şey yapmadın? Niye sürekli drama yapıyorsun. Benim çalıştığım bi fabrikada 0-24 ay kreşi vardı. Bu kadınlar eğitimli değil gelip çalışıp parasını alıyordu. Gerekirse yalvar yakar yani. Kurban psikolojisinden çıkmıyorsun. Bak iyi kötü temizlik yap diyorum bayram öncesi iyi kazanırsın. Benim evime gelen temizlikçi abla da boşanmış çocuğunu kreşe verip günlük temizlik yapmış.

Kardeşinin kapısına gittin kapıdan mı kovdular? Peki 7 senedir neden hiçbir şey yapmadın? Niye sürekli drama yapıyorsun. Benim çalıştığım bi fabrikada 0-24 ay kreşi vardı. Bu kadınlar eğitimli değil gelip çalışıp parasını alıyordu. Gerekirse yalvar yakar yani. Kurban psikolojisinden çıkmıyorsun. Bak iyi kötü temizlik yap diyorum bayram öncesi iyi kazanırsın. Benim evime gelen temizlikçi abla da boşanmış çocuğunu kreşe verip günlük temizlik yapmış.
Evet bana buraya gelme dediler. Diyorlar. Ne babam ne kardeşim. Bu gurur meselesi değil. Bi gururdur tutturmuşlar. Gurur yapmıyorum ki. Yapabileceğim ne varsa yaptım ben. Ama onlar inatla yüzüme bile bakmadı.

Adamın nişanlısına Ah vah etmenin su an size bir faydası yok. Belli ki arkadaşınız hariç evdeki diğer kişiler de bu misafirliğin fazla uzadıgını düşünüyor. Nerdesiniz bilmiyorum ama market, temizlik işi , yaşlı bakımı her yere haber salın. Birr iş bulmanız şart , çocugunda yanınızda olabileceği yatılı yaşlı bakım vs en uygunu. Öyle bir şey bulabilirsiniz. Büyük şehirlerde cok fazla bu şekilde destek arayan insan var. Bir mesleğiniz yok , arkanızda kimseniz yok bunu yapmak zorundasınız. Sonra büyük oğlunuzu da yanınıza alırsınız. İş buldugunuzda konusun mutlaka sigorta yapaınlar gerekirse maası düşük tutup sigorta ve orda kalma isteyin bişeyler yapın. Allah yardımcınız olsun

Evet bana buraya gelme dediler. Diyorlar. Ne babam ne kardeşim. Bu gurur meselesi değil. Bi gururdur tutturmuşlar. Gurur yapmıyorum ki. Yapabileceğim ne varsa yaptım ben. Ama onlar inatla yüzüme bile bakmadı.
Geçmiş sayfalarda babanla konuştun mu dediklerinde teyzemle konuşmuş haberi var dedin. Yani kendin konuşmadığını söyledin. Şimdi de babamla konuştum buraya gelme dediler diyosun.

Geçmiş sayfalarda babanla konuştun mu dediklerinde teyzem anlatmış haberi var dedin. Yani kendin konuşmadığını söyledin. Şimdi de babamla konuştum buraya gelme dediler diyosun.
Evet teyzemle de konuştuğunu söyledim diyorum. Bizim öyle baba kız Bi muhabbetimiz yok. Ne halde olduğumu benden bilmiyor çünkü adamakıllı benimle konuştuğu yok. Etraftan öğreniyor konuşursa.

Evet teyzemle de konuştuğunu söyledim diyorum. Bizim öyle baba kız Bi muhabbetimiz yok. Ne halde olduğumu benden bilmiyor çünkü adamakıllı benimle konuştuğu yok. Etraftan öğreniyor konuşursa.
Bu olaylardan sonra babana gidip “kalacak yerim yok çaresizim” falan diye konuşmamışsın işte insanlar onu diyor yüz saattir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X