Arkadaşım Hamileliğini Bizden Saklamış

bence kizmayin, cunku eminim ki siz uzulmeyin diye dili varmamistir soylemeye.. Benim de basima ayni sey gelmisti, esimin kuzeni istemeyerek kurtaj olup bebegini kaybetmisti ve cok uzgundu, aradan 4 hafta gecti hamile oldugumu ogrendim. Dilim varmadi kiza hamileyim demeye.. Mecbur bekledim, karnim cikmaya baslayinca soyledim..

sen incinme diye söylememiştir. ben olsam ben de öyle yaparım da aklıma takılan , 7 ayda 4 kg almayı nasıl başardıı :

arkadaşınızı art niyetli bulmadım ben. söyleyememiştir. sanki sana nispet yapar gibi vs. diye düşünmüştür kim olsa düşünür ama bu senden kaynaklı değil. boşver
istrse 10 tane doğursun takma kafana
sana da ister söylesin ister söylemesin

Bu cevapta benim de içime sinmeyen birşeyler var. Tamam güzel bir dilek ama yine de havada kalan birşeyler var sanki.
Bence siz üzülmeyin diye saklamış sonra da ne diyeceğini şaşırmış iyi niyetle yapılmış ama zaten hassas olan siz yanlış anlamışsınız bence kendinizi yıpratıp arkadaşlığınızı bozmayın kötü niyetli insan hava atar ben hamileyim diye ki kadının durumu da zor belki de istemefen oldu 1 yıl arayla iki doğum yapacak ki bide emziriyorsa o kadının desteğe ihtiyacı vardır bence öğrendiniz artık onu yalnız bırakmayın derim, iyi bir arkadaş kolay bulunmuyor önümüz bayram kimseyr kırılıp darılmayın, Allah size en hayırlı zamanda hayırlı bir evlat nasip etsin

benim de olmuyor
benim de ablam söylememişti bana ama 7 ay değil tabi, 2-2,5 aylıkken söylediler.hatta anneme söylemeyin hemen kardeşime, üzülür ben üçüncüyü doğuruyorum kızın olmuyo bir türlü demiş,annem anlattı
hiç alınmadım, üzülmedim ,hassas bi davranış olarak algılayıp minnet duydum.

bence üzerine alınma ama ilk etapta bende alınırdım doğrusu... ama sen üzülme diye söylememiş olabilmeleri yüksek ihtimal sana karşı tavırlarını şuandan itibaren bak uzaklık değişme varsa kasıtlı yapmış diyebilirsin.nazar değer vs diyede söylemeyen çiftler çok ayrıca bu aralara söylememek çok moda bebek oluyor önceden ayağını bacağını yüzünü facelere koyarlardı şimdi bebeği sır gibi saklamak kaçırmak moda ciddiyim:) için rahatlasın bende 5 ay kadar kimseye söylemeyi düşünmuyorum.benım başka nedenlerim var ama inan arkadasınızın da belki senın dısında nedeni vardır... allah tez zamanda evlat sahibi olmayı nasıp etsın size

ayrıca bu sene hamile anne adayları çevremde çok oldu bebeği olanalrda oldu hiçbiri kilo almadı aklım hayalim durdu yani...arkadaşım 85 kiloyla hamile kaldı 65le doğuma girdi bu yıl ne olduysa artık :)

Fazla hassassınız.
Söylense gözüme sokuyor söylüyor dersiniz. Söylenmese sakladı dersiniz...

Cevabı çok mütevazi olmuş hanımefendinin sizin tutumunuz alıngan..yani tarzınızı biliyorsa bende soylemezdim size..boyle efendi bir cevaba sopukluğunuz ilginç...fesat olsa yemeğede çağırmazlardı doğunca duyardınız.

Söylese de "durumumuzu bildiği halde bana hamileyim dedi, ben üzüleyim diye, ne düşüncesiizz" derdiniz. Burda benzerlerini bolca okudum. İnsanlara alınacak yer mi arıyorsunuz? Çocuğu olmayan bazı kadınların, hamile veya çocuklulara çatacak yer aradığına inanıyorum artık. İnsanlar ne yapsa yaranamıyor size. Azıcık iyi niyetle baksanız, bu durumdan da, bunun aksi durumdan da güzel çıkarımlarınız olabilir. Ama illa kötü bakıyorsunz, altında bir şey arıyorsunuz.
Bir de şu var. Hamilelik kişiye özel. Sizi ilgilendiren bir şey yok ki, ister söyler, ister söylemez. Bu duruma bir şey deme hakkınız yok. Hamilelik onun, çocuk onun. Söyleyip söylememesine ancak saygı duyabilirsiniz.
Ki o size verdiği hayır dua cevabı bana göre onun iyi niyetini ve neden söylemediğini açıklıyor. İster soğuyun, ister bitirin arkadaşlığınızı. Sizin kaybınız olur böyle birini kaybetmek. İnce düşünceliliğinin altında neler aradığınızı bilse o da soğurdu herhalde sizden zaten.

uzulme dıye soylememıstır mesela benım de cok dusugum var kımse bılmıyor hamıle oldugumu dogurana kadar da kımseye demıycem Allah korusun yıne duserse basın sagolsun dıyen mesajları kaldıramam deseler kızarım demeseler yıne kızarım yanı ınsanın psıkolojısı çok bozuluyor neye sınırlenecegını sasırıyorsun ben soylemıyorum o yuzden o da boyle bırını tanımıssa daha onceden az cok yasadıklarını tahmın etmıstır ve uzulme dıye soylememıstır

ayrıca bebek yapmak ıcın ugrastıgım zamanlarda bırının hamıle haberını alsam hem cok sevınıyordum moral oluyordu hem de cok uzuluyordum benım nıye olmuyo ne eksıgım var nıye nıye hayatı zından edıyordum sızden oyle bır ızlenım almıs ıse yıne uzulmeyın kırılmayın dıye soylememıstır neyse ınsallah tez vaıtte kavusursunuz bebegınıze tum tahlıllerınızı yaptırın neden dustugunu ıyıce anlayın hamıle kalabılıyorsunuz yıne kalacaksınız anlamına gelır alınabılecek ne onlem vvarsa alın gerısı artık Allah a kalmıs

Kimse kimseye davul zurna pankartla hamileliğini açıklamak zorunda değil bunun yakın olmak uzak olmakla bi bağı yok olmamalı da bence Dünyanın en normal şeyi üremek doğurmak ana baba olmak vs. Bazı istisnalar için kolay olmuyor sadece( bende dahil) hepsi bu Çocuğum olmuyor diye etrafta sağda sola bunalım bunalım takıldığı için bazılarımız insanlarda nasıl davranıcağını şaşırıyor malesef Sizin için çok çok önemli bir şey olabilir gebe kalabilmek hamile olmak doğurmak vs. kimilerine göre gayet normal sıradan bir olay yani olması gereken

Allah hayırlısıyla size de evlat nasip etsin. Sizi üzmemek için söylememiştir. Siz kıskanacağınız için değil ama o kendini nispet yapar gibi hissetmemek için söylememiştir üzülmeyin. Çocuk sahibi olamayan, bu yüzden hamile kalan bütün arkadaşlarını facebooktan silen bir insanı tanıdıktan sonra hamileliğini saklayan, nazardan korkan insanlara saygı duydum. Ama siz üzerinize alınmayın sizin için kötü düşünseydi evine iftara çağırmazdı. Hamile olduğunu öğrenmenizden bi çekincesi yokmuş sadece söyleyememiş bence. Allah en kısa zamanda size de nasip etsin inşallah

Canım üzülüp kırılmış ve kendine size yapılan bir hareket sanmışsın bebeğin olmadığı için ama bence öyle değil.

Allah'ım inş sana da nasip eder sağlıklı hayırlı bir bebek tez vakitte.

Ben de hamile kaldım ve çok zor bir hamilelikti. Kimseye haber vermedim hem nazar korkusuna hem de halim olmadı derken yedi aylıkken belki de altı arkadaslarıma söyledim ve benimle küstüler :) bebek Büyüyüp dokuz aylık olunca tebriğe geleceklermiş.:)

Çok kırıldım. Hamileyken kimseye söylemiyeyim diyr milleti düşünmedim açıkçası sadece bebeğimi düşündüm üç ay beş a derken ben hamileyim de diyemiyorsun denk gelen öğreniyor..

Bu Arkadaşlarımdan birinin de hamile olduğunu yedi aylıkken öğrenmiştik ve hiç gocunmadan kutlama yapmıştık, tebriğe gitmiştik. Ben bana neden böyle yapıldı anlamıyorum bile.

Hamile olan Ayşe'ye fatmaya söylemeyeyim diyr düşünmez sadece Bebeğini düşünmekten onlara söylemeye fırsat olmayabilir bu da çok normal ..

Hiç takılma bence. Senin değil onun hassas olduğu dönem hamilelik lohusalık diye düşün geç bence.

canım bellıkı arkadasın sen uzulme dıye solememıs..kızma ona.

Soğuyacağınıza daha çok ısının bence. Belli ki sizi üzmemek adına saklamış.. Neden art niyet arama yoluna gidiyorsunuz ki ? Kadın siz üzülmeyin diye en büyük sevincini paylaşmamayı seçmiş. Ben yapamazdım açıkçası, etkilendim.

Töbe yareppim yahu biz de çocuk istiyoruz diye sanki her hamilelik haberinde dünya başımıza yıkılacak ya da onun neden oldu bizim neden olmuyor diye kendimizi paralayacağız! Nazar edeceğiz! Yani bir hamile yada bir bebek gördüğümüzde hemen kendi çocuk isteğimizle ilişkilendireceğiz!

Yahu kardeşim bu ne saçma bir düşünce! Sayın bebekli ve hamile tüm kadınlar ben de burdan Size sesleniyorum bekar birine hamileliğinizi nasıl söylüyorsanız o şekilde söyleyin bize de. mahalle baskısı yaşatıyorsunuz bu sözde bizi düşünen hallerinizle.

Sizin çocuğunuzu Rabbim Size bağışlasın biz kendi çocuğunuzun olması derdindeyiz. Sizinkinde gözümüz yok sizinkiyle bizim hiçbir ilgimiz de yok. Dua edersiniz bize istersek Allah razı olsun deriz. Yol yöntem anlatırsınız sorarsak teşekkür ederiz. Bizi üzmemek adına girdiğiniz tüm extra çabalar bize kendimizi daha kötü hissettiriyor konu Sahibi arkadaş gibi

Allah sizede en yakin zamanda nasip etsin. Arkadasin Masallah hizli davranmis 3aylik bebegi varken tekrar hamile kalmis. Allah bagislasin. Hassas davranmis dusunmus arkadasiniz. Bellki sizi uzdu ama farkina varmadan. Sanirim bu konuda cok duygusal oldugun icin yanlis anladin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…