Arkadaşım Hamileliğini Bizden Saklamış

Bence artniyet aramayin
Tam tersi olsaydı siz uzulurken ben hamileyim nidalariyla ortada dolassaydi yine dert edicektiniz..
Bence tamamen sizi dusundugunden söylememis.

Allah sana da nasip etsin diyerek sizi dusundugunu gostermis bence. Belki yedi ay boyunca nasil soylerim, uzulur mu diye ic hesaplasma yasamistir, bilemezsiniz.

Ya o degil de 7 ayda 4 kilo normal mi ya, ben orada takili kaldim.

Sız hamılemısınız dıye sordugunuzda dırek cevabı Allah sızede nasıp etsın olduysa fazla lafa gerek yok dusuncesı ortada ıste. Hıc ortak arkadasınız yokmu onlardamı bılmıyor onlaradamı soylememıs. Ya da ılk hamılelıgındede mı soylememıstı. Eger bır gun sızde hamıle kalırsanız-ınsaallah- sız de kesınlıkle kımseye soylemeyın. En dogrusu bu. Su an bu konuda hassassınız alınmıs olabılırsınız ama su 3 gunluk dunyada ınanın kımse ıcın uzulmeye degmez.

Ben de açıkcası hamileliğimi bikaç arkadaşımdan gizlenmiş biriyim. Birisi ile aynı zamanlarda düşük yapmıştık. Ve ben tekrar hamile kaldığımda netten olayı konuşurken ben tekrar hamileyim diyemedim. Ortak bir arkadaşımızdan duydu. Onu o an üzmek istemedim. Başka bir arkadaşım bebek sahibi olamadığı için telefonda dert yanarken şuan 2.ye hamileyim diyemedim ve faceten öğrendi sonra. Ve bunları Tabi ki karşı taraf üzülmesen die o an açıklayamamıştım..

Bence bunda kötü niyet aramayın demekki çok yakın değilsiniz yoksa bu zamana kadar saklanacak bişey değil üstelik bence söylememe nedeni sizi üzmemek nispet yapar gibi görünmemek ayni şey bende de oldu hamile kalınca arkadaşıma nasıl söylücem onu üzmeden diye düşündüm tabi ben söyleyene kdr o öğrendi

Cok guzel anlatmissin cnm duygularimizi aynen katiliyorum sana herkesin yavrusunu rabbim kendine bagislasin bizede hayirlisiyla hayirlisiysa nasip etsin rabbim

Farz edin çok yakın iki arkadaşsınız. Görüşüyor, geziyor, dertleşiyorsunuz. Siz nişanlınızdan ayrıldınız. Aradan 1 sene geçti, duydunuz ki arkadaşınız 2 hafta veya 1 ay sonra evleniyor davetiyesini getirdi. Ne düşünürsünüz? Bizi üzmemek için söylememesi mantıklı geldi mi?
Ya da iki arkadaşsınız. Siz üniversiteye hazırlanıyorsunuz, kazanamadınız. Ama onun sınava bile girdiğini bilmeden kazandığını ve okumak için gittiğini öğrendiniz. Ne düşünürsünüz.
Çocuğu olmayan insanları, doğal sürecin dışına itmek, zaten kendince yaşadıkları derde başka, bambaşka dertler yüklemekten başka birşeye yaramaz. Biraz mantıklı olun yahu.
Konu sahibi, eğer sadece sizden sakladıysa haberi kırılmakta çok haklısınız. Ama kişi belki içine kapanık, pek iletişimi olmayan biridir ki olabilir. Öyle kabul edin, çok takmayın ve sizde artık ondan arkadaşlık anlamında çok birşey beklemeyin. Böylece kırılmazsınız.

olur annem de öyleydi küçük kardeşime hamile olunca kimseye demedi karnı da nerdeyse hiç şişmedi 7 aya kadar kimse de anlamadı halam bile anlamadı yani oluyor böyle şeyler artniyet de yok üzülmeyin diye anlatmamış işte

rabbim inşallah siz de nasip eder.
siz bebek arayışındayken bak ben hamileyim deyip üzmek istememiş olabilir.

O kadar zaman görüşmediniz mi diyeceğim ama 1 ay önce görüşmüşsünüz hamilelikten sonraki göbeğiyle hamile göbeği ayırt edilmez mi 6 aylıkken görmüşsünüz en kadar az kilo alırsa alsın belli olur eşide mi eşine birşey dememiş.

Ayrıca anlamadım valla 10 aylık bebeği var diyorsunuz 7 aylık da hamile diyorsunuz 3 aylık bebeği varken yine hamile mi kalmış çok zor gerçekleşen bir durum zaten rahim ancak kendini topluyor ayrıca süt üreten prolaktin hormonu devrede olduğu için yumurtlama da olmuyor hani süt koruyor dedikleri olay o zaten çünkü prolaktinim gebe lohısa olmadan yükselmişti ve yumurtlamam olmuyordu benim.

Ayrıca gebeyken bebeği sütten kesmek gerekiyor. Bana mantıksız geldi 3 aylık bebekle tekrar hamile kalması.

yorumların hepsini okuyamadım. söylenmiştir mutlaka. sizi üzmek istememiştir. durduk yere hamileyim demek kolay bir şey değil. Biz ailelere bile 10 haftalık olunca söyledik. Kaldı ki ayda bir görüştüğüm bir arkadaşıma, hem de bu konuda sıkıntılar yaşamış bir arkadaşıma ben de söyleyemeyebilirdim.
Ayrıca gebeyken bebeği sütten kesmek gerekmiyor, o tamamen hurafe. Sadece yaşam kalitesi çok olumsuz etkileniyor. Bulantı vs, anne iyi beslenemiyor, uykusuzluk yorucu oluyor genelde anneler kesmeyi tercih ediyor. Kırk çıkmadan ilişki yasak, sonrasında da çok düzenli olmuyor cinsel hayat. Ama ona rağmen hamile kalan çok kadın var. Herkesin yumurtlaması aynı değil. Emzirmeyi kestiği halde adeti düzene girmeyen, Aylarca emzirdiği halde doğum yaptıktan sonra düzenli adet gören kadınlar var.

yani ben de anlamıyorum nedir bu hamileliği bizimle paylaşmadı derdi.bakın kadının zaten bir bebeği daha var ve hemen tekrar hamile kalmış.kendi bile kabullenmekte zorlanmıştır. bir arkadaşım aynı şekilde hamile kaldı 9 ay ağladım demişti.biraz insaf yani

Arkadaşınız olabilir de her detayı paylaşmak zorunda değiller ki.
7 aylık göbek de nasıl gizlendi de farkedemediniz acaba ?
Demek ki o kadar yakın değilsiniz,ya da sık görüşmüyorsunuz.

Allah size de nasip etsin lafını mahcubiyetle kurmuş gibi geldi..
Sanki suç işlemiş de onun utangaclıgıyla söylenmiş gibi geldi..
Ama siz farklı anlam yükleyip,"en yakın arkadaşınız" hakkında fesat düşünceler kuruyorsunuz sanırım.

Allah size de nasip etsin,hayırlı ve sağlıklı bir evlat...Bu konulara kafa yormayın tedavinize odaklanın derim.

Ben karnim cikana kadar aileler ve aile gibi gordugumuz arkadaslar harici kimseye soylemedim. Anlayan kendi anladi. Surekli beraber oldugum is arkadaslarim bile karnim cikinca kendileri sorunca evet hamileyim dedim. Kisisel anlamayin yani size ozel bir durum da olmayabilir bu.

10 aylık bebeği varsa ve 7 aylık hamileyse muhtemelen kendide çok geç fark etmiştir emzirdiği için adet görmemeyi normal karşılayıp hamileliğini 5. ayında anlayanlar bile var belkide oda öyle olmuştur. Sonrada hem sizi üzmemek için hemde belkide utandığından söylememiştir.

Rabbim en kısa zamanda size de nasip etsin gönlünüze göre versin inşallah. Üzmeyin kendinizi ne olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…