Arkadaşımın abisinin nişanlısı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En fazla nişanlıyla alakalı 2 sayfa geçmiş ondan sonrası nerde nişanlı? Bomboş gerçekten bomboş. Burdan bile belli uğraşmaktan başka dersiniz yok sizin insanlarla.
Ama sizin derdiniz hala nişanlı.
Arkadaşlarıma da yük oldum bir çıkış yolu bulmam lazım demek yerine size çıkış yolu göstermeye çalışan insanlara sinirlendiniz.
Aaaa o kadına neymiş ne kadar terbiyesiz denmesini beklediniz ama o iş öyle olmuyor maalesef 2 yaşında belki de hala bez masrafı olan bir bebekle arkadaşınızın evinde kek satarak sonsuza dek kalamazsınız.

Hangi ilden demek istedim ne mana ya
Allah aşkına hadi bu numarayı arama, işkurun sitesine gir, olmadı bir sürü iş bulma siteleri var. Dünya kadar ilan vardır. Oralardan şehrini filtreler bakarsın.
İnternetin var, lütfen kullan.

Burda istediğiniz gibi yazıp çizebilirsiniz bu saatten sonra kimseye cevap vermiyorum. Ben kimsenin stres topu değilim. Kaç konu okudum kaç kadın sizin gibilerden şikayetçi bu platformda. Burda kestiğiniz ahkamı dışarda kesemediğinizden adım gibi eminim. Klavye delikanlıları sizi.
İYİ AKŞAMLAR.

Kadın kadının düşmanı yazmayı unutmuşsunuz.

Atılan iş ilanlarının maaşı çok iyi konu sahibi mutlaka bak kendi şehrine bak eğer Ankara olmuyorsa, kendi ilinizde de vardır.
Yaşlı bakımı zor değil rahat ol bende baktım felçli birine yapılır bence

Durumunuza üzüldüm ama yorumlara biraz hak veriyorum açıkçası.

Öncelikle boşanma ve büyük çocuğumu sormayın, o konularda buraya yazmaya gerek yok, bilen kişilere soruyorum demişsiniz ama anlaşılıyor ki bu konularla ilgili hiç araştırma/danışma yapmamışsınız. Keşke arkadaşınızın abisinin nişanlısından önce bunlara ilişkin konu açsaydınız, sizi buradan bilgilendirirdik.

İkincisi karşı tarafın tavrı çok çirkin ama bu şekilde yaşamaya da devam edemezsiniz. Ne kadar süredir orada kaldığınız soruluyor, ne önemi var diyorsunuz. Elbette önemli. Bu süre uzunsa herkes yorulmuş olabilir artık.

Ya bir de sığınma evleri hakkında çok bilgim yok. O yüzden bu kadar karşı olmanızın nedenini anlayamadım, biraz bahseder misiniz?

Hic bu isleri yapamam diye korkmayin. Hic kimse bu isleri bilerek baslamiyor. En azindan deneyin, denedikten sonra omadi yapamadim dersiniz. Bulasikcilik yapmayi tercih ederim diyorsunuz, bulasikcilik maasiyla cocuklari krese verip ev tutmak cok utopik. Olacak is degil.
Gercekten benimki ahkam kesmek degil, sizin yerinizde olsam bu islerde sansimi denerdim. Bakin siz kendinizi iyi ifade eden, gorgulu bir kadinsiniz. Bu isler icin gorustugunuzde kendinizi iyi ifade ederseniz, isi hakkiyla yapacaginiza ikna edebilirsiniz. Insallah boyle bir is bulabilirsiniz. Bu sartlarda bulunmaz bir nimet. Bir de cocuklariniz gozunuzun onunde buyuyecek, bundan daha buyuk bir sans var mi ya? Kimseye eyvallahiniz olmaz, ozgur bir kadin olursunuz. Bakin ailemden kimse destek olmuyor diyorsunuz, arkadasinizin da imkanlari sinirli. Arkadasinizin kendi imkani olsa muhtemelen hala kendi annesiyle ve abisiyle yasamaz. Insallah bi cikis yolu bulursunuz kendinize.

Ha deyince çocuk olmuş ama
Hem de böyle bir ortama iki tane çocuk olmuş
Dönün geri üçüncüyü yapın herşey düzelir
Elalemin nişanlısı yüzünden ağlayana kadar insan bıraktığı evladı için kahrolur
Rica ederim bana cevap vermeyin ne yazacağınızı çok iyi biliyorum ve benim gözümde çocuklarının birini geride bırakıp gitmiş birini hiçbir cümle hiçbir durum aklayamaz

Öncelikle durumunuza üzüldüm fakat anlam veremedim açıkcası.. şiddet kabulü olmayan birşey fakat siz ailenizin yanına gidemiyorsunuz, çalışamıyorsunuz, kadın sığınma evi psikolojik olarak sizi etkiliyor, birikiminiz yok ama evden öylece çıkıyorsunuz. Eğer arkadaşınız sahip çıkmasaydı planınız ne olacaktı?
Keşke bıraksaydınız da eşiniz evi terk etseydi en azından başınızın üzerinde bir çatı olurdu.
Arkadaşınızın gelinine kızmışsınız, evet söyleme şekli çok çirkin fakat onun içinde bulunduğu durumda çok çirkin gelmiş ona belli ki. Malesef misafirliğin süresi üç gün. Arkadaşınız da sizi ömürlük çağırmamıştır eve anlık bir destektir. Ya eşinize döneceksiniz ya ailenize yada çocukları verip yola devam edeceksiniz başka çareniz yok. Kekle börekle milletin evinde başkalarının huzurunu bozarak bu iş olmaz..

Aman 11 sayfa boşa yazılmış. Konu sahibi buraya dedikodu yapmaya gelmiş, derdi zoru işim olsun çocuklarıma bakayım falan değil. Milletin evinde kek satarak çocuk büyütecek bedavadan kira vermeden fatura ödemeden yaşayacak. Abide evlenir evde bi arkadaşı bi annesi zaten ne olcak yaşarım diyodur.
Yoksa o kadar madur kadın var bu siteye bile ilk ne yapacam nasıl yol izleyim diye akıl almaya gelir, dedikoduya değil.
İnsanlarda yardım ediyo elini veriyo kolunu kaptırıyo anlamıyorum bu kafayı gerçekten.

Evladından ayrı düşen bir annenin onca derdin sorunun arasında arkadaşının abisinin nişanlısının söylediklerine bu kadar takılmasını anormal ve arkadaşın abisinin nişanlısını haklı buluyorum, bu arada kadın bana saydırırken nişanlısının elini tutuyordu nikahlı olmamalarına rağmen demişsiniz? Ne alaka? Sizden izin mi alacak nişanlısının elini tutarken anlamadım orayı mesela. Ne yazık ki ordan ayrılıp düzenli işe girip kadın sığınma evine gitmeniz gerekiyor.

Oh be dunya varmis dernegi var sahibi esra ozcan. İnstagramdan ulasabilirsiniz yada ankara abisine yazin. Bilgileriniz resminiz olmadan yardim ederler size. Ev kurup senelik kiranizi faturanizi ustleniyorlar. Calisma imkanida sunarlar iki dernekte guvenilirm hatta birde ayazda kalanlar dernegi vae oranin sahibi cocukta iyidir. Eski uyelerindenim ordan biliyorum. Tabi isinize gelirmi bilmem. Yani baskasinin evinde kek satarak olmaz bu isler. Birde bende istemezdim nisanlimin evinde ne kadar kalacagi belli olmayan birini. Yani yardim baska ama gidisatinizin ne olacagida belli degil. Evet siz guvenilirsiniz belki nisanlisi degil. Belki nisanlisi iui siz degilsiniz. Herseyi gectim eski esiniz duysa bunu kullanabilir. Sikinti olabilirm erkekler yardim gozuyle bakmazlar. Bekar bir erkegin oldugu evde sen bosanma asamasindasin ne alaka diyebilir hakliylen haksiz durume dusmeyin. Dedigim derneklere ulasin mis gibi evler tutuyorlar. İnstagramdan bakin cok iyi gelir

Arkadaşınızın gelininin söylemleri evet yanlış ama kendince de bi yerde haklı. Kaldı ki arkadaşınızın annesi de sizi artık istemediğini belli etmiş. Misafirlik 2 gün olur, 3 gün olur, 1 hafta olur. Fazlası olmaz, ev sahibine yük olur. Kekle, börekle de birikim olmaz. Arkadaşınız da her gün kek, börek satacak birini bulamaz. Azıcık gerçekçi olun. Buradaki kadınlara kızmışsınız ama haklılar. Anlıyorum aileniz yok başınızda destek olacak ama her teklifi de reddederseniz kimse size yardımcı olamaz. Gerçi siz o evde halinizden memnun gibisiniz, yük oluyorum benim bir çare bulmam lazım modunda değilsiniz.
Mesele de orda başlıyor zaten. Yaşlı bakımından anlamam ben o yüzden bulaşık garsonluk gibi Bi iş olabilir. Burda tıkanıyorum işte. Çocuğum ne olacak napcam bilmiyorum.
Olsaydı bunu demezdiniz. Yaşlı bakımında anlamayacak ne var? Atla deve değil, bir tahsil gerektirmiyor. Sizin şuan iş beğenmeme lüksünüz yok sizin. Babaannede duran bir çocuk daha var. Siz yatılı bakıcılık dışında bir yerde çalışamazsınız. Ev yok, birikmiş para yok, çocuğa bakacak biri yok, kreş parası yok. Bu yoklar arasında hala garsonluk falan diyip insanlara iş arıyormuş havası veriyorsunuz. Burada söylediklerimiz size ağır geliyor olabilir ama kendi gerçeklerinizle de yüzleşin ve biran önce oluruna bakın. Zira arkadaşınız yarın bir gün size "artık kalacak bir yer bul lütfen" diyecek haberiniz olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…