Arkadaşımın abisinin nişanlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadın sığınma evinden başka çareniz yok.Haftanın belirli günleri belirli saatlerde dışarı çıkıp nefes alabiliyorsunuz orada.Arkadaşınız da olsa daha ne kadar sığıntı gibi yaşayacaksınız ki , evden kek börek satmakla olmaz size kalıcı iş lazım.Çocukları sığınma evinde devlet desteğiyle idare ettirin sonra da çcocuklar okul yaşıa gelince işe girin ayrı eve çıkın.

Çocukları babaya verip büyüyene kadar onda kalsın siz çalışın birikim yapın o sırada ya da. Nişanlıya da söyleyecek söz bulamıyorum kalbi pis bir kadın tabiki kimse istemez nişanlısıyla evde yabancı bir kadının yaşamasını ama bu şekilde konuşması asla doğru değil sizi bilip bilmeden yargılamış.

Kendisi de 2 çocuklu zamanında eşi ölmüş Bi kadın.
Durumlarınız benzer. O yüzden nişanlısının aklı size kayar diye düşünüyor muhtemelen. Hiç evlenmemiş çocuksuz kadın olsa neyse ama iki çocukla onu seçmişse sizi de seçebilir nişanlısı.
Ki mevcut durumunuzda çok da şaşılacak bir şey olmaz.
Konuda da el ele tutuşuyorlardı demişsin, yani adamın yanında size bunları söyledi. Onun tepkisi ne oldu? Acaba artık sizin gitmenizi istiyorlar da nişanlısına mı söylettiler?

Siz mesajı almamışsınız. Evin annesi mi söyledi müstakbel gelinin "Ya iftira atarsa" demesini?
Evin annesi bunu size ileterek üstü kapalı "Artık düzenini kur ve git" diyor sanki, ben böyle anlardım.
Uzatmayın misafirliği.
Ne kadar oldu arkadaşınıza geçeli?

büyük oğlunu bırakmış ama annesi bakıyormuş
Zaten konudaki yorumlar da ona tepkili. Öyle bir adama çocuk verilmez. Anneyi incitmek için çocuğu kullanan baba çok. Adam kadını eve kitlemiş. Tamam çocuğa ben bakayım sen oraya git der mi?

Ben nişanlı kadını haklı buldum .Bende nisanlimin evinde baska kadın yasasin istemezdim .Ustelik esiniz onlarada bela olabili r.niye durduk yere benim nisanlimin basi derde girsin .
Kaçarak evlendim. İyi halt yedim. Cahillik ettim zamanında şimdi ailem benimle muhatap olmak istemiyor. Annem 3 yıl önce vefat etti. Babam yurt dışında. Kardeşim tek yaşıyor şuan. Babamdan da hayır yok zaten evlenip gelinceye kadar benim evimi diz demiş 2 dairemiz de var fakat bana yok. Kıskanması normal anormal olan bişey değil buna bişey dediğim yok zaten ama bilmeden etmeden yargılamak ne kadar doğru? Kendisi de 2 çocuklu zamanında eşi ölmüş Bi kadın. Hani bazı şeylerden anlayabilir bunları size söylüyorum durumu daha iyi anlayın diye. Buna rağmen bana bu şekilde geldi. Akıl verebilirdi. Benden yaşça da büyük. Fakat o bana bu şekilde gelmeyi tercih etti.
Denize dusen yılana sarılır ne yap ne et babanin ayaklarina kapan seni yanina alsın .elalemin evinde olmaz .

Cevreniz var mi? Cevreye haber salsaniz mesela; yasli bakima muhtac biri varsa gonullu bakarak orada cocuklarinizla kalmayi teklif etseniz? Hem kek yapip satarak yine ayni kosullari saglasaniz. Ya da sizin gibi bekar guvenilir baska kadinlar varaa birlikte ev tutabilseniz? Kirayi bolusursunuz en azindan. Allah yardimciniz olsun cok zor bir durum.
Ya da kaldiginiz arkadasinizin annesi cocugunuza bakmaya raziysa maasli bir ise gitme sansiniz varsa, maasinizin buyuk kismiyla simdilik o kaldiginiz eve destek olsaniz? Bilmiyorum samimiyetiniz nedir? Arkadasinizla ve ailesiyle gorusun bakalim, onlar ne oneriyorlar. Keske yasli yalniz yasayan birinin bakimini ustlenebilseniz, sanki en iyi cozum bu gibi duruyor. Insallah hemen bir cozum yolu bulursunuz.

Son düzenleme:
Zaten konudaki yorumlar da ona tepkili. Öyle bir adama çocuk verilmez. Anneyi incitmek için çocuğu kullanan baba çok. Adam kadını eve kitlemiş. Tamam çocuğa ben bakayım sen oraya git der mi?
Demez ama çocuklarını isteyen birisidir belkide .Kadın alacağını söylemeden birkaç yıl bırakıp sonra dava açıp alabilir

büyük oğlunu bırakmış ama annesi bakıyormuş
Oğlum uyanık değildi o ara sabahın ilk ışıklarıyla kaçtım evden. Allahtan babaanneleri torunlarına düşkün sever korur. O yüzden içim rahat o konuda. Fakat bana göstermiyorlar. Çocukları da alcaz neden kendi başına naparsan yap evli kaldığın sürece annesin yoksa bunların annesi değilsin diyorlar.

Bazı yorumlar gerçekten çok incitici. İnsanlar sanki hiçbişeyin farkında değilmiş gibi düşünerek konuşup yorum yapıyorsunuz. Bişeylerin ucundan tutarak bişeyler yapmaya çalışarak zaten bişeyleri yoluna koymaya çalışıyorum. Ha diyince olmuyor hiçbişey.
Yanlış anlamayın ama evinde kaldıgınız insanlarda muhtemelen rahatsız size söyleyemiyorlar.
Aksi halde o kadın bu lafları ederken onu evden gönderirlerdi söyledikleri ahlaksızca çünkü. Ama ona hak verdikleri için yani sizin gitmenizi istedikleri için susmuşlar.

Ben nişanlı kadını haklı buldum .Bende nisanlimin evinde baska kadın yasasin istemezdim .Ustelik esiniz onlarada bela olabili r.niye durduk yere benim nisanlimin basi derde girsin .

Denize dusen yılana sarılır ne yap ne et babanin ayaklarina kapan seni yanina alsın .elalemin evinde olmaz .
Siz konuma yorum yapmayın hanımefendi. Dua edin yargıladıklarınız başınıza gelmesin.

Ben 7 yıllık evliyim. Eşimle boşanma aşamasındayız. İki oğlum var. Büyük oğlum 5 küçük oğlum 2 yaşlarında. Şiddet aldatma vs gibi sebeplerden ayrılmak istedim. Eş kişisiyle en son kavga ettik bana kafa attı. Bağırdım çağırdım bana tekrar kafa atmaya kalktı, elimde kafasını tuttum, elimi ısırdı avuç içimi ve diş izi çıktı kanadı kan topladı. Çocuklarımı da alıp evden çıkmak istedim fakat bırakmadı kapıyı kitledi. Teli de elimden aldı. O gün evden çıkamadım anahtarı da kitlemişti. Sabah erkenden o eş kişisi uyurken küçük oğlumu aldım büyük oğlum uyuyordu onu kaldıramadım teli ve anahtarı evin altını üstüne getirip buldum. Uykusu ağır olduğu için büyük oğlumu alamadım küçük oğlum uyanmıştı. Onu da alıp evden kaçtım. Bi kız arkadaşım beni aldı evine getirdi annesiyle ve abisiyle birlikte yaşıyorlar ama şöyle. Abisinin köyde de evi var arada orda da kalıo her zaman burda kalmak gibi bişey söz konusu değil. Ailem bana sahip çıkmıyor. Eş kişisinin ailesi benim ailemi aramış. Fakat onlar benimle alakalı durumlarla ilgilenmediklerini söylemişler. Zaten hiçbiri benimle konuşmaz. O yüzden arkadaşımın yanındayım. Evden çalışıyorum şimdilik. Kek vs yapıyorum arkadaşım iş yerinde satıyor.
Bi gün, arkadaşımın annesi rahatsızlandı hastaneye kaldırıldı. Kalp hastası kendisi. O gün sabahta arkadaşımın abisinin nişanlısı benim evde olduğumu duymuş. Yanlış anlama olmasın diye söylememişler kadına. Kaynanasına bakma bahanesiyle geldi bana bakmaya. Tansiyonuna bakarım evde vs demiş ama asla o gün kadınla ilgilenmedi. Benimle uğraştı. Dinden imandan girdi sizin aynı evde olmanız doğru mu vs diye fakat bunları söylerken bile arkadaşımın abisinin elini tutuyordu aralarında dini nikah bile yokken. Ona nasış bakıyorsun ne diye bakıyorsun dedi abim oluyor dedim ki arkadaşımı ve abisini 5 yıldır tanırım mesela. O kendi odasında ben oturma odasındayım. O odasından hiç çıkmaz hep öyledir dedim eskiden beri yani. Dedi ki ben nerden bilicem böyle olduğunu? Ne demek istiyorsunuz hanımefendi dedim sesini çıkarmadı. Arkadaşımın annesine de ya saçını başını dağıtıp yollara düşüp bana tecavüz etti derse naparsınız demiş. Bu insanları yıllardır tanırım. Ne ben o karakterdeyim ne de abisi. Ayrıca mahalledeki insanlar da tanırlar beni. Hakkımda bişey mi duydu da böyle düşündü konuştu desen öyle bişey de yok. Kadın olarak duruma bakınca bazı şeyler de haklı olabilir evet, ama tanımadığın Bi insan hakkında bu şekilde konuşmak yargılamak ne kadar doğru? Bişey görmediğin duymadığın biri için üstelik? Araştırmış beni bide. Çok kötü odum ağladım bana bende ağlim o zaman acındırayım kendimi dedi. Arkadaşım çaresiz kimsesiz olduğum için getirdi buraya. Kendileri de zamanında bu şekilde babasının zulmünden kaçıp şehre gelmişler sahip çıkanları yokmuş. Bu yüzden bana sahip çıktılar. Bense asla kötü Bi şeklide bakmadım onlara. Evde yemek temizlik yaptım hepsi işe gider ben evde temizlik vs yaparım mesela.
Kusura bakmayın uzun oldu çok doluyum özür diliyorum hepinizden. Hakkınızı helal edin.
Kusura bakma tam bir o... ya denk gelmişsin hiç bir suçun yok. Çaresiz kalmışsın arkadaşın evini açmış hiç bir kelime etmedi mi arkadaşım öyle ce sustu mu olanlara? Bence sen kendine bi yol çizmelisin bu olacak iş değil. Kadın sığınma evi varsa oraya git en güvenli yer orası gibime geliyor. Bunu söylemek çok acı bir insanın ailesi hayattaykenn orayı önermesi biliyorum ama güvende olman şuan öncelik. Tüm duygularını kenara bırak ve çocuklarını kendini güvene al. Oğlunu da yanına almaya bak, öyle bir babaya teslim edemezsin.

Konu sahibi baya arsız .Kendisi bekar erkegin olduga evde kaliyor ama adamin nisanlisi elini tuttu aralarinda dini bikah bile yok diye burada sikayet ediyor .Buna arsızlık derler .burada çıt çıt mesaj yazip milletin nisanlisiyla ugrsacagina git bir iş bul .

Kadının üslubu zihniyeti o kadar bozuk ve avam ki nasıl haklı bulmuşlar anlayamadım
Zor durumda olana yardım edilir dinden bahseden de bunu en iyi bilmesi gereken kişi bence.
Arkadaşınızın abisi bu laflara rağmen onunla devam ediyor bu daha da ilginç

Orada uzun süreli kalamazsınız işe girmeniz gerekecek ama yerinizde olsam kadına ağzının payını verip öyle yoluma bakarım.
O sığındığınız arkadaşınız ne diyor bu duruma?
Normal mi karşılıyor herkes bu lafları?

Kadının tavrı, söyledikleri size hoş gelmeyebilir ama bu şekilde de yaşamaya devam edemezsiniz. Arkadaşınız ve annesi de durumundan rahatsız ki söylenen lafları size iletmişler. Özellikle annesi oğlunun nişanlısıyla sorun yaşamak istemez haklı olarak.

Kardeşinizle kendiniz geçtiniz mi iletişime? Çok alternatifiniz olmadığı için bazı şeyleri görmezden gelip ondan yardım istemeniz gerekir diye düşünüyorum.

Konu sahibi baya arsız .Kendisi bekar erkegin olduga evde kaliyor ama adamin nisanlisi elini tuttu aralarinda dini bikah bile yok diye burada sikayet ediyor .Buna arsızlık derler .burada çıt çıt mesaj yazip milletin nisanlisiyla ugrsacagina git bir iş bul .
Hayır karşıdaki kadın dinden bahsedip aynı evde kalmalarıuygun değil dediği için o da onun din üzerinden dikkat etmediğini belirtiyor
Okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz?
ya da işinize öyle geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X