Arkadaşım için ne yapabilirim.

Çocuğunu iyi bir kreşe versin.. 3 aya kalmaz toparlar çocuk kendini..
Haftada bir evine yardımcı alsın temizliğine yardım etsin..
Kendine bakmaya başlasın,
Arkadaşlarıyla vakit geçirsin mesela öğlen molasında..
Evin işleri için kendini tüketmemeyi öğrensin..
Kocasını da çok kafasına takmamaya çalışsın..
İstediği saatte yatsın istediği saatte kalksın...

5 yılı doldurmaları gerek burda torpil filan aradık ama şu karışık dönemde çıkmadı tayinleri. Zaten eşinin işinden dolayı memlekete tayinleri çıkmaz.
annesi yada kayınvalidesi kısa süreliğine gelse yardımcı olsa olmaz mı..

Canım benim işte geldim burdayım
Yaşadığım yerde sadece eşim kızlarım ben.
Eşim gece 3 gibi gelir bazen 4 gibi. Hayatı tek başıma sürdürmeye çalışıyorum.
Büyük kızım huysuz aksi memnuniyetsiz bir çocuk. Psikologa gidiyoruz.
Küçük kızım 17 aydır hiç bşr gece uyumuyor.
Tükendim bittim hayatı tek başıma sürdürmekten kimsem yok ağladım sürekli, uykusuzluk beni mafetti.
Acile gidiyoruz 4 kişi kimsem yok ki birini bırakayım.
Kızlarımın arası 4 yaş. Büyükte o kadar büyük sayılmaz yani. Üstelik diabetli yememesi onu da beni de çok zorluyor.
Eşimin işi izin kaldırmıyor maalesef belki ayda bir işe gitmiyor. Hafta sonu öyle imreniyorum ki beraber geçiren ailelere ama bizim iş en çok hafta sonu yoğun.
Neyse uzatmayayım sonunda doktora gittim baktım sıyırıyorum gittim ve iyiki de gitmişim. Tek çözüm doktor. Bazen bedenimiz gibi ruhumuzda hasta olabiliyor

Bebeğine bir düzen oluşturmalı. Kendi yapamıyorsa profesyonel destek almalı. Ardından kendi içinde destek almalı. Kesinlikle anne için şart bu. Çünkü her şeyin altından kendi başımıza kalkamıyoruz. Aile büyüklerinin yardımı olacaksa gelsinler. Yoksa yerlerinde kalsınlar. Eş için denilecek bir şey yok. Nasıl işlerine geliyorsa öyle devam ediyorlar. Aşağı yukarı aynı sorunları bende yaşıyorum. İşe başladığımdan beri her şey bana bakar oldu. Destek almaya karar verdim. Daha öncesinden beni tanıyan doktorumla görüşeceğim yeniden. Başka bir çözüm yolu bilemiyorum.

Çok haklısınız..Önce bebegini düzene sokmalı ki kendide motive olsun

ilk mesaj günceldir arkadaşlar bir okurmusunuz

bence şu dört günlük tatili iyi değerlendirsinler.. 29 ekimden bahsediyorumm... yoksa tehlike çanları çalıyor gibi gözüküyor.

Vücut ve ruh olarak tükenmiş, bitmiş bir haldeyken mecburiyetten çalışmak ne demek çok ama çok iyi bilirim..
Allah yardımcısı olsun. Dr dan yardım alabilir yani bir uzmandan.
Ama şanslı ki sizin gibi bir dostu var.

Maça gitmek çok basit görünebilir ama kadın hiç nefes alamıyorken, baba keyfiyen yarım saat bile geçirse, inanın annenin gözüne çok bakıyor. Mesela dün benimde bebeğim sürekli kucağımdaydı ve bir ara başa çıkamadığımı hissettim. Elimde olmadan da gerildim ve eşim eve geldiğinde direk ona sarmaya başladım. O ne yaptı peki, karnını doyurup maça gitti. Arkadaşın için bu ne anlama geliyor çok iyi biliyorum. Eşlerin desteğine çok ihtiyacımız var. Bebekle ilgilenmek değil sdc. Hem ev işi hem dışarı da geldiğinde insan nefes alacak vakit bulamıyormuş gibi hissediyor. Kadın ne kadar sorumluluk yükleniyorsa erkeklerinde aynısını yapmaları gerekiyor. Ne o ev sdc kadına ait, ne de o çocuk.

Arkadaşının şu an yapacağı profesyonel destek almak ve kendine kesinlikle ortamını değiştirecek faaliyetler bulmak. Bunun içinde bebeğini ya kreşe verecek, ya da geçici saatlerde bakıcı ayarlayıp, kendine zaman yaratacak. Asıl olması gereken eşinin desteği ama ben bile buna çözüm bulamamışken, arkadaşın için bir şey diyemiyorum. Kendi için bir şeyler yapması gerekiyor.

En bst sizinle çıkıp bir kahve bile içmesi kendini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…