Arkadaşım Hamileliğini Bizden Saklamış

belki sen üzülme diyedir yada bebeği küçükken gebe kaldıysa demeye çekinmiştir bence büyütülcek bişey yok

Merhaba hanımlar. Bir konuda yorumlariniza ihtiyacım var. Eşimin bir arkadaşı var bizden sonra evlendiler. Kimseye zararı olmayan insanlar. Evlendikten sonra ben de eşiyle arkadaş oldum ve samimiyizdir. Benim iki düşüğüm oldu. Bir kez zorunlu kürtaj oldum. İki kez de histeroskopi oldum. Anlayacağınız bebek yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşın ise 10 aylık bir bebeği var. Malum ramazan olduğu için iftara davet etmişlerdi bizi. Bir baktım x in karnı şiş. Hamile misin diye sordum 7 aylık demesin mi. Ben şok oldum. Neden bu vakte kadar hiç soylemedin dedim. O da cevap olarak Allah sana da nasip etsin dedi. Çok üzüldüm. Hamile olmasına değil ama bunu bizden saklanmalarına. Eşim biz uzulmeyelim diyedir diyor ama böyle birşey ne kadar saklanabilir ki. O günden beri içimde birşeyler koptu. Sogudum onlardan. Siz olsaniz ne düşünürdünüz?
Bu arada Hamileliğini hiç mi anlamadin diye sorabilirsiniz. 7 ayda sadece 4 kilo almış arkadaş.
kadin belki ince dusunmus, uzulebilirsin diye soylememistir.. ne sogumasi kopmasi? bazi insanlarin karsidakinin davranisini yorumlayisi ne ilginc.. neyse ki esin iyi niyetli yaklasmis olaya..

Konu sahibi arkadasim senin basina gelen sey benmde basima geldi ama hatta bn cocuk dogduktan sonra ogrendim daha kotusude ne biliyomusun arkadasimin evine gittim ve baska bir arkadasim daha vardi ve o salliyordu cocu ve bnm dedi taki cocugun emzirilmesi gerekene kadar bu konu seni ancak biz ve biz gibiler anlayabilirler bu cok kirici bir durum cunku bn kendi adima sevinirim soylese hamile oldunu cunku bnm cektim acilari uzuntuler ve evlatsiligi arkadasimin cekmesini ist3mem bnm arkadasiminda bahanesi sen cok istiyosun ve cokda hakediyosun bu yuzden utandim sana demeye bide o istemiyordu cocuk ilk cocundada bundada ikiside kazayla olmus naparsin arkadslarimiz bizi kirmamak isterken aslinda nekadarda acizmisiz gibi davrandiklarinin farkinda bile diiller halbuki o ilk cocunu istemiyorum dedinde bn gunah bak bana bnm gibi aramaktansa rabbim nasip etmis sukret diyordum ha bu arada bide onun ilk cocuguyla aymi anda bnde hamileydim bnmki dustu bide bunun etkisi olmus arkadasimin ikincyi soyleyememsinde (bu arada uzun oldu biliyorum ama konuyu gorunce duygularim depresti vakit ayirdiniz icin tesekkurler

nazar değdireceğinizi düşünmüş. çünkü dünyaya çocuk getirebilen tek kadın o. saçmalık işte.

allah size de evlat sahibi olmayı nasip etsin. sıkmayın canınızı.

Alınacak bir şey yok bunda
Kendin fark et diye beklemiş kırmamak için
Benimde olmuyor çocuğum bunu çok fazla dert etmesem de kardeşim bile hamileliğini bana söylerken çekindi, hatta kendi söyleyemedi ablama söyletti =)) İnsanlara kızmayın, çocuğu olmayan bunun için çok uğraşan hanımlar alıngan olabiliyor, size söyleseydi bu kez de nispet yaptığını düşünecektiniz belki, çekinmiş olabilir bunda abartılacak bir durum yok, aniden verdiği cevap zaten ne kadar sıkıldığının göstergesi

ablacım Allah aşkına yani sıkıntı ettiğiniz şeye bakın tabiki siz üzülmeyin diye söylememiştir. Üstelik dua da etmiş sizin için gereksiz kuruntu yapmışsınz. İnşallah bir an evvel sizin de sizin gibi güzel bir evladınız olur .

Benim hamile oldugumu kilo alincaya kadar kimse bilmedi, o 9 aylik süreçte beni gormeyenlerin cogu da dogumdan sonra ogrendiler. Nazara falan inanmam, ama gidip kimseye hamileyim de demedim, esimin ailesine bile 4 aylik falanken soylemistik sanirim. Benim gibi soyleme geregi duymamislardir. Ozel bir neden aramayin.

Benim annemde en son kardeşime hamile kaldığında hamileliğini bütün akrabalardan saklamıştı kendı kız kardeşinden bile. Süpriz yapmaktı amacı. Sizin arkadaşınızda belki sizi üzmek istememiştir. Olabilir böyle şeyler çok takılmamak lazım insanların tavırlarına, hareketlerine.

Bence de sizi üzmemek için öyle araya kaynasın diye söylememiştir. Bu kadar incelik sahibi bir arkadaşınız varsa mutlu olun derim. Hamilelik haberini, deneyip de hamile kalamayan kardeşine nispet yaparcasına törenle duyuranlar var.

Son düzenleme:
Bebegi olmayan arkadaslar fazla pimpirikli bu konularda kusura bakmayin millet nerden yaklasacagini sasiriyor soylese soyledi olur, cok bahsediyor olur kirilir soylemese sakladi olur ..millet sizin icinizi ne bilsin yani herseyden nem kapiyorsunuz
Cidden insan denen varlik biyerden sonra cekilmiyor Allah yardim etsin sizede yani
kesinlikle doğru tespit

sayısız takip aşılama 3 düşüğün sonunda 4.hamileliğimde evliliğimin 5.yılın sonunda geldi oğlum

biri hamileyim dese çokta umrumda zaten banane niye söylüyor ki derdim

söylemese sanki Bi doğuran o saklamış bide derdim :)

Merhaba hanımlar. Bir konuda yorumlariniza ihtiyacım var. Eşimin bir arkadaşı var bizden sonra evlendiler. Kimseye zararı olmayan insanlar. Evlendikten sonra ben de eşiyle arkadaş oldum ve samimiyizdir. Benim iki düşüğüm oldu. Bir kez zorunlu kürtaj oldum. İki kez de histeroskopi oldum. Anlayacağınız bebek yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşın ise 10 aylık bir bebeği var. Malum ramazan olduğu için iftara davet etmişlerdi bizi. Bir baktım x in karnı şiş. Hamile misin diye sordum 7 aylık demesin mi. Ben şok oldum. Neden bu vakte kadar hiç soylemedin dedim. O da cevap olarak Allah sana da nasip etsin dedi. Çok üzüldüm. Hamile olmasına değil ama bunu bizden saklanmalarına. Eşim biz uzulmeyelim diyedir diyor ama böyle birşey ne kadar saklanabilir ki. O günden beri içimde birşeyler koptu. Sogudum onlardan. Siz olsaniz ne düşünürdünüz?
Bu arada Hamileliğini hiç mi anlamadin diye sorabilirsiniz. 7 ayda sadece 4 kilo almış arkadaş.

Beninde senin durumla benzer bir olay olmuştu eşimin çocukluk + iş arkadaşı aynı zamanda eşiyle de biz görüşüyoruz. Çocukları olmuyor iki üç düşüğü var onunda bende ilk hamile kaldığımda ağlıyordu bu mevzudan dolayı yanımda söyleyememiştim 6.5 aya kadar da sakladım birlikte görüştüğümüz arkadaşlarımdan da rica ettim söylememesi için eşime de dedim . Birgün eşimin iş yerinde duymuş birinden hayırlı olsun felan demiş şaşırmış eşi, eşim beni aradı hemen bende eşini arayıp haber verdim böyle böyle hamileyim diye başkasından o duyarsa üzülür diye ! Bu şekilde durumu kurtarmaya çalışmıştım

düşünceli kızmış..başka arkadaş olsa abarta abarta anlatır imrendirmek için uğraşır..arkandanda x beni kıskandı der..

çok ince düşünceliymiş tebrik ederim,ben olsam bende sevinerek hamileyim diyemezdim.Arkadaşımı ya üzerse bunu söylemem,ya yanlış düşünürse kırılırsa derdim.

Amaan en iyisi sallayacan bu tipleri.bende de var öyle bir arkadas.ben güya samimi olduğumuzu düşünürken hatun 7 aylık olmus da gene söylemiyo ben baska bir arkadastan öğrendim.kaldı ki benim 2 tane cocugum zaten var.hanım bunalıma girmiş de kabullenmesi cok zor olmus da büyük cocuguna söylememiş de vs vs vs ben de içimden hooooşt köpek dedim yemezler dedim saldım gittim yakasını

X