Arkadaşımın abisinin nişanlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nisanli kadinda hakli kek yapip satiyorum diyor bir kekle kac para kazanilir tamam zorda olana yardim edilir 2 gun 5 gun idare edersin ama kan bagin dahi yok kardesim istemiyor diyor oraya gitmiyor arkadasinda kaliyor ee oradada istenmiyorsun ama orada kaliyorsun kadinda buyuk ihtimalle buna kiziyordur buraya fikir almayada gelmemis baslik bile o kadin bence kadin istememekte hakli

Zaten gelinin yanında konuşmuşlardır illa ki geldi de gitmedi diye. Gelin ondan celallenmiştir. Yani bilmiyorum insanlar bir iyilik yapayım demişler konu sahibi başlarına kalmış. Bir de diyor ki ev işi falan yapıyorum. Arkadaşı ve ailesinin öyle bir beklentisi yok ki ev işi karşılığında evde kalma hakkı olsun.

Anneniz vefat edince o 2 evden size kanuni olarak bir pay düşmüştür. Tabi evler sonradan alındıysa ya sa dede mirası gibi bir şeyse durum değişir ama siz yine de bunu bi düşünün.
Diğer kısma gelince nişanlıya laf edelim diye konu acmissiniz ama kadın haklı. İlla rezil olmayı bu kadar laf yemeyi kabul edecekseniz kardeşinizin de kapısında yatsanız alırdı zaten içeriye.

Ben farklı bir açıdan bakmaya çalışıyorum. Diyelim ki size evini açanlar beyefendinin sevgilisinin dediklerini sizinle beraber ilk kez duydu. Bu kadının tavrı ve tutumundan bu işi kabullenmeyeceği çok açık. Gelip sizin yüzünüze bunları söyleyen biri “tamam, onlar memnun demek ki” diyip bir köşeye çekilmez. İşi ayrılma noktasına getirebilir. O zaman “seni göndermeyi hiç istemiyoruz ama mecbur kaldık yoksa araları bozulacak” diye sizin kibarca gitmenizi isterlerse ne yapacaksınız? Bence mutlaka bir B planı yapın. Allah yardımcınız olsun…

Arkadaşım beni savunsa da, nişanlıyı ikna da etseler, içtenlikle yok gitmeni istemiyoruz da deseler ben bu lafları kendime yediripte kalmaya devam edemem o evde. Bu lafları yutacağıma ailemdeki insanların kapısında yatmayı tercih ederim kusura bakmayın. Maduriyetinizi anlamakla birlikte malesef kadın sığınma evinin ortamını bile bu duruma düşmeye tercih ederim.

Öncelikle durumunuz zor anlıyorum ama cümleye bile büyük çocuk uyuyordu uyandıramadım gibi saçma bir bahaneyle başlamışsınız. iki çocuğu yanıma alacak durumum olmadığından bıraktım deyip daha samimi davranmak yerine insan aklına hakaret bir bahaneyle geliyorsunuz. muhtemelen neler olduğunun farkındasınız ama olmak istemiyorsunuz. o evde istenmediğiniz için birileri tarafından söyletilmiş ya da göz yumulmuş bu söylenenlere. kaldı ki ne kadardır orada kaldığınızı da ısrarla söylemek istemiyorsunuz belliki az bir süre de değil. şimdiye kadar o nişanlı bir şey demediyse zaten neden şimdi dediği bellidir. siz bu iş böyle olmaz, burada daha ne kadar kalabilirim ya bir çözüm bulmalı ya da kısa yoldan eşe ya da abiye gitmeliyim demek yerine ki başka pek çareniz varmış gibi görünmüyor, bu evde keyfim gayet yerindeyken bu kadın da nereden çıktı moduna girmişsiniz. sizin yerinize nişanlı tercih edilir posta koyarsa diyen üyelere de hakaret etmişler gibi tepki vermişsiniz ayrıca. bundan da o evi çok sahiplendiğiniz ve gelin de kim oluyor diye düşündüğünüz çıkarılabilir. yanlış yoldasınız, teyzeniz abiniz babanız ne olursa olsun yine de onlara gitmeniz gerekiyor ya da eşe döneceksiniz. ben çalışacağınıza da ihtimal vermiyorum çünkü. bekar bir adamın olduğu evde kalmak sizi de rahatsız ediyordur eminim. millete kızmak yerine mantıklı bir harekette bulunun.gerçi küsüp gitmişsiniz ama.

Babanıza kendi ailesinden miras kalmadıysa annenizin de hakkı var o evlerde. Avukata bunu da sorun, ölmüş annemin mirasından faydalanabiliyor muyum diyin. Babanız eşyaları diz dediğine göre ev kirada değil, boş. Ben olsam annemin babamın evi der açtırırım çilingire. Kovacaksa gelip uğraşsın kovsun. Eğer annenizin da hakkı varsa çıkaramaz zaten.

Para pul birikim yok arkada aile desteği yok bari birbirine girmeli kavgalarda sussaydınız adam üstünüze saldırmasaydı. Bu adamla benim sonum ölüm olur deyip sessizce plan yapsaydınız. Adamın huyuna gidiyormuş gibi üç beş birikim yapsaydınız. Hamile kalmasaydınız şimdi 5 yaşındaki çocuk kreşe okula başlardı siz de çalışabilirdiniz. Tabi soracağız bu çocuğu niye yaptınız diye.

Sizi üzmek için değil, gerçek olduğu için yazıyorum, bıraktığınız çocuk her zaman kardeşimi aldı beni bıraktı diyecek. İkisini de bıraksaydınız iş bulur çalışır çocukların yaşayacağı ortamı hazırlayıp alırdınız onları. Ben alıp kaçmasam çocukları alıp annesine götürecekti nasıl oluyor, adam zaten kendi evindeyken niye çocukları götürsün? Siz acele kaçmaya bahane bulmuşsunuz. Aileden kaçarak evlen, kocadan kaçarak evden çık, ama bu sefer masum çocuklar zarar görüyor sadece siz değil. Uykusu ağırdı ondan uyandırmadım, deprem olsa uykusu ağır deyip bırakacak mıydınız çocuğu?

Evet doğru değil aynı evde olmanız ama zor durumdayken de idare edilmek zorunda arada güven de var. Aldırmamaya bakın. Tabi ev sahipleri ne düşündü bu olaydan sonra o d önemli. Kızın tavrı normal değil pek benim de çok moralim bozulurdu nişanlımın evinde başka bi kadının olması ama zorunluluk durumu çok başka

İsinize gelmeyince nişanlısının dedikodusunu yapmadilar diye sinirlenme,haksizsin milletin evine çöreklenmissin kek satarak para kazanmaya çalışıyorsun ee bunun malzemesi, elektriği ne olacak insanlar sana iyilik yapıp kapısını açmış,evde nişanlı bir erkek var hadi nisanliyida geçtim evin bir erkeği var sizde çocukla gelmiş yerlesmissiniz sevgilisi bile olsa kiskanir kusura bak artık konu sahibi,burada herkes sana çözüm sunmuş, kaç gün kaldığını büyük çocuk nerde isine gelmeyen, mesajları gormezden geliyorsun napalim yani sana al bu birimizdenn ev, birimizden maas, diyip sana böylemi yardımcı olalim bir zahmet salin insanları artık misafirlik 3 gündür 3 günün sonrasi misafirlik sayılmaz

Arkadaşlar yazılmasıngerekenleri yazmışlar; Şimdinsizin tek derdiniz o ayarsız nişanlı kadın mı?

Yahu bırakın onu bunu iki evladınıza sahip çıkın. Gidin baba evine babanızı arayın, yalvarın destek olsun size, evlatlarınıza..

Böyle nereye kadar orda burda yaşayacaksınız? Kalsanız da bir aileniz var gidin çocuklarınız için gerekirse hepsine yalvarın baba evine gidip bir düzen kurun.

Hiç harekete geçmeyince neler başarabileceğinizi bilemezsiniz. Çocuklarınıza sahip çıkın sahip çıkın onları koruyun.

Size ne başkasının hayatından ne yaptığından. Kadın sizden rahatsız olmuş bunu bizden mi duymak istiyorsunuz? Eşinizi evden gönderip uzaklaştırma almanız gerekiyordu. Siz başkasının evine gitmeyi tercih etmişsiniz. Kadın size git diyememiş, rahatsızlığını başka şekilde dile getirmiş.
Binlerce sorununuz varken başkasına mı gerildiniz.

Eger yanlis hatirlamiyor isem bir yerde onu haksiz buldular kizdilar gibi bir cumle kullandi bu bile hosuna gitmiş sonrada arkadasimin yengesi beni istemiyor sizde ki art niyeti hissetmis olmasin kadin

Kızın bakış açısı normla bence. Sizi tanımıyor ve ülkede her gün değişik değişik bir sürü şey duyuyor, şahit oluyoruz. Birde abisi filan geçtim de yani ev ev üstünde olmaz. İllaki sahip çıkmak istiyorlarsa size madem köy evinde siz kalın.
Biliyorum zor bir süreç ama insanlar rahatsız oluyorsa ki nişanlı rahatsız, misafirliği uzatmanın anlamı yok bence.

Yaslı bakımı cok mantıklı bunu dusunun.Yanı maasları da iyi biz de babaanneme baktırdık bu sekilde ve kadın birikim yapıp ev aldı. Yatılı bir sekılde kalırsanız muhtesem bence , garsonluk vs hem maas olarak az olur cünkü bir eve cıksanız kira verceksiniz bunun bir sürü masrafı olur birikim yapmanız zorlaşır

Allah aşkına çıkın o evden kadın sığınmaya gidin o berbat yaratık size iftira atar

Eşinizden can korkusuyla kacacaksiniz ama bebelerden birini evde bırakacaksınız

Tehlikeli olduğunu söylediğiniz eşin arkadasinizin abisinden sizi kıskanıp bı hamle yapmayacağı ne malûm
Ben sizin abinin nişanlısına bilenmenizi de tehlikeli buldum
Ayrıca eşinden intikamlmak için iki yavrusunu öldüren babayı duymayan kalmistir sanırım.olmaz demeyn bu hayatta herşey olur
Ama sizin gidesiniz yok o ayrı tabi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…